Egzotične civilizacije,kulture i običaji
Moderator: Krokodil Behko
-
Ruana
- Status: Offline
Re: Kenija legalizira poligamiju, bez obzira na ženin prista
Zamisli stvarno takav zivot. Poznajem jednu zenu otamo kaze muz joj imao 19 zena. Boze sacuvaj.
ja bi mogao to zamislitiRuana wrote:Zamisli stvarno takav zivot. Poznajem jednu zenu otamo kaze muz joj imao 19 zena. Boze sacuvaj.
Habibti, ya nour el - ain... 
-
Ruana
Ne znam, ko mi garantuje da i sad nije tako, mislim ne samo meni nego svakoj zeni.
-
Ružni
Dobar zakon. Trebaju i kod nas to uvesti da bude bar neke koristi od političara.
Džabe zakon, kad je danas teško jednu naći a ne da naredaš ekipicu za kući 
Habibti, ya nour el - ain... 
-
Ruana
Nije tesko ako je trazis na pravom mjestu.storm wrote:Džabe zakon, kad je danas teško jednu naći a ne da naredaš ekipicu za kući
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Ruana
-
Ružni
- Pasaga
- Hadžija

...buraz....ružni wrote:Gdje su žene tu je i Pasaga
kad zene ti otvaraju vrata....i zeljezna otvore....
nedo ti bog da ti zene budu zatvarale vrata.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Pasaga
- Hadžija

...jok...Ruana wrote:Je li ovo iz "zemlje oraha i meda"
ovo su one jadne mamice,nezaposlene....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Ma mlatnes je po glavi, i tvoja i nicijastorm wrote:Džabe zakon, kad je danas teško jednu naći a ne da naredaš ekipicu za kući
Jao selim s eu Afriku, trazimo zenu broj dva!
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Kenija je to,šta vam je.Tako ko nema sidu ili malariju,izopćenik je.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3406 times
Ta poligamija je najlaksi nacin da se degenerise cijela jedna nacija. Zamislite koliko brace i sestara se nakoti od tog jednog oca i milion matera. To jednostavno kad-tad mora da vodi ka necistoj krvi. I zaista, pogledajte Arape. Cist degen do degena. To se najbolje ocituje u psihi a oni su opiceni 100%. Koliko su samo stete nama Bosnjacima nanijeli svojim poganim kerefekama tipa -zamotavanja zena i tome slicno. Way off..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
-
Ruana
- Melek
- Deer Hunter

Pa, evo, ja polazim od sebe. Da sam ja zena definitivno ne bi zelio da me neko umotava, da mi ne dozvoljava da radim, da ne smijem na ulicu bez muske pratnje, da ne smijem voziti auto i tome slicno. Islamu svaka cast - izvorni Islam je odlicna religija, ali su je nazalost pokvarili retardirani beduini s istoka. A usput, onako kako ih svijet posmatra - usput i nas smatra istim, premda to nije tako.Ruana wrote:A zasto je steta "zamotana zena"?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
-
Ruana
Pa Islam je taj koji nalaze pokrivanje zene, sta ima "neko" da je pokriva.Melek wrote:Pa, evo, ja polazim od sebe. Da sam ja zena definitivno ne bi zelio da me neko umotava, da mi ne dozvoljava da radim, da ne smijem na ulicu bez muske pratnje, da ne smijem voziti auto i tome slicno. Islamu svaka cast - izvorni Islam je odlicna religija, ali su je nazalost pokvarili retardirani beduini s istoka. A usput, onako kako ih svijet posmatra - usput i nas smatra istim, premda to nije tako.Ruana wrote:A zasto je steta "zamotana zena"?
- Melek
- Deer Hunter

Ne. U Islamu se spominje "Awrah", odnosno dijelovi tijela koji treba da se pokriju odjecom i imas Awrah i za muskarca i za zenu. E, taj isti "Awrah" su beduini protumacili na svoj nacin, ali imas i druge muslimane koji to tako uopste ne tumace. Ja licno mislim da su Arapi totalno izvitoperili Islam i oni Islamu nanose veliku stetu. Nego pusti sad samije - sta sa onim ostalim ljudskim pravima koje mimoilaze tvoj zenski rod u tom Arapskom pogledu na svijet i religiju - koji je - eto - preuzeo duhovno kormilo otprilike pola planete i fura svoje furke? Nema ljutnje, ali ja to ne gotivim.Ruana wrote:Pa Islam je taj koji nalaze pokrivanje zene, sta ima "neko" da je pokriva.Melek wrote:Pa, evo, ja polazim od sebe. Da sam ja zena definitivno ne bi zelio da me neko umotava, da mi ne dozvoljava da radim, da ne smijem na ulicu bez muske pratnje, da ne smijem voziti auto i tome slicno. Islamu svaka cast - izvorni Islam je odlicna religija, ali su je nazalost pokvarili retardirani beduini s istoka. A usput, onako kako ih svijet posmatra - usput i nas smatra istim, premda to nije tako.Ruana wrote:A zasto je steta "zamotana zena"?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
-
Ruana
Vidis ja kako to ti kazes "gotivim" Islam i sve njegove odredbe, a to su su neki iskrivili ili ga pogresno tumace nema nikakve veze sa Islamom.
Awrah zene nije kao awrah muskarca i tacno se zna sta treba zena da pokrije... po Islamu.
Ali nije to tema.. Tema je Kenija, a u Keniji zivi svega 10% muslimana. Prema tome, odakle ubaci njih u ovu temu.?
Awrah zene nije kao awrah muskarca i tacno se zna sta treba zena da pokrije... po Islamu.
Ali nije to tema.. Tema je Kenija, a u Keniji zivi svega 10% muslimana. Prema tome, odakle ubaci njih u ovu temu.?
- Melek
- Deer Hunter

Eto ga sad.. Ruana, nemoj da se ljutis, ako imamo suprotne stavove, zato i postoje forumi. Ali ja ti ovako gledam na stvari: - ni ti, ni ja, ni niko drugi na ovoj kugli danas nema pojma ko je pisao - a jos manje ko je dopisivao i prepravljao sve te "svete" knjige (bez obzira na religiju kojoj one pripadale). Ja, licno, ne mogu da shvatim da je pripisano i zapisano da jedni budu robovi i sluge a drugi gazde - tek onako po principu lutrjie - sta te zapadne medju nogama. To je jedna stvar, a druga je - pa ja uopste nisam skrenuo sa teme, ako procitas moj prvi post, ja sam i govorio o temi - poligamiji. Samo, eto, ti se docepala samije pa da mlatnes Meleka ;-) Ma ok je to, neima frkeRuana wrote:Vidis ja kako to ti kazes "gotivim" Islam i sve njegove odredbe, a to su su neki iskrivili ili ga pogresno tumace nema nikakve veze sa Islamom.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.