Chloe wrote: 03 Nov 2023, 09:29
Lavlje_srce wrote: 02 Nov 2023, 23:13
Tako je. Zato Bosanci trebaju malo zauzdati emocije, jer se isto sto se desava Palestincima sutra (opet) moze desiti nama. Lako je zgrazati se iz toplih soba, umjesto toga se malo prisjetite blize proslosti i saberite se. Cijeli svijet je Bosnu mrtav-hladan gledao skoro 4 godine (i opet bi) bas kao sto sada gleda Gazu. U politici nema emocija, u korporacijama pogotovo, a ljudski zivot (ukljucujuci svakog od nas) nikad u novijoj historiji nije manje vrijedio. Umjesto zgrazanja nad ovim sto radi Izrael, upitajte se zasto sve zemlje oko Palestine sute? A kakva je situacija u Bosni? Od mene toliko. Pametnom dovoljno.
Da se u nekom gradu preko noći ubilo 100 pasa, pokazali bi više osjećaja nego što pokazuju na hiljade ubijene djece u Gazi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja sam glupa, to je već općepoznato na ovom forum....

.... pa je sasvim očekivano da se zgražam, plačem, psujem, gadi mi se svijet .... salva emocija boli i tuge izazvano dešavanjima u Gazi.
Svaki normalan čovjek se zgraža, svako normalan na ovoj planeti je digao glas zbog dešavanja u Palestini. Pljujem i Saudiju i sve okolne države i komplet svijet koji nijemo ili proračunato posmatra zlo koje se dešava, i politiku, i korporacije i sav svjetski materijalizam koji nas je pretvorio u egoiste, sebičnjake, zvjeri i prodane duše pred kojima se dešava GENOCID jednog naroda.
Bosanci trebaju malo zauzdati emocije, jer se isto sto se desava Palestincima sutra (opet) moze desiti nama
Svijet jeste hladno gledao dok je moj narod ubijan i mučen godinama, ( kako li smo uopće opstali Allahu dragi )... može se povući paralela između BiH/ Palestine, masovno smo ubijani, silovani, raseljeni, bilo smo u logorima, genocid smo doživjeli .... borili se za svoju državu, svoj pun identitet i nakon 30 godina se borimo ..... šaka nepoželjnog naroda u srcu Evrope, zašto li?!
Volim godinu živjeti kao insan, ne srameći se svog identiteta,
nego 10 plašeći se svjetskih sila, biti prodana duša jadnicima i bezdušnicima.

doduše, obratila si se Bosancima, a ja sam Bošnjakinja, mi smo svakako nepoželjni pa možemo biti i "nesabrani" .
Kako god, ima Boga, jedini u čiju pravdu se pouzdam i ne sumnjam,
#freepalestine