Velika Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Ruana
Status: Offline

Re: Karamarko: Srbija mora doživjeti preobrazbu

Post by Ruana »

Pantagruel wrote:
Ruana wrote:Prije ce Oluja pocet za Hajduk navjati, nego da ikad i jedan Srbin prizna da su agresori i da su pocinili genocid.
Trc-prc... U ime srpskog naroda su cinjeni ratni zlocini i to je fakat, koje meni kao Srbinu koji je dozivio rat niko ne treba da crta. Medjutim u istom tom ratu je pobijeno i 11 civila koji su bili clanovi moje sire familije, 8 je likvidarno od strane bosnjackih vojnih snaga, 3 od hrvatskih, a vecina je odvodjena iz svojih kuca (1 ubistvo se desilo u Tuzlanskoj koloni (vojnog zarobljenika)). Mogu se naci i na youtube-u reportaze o istrazi, trenutno se vode i procesi protiv trojice ratnih zlocinaca pri Tuzilastvu za ratne zlocine BiH. Da li je postojao plan za te likvidacije, nije mi poznato, odnosno ne zelim napamet da pricam. Ali mi ne pada napamet da generalizujem i osudjujem ljude bosnjacke i hrvatske nacionalnosti, koji niti su bili umijesani u te zlocine, niti su imali ikakve ingerencije u vojno-politickim rukovodstvima svojih narodnih predstavnika.
Gdje su ubijeni u Beogradu ili negdje u Srbiji? Nisu Hrvati niti Bosnjaci dosli da vas ubijaju po Beogradu. O civilima ne pricaj i ne pisi, na stotine hiljada civila su Srbi pobili po Bosni i po Hrvatskoj. Bila sam U Dubrovniku kad su Srbi iz Trebinja pucali po civilima, na moje oci je ubijeno dosta civila medju njima i dosta djece. Jedan dan normalno setas i zivis a ujtru te u 6 probude topovi. Oca su mi otrovali, dvanaest mezara na Kovacima imam najblize familije, NIKAD i NICIM ne mozete opravdati Srebrenicu I Vukovar, da svi sto vas ima zivite jos 100 zivota, genocid se ne mozete oprati niti vam mi mozemo zaboraviti.
Tuzlanska kapija velis, pa srbi su ti ih pobili, nisu ni Bosnjaci ni Hrvati ma koliko se vi trudili da nam to pripisete. Nemam obicaja nikog osim srba da generalizujem, jer ste mi svi do isti.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

spomenuo sam oluju i kosovo o vukovoaru i srebrenici da i ne govorimo ali s međunarodnog aspekta priznanje kosova od srbije je pitanje svi pitanja..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

Ruana wrote:
Pantagruel wrote:
Ruana wrote:Prije ce Oluja pocet za Hajduk navjati, nego da ikad i jedan Srbin prizna da su agresori i da su pocinili genocid.
Trc-prc... U ime srpskog naroda su cinjeni ratni zlocini i to je fakat, koje meni kao Srbinu koji je dozivio rat niko ne treba da crta. Medjutim u istom tom ratu je pobijeno i 11 civila koji su bili clanovi moje sire familije, 8 je likvidarno od strane bosnjackih vojnih snaga, 3 od hrvatskih, a vecina je odvodjena iz svojih kuca (1 ubistvo se desilo u Tuzlanskoj koloni (vojnog zarobljenika)). Mogu se naci i na youtube-u reportaze o istrazi, trenutno se vode i procesi protiv trojice ratnih zlocinaca pri Tuzilastvu za ratne zlocine BiH. Da li je postojao plan za te likvidacije, nije mi poznato, odnosno ne zelim napamet da pricam. Ali mi ne pada napamet da generalizujem i osudjujem ljude bosnjacke i hrvatske nacionalnosti, koji niti su bili umijesani u te zlocine, niti su imali ikakve ingerencije u vojno-politickim rukovodstvima svojih narodnih predstavnika.
Gdje su ubijeni u Beogradu ili negdje u Srbiji? Nisu Hrvati niti Bosnjaci dosli da vas ubijaju po Beogradu. O civilima ne pricaj i ne pisi, na stotine hiljada civila su Srbi pobili po Bosni i po Hrvatskoj. Bila sam U Dubrovniku kad su Srbi iz Trebinja pucali po civilima, na moje oci je ubijeno dosta civila medju njima i dosta djece. Jedan dan normalno setas i zivis a ujtru te u 6 probude topovi. Oca su mi otrovali, dvanaest mezara na Kovacima imam najblize familije, NIKAD i NICIM ne mozete opravdati Srebrenicu I Vukovar, da svi sto vas ima zivite jos 100 zivota, genocid se ne mozete oprati niti vam mi mozemo zaboraviti.
Tuzlanska kapija velis, pa srbi su ti ih pobili, nisu ni Bosnjaci ni Hrvati ma koliko se vi trudili da nam to pripisete. Nemam obicaja nikog osim srba da generalizujem, jer ste mi svi do isti.
I? Bio sam i ja u Brckom. Iz Gunje me granatiraju Hrvati, s kontra strane Bosnjaci. Pa? A sta mislis ko je stradao? Civili, niko drugi... Cuj Beogradu? Po tebi svi Srbi 1992. doselili iz Beograda u BiH? :haha
Zar ne uvidjas koliko patis od kompleksa nize vrijednosti od Srba? Otrovana si mrznjom prema svemu oko sebe. Samo, jebes Srbe, oni su ti sada najmanje bitni, nemas nista vise s njima, ali sto nesnosno i bolesno mrzis i Dance, a doope ti zakucano za Dansku, Danska ti hrani to isto doope. ;) Nisi se rodila u njoj da bi polagala ikakvo pravo na nju.
"Trula Danska", ne valja im "moral", trc-prc, al' za djecji doplatak i ostale socijalne usluge valja Danska :pusi
Tvoja proslost krije se u tvom cutanju, tvoja sadasnjost u tvom govoru, a tvoja buducnost u tvojim pogresnim koracima. Sve buducnosti imaju jednu veliku vrlinu: nikad ne izgledaju onako kako ih zamisljas. (Milorad Pavic)
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

izgubljen zavičaj i najmiliji teško da nisi preemotivan...
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

laganini wrote:spomenuo sam oluju i kosovo o vukovoaru i srebrenici da i ne govorimo ali s međunarodnog aspekta priznanje kosova od srbije je pitanje svi pitanja..
Za Srbiju, ne i za Hrvatsku. Ne vidim na koji nacin moze Hrvatska uticati na sudbinu Srbije. A ako Srbija bude ulazila u EU, za to ce se pitati najbogatije i najjace evropske zemlje tipa Njemacka, Francuska, Britanija i jedino njihov veto ima neku politicku tezinu. Manje zemlje, pogotovo ovo koje su usle u EU od 2004. su samo glasacka masinerija koja ima da se usaglasi sa misljenjem najjacih (vidi slucaj Krim).
Tvoja proslost krije se u tvom cutanju, tvoja sadasnjost u tvom govoru, a tvoja buducnost u tvojim pogresnim koracima. Sve buducnosti imaju jednu veliku vrlinu: nikad ne izgledaju onako kako ih zamisljas. (Milorad Pavic)
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..nemoj bit u zabludi pitaće se itekako barem mi znamo na primjeru slovenije...
Ruana

Post by Ruana »

Pantagruel wrote:
Ruana wrote:
Pantagruel wrote:
I? Bio sam i ja u Brckom. Iz Gunje me granatiraju Hrvati, s kontra strane Bosnjaci. Pa? A sta mislis ko je stradao? Civili, niko drugi... Cuj Beogradu? Po tebi svi Srbi 1992. doselili iz Beograda u BiH? :haha
Zar ne uvidjas koliko patis od kompleksa nize vrijednosti od Srba? Otrovana si mrznjom prema svemu oko sebe. Samo, jebes Srbe, oni su ti sada najmanje bitni, nemas nista vise s njima, ali sto nesnosno i bolesno mrzis i Dance, a doope ti zakucano za Dansku, Danska ti hrani to isto doope. ;) Nisi se rodila u njoj da bi polagala ikakvo pravo na nju.
"Trula Danska", ne valja im "moral", trc-prc, al' za djecji doplatak i ostale socijalne usluge valja Danska :pusi
Gdje sam ja napisala, da mrzim dance i da ne valjaju, DA, MRZIM SRBE ali pojma nemas zasto. Mene ne hrani Danska, nego zivim iskljucivo od svog rada, i da sam bilo gdje u svijetu tako bi bilo.
Ti si taj koji lijeci komlekse i spira genocid sa srba na BOSANSKOM FORUMU, probaj u glavnom vam gradu HAGU tamo se brani genocid a ne ovdje.
Sto se tice socijalnih usluga ako te bas zanima NIKAD u zivotu u ovoj zemlji nisam primila socijalnu pomoc nego sam ravnopravna sa svakim stanovnikom ove zemlje koji placa porez.
A to sti si ti bolestan i iskomleksiran zlocinima koji je tvoj naros pocinio lijeci negdje drugo (najbolje da pocnes u Hagu) tamo su ti vodje.
Granatirali te Hrvati i Bosnjaci, a ti jadnik sjedio skrstenih ruku, NE MLATI nego se poklopi usima i reci "jeste pocinili smo Genocid u HRVATSKOJ I BOSNI, stvorili smo drzavu na genocidu i RAZGLUI ovdje i sada zavrsava svaka diskusija sa tobom.
VOZDRA
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

laganini wrote:izgubljen zavičaj i najmiliji teško da nisi preemotivan...
Shvatam donekle, ali kada predje u sovensku paranoju, onda je to dijagnoza. Sta bih ja trebao ucinit zbog zrtava iz Drugog svjetskog rata? Mrzit' dozivotno svakog Hrvata, pa i Bosnjaka? Mada za to imam vise nego dovoljno materijala i iz poslednjeg rata... Daleko bilo...
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

laganini wrote:..nemoj bit u zabludi pitaće se itekako barem mi znamo na primjeru slovenije...
Kapiram, ali to se poziva na spor pogranicni? Ispravi me ako nisam u pravu. E' sada kazi gdje ti vidis mogucnost otvaranja novog sukoba interesa izmedju Hrvatske i Srbije? Ove koji su postojali ili se jos provlace, oni su poznati i aktuelni, i obe strane znaju na cemu su. Slusam.
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

@ Ruana

Ja ti zaista ne mogu pomoci...
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Pantagruel wrote:
laganini wrote:..nemoj bit u zabludi pitaće se itekako barem mi znamo na primjeru slovenije...
Kapiram, ali to se poziva na spor pogranicni? Ispravi me ako nisam u pravu. E' sada kazi gdje ti vidis mogucnost otvaranja novog sukoba interesa izmedju Hrvatske i Srbije? Ove koji su postojali ili se jos provlace, oni su poznati i aktuelni, i obe strane znaju na cemu su. Slusam.
..pa već sam reka odnosno napisa problem asimilacije hrvata iz vojvodine...
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

laganini wrote:
Pantagruel wrote:
..pa već sam reka odnosno napisa problem asimilacije hrvata iz vojvodine...
I sta predlazes? U Vukovaru Srbi nemaju pravo na dvojezicne table (cirilicne), a Hrvatska u EU?! Da li je to u skladu sa EU-standardima? No, da se ovo ne pretvoriu nisko prepucavanje, zadrzacu se na Srbiji, kako se ta asimilacija izrazava i kako je "suzbiti"? Slusam.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

neće nikad ni imat tu nema zbora..ili će nekad možda ali tada tim istim srbima to neće bit bitno..pa i sam znaš da je ćirilica samo inat srba...to je stvar inata i jedni i drugi..a što da ti odgovorim već ste se raspisali dovoljno o tome u prijašnjim postovima da nema smisla se ponavljat na pr.šokaca,bunjevaca,vlaha kao i nekad šiptara..ne triba crtat kužiš ti..
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

laganini wrote:neće nikad ni imat tu nema zbora..ili će nekad možda ali tada tim istim srbima to neće bit bitno..pa i sam znaš da je ćirilica samo inat srba...to je stvar inata i jedni i drugi..a što da ti odgovorim već ste se raspisali dovoljno o tome u prijašnjim postovima da nema smisla se ponavljat na pr.šokaca,bunjevaca,vlaha kao i nekad šiptara..ne triba crtat kužiš ti..
Ok, ali kako onda da ocekujes da ti se usvoje predlozi, ako sam odstupas od tog principa i nacela prava manjinske grupe? Po toj logici, i Srbi isto mogu reci, pa i Hrvati inate sa tim pravima... Di je razlika? Ovo oko sokaca sam vec rekao, na poslednjim popisima ta "opcija" nije zastupljena, uklonjena je sa padom Milosevica, ne vidim zbog cega bi se danas Hrvati uopste bunili. A kod Bunjevaca je druga prica. Ne vidim zbog cega bi Srbi imali problem kada je odnos Hrvata i Bunjevaca u pitanju. Ja nemam problem licno ni sa jednom manjinom. Poznajem Backu odlicno i uzivao sam druzeci se i sa Srbima, i sa Madjarima, i sa Hrvatima/Bunjevcima, i sa Slovacima, i sa Rusinima, i sa Romima, volEm tamburicu, konje i fijaker, riblji paprikas i kulen... Eto neka sami Hrvati dodju u Suboticu, pa neka ubjedjuju Bunjevce da nisu Bunjevci kako se izjasnjavaju, nego Hrvati. Za Srbe iskreno to ne igra nikakvu ulogu (broj Srba se nece svakako uvecati). I mi Bunjevce dozivljavamo sustinski Hrvatima... Fakat je jedino da je u Subotici Bunjevaca sve manje proporcionalno, Hrvata, Madjara i Srba sve vise. Na kraju je i za ocekivati da se trend nastaviti, te da ce se svi Bunjevci "pohrvatiti", kao sto ce se na Kosovu svi Goranci "pobosnjaciti"...
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..to i je bit da će ih bit više kad se budu mogli "ugodnije" osijećat kako takvi...sve ti je u nijansama..i ne trebaš se ti pravdat pričamo o općim stvarima ne triba se sve spuštat na osobnu razinu...
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

laganini wrote:..to i je bit da će ih bit više kad se budu mogli "ugodnije" osijećat kako takvi...sve ti je u nijansama..i ne trebaš se ti pravdat pričamo o općim stvarima ne triba se sve spuštat na osobnu razinu...
Ne znam ko ce se osjecat' "ugodnije", ali ja sam nacelno za postovanje prava manjina, ma gdje se nalazile i ko god bio u toj konstelaciji. Na Balkanu to ide malo sporije (ocekivano), ali vidim da nesto ni Madjari i Slovaci nisu daleko odmakli i pored zajednickog clanstva i istodobnog staza u EU. Vjerovatno je za sve potrebno vrijeme. Tacno, sve je u nijansama. I ne pravdam se ja nikome, niti imam potrebe, samo se distanciram od pokusaja vodjenja komunikacije, kao na primitivnom nivou prethodne padobranke ala "zacu se glas, cio svijet je protiv nas" :D. Ti si vrlo "zahvalan" za diskusiju, ne spustas se nisko, drzis neki principijelni i kultivirani "gard".
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

to je zato što sam u korizmi :haha inače sam na zlu glasu :plavi
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

laganini wrote:to je zato što sam u korizmi :haha inače sam na zlu glasu :plavi
A ja sam na rakijici i Zvonko Bogdanovom glasu :plavi
[ytube][/ytube]
'Aj' u zdravlje! I ta mani se derane korizme, ziveli!
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..evo upravo na vijestima milanović spominje spor s granicom na dunavu.. :hihi
Pantagruel
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pantagruel »

laganini wrote:..evo upravo na vijestima milanović spominje spor s granicom na dunavu.. :hihi
Sta? Kol'ko ce kome pripasti upecanih keciga?
Post Reply

Return to “EX YU”