Kućni ljubimci
Moderator: spacebound
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8027 times
- Been thanked: 18993 times
- Status: Offline
Re: Kućni ljubimci
Dao mi je vet.antibiotike. zagnojilo se al je otvorena rana. Kaze ako joj oteklina zatvori ranu da je donesem da ocisti. Nadam se da nece 
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 5336 times
- Been thanked: 4928 times
Nece, macka je to.Maja wrote: 03 Nov 2023, 11:39 Dao mi je vet.antibiotike. zagnojilo se al je otvorena rana. Kaze ako joj oteklina zatvori ranu da je donesem da ocisti. Nadam se da nece![]()
Uostalom, sta je sve Duska prezivjela, ovo je za nju piece of cake. Samo nek ne ide van, da ne ozlijedi jos dodatno.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Maja
- Administrator

Dao mi je i neku tecnost da ocistim ranu pa da onda jod stavim. I da prvo osisam oko rane. Probacu kad zaspe pa ako ne bude dala morace je brat drzati.
Evo joj rane
Evo joj rane
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 52827 times
- Been thanked: 9367 times
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Ne rjesava se visak macaka/cuka na fin, dizni nacinMorgen wrote: 02 Nov 2023, 16:38 Potpisujem spejs
Ko zna koliko macaka on jos maltretira. Uhvatite ga i izbacite ga u sumu negde daleko. Ne morate ga ubijati![]()
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Jami lovacku pusku, stoMaja wrote: 02 Nov 2023, 18:05E, tacno. Nikad nije nikom prisao ni na 10 metara. Cim vidi ljude bjezi ko lud. Kukavica.Nice wrote: 02 Nov 2023, 17:58 Nema šanse, to je divlji mačak, nepovjerljiv, navikao da se izvuče iz svake situacije. Može čak nekoga i ozbiljno povrijediti ako ga pokušaju tako hvatati
Pokusavala sam ga zvati i mamiti hranom al nema sanse. Dok sam ne krepa ili ne ode, tako je kako je.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14592 times
- Been thanked: 10073 times
- Status: Online
Uf Majo
Mi smo uvijek imali onaj Bivacin u prahu za zivotinje, i njima tretirali rane. Imala sam cuku kojem su lutalice odgrizle uho
Bivacin je cudo, ne znam da li postoji jos uvijek
Mi smo uvijek imali onaj Bivacin u prahu za zivotinje, i njima tretirali rane. Imala sam cuku kojem su lutalice odgrizle uho
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22457 times
- Been thanked: 20550 times
Pas 71
Mačka 35
A samo mačke postavljaju mjesecima
Mačka 35
A samo mačke postavljaju mjesecima
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3810 times
- Been thanked: 7014 times
Ja mislio FudoMaja wrote: 03 Nov 2023, 14:37 Dao mi je i neku tecnost da ocistim ranu pa da onda jod stavim. I da prvo osisam oko rane. Probacu kad zaspe pa ako ne bude dala morace je brat drzati.
Evo joj rane
20231103_105620.jpg
na prvu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Jesam li stavljala Micu i drugarice joj?
Haman da nisam
odoh kolaz napravit
Haman da nisam
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
evo ih
najmanja je i najveci belajsuz 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Maja
- Administrator

Cuj Salem 
E ovako, jos ovaj post i da vas ne smaram vise.
Mozda neko zna...
Pojela je prvu tabletu u hrani bez problema. To su tbl koje je Iron postavljao, 5mg 3x1 5 dana.
Tecnost kojom trebam ocistiti ranu je H2O3 3% pa me zanima hoce li je to peci.
Ako joj budem stavljala jod, hoce li smetati ako bude lizala ili joj moram zaviti ranu a to je vec problem jer je plasljiva, plus kako joj poslije skinuti zavoj.
E ovako, jos ovaj post i da vas ne smaram vise.
Mozda neko zna...
Pojela je prvu tabletu u hrani bez problema. To su tbl koje je Iron postavljao, 5mg 3x1 5 dana.
Tecnost kojom trebam ocistiti ranu je H2O3 3% pa me zanima hoce li je to peci.
Ako joj budem stavljala jod, hoce li smetati ako bude lizala ili joj moram zaviti ranu a to je vec problem jer je plasljiva, plus kako joj poslije skinuti zavoj.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Sejlem, kao onaj macak vjestac iz one serije ("vjestica Sabrina" ili kako se zvala)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
H2O3 3% ne bi trebalo da pece
ranu ce lizati svakako, tako da pojma nemam sta da ti kazem... i ako joj zavezes ranu skinut ce... jedino ono zvono oko vrata, ali nemas, sigurno
ranu ce lizati svakako, tako da pojma nemam sta da ti kazem... i ako joj zavezes ranu skinut ce... jedino ono zvono oko vrata, ali nemas, sigurno
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Macku puste u kucu i postane im kucna macka. A cuke valjaju na cesti, kad pozele cuku kupe mu po kile salame na akciji i pomiluju ga, sto

- Maja
- Administrator

Od danasnjeg popodneva Duska je zivahnija. Nema da se pogrbljeno vuce po kuci. Bas se vidjelo da je bila u bolovima. Sad je puno vedrija, nema gnoja u rani ali je ostala rupetina i bas jako crvenilo u njoj. Kako ce ovo zarasti bez sivanja, boga pitaj. Ima jos trecinu antibiotika za pojest.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4298 times
- Been thanked: 2112 times
Moja maca ima mali mozak ali veliko srce. Ona nista ne govori, samo voli iz tiha, polako al konstantno.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Jest velika rana al nije usio, da moze gnoj isteci. Ako je imala gnojni absces, bice to dobro dok antibiotik odradi svoje. Kad se nasem bosancu to desilo samo su mu napola skupili ranu, da ne zjeva i odlazili smo da su cistili to sa injekcijom. Bice to dobro. Ne izgleda rana lose, s obzirom da je ugriz. Kod naseg macka ognojilo se, smrad na metar se mogao osjetit. Duska je sigurno dobila antiseptik, zbog ugriza druge zivotinje i moguceg nanosenja bakterija koje imaju u ustima/na zubima.Maja wrote: 06 Nov 2023, 01:30 Od danasnjeg popodneva Duska je zivahnija. Nema da se pogrbljeno vuce po kuci. Bas se vidjelo da je bila u bolovima. Sad je puno vedrija, nema gnoja u rani ali je ostala rupetina i bas jako crvenilo u njoj. Kako ce ovo zarasti bez sivanja, boga pitaj. Ima jos trecinu antibiotika za pojest.
I nece je peci. A jod stavis na vatu (ne znam jel ovo prava rijec) i kradom dotakni/natopi ako ne da drugacije. I sto vise puta jer ako bude lizala ranu opet moze bit bakterija, a jodom ces to unistit. I uvijek imaj jod u kuci jer time svaku ranu, ogrebotinu i sve ostalo mozes tretirat.
Za onog macka zaista ne znam, ako znas mjesto gdje bude i ako jede neku hranu, ubacit sedativa pa kad ga drmne, odvesti ga daleko. Naravno, dok je Duska u kuci da ona ne pojede.
To da je vedrija, znak je da je bolje. I ja evo upravo od veta s Ajom, treca kontrola za 14 dana. Opet je ona stara, vesela, igra se. Da nije pokazivala glavom sta je muci, ne bi ni primjetila ozljedu na oku. Prepametne zivotinje, zaista.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Dok ovo tipkam...
Bas se vidi da je ostario i oslabio malo, al opet se ne da, lijepo moje. Nedostaje mu moj tata, oni citave dane zajedno provode. Kad ga trazim di je, uvijek bude na tatinom mjestu. Da zna da u Bosni hrani milijon drugih macki, poludio bi.
Bas se vidi da je ostario i oslabio malo, al opet se ne da, lijepo moje. Nedostaje mu moj tata, oni citave dane zajedno provode. Kad ga trazim di je, uvijek bude na tatinom mjestu. Da zna da u Bosni hrani milijon drugih macki, poludio bi.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1595 times
- Been thanked: 1454 times
Gdje mi je Gojko, je li opet navraćao?Maja wrote: 06 Nov 2023, 01:30 Od danasnjeg popodneva Duska je zivahnija. Nema da se pogrbljeno vuce po kuci. Bas se vidjelo da je bila u bolovima. Sad je puno vedrija, nema gnoja u rani ali je ostala rupetina i bas jako crvenilo u njoj. Kako ce ovo zarasti bez sivanja, boga pitaj. Ima jos trecinu antibiotika za pojest.
Je li se opet pokakao na verandu?
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.