Di su nestali Hrvati iz BiH..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
Ruana
- Status: Offline
Re: di su nestali hrvati iz bih..
Ne znam ti ja pricat sa mrtvima. Nego "di su nestali Hrvati iz BiH"
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
paparaci wrote:Ruana wrote:Mrki mu amanet ostavio.
![]()
![]()
dosadan si do bola laganini. hem poredis stvari nidje veze.laganini wrote:..bolje rečeno da poštuju zakone...ko da ti moraš volit englesku..Rockefeller wrote:Ne moraju je voljeti - gore sam se krivo izrazio. Neka je poštuju. Inače da... ako je žele nanovo dijeliti...
Hrvati u BiH su toliko Hrvati koliko je i Rocky Englez.![]()
nastup ti je bezveze i bezobrazan.
pored toga sto ti najduzi komentar broji desetak rijeci i trista tackica, ti svjesno ignorises sve sto su forumasi do sad iznijeli. znaci konfrontiraju te sa samo takvim argumentima, a ti umjesto da ih pobijes - vazda isto ponavljas.
...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Ovaj post i ove fakte nemaju nista zajednicko sa temom koju si postavio.laganini wrote:draga rum..jako emotivan post ali bože moj takva si i zato si mi draga..ali emocije su jedno a činjenice drugo...draga ru..jeli misliš da ja ne znam di je žegulja ..znam i te kako...jeli znaš di je ravno nartavno da znaš..a kad znaš mogla bi se sjetit izjave voljenog vođe kad je ravno potaracano da to nije njegov rat...prisjeti se...ili pologa kraj čitluka kad je goloruki narao stao ispred tenkova.i tada se branila bih..ili možda nije zato što su tamo bili hrvati...
Moze se komotno reci da si se nasao na krivoj nozi,sad pokusavas razvodnit temu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Nisam bas detaljno iscitala svaki post(nedostatak vremena,halalite)samo da pitam,jeste čuli za onu:"da hercegovcima oči svijetle,zagreb bi bio las vegas"??
Meni svako malo naumpadne,eto koliko ih često susrećem u zg...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
..nema nego sa postovima koji pišete...Pasaga wrote:Ovaj post i ove fakte nemaju nista zajednicko sa temom koju si postavio.laganini wrote:draga rum..jako emotivan post ali bože moj takva si i zato si mi draga..ali emocije su jedno a činjenice drugo...draga ru..jeli misliš da ja ne znam di je žegulja ..znam i te kako...jeli znaš di je ravno nartavno da znaš..a kad znaš mogla bi se sjetit izjave voljenog vođe kad je ravno potaracano da to nije njegov rat...prisjeti se...ili pologa kraj čitluka kad je goloruki narao stao ispred tenkova.i tada se branila bih..ili možda nije zato što su tamo bili hrvati...
Moze se komotno reci da si se nasao na krivoj nozi,sad pokusavas razvodnit temu.
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
...kako ih poznaš..po očima..Zagorka wrote:Nisam bas detaljno iscitala svaki post(nedostatak vremena,halalite)samo da pitam,jeste čuli za onu:"da hercegovcima oči svijetle,zagreb bi bio las vegas"??
laganini wrote:...kako ih poznaš..po očima..Zagorka wrote:Nisam bas detaljno iscitala svaki post(nedostatak vremena,halalite)samo da pitam,jeste čuli za onu:"da hercegovcima oči svijetle,zagreb bi bio las vegas"??
poznam licno dvoje. on iz Brckog, ona iz Hercegovine.
a, da. nije to sve. od dobrog poznanika roditelji su se iz Jajca preselili u Zagreb ili blizu Zagreba. uglavnom u HR su.
paparaci wrote:Ruana wrote:Mrki mu amanet ostavio.
![]()
![]()
dosadan si do bola laganini. hem poredis stvari nidje veze.laganini wrote:..bolje rečeno da poštuju zakone...ko da ti moraš volit englesku..Rockefeller wrote:Ne moraju je voljeti - gore sam se krivo izrazio. Neka je poštuju. Inače da... ako je žele nanovo dijeliti...
Hrvati u BiH su toliko Hrvati koliko je i Rocky Englez.![]()
nastup ti je bezveze i bezobrazan.
pored toga sto ti najduzi komentar broji desetak rijeci i trista tackica, ti svjesno ignorises sve sto su forumasi do sad iznijeli. znaci konfrontiraju te sa samo takvim argumentima, a ti umjesto da ih pobijes - vazda isto ponavljas.
..kratko i jasno ti si cenzura..ja nemam drugog komentara i za mene je ova tema zatvorena,,
Last edited by Krokodil Behko on 17 Jan 2014, 16:28, edited 1 time in total.
Reason: brisan uvredljiv izraz
Reason: brisan uvredljiv izraz
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 11883 times
Odosmo podaleko. Tema ide pod ključ.
Laganini, post cenzuriran ali će u svakom slučaju, biti dostupan onome na koga se odnosio.
Laganini, post cenzuriran ali će u svakom slučaju, biti dostupan onome na koga se odnosio.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 11883 times
Nad Hrvatima u BiH počinjen genocid¸

MOSTAR - Križevački biskup Nikola Kekić izjavio je u četvrtak na zasjedanju Biskupske konferencije BiH u Mostaru kako je tijekom posljednjeg rata nad Hrvatima katolicima u Bosni i Hercegovini poćinjen genocid. Dogodio se pravi genocid nad Hrvatima katolicima.
Posebno Katolička crkva i hrvatski narod u ovoj zajedničkoj državi doživjeli su svoju Kalvariju - rekao je grkokatolički biskup Križevačke biskupije Nikola Kekić kao izaslanik Biskupske konferencije Hrvatske, prenosi KTA.
Vladika Kekić je istaknuo kako su se Hrvati katolici kroz burna prošla stoljeća boriili za svoju opstojnost, te da su kroz sva ta iskušenja sačuvali pripadnost svojoj vjeri i naciji.
- Pod stoljetnom osmanlijskom vlašću narod je sačuvao svoju katoličku vjeru i svoje hrvatsko biće, a onda krajem 20. stoljeća đavao razdora i sijač smrti zavladao je dušama pojedinaca i njihovih sljedbenika i krv tolikih nevinih ljudi natopila je kao nikad Bosnu i Hercegovinu - kazao je vladika.
(Vijesti.ba/Fena)

MOSTAR - Križevački biskup Nikola Kekić izjavio je u četvrtak na zasjedanju Biskupske konferencije BiH u Mostaru kako je tijekom posljednjeg rata nad Hrvatima katolicima u Bosni i Hercegovini poćinjen genocid. Dogodio se pravi genocid nad Hrvatima katolicima.
Posebno Katolička crkva i hrvatski narod u ovoj zajedničkoj državi doživjeli su svoju Kalvariju - rekao je grkokatolički biskup Križevačke biskupije Nikola Kekić kao izaslanik Biskupske konferencije Hrvatske, prenosi KTA.
Vladika Kekić je istaknuo kako su se Hrvati katolici kroz burna prošla stoljeća boriili za svoju opstojnost, te da su kroz sva ta iskušenja sačuvali pripadnost svojoj vjeri i naciji.
- Pod stoljetnom osmanlijskom vlašću narod je sačuvao svoju katoličku vjeru i svoje hrvatsko biće, a onda krajem 20. stoljeća đavao razdora i sijač smrti zavladao je dušama pojedinaca i njihovih sljedbenika i krv tolikih nevinih ljudi natopila je kao nikad Bosnu i Hercegovinu - kazao je vladika.
(Vijesti.ba/Fena)
Totalno sam zbuniTa: ko su Hrvati katolici u BiH?! U Bosni nikad nije ni bilo Hrvata, period:) Msm. sem onih koji su dosli na rad u inostranstvu 
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
...reci da se zezaš da te nebi odjeba za sva virmena..ili da ti ne kažem da si mjera za glupost...eto što ti je imat mogućnost izbora..Jagoda wrote:Totalno sam zbuniTa: ko su Hrvati katolici u BiH?! U Bosni nikad nije ni bilo Hrvata, period:) Msm. sem onih koji su dosli na rad u inostranstvu
Zasto?! Mene ne zanima kako ces se ti ponijeti, to je do tebe, ja iskljucivo govorim sto mislim, kroz salu:) Ne priznajem da u BiH ima Hrvata, niti da ih je ikad bilo. Moj zet je pravi Bosanac katolicke vjeroispovijesti, ponosan na to sto je Bosanac. Svi njegovi su iz Bosne, vijekovima vec, kako i zasto bi on bio Hrvat!? Nema apsolutno dodirnih tacaka sa Hrvatima sem po religiji, koju i praktikuje i postuje.laganini wrote:...reci da se zezaš da te nebi odjeba za sva virmena..ili da ti ne kažem da si mjera za glupost...eto što ti je imat mogućnost izbora..Jagoda wrote:Totalno sam zbuniTa: ko su Hrvati katolici u BiH?! U Bosni nikad nije ni bilo Hrvata, period:) Msm. sem onih koji su dosli na rad u inostranstvu
Tako i ja:) Ovo je moje misljenje, sazdano na istorijskim cinjenicama, i mislim d abi bilo hipokratski da kazem ista drugo. A sigurno te vise gotivim nego mnogi koji ti lizu dupence;))))) Iako si ponvremeno neodgojen i neotesan, al to je opet tvoja volja:)
Oni koji se previse busaju Hrvatstvom, a Bosanci su, bas oni potkopavaju drzavu iz koje su, i zele da je nema. Ja to tako gledam. I to vrijedi i za sve one koji se busaju bilo kojom naciom, ukljucujuci i novokomponovane Bosnjake, koje takodjer ne priznajem:)
Jasnije?!
D.I.L.L.I.G.A.F.
Sta kazes? argument ti sazdan na istorijskim cinjenicama, a ne priznajes Bosnjake. 
...sto se tice teme. pa, proslo vrijeme odmora. vratili se kuci. docice, ako Bog da, opet.
...sto se tice teme. pa, proslo vrijeme odmora. vratili se kuci. docice, ako Bog da, opet.
Tacno. Daj mi dokument iz istorije, ne ove novokomponovane koji narod Bosne zove Bosnjacima.paparaci wrote:Sta kazes? argument ti sazdan na istorijskim cinjenicama, a ne priznajes Bosnjake.![]()
D.I.L.L.I.G.A.F.
..ajde malo prouči stvari stvaranje nacija je povijesni proces pa bi i izumiranje nacija bio jedan kontraproces koji nigdi nije uzeo maha osim donekle u komunističkim ili sličnim režimima..tako svakog onog koji iz bilo koji pobuda osporava nečiju naciju automatizmom smatram politički nepismenim ili unitaristom na pr.bih-a...
ti svakako nemas veze s vezom. Bosnjak nije izumro, nego je ponovno zazivio nakon stoljeca sputavanja i manipulacija.
o Bosnjastvu su pisali mnogi njeni sinovi, koji nisu bili islamske vjeroispovijesti. to si vec mogao procitati na drugim temama.
nemam namjeru natezati se s tobom oko toga ili bilo s kim drugim, jer svakako nije tema.
o Bosnjastvu su pisali mnogi njeni sinovi, koji nisu bili islamske vjeroispovijesti. to si vec mogao procitati na drugim temama.
nemam namjeru natezati se s tobom oko toga ili bilo s kim drugim, jer svakako nije tema.
A ljudi moji ko da spanski pricam?! DajTE mi dokument koji aminuje Hrvate, Bosnjake u Bosni. Nema takvog. Imaju Bosanci raznoraznih vjeroispovijesti, ali nikad Hrvata nije bilo. Sem naravno kad su osvajanja u pitanju, i kad se pod prisilom izjasnjavalo, ali to nema vez esa 7im stoljecem je'l te;)))))))))laganini wrote:..ajde malo prouči stvari stvaranje nacija je povijesni proces pa bi i izumiranje nacija bio jedan kontraproces koji nigdi nije uzeo maha osim donekle u komunističkim ili sličnim režimima..tako svakog onog koji iz bilo koji pobuda osporava nečiju naciju automatizmom smatram politički nepismenim ili unitaristom na pr.bih-a...
TolKo o politickoj nepismenosti;)))))))
Zadivljena sam sa koliko ljutnje i podnistavanja ljudi ne podnose suprotna misljenja, posebno kad su tacna
Cemu huja?! Samo pokazuje slabost
D.I.L.L.I.G.A.F.
Jagodo, posjeti pdf koji se bavi historijom i Bosnom. imas sepet dokumenata, dokaza, objasnjena,.... koja je Dr. Behko postavio.
dosta smo offirali.
dosta smo offirali.
Ok, posjeticu. Iskreno se ne sjecam da sam igdje nalazila u knjigama (starim) naziv bas Bosnjaci.paparaci wrote:Jagodo, posjeti pdf koji se bavi historijom i Bosnom. imas sepet dokumenata, dokaza, objasnjena,.... koja je Dr. Behko postavio.
dosta smo offirali.
I ko konta sta zelim da kazem, ne shvata me pogresno: branim teoriju da u Bosni postoje samo Bosanci i Hercegovci. Svih vjera. Kad kazemo Bosnjaci to automatski iskljucuje druge vjere, i po meni Bosna, niti njen narod nikad nije bio takav. Mi smo (htjlei ili ne) uvijek bilo mix svega i svacega, i to nas i cini divnima, kakvi jesmo:) Smece koje nam je ovaj rat donio se povlaci kroz forsiranja nacio pitanja umjesto da se pozabavimo sveopcim dobro - ekonomijom.
D.I.L.L.I.G.A.F.