NK Čelik Zenica

Kutak za sportski trenutak

Moderator: pizarro

Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 7747 times
Been thanked: 5775 times
Status: Online

Re: NK Čelik Zenica

Post by Anestzijaaa » 02 Nov 2023, 20:54

Da se hoce vratit Celik i Sloboda uvijek sam volio na gostovanje posebno u Zenicu.
Noc je prekrasna,na nebu zvijezde sijaju...

Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 7747 times
Been thanked: 5775 times
Status: Online

Post by Anestzijaaa » 02 Nov 2023, 21:22

Sjecal se ko proloma oblaka 3 1 za vas bilo ,puno Bilino i nas na sjeveru puno😁
Noc je prekrasna,na nebu zvijezde sijaju...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41974 times
Been thanked: 28825 times
Status: Offline

Post by Rum » 16 Mar 2024, 18:09

Kraj❗

FK Radnik 1-0 NK Čelik ⬛🟥
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41974 times
Been thanked: 28825 times

Post by Rum » 16 Mar 2024, 18:09

Haha truba
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

pizarro
sportski urednik
sportski urednik
Has thanked: 8018 times
Been thanked: 9756 times

Post by pizarro » 08 May 2026, 10:37

Čelik bi već u nedjelju protiv TOŠK-a mogao proslaviti i povratak u Premijer ligu BiH

Čelik bi eventualnom pobjedom u kantonalnom derbiju protiv tešanjskog TOŠK-a, u okviru 22. kola Prve nogometne lige Bosne i Hercegovine, u nedjelju navečer mogao osigurati i naslov prvaka te, nakon pet godina pauze, povratak i u elitini razred bh. nogometa.

Čelik na korak do povratka u Premijer ligu

Prvi prvak i osvajač Kupa nezavisne države BiH, naime, osim pobjede nad TOŠK-om, osluškivat će i rezultat iz Tomislavgrada, gdje će domaći Tomislav, u istom terminu, ugostiti drugoplasiranu Stupčanicu.

Stupčanica je još jedina ekipa koja teoretski može sustići zeničkog prvoligaša, koji ima sve u svojim rukama.

- Sada je malo i veći pritrisak na igračima i svima nama, jer smo se još jedan korak primakli našem cilju. Mi se pripremamo kao i za sve druge utakmice - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Bojan Regoje.

Dodao je da je zadovoljan igrama svoga tima, što govori i stanje na tabeli te rezultati, mada je normalno da je u određenom period dolazilo i do blagog pada forme.

- Moji su igrači pokazali da imaju veliki karakter. Nemam zamjerki. Što se tiče TOŠK-a, oni su jesenas ostvarili neke značajne rezultate, ali su doživjeli pad. Međutim, svoje su brige u ovoj ligi već obezbijedili i neće biti lako - kazao je Regoje, koji je pokazao respekt prema gostima. Napomenuo je kako zbog povreda neće igrati Kenan Delić i Bruno Jenjić.

Navijači vjeruju u slavlje i titulu

Zanimljivo je kako je pred jesenji duel ova dva tima u Tešnju TOŠK bio lider, a s 20 bodova ostao je na čelu i nakon duela protiv Čelika.

Čelik je, sa 17 bodova, koliko je imao i Travnik, bio drugi i nakon tog kola, ali je već na kraju polusezone imao 29, odnosno tri boda više od Travnika i TOŠK-a. Zenički su nogometaši prednost uvećali te kantonalni derbi dočekuju sa čak 14 bodova više od TOŠK-a.

- Ulazimo u sami finiš sezone. Šef i stručni štab su nas cijelo vrijeme pripremali za ovo. Fokusirani smo i naši to rezultati pokazuju. Karakter se vježba i najbolje pokazuje kroz treninge… Vjerujem da ćemo to pokazati i kroz utakmice koje nam slijede - kazao je kapiten Čelika Kenan Horić.

Horić je istakao koliko im znači podrška navijača, koji ih prate i u gostima, te da vjeruje kako će ispuniti njihove želje te pobijediti TOŠK, ali i izoriti povratak u Premijer ligu. Horić ima 36 godina, ali je istakao kako nije razmišljao u kojoj će ulozi biti naredne sezone, odnosno da će o budućnosti razgovarati s klupskim vodstvom tek kada obave posao koji su sebi zacrtali za ovu sezonu.

U 22. kolu sastaju se: Igman – Budućnost, Radnik – Tuzla City, Sloboda – Bratstvo, Travnik – Jedinstvo (subota), Čelik - TOŠK, Tomislav – Stupčanica, GOŠK – Vitez (nedjelja).

Fena

pizarro
sportski urednik
sportski urednik

Post by pizarro » 16 May 2026, 20:08

Čelik nakon šest sezona izborio povratak u Premijer ligu BiH

Čelik je u 23. kolu Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine savladao u gostima Tuzla City s 2:1 (1:0) te tri kola prije kraja sezone osigurao prvo mjesto i povratak u Premijer ligu BiH, iz koje su zenički nogometaši ispali u ljeto 2020. godine.

Prvom prvaku i osvajaču Kupa BiH danas je u Siminom Hanu kod Tuzle bio dovoljan i samo jedan bod za ispunjenje ovog cilja, ali su golovima Nihada Šere u 7. i 65. minuti uspjeli i pobijediti. Domaćini su u 81. minuti, golom Andresa Campane, samo uspjeli smanjiti na 1:2, ali su ostali bez najmanje šanse za opstanak u ligi, jer imaju samo 17 bodova.

Zenički Čelik će tako naredne sezone, nakon što je poslije ispadanja iz PL BiH te odluke da u oporavak kluba krenu iz Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona, jednu sezonu proveo u najnižem rangu, dvije sezone u Drugoj ligi FBiH – grupa Centar te tri sezone u Prvoj ligi FBiH, ponovo igrati u Premijer ligi BiH.

Fena

pizarro
sportski urednik
sportski urednik

Post by pizarro » 31 May 2026, 20:47

pizarro
sportski urednik
sportski urednik

Post by pizarro » 31 May 2026, 21:15

pizarro
sportski urednik
sportski urednik

Post by pizarro » 06 Aug 2026, 18:30

Čelik spreman za WWin ligu poslije šest godina: U prvoj sezoni najbitnije je da se ostane

Trener NK Čelik Bojan Regoje za Oslobođenje govori pred početak nove sezone u kojoj se Čelik poslije šest godina vraća u najviši rang bh. fudbala

Zenički Čelik se poslije šest godine vraća u najviši rang bosanskohercegovačkog fudbala. Restartovao se zenički klub, otišao iz Premijer lige u Kantonalnu ligu, prošao kroz sve rangove takmičenja, vratio se na stabilne noge i opet ćemo ga gledati u najvišem rangu našeg fudbala.

Trener Bojan Regoje govori za Oslobođenje uoči početka nove sezone, a krenuli smo od generalne probe protiv banjalučkog BSK-a (3:1), koja je pokazala i neke negativne stvari Zeničana za koje Bojan Regoje ističe da se ne smiju ponavljati, jer će one najkvalitetnije ekipe to nemilosrdno kažnjavati.

- Olako smo primili gol iz jedne greške odmah na početku poluvremena i normalno da to premijerligaške ekipe kazne, onda se unese nervoza, teško se vratiti. To moramo popraviti. Pogotovo poslije dobrog prvog poluvremena, tako moramo i nastaviti. Jače ekipe će nas kazniti za svaku grešku. Te stvari moramo svesti na minimum i to me nekako najviše zabrinulo, kaže za Oslobođenje Bojan Regoje.

Zadovoljan je trener Čelika pripremama, iako bi volio da je ekipa prošla kroz čitav pripremni ciklus zajedno.

- Sproveli smo što smo htjeli. Ono što bih ja volio da se desilo, ali to nije samo nama problem, je da su svi došli na početak pripremama. Igrači su dolazili u hodu, neki su došli poslije par dana, neki tek nekidan. Ali, kako je nama, tako je i većini klubova.

Možda su mnogi očekivali da će Čelik bitno izmjeniti tim u odnosu na prošlu sezonu, ali je Regoje zadržao gro igračkog kadra iz Prve lige. Želio je zadržati i Nihada Šeru, ali je on dobio dobru ponudu iz Sileksa, tako da on nije ostao za WWin ligu. Pojačanja su dovedena ciljano i sa željom da poboljšaju kvalitet ekipe.

- Mi ni u Prvoj ligi nismo imali neki spektakularno širok roster, 17-18 igrača koje smo vrtili. Gro igrača je ostao, malo nas je poremetilo što je Šero otišao. Na to smo se pojačali, doveli smo 10 igrača i što se tiče rostera i širine mi to imamo, na svakoj poziciji možemo odgovoriti. Vidi se da nekim igračima nedostaje takmičarskih utakmica, ali nadam se da će i to kroz prvenstvo, kroz utakmice, nadoći.

Za sada nemaju u planu dovoditi još igrača, osim u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti ili pojave nekog jako dobrog igrača na tržištu, u skladu sa finansijskim mogućnostima.

- Mi sada trenutno ne planiramo da dovodimo nekoga. Nije isključeno ako se neko pojavi na nekoj poziciji gdje mislimo da je potrebno, ako se pojavi i u skladu sa finansijama, može se deseiti da se možda pojačamo. Za sada nemamo u planu, ali vidjećemo kako ćemo otvoriti prvenstvo, vidjećemo kakav će biti zdravstveni bilten, za sada je zadovoljavajuće, pa na osnovu toga ćemo se mjeriti.

Svjestan je Regoje da Čelik ipak za prvu sezonu mora razmišljati samo o što bržem opstanku u ligi.

- Što se nas tiče, mi smo svjesni da smo prvoligaš koji je ušao poslije dugo godina u ligu. Ta prva sezona je najbitnije da se ostane. Ali, opet, nećemo se sigurno zadovoljiti time da se patimo do samog kraja za opstanak, cilj je da se dokopamo sredine tabele što prije i da završnicu dočekamo laganije.

Čelika prati ogromna euforija, Zenica diše fudbalski, a Čelika prati armija navijača gdje god igraju. Može euforija biti vjetar u leđa, kao što nekada može i "okovati" noge, a Regoje ističe da će ključna stvar biti da se igračima koji nisu igrali ovaj rang takmičenje prenese šta je to WWin liga BiH, a navijače moli za strpljenje i kada ne bude dobro.

- Prošle godine je bila velika euforija i sam ulazak u Prvu ligu i dobri rezultati koji su nas pratili i navijači su bili naš 12. igrač. Očekivali su dosta od nas, pogotovo kako se bližio kraj. Sada i sami navijači moraju biti svjesni da ovo nije Prva liga, da je velika razlika i da će biti i lošije forme i loših rezultata i pobjeda i neriješenih. Bitno je da se skupljaju bodovi, svaki bod je bitan u ovoj ligi. Kada igraš u Čeliku, kao i u drugim klubovima gdje je velika armija navijača, normalno je da ima pritiska. Sa tim se moramo nositi, kako mi u stručnom štabu, tako i igrači. Uvijek je pritisak prisutan, to nekada može biti i dobro. I kada je loše, to moramo prihvatiti, što se prije izvadimo kada je loše, normalno da će biti bolje za nas.

Prvo kolo Čelika vodi na noge viceprvaku Bosne i Hercegovine Zrinjskom. Ne baš protivnik za poželiti, zna to i Regoje.

- Pa, da sam mogao birati vjerovatno bih birao prvu kući, ali kad je već Zrinjski onda je nekako bolje što je u Mostaru prva utakmica. Ne smijemo i nećemo prijetiti Zrinjskom, da smo mi nešto, ali nećemo otići sa bijelom zastavom. Idemo da se takmičimo. Ja vjerujem u momke, trebaju i oni u sebe, ovi momci imaju stav. Idemo da se nadigravamo, pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat.

Bojan Regoje je dugo godina igrao Premijer ligu BiH, zna sve njene tajne, ali kao trener prvi put dolazi u najviši rang bh. fudbala, tako da je i za njega ovo jedno "vatreno krštenje".

- Nema tu neke mudrolije sa trenerske strane. Bitno je prenijeti momcima šta je Premijer liga, a šta Prva liga, pogotovo ovima što nisu igrali ovaj rang. Pojačanja koja smo doveli su svi igrali Premijer ligu i znaju šta je ona. I ja kao trener i moj stručni štab i svi u klubu su spremni, za to smo se spremali. Velika je razlika između Prve lige i Premijer lige, ali mislim da spremno dočekujemo start ove sezone.

Prelazni rok:

Došli: Albin Omić (Sloga Doboj), Andres Mohedano (Rudar Prijedor), Halid Šabanović (Vukovar, Hrvatska), Samy Faraj (Radnik Bijeljina), Aldin Hrvanović (Radnik Bijeljina), Nemanja Tomašević (Gol Gohar, Iran), Faruk Gogić (Spartak Kostroma, Rusija), Vladimir Savić (Napredak Kruševac, Srbija), Dejan Vidić (Irtysh Pavlodar, Kazahstan), Oliver Šarkić (Olympic Charleroi, Belgija),

Otišli: Nihad Šero (Sileks, Sjeverna Makedonija), Kenan Delić (TOŠK Tešanj), Aladin Isaković (kraj karijere), Emrah Palačkić (bez kluba), Denin Jamaković (Travnik), Amar Jusić (Travnik),

Misli on da će ovo biti jedno ravnopravno prvenstvo. Izdvaja Borac i Zrinjski, za njima Sarajevo i Velež, dok za ostalih šest ekipa misli da su "tu negdje".

- Iskreno, mislim da se tri ekipe izdvajaju, Borac i Zrinjski ne treba spominjati, oni su možda i nivo iznad ostalih, tu je i Sarajevo, možda Velež. Ostali su tu negdje i mislim da je ove godine liga naujednačenija do sada, imamo i mi s kim da se nadigravamo. Mislim da će biti jako neizvjesno.

Oslobodjenje

Post Reply

Return to “Fudbal”