Vijesti iz sporta

Kutak za sportski trenutak
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9976 times
Been thanked: 11845 times
Status: Online

Re: Sportski kutak

Post by Krokodil Behko »

Čini mi se da je dobio samo 2.5 godina zatvora.
Kladim se da ni to neće odraditi.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Post by Lebowski »

Ja opet čitam da su tri i po godine u pitanju.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

irfan pipe smajlagić trener ženskog rk lokomotiva...znači keta ostaje...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

laganini wrote:irfan pipe smajlagić trener ženskog rk lokomotiva...znači keta ostaje...
šteta...irfan bi to radio bolje po meni....on je debelo imao zasluge za ono što je krenulo 2003 u hrvatskoj repki...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..om bi im se najeba majki zato nije u planu...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Ružni

Post by Ružni »

Ima i rukomet svog Mamića, a njemu se ne sviđa Smajlagić :kafa
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

ružni wrote:Ima i rukomet svog Mamića, a njemu se ne sviđa Smajlagić :kafa
baš...tu gobac vedri i oblači...
zato i ne igraju neki poput sulića, špoljarića, prije su vremena završili karijeru u repki dominiković, metličić...naša posla :123
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

"Guardiola je bio dobar igrač, ali ništa više od toga"

Post by Krokodil Behko »

Image

U razgovoru za BeIN Sports Chelseajev napadač Samuel Eto’o kritizirao je svog bivšeg trenera iz Barcelone Pepa Guardiolu pod kojim je igrao 2008. i 2009. godine. Guardiola je bio dobar igrač, ali ništa više od toga. Želio mi je dati instrukcije kao napadaču, ali on je bio veznjak, a objašnjavao mi je kako bi se napadač trebao kretati. Rekao sam mu: “Zaista niste normalni.”

Komentirao je Eto’o i kako ga je aktualni Bayernov trener želio potjerati već prve sezone kada je došao za kormilo katalonskog kluba.

- Imao je peh što sam zabio tri gola u 20 minuta na ljeto 2008. u prijateljskoj utakmici. Zato me nije mogao nikamo poslati.

Barcelona je u prvoj sezoni pod Guardiolom osvojila trostruku krunu, a Eto’o je odigrao ključnu ulogu s 47 golova u 64 odigrane utakmice. Međutim, kamerunski napadač nije dobio zaslužene pohvale za svoj učinak.

- Morao sam ga podsjetiti koliko sam svojim golovima doprinio klubu i da meni ima zahvaliti svoj uspjeh.

Na ljeto 2009. godine Eto’o je završio u Interu u zamjenu za Zlatana Ibrahimovića.

Eto’o tvrdi i da je u svom periodu u Barceloni svega desetak puta razgovarao s trenerom. Čak i međusobni stisak ruke s Guardiolom nakon polufinala Lige prvaka sezone 2009/10 između Barcelone i Intera bio je samo krinka.

- To je bilo samo za kamere. U tunelu me nije pozdravio.

Eto’o nije jedina bivša Barcelonina zvijezda koja otvoreno govori protiv Guardiole, a čini to na puno češćoj osnovi i Zlatan Ibrahimović. Osim što kritizira Guardiolu, Eto’o hvali zakletog Guardiolinog neprijatelja Josea Mourinha, aktualnog Chelseajevog menadžera.

- Poznajem puno trenera, ali on je motivator – klasa za sebe.

(Vijesti.ba/Sport)
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: "Guardiola je bio dobar igrač, ali ništa više od toga"

Post by storm »

Eh sad et'o kenja malo...pep nije bio neki spektakl i igrač za uži izbor zlatne lopte, istina.....ali je zasigurno bio igrač više europske klase i mogao igrati skoro gdje je poželio....

a o trenerskim uspjesima, tek će se pričati i ocjenjivati....eto ja sam ga "pokopao" na odlasku u bayern ali me debelo razuvjerio...zasad čestitke...nije ono u barci bio slučaj i izvanredna generacija samo...
mourinho je kao igrač bio daleko ispod guardiolinog nivoa....ali to uopće nema veze u trenerskom poslu....jako je malo u prošlosti bilo slučajeva da su vrhunski igrači bili isti takvi treneri....
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Pa i nije bio neki sad igrač, da je ostavio nekog velikog traga, a možda je to zbog toga što je igrao na takvoj poziciji, iako je bio važan za Barcelonu. Kao trener je puno bolji.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Lebowski wrote:Pa i nije bio neki sad igrač, da je ostavio nekog velikog traga, a možda je to zbog toga što je igrao na takvoj poziciji, iako je bio važan za Barcelonu. Kao trener je puno bolji.
a ačuj rekao sam da nije bio top klasa, ali bitna karika u vrhunskoj ekipi svakako....ako se ne varam bio je zadnji vezni veći dio karijere, a to nije neka naročito atraktivna pozicija.....malo se kompromitirao sa onim dopingom :cudi

a imamo i primjere kad treneri dobiju skupocjene igračke u ruke, pa bude ćorak, zar ne :pusi

slažem se....bolji trener, nego igrač, kako se sad pokazuje
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ispalo je replika tvom al post sam napisao ranije. Ne znam s kim ga uporediti, možda Xavi za klasu slabiji što opet nije loše.

Ovo za trenere i ćorcima...ne znam o kome pričaš. :kafa

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Lebowski wrote:Ispalo je replika tvom al post sam napisao ranije. Ne znam s kim ga uporediti, možda Xavi za klasu slabiji što opet nije loše.

Ovo za trenere i ćorcima...ne znam o kome pričaš. :kafa

:D. :D. :D.

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

I ja sam bio skeptičan, kad je prelazio u Bayern.
Mislim, niđe veze tika taka i Bayern. Pitao sam se zašto smjenjuju Heynckesa ako je uzeo tri titule. Danas, bilans je ovakav. Bayern je još bolji nego prošle sezone a tri titule, Guardiola je već uzeo :cudi Uzeo je Evropski super kup, Svjetski kup, a može se reći da je osvojio i bundesligu. Possibile, osvojit će nacionalni kup a i za LP su favoriti No1. U početku, nije sve bilo ružičasto. Dortmund im je oteo njemački super kup a u evropskoim super kupu, jedva su pobijedili Chelsea. Vremenom, uigravali su tu novu taktiku.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Ama Bundesliga je slaba. Mislim nije šaban liga ali ako vodiš ili igraš za Bayern onda je slaba. Isto je i ako igrač ili vodiš Barcelonu, stim da je za protivnika teža.

Kad uzme Hertu ili Sevillu i napravi dobre rezultate, kao što je pr. Klopp onda...
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Novost iz Uefe: Od 2018. kreće novo natjecanje reprezentacija - Liga nacija!

Natjecanje bi se održavalo svake druge godine u terminima zakazanim za prijateljske utakmice, a vrhunac natjecanja bio bi turnir najbolje četvorice

UEFA planira na svom kongresu koji počinje u četvrtak u Astani najaviti uvođenje novog natjecanja koje bi se zvalo Liga nacija i obuhvaćalo bi nogometne reprezentacijea.

Iako sve pojedinosti još nisu poznate, Liga nacija će zamijeniti prijateljske utakmice i tako postati treće veliko međunarodno natjecanje za europske reprezentacije nakon Svjetskog i europskog prvenstva. Projekt predviđa da reprezentacije budu raspoređe u tri ili četiri divizije najvjerojatnije prema plasmanu na FIFA-inoj ljestvici, s mogućnošću napredovanja ili ispadanja, natjecanje bi se održavalo svake druge godine u terminima zakazanim za prijateljske utakmice, a vrhunac natjecanja bio bi turnir najbolje četvorice - "final four" - koji će obuhvatiti dva polufinala i finale na neutralnom terenu.

Ovo natjecanje ne bi mijenjalo dosadašnji format kvalifikacija za europsko i svjetsko prvenstvo, ali bi prema prijedlogu sudionici završnog turnira išli izravno na velika natjecanja čime bi bilo ukinuto doigravanje.

Liga bi mogla krenuti poslije Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino je na konferenciji za novinare najavio da će predsjednik europske krovne nogometne organizacije Michel Platini prijedlog o Ligi nacija iznijeti na kongresu u Astani te da će tada biti objelodanjeni i svi ostali detalji.

"Ono što je pokrenulo cijelu raspravu je želja da uspostavimo novi međunarodni kalendar. Također želimo dati bolju strukturu terminima kada se igraju prijateljske utakmice. Postoje neke zemlje s kojima svi žele igrati, dok se druge bore da nađu suparnika i zato smo smislili Ligu nacija koja će biti predstavljena na kongresu u četvrtak", kazao je Infantino.

Također je malo više rekao o prijedlozima UEFA-e za borbu protiv namještanja utakmica. Za sada je na 32.000 utakmica, koliko su ih tijekom godine pratili UEFA-inih promatrači, prijavljeno svega 0,7 posto slučajeva namještanja.

"To je još uvijek 0,7 previše. Dojava ne znači da je neka utakmica namještena, ali nam ukazuje da se događa nešto neuobičajeno", dodao je.

"Postoje mnogi aspekti toga i tražimo načine da uskladimo sankcije diljem Europe što je moguće više sa doživotnim zabranama i bez ograničenja za takve zabrane. Želimo stroge i oštre sankcije u svakoj zemlji vezano za doživotne zabrane. Kriminalci će uvijek pokušati biti korak ispred, ali vjerujemo da se namještanja smanjuju već s ovim mjerama koje imamo, poput sustava otkrivanja kladioničarskih prijevara."
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Zidane najbolji fudbaler u historiji francuske prve lige

Post by Krokodil Behko »

Image

Bivši reprezentativac Francuske Zinedine Zidane pproglašen je za najboljeg igrača u historiji francuske prve lige, u anketi Telefuta, prenosi Tanjug.

Zanimljivo je da je Zidane pretekao nekadašnjeg francuskog reprezentativca Michela Platinija, koji je u anketi zauzeo drugo mjesto, dok je igrač Paris Saint Germaina Šveđanin Zlatan Ibrahimović tek četvrti.

Zidane je u francuskoj elitnoj ligi igrao samo osam godina i za to vrijeme nije osvojio nijedan nacionalni trofej, osim Intertoto kupa 1995. godine sa Bordeauxom.

Popularni "Zizou" igrao je za Cannes u periodu od 1988. do 1992, a naredne četiri godine za Bordeaux.

Francuski internacionalac, koji je sada angažovan na klupi Real Madrida kao pomoćni trener, smatra se za jednog od najboljih igrača u historiji svjetskog fudbala.

On je vrhunac klupske karijere ostvario igrajući za Juventus - od 1996. do 2001., a potom za Real Madrid od 2001. do 2006, sa kojim je 2002. osvojio Ligu prvaka.

Zidane je s reprezentacijom Fracnuske osvojio titulu svjetskog prvaka 1998., kao i evropskog šampiona 2000. godine.

Poredak prvih deset najboljih igrača u historiji francuske lige:
1. Zinedine Zidane
2. Michel Platini
3. Raymond Kopa
4. Zlatan Ibrahimović
5. Jean-Pierre Papin
6. Thierry Henry
7. Didier Drogba
8. Sonny Anderson
9. Alain Giresse
10. Ronaldinho
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Zidane najbolji fudbaler u historiji francuske prve lige

Post by storm »

Zanimljiv izbor :hm ...piše odigrao samo osam sezona ( zidane) ....šta će tu onda ibrahimović koji tek drugu igra :cudi ....
trebaki su definirati jel izbor prema općenitoj veličini igrača ili prema učinku i tragu u ligue 1...
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 373 times

Post by harlekin »

i najbolji fudbaler koji je ikad hodao francuskom,evropom i svijetom :kafa
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

harlekin wrote:i najbolji fudbaler koji je ikad hodao francuskom,evropom i svijetom :kafa
Poslije Beckhama i Ronalda. :kafa

Post Reply

Return to “Fudbal”