Voljela bih s vama povesti diskusiju, o pravilnoj ishrani, o kojoj svašta znam, a opet ama baš ništa. Prvo da kažem da sam se pokušavala nakaniti godinama da se hranim pravilno, ali moja želja i volja su išli ka suprotnom, hamburgeri, pizze, tjestenina, sokovi, cola (na koju sam bukvalno navučena) i sav najgori fast food koji su za mene postali svakidašnjica, ne uživanje, kad otvorim kući frižider koji je ispunjen mazalicama,salamama, ja ga zatvorim govoreći da nema ništa, jer sam se jako razmazila, veeeliki sam gurman i nije me ništa moglo zaustaviti, nisam htjela ni na kakve dijete, jer ne znam ništa o njima, samo znam da su štetne, nesigurne, ako se brzo smrša pojavljuje se celulit (ili sam možda u zabludi, možda postoji neka wow zdrava dijeta), Internet nosi bum informacije u koje nikad nisam sigurna, mnoštvo informacija me zbunjuje, ovako sve imam na jednom mjestu, a nadam se da sam došla na pravo. Cijeli život sam smatrala da nisam debela, nego „krupnijaa“, mrzila sam kad mi neko kaže da imam „malo“ viška kila, sve dok... jednog dana sasvim slučajno iz puke zezancije kod momka nisam stala na vagu(prije 15 dana). Nisam smjela da pogledam nego sam njega pustila da kaže broj i nastupio je šok.
Željela bih ovdje da razmjenjujem iskustva sa vama, da govorim kako mi napreduje ili nazaduje ta „pravilna ishrana“, svoje padove i uspone, da mi pričate o dijetama, mišljenjima, da se nadopunjujemo i podstičemo međusobno. Počela sam prvi put uživotu sa zdravom ishranom, kuhanim jajima, salatama i svime što je zdravo, stalno sam jako gladna (a bila sam i prije jer je moj želudac ko bunar u „Alisi iz zemlje čuda“-beskrajan. Znam sve ono što svi znaju, da se ne smije jesti iza 6 itd.. Eh pa da počnem s prvim pitanjem... Pošto pijem dosta kafe, počela sam koristiti natren (umjetno sladilo=0 kalorija) ali sam negdje pročitala da je kancerogen, a opet se to i negira. Da li jabuke debljaju noću? Da li banane debljaju? Da li je kupovni zeleni čaj dobar za mršanje? Kako smanjiti apetit i shvatiti ishranu samo kao potrebu (nemojte navoditi one gluposti da brojim koliko puta žvačem, jer to neću). Mora li se jesti ujutru? Da li 2l vode dnevno stvarno pomaže mršanju ili nas samo napuše? Pričajte sva svoja iskustva u vezi ishrane, vaših dijeta, ssve, sve, sveee!!!