Di su nestali Hrvati iz BiH..

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ruana
Status: Offline

Re: di su nestali hrvati iz bih..

Post by Ruana »

Ne znam ti ja pricat sa mrtvima. Nego "di su nestali Hrvati iz BiH"
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

paparaci wrote:
Ruana wrote:Mrki mu amanet ostavio.

:ha :cvijece
laganini wrote:
Rockefeller wrote:Ne moraju je voljeti - gore sam se krivo izrazio. Neka je poštuju. Inače da... ako je žele nanovo dijeliti...
..bolje rečeno da poštuju zakone...ko da ti moraš volit englesku..
dosadan si do bola laganini. hem poredis stvari nidje veze.

Hrvati u BiH su toliko Hrvati koliko je i Rocky Englez. :D.

nastup ti je bezveze i bezobrazan.

pored toga sto ti najduzi komentar broji desetak rijeci i trista tackica, ti svjesno ignorises sve sto su forumasi do sad iznijeli. znaci konfrontiraju te sa samo takvim argumentima, a ti umjesto da ih pobijes - vazda isto ponavljas.

... :cool ....i jos to razdvoji pasusom..... :ooo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

laganini wrote:draga rum..jako emotivan post ali bože moj takva si i zato si mi draga..ali emocije su jedno a činjenice drugo...draga ru..jeli misliš da ja ne znam di je žegulja ..znam i te kako...jeli znaš di je ravno nartavno da znaš..a kad znaš mogla bi se sjetit izjave voljenog vođe kad je ravno potaracano da to nije njegov rat...prisjeti se...ili pologa kraj čitluka kad je goloruki narao stao ispred tenkova.i tada se branila bih..ili možda nije zato što su tamo bili hrvati...
Ovaj post i ove fakte nemaju nista zajednicko sa temom koju si postavio.
Moze se komotno reci da si se nasao na krivoj nozi,sad pokusavas razvodnit temu.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Nisam bas detaljno iscitala svaki post(nedostatak vremena,halalite)samo da pitam,jeste čuli za onu:"da hercegovcima oči svijetle,zagreb bi bio las vegas"??

Meni svako malo naumpadne,eto koliko ih često susrećem u zg...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

Pasaga wrote:
laganini wrote:draga rum..jako emotivan post ali bože moj takva si i zato si mi draga..ali emocije su jedno a činjenice drugo...draga ru..jeli misliš da ja ne znam di je žegulja ..znam i te kako...jeli znaš di je ravno nartavno da znaš..a kad znaš mogla bi se sjetit izjave voljenog vođe kad je ravno potaracano da to nije njegov rat...prisjeti se...ili pologa kraj čitluka kad je goloruki narao stao ispred tenkova.i tada se branila bih..ili možda nije zato što su tamo bili hrvati...
Ovaj post i ove fakte nemaju nista zajednicko sa temom koju si postavio.
Moze se komotno reci da si se nasao na krivoj nozi,sad pokusavas razvodnit temu.
..nema nego sa postovima koji pišete... :123
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Zagorka wrote:Nisam bas detaljno iscitala svaki post(nedostatak vremena,halalite)samo da pitam,jeste čuli za onu:"da hercegovcima oči svijetle,zagreb bi bio las vegas"??

...kako ih poznaš..po očima.. :plavi
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Post by paparaci »

laganini wrote:
Zagorka wrote:Nisam bas detaljno iscitala svaki post(nedostatak vremena,halalite)samo da pitam,jeste čuli za onu:"da hercegovcima oči svijetle,zagreb bi bio las vegas"??

...kako ih poznaš..po očima.. :plavi

poznam licno dvoje. on iz Brckog, ona iz Hercegovine.

a, da. nije to sve. od dobrog poznanika roditelji su se iz Jajca preselili u Zagreb ili blizu Zagreba. uglavnom u HR su. ;)
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

paparaci wrote:
Ruana wrote:Mrki mu amanet ostavio.

:ha :cvijece
laganini wrote:
Rockefeller wrote:Ne moraju je voljeti - gore sam se krivo izrazio. Neka je poštuju. Inače da... ako je žele nanovo dijeliti...
..bolje rečeno da poštuju zakone...ko da ti moraš volit englesku..
dosadan si do bola laganini. hem poredis stvari nidje veze.

Hrvati u BiH su toliko Hrvati koliko je i Rocky Englez. :D.

nastup ti je bezveze i bezobrazan.

pored toga sto ti najduzi komentar broji desetak rijeci i trista tackica, ti svjesno ignorises sve sto su forumasi do sad iznijeli. znaci konfrontiraju te sa samo takvim argumentima, a ti umjesto da ih pobijes - vazda isto ponavljas.

..kratko i jasno ti si cenzura..ja nemam drugog komentara i za mene je ova tema zatvorena,,
Last edited by Krokodil Behko on 17 Jan 2014, 16:28, edited 1 time in total.
Reason: brisan uvredljiv izraz
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 11883 times

Post by Krokodil Behko »

Odosmo podaleko. Tema ide pod ključ.
Laganini, post cenzuriran ali će u svakom slučaju, biti dostupan onome na koga se odnosio.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 11883 times

Post by Krokodil Behko »

Nad Hrvatima u BiH počinjen genocid¸

Image

MOSTAR - Križevački biskup Nikola Kekić izjavio je u četvrtak na zasjedanju Biskupske konferencije BiH u Mostaru kako je tijekom posljednjeg rata nad Hrvatima katolicima u Bosni i Hercegovini poćinjen genocid. Dogodio se pravi genocid nad Hrvatima katolicima.

Posebno Katolička crkva i hrvatski narod u ovoj zajedničkoj državi doživjeli su svoju Kalvariju - rekao je grkokatolički biskup Križevačke biskupije Nikola Kekić kao izaslanik Biskupske konferencije Hrvatske, prenosi KTA.

Vladika Kekić je istaknuo kako su se Hrvati katolici kroz burna prošla stoljeća boriili za svoju opstojnost, te da su kroz sva ta iskušenja sačuvali pripadnost svojoj vjeri i naciji.

- Pod stoljetnom osmanlijskom vlašću narod je sačuvao svoju katoličku vjeru i svoje hrvatsko biće, a onda krajem 20. stoljeća đavao razdora i sijač smrti zavladao je dušama pojedinaca i njihovih sljedbenika i krv tolikih nevinih ljudi natopila je kao nikad Bosnu i Hercegovinu - kazao je vladika.

(Vijesti.ba/Fena)
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Totalno sam zbuniTa: ko su Hrvati katolici u BiH?! U Bosni nikad nije ni bilo Hrvata, period:) Msm. sem onih koji su dosli na rad u inostranstvu :hihi
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

Jagoda wrote:Totalno sam zbuniTa: ko su Hrvati katolici u BiH?! U Bosni nikad nije ni bilo Hrvata, period:) Msm. sem onih koji su dosli na rad u inostranstvu :hihi
...reci da se zezaš da te nebi odjeba za sva virmena..ili da ti ne kažem da si mjera za glupost...eto što ti je imat mogućnost izbora.. :pusi
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

laganini wrote:
Jagoda wrote:Totalno sam zbuniTa: ko su Hrvati katolici u BiH?! U Bosni nikad nije ni bilo Hrvata, period:) Msm. sem onih koji su dosli na rad u inostranstvu :hihi
...reci da se zezaš da te nebi odjeba za sva virmena..ili da ti ne kažem da si mjera za glupost...eto što ti je imat mogućnost izbora.. :pusi
Zasto?! Mene ne zanima kako ces se ti ponijeti, to je do tebe, ja iskljucivo govorim sto mislim, kroz salu:) Ne priznajem da u BiH ima Hrvata, niti da ih je ikad bilo. Moj zet je pravi Bosanac katolicke vjeroispovijesti, ponosan na to sto je Bosanac. Svi njegovi su iz Bosne, vijekovima vec, kako i zasto bi on bio Hrvat!? Nema apsolutno dodirnih tacaka sa Hrvatima sem po religiji, koju i praktikuje i postuje.

Tako i ja:) Ovo je moje misljenje, sazdano na istorijskim cinjenicama, i mislim d abi bilo hipokratski da kazem ista drugo. A sigurno te vise gotivim nego mnogi koji ti lizu dupence;))))) Iako si ponvremeno neodgojen i neotesan, al to je opet tvoja volja:)

Oni koji se previse busaju Hrvatstvom, a Bosanci su, bas oni potkopavaju drzavu iz koje su, i zele da je nema. Ja to tako gledam. I to vrijedi i za sve one koji se busaju bilo kojom naciom, ukljucujuci i novokomponovane Bosnjake, koje takodjer ne priznajem:)

Jasnije?! :zubi
D.I.L.L.I.G.A.F.
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

Sta kazes? argument ti sazdan na istorijskim cinjenicama, a ne priznajes Bosnjake. :plavi

...sto se tice teme. pa, proslo vrijeme odmora. vratili se kuci. docice, ako Bog da, opet. :D.
NeK pUkNu DuSmAnI...

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

paparaci wrote:Sta kazes? argument ti sazdan na istorijskim cinjenicama, a ne priznajes Bosnjake. :plavi
Tacno. Daj mi dokument iz istorije, ne ove novokomponovane koji narod Bosne zove Bosnjacima.
D.I.L.L.I.G.A.F.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..ajde malo prouči stvari stvaranje nacija je povijesni proces pa bi i izumiranje nacija bio jedan kontraproces koji nigdi nije uzeo maha osim donekle u komunističkim ili sličnim režimima..tako svakog onog koji iz bilo koji pobuda osporava nečiju naciju automatizmom smatram politički nepismenim ili unitaristom na pr.bih-a...
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

ti svakako nemas veze s vezom. Bosnjak nije izumro, nego je ponovno zazivio nakon stoljeca sputavanja i manipulacija.
o Bosnjastvu su pisali mnogi njeni sinovi, koji nisu bili islamske vjeroispovijesti. to si vec mogao procitati na drugim temama.

nemam namjeru natezati se s tobom oko toga ili bilo s kim drugim, jer svakako nije tema.
NeK pUkNu DuSmAnI...

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

laganini wrote:..ajde malo prouči stvari stvaranje nacija je povijesni proces pa bi i izumiranje nacija bio jedan kontraproces koji nigdi nije uzeo maha osim donekle u komunističkim ili sličnim režimima..tako svakog onog koji iz bilo koji pobuda osporava nečiju naciju automatizmom smatram politički nepismenim ili unitaristom na pr.bih-a...
A ljudi moji ko da spanski pricam?! DajTE mi dokument koji aminuje Hrvate, Bosnjake u Bosni. Nema takvog. Imaju Bosanci raznoraznih vjeroispovijesti, ali nikad Hrvata nije bilo. Sem naravno kad su osvajanja u pitanju, i kad se pod prisilom izjasnjavalo, ali to nema vez esa 7im stoljecem je'l te;)))))))))
TolKo o politickoj nepismenosti;)))))))

Zadivljena sam sa koliko ljutnje i podnistavanja ljudi ne podnose suprotna misljenja, posebno kad su tacna :cool :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi
Cemu huja?! Samo pokazuje slabost :hihi
D.I.L.L.I.G.A.F.
paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci »

Jagodo, posjeti pdf koji se bavi historijom i Bosnom. imas sepet dokumenata, dokaza, objasnjena,.... koja je Dr. Behko postavio.

dosta smo offirali.
NeK pUkNu DuSmAnI...

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

paparaci wrote:Jagodo, posjeti pdf koji se bavi historijom i Bosnom. imas sepet dokumenata, dokaza, objasnjena,.... koja je Dr. Behko postavio.

dosta smo offirali.
Ok, posjeticu. Iskreno se ne sjecam da sam igdje nalazila u knjigama (starim) naziv bas Bosnjaci.

I ko konta sta zelim da kazem, ne shvata me pogresno: branim teoriju da u Bosni postoje samo Bosanci i Hercegovci. Svih vjera. Kad kazemo Bosnjaci to automatski iskljucuje druge vjere, i po meni Bosna, niti njen narod nikad nije bio takav. Mi smo (htjlei ili ne) uvijek bilo mix svega i svacega, i to nas i cini divnima, kakvi jesmo:) Smece koje nam je ovaj rat donio se povlaci kroz forsiranja nacio pitanja umjesto da se pozabavimo sveopcim dobro - ekonomijom.
D.I.L.L.I.G.A.F.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”