Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9177 times
- Been thanked: 9053 times
- Status: Offline
Re: Izrael
Umrjeće od gladi na kraju
Ovo je strašno
Kako možemo i o čemu drugom pričati nije mi jasno
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6618 times
Super, evo i smeca sa Hapy tv..
ovaj tip je dno dna, i pogledaj sta govori o Bosni malo..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HarTar
- Na probnom
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2582 times
- Been thanked: 7969 times
- Status: Online
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Pa BozeZana wrote: 05 Nov 2023, 22:03
Ovo je strašno

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Mislis da se meni zeludac ne sveze u cvor kad ovo vidim? Pa zeno Bozija, ne mogu gledati pticicu da se pati, a ne covjeka. Samo razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja izgubila iluzije o svijetu u kom zivimo jos od Bosne. Zatim su te iluzije vremenom u potpunosti nestale, a Grand Finale je poceo za zakljucavanjem cijele planete prije 3 godine. Ti mislis da pricom nesto mozes promijeniti iz zemlje u kojoj se korupcija uvukla u svaku poru drustva, gdje se ne zna ko pije, a ko placa decenijama?Zana wrote: 05 Nov 2023, 22:03
Ovo je strašno
Ja znam da se apsolutno nista ne bi promijenilo ni da cijela Bosna krene u strajk gladju zbog Gaze. Bili bi pusteni da poumiremo kao i oni. A samo vi pricajte, jedina funkcija koju ima vasa prica je umirivanje vase vlastite savjesti. Narod u Gazi od toga nema apsolutno nikakve koristi. Poluge moci su jasne i ocigledne svima koji imaju iole sposobnosti razumijevanja kako funkcionisu stvari u svijetu.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 143 times
Sinoc Jordansko zrakoplovstvo izvrsilo dostavu pomoci u Gazu padobranima, doletili i ispustili pakete.Zana wrote: 05 Nov 2023, 22:03
Ovo je strašno
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 210 times
- Been thanked: 143 times
Fuddo nedaj da te provociraju koje kakvi sto su maksumi bili kad smo mi se jebavli po ratistima.Fuddo wrote: 05 Nov 2023, 22:58Prvo, kad ti izvade bubreg za tu Bosnu, javi se.Tierra Caliente wrote: 05 Nov 2023, 22:33
Nego šta je nego govno. Ja to mislim o vecini naseg naroda koji zivi u inostranstvu a uzima usta Bosnu i ovdje nas. Ja da zivim negdje vani meni Bosna ne bi bila na pameti. Ne bih uopste ni Bosanski forum posjecivao, vec tamo neki znj americki, njemacki. Evo imam rodicu iz Njemacke, nece rodjenog oca da obidje koji je u bolnici. Svi ti nasi koji su na zapadu i vani. Nema to vise nikakve veze sa Bosnom. Vecina njih su izrodi sto vlasi kazu prodali vjeru za veceru. E tako je i ovaj Adis.
Jebemti sestru upizdu!
Ti ces me nazivati izrodom, pizdurino jedna.
Mrs!
Mene samo moze uvrijedit onaj kome sam zivot dao ili spasio , a to da se desi znaju da bi ja taj kredit odmah naplatio.
Ovo ti je standardna prica , nasa posla brine tudju brigu , napunilo ga propagandom iza rata svi otisli da peru hala zaboravili familiju a vamo mu po drzave dodje roditelju svaki drugi vikend ili ako "hizmete" to je zbog penzije ti djuturumi nesmiju case vode zatrazit. Al ono se dokopa jednog primjera niti zna cijelu pricu niti ima sve fakte al eto , tako su za moju komsinicu komentarisali a zena hodala po kemoterapijama u USA. al mahala prica nece da dodje da obidje bolesnu majku. A zena molila kumila mater da dodje kad su obadvije bile zdrave, mati nije htjela ni da cuje ( pare kapale svaki mjesec) i dan danas zena placa sluzincad da joj mater hizmete al eto nevalja ona.
Ponavljam ti nafilovalo ih pricom da bar neko ostane da bude rob novokomponovanim gazdama.
Fuddo nije ovaj vrijedan tvojih zivaca.
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 433 times
- Been thanked: 968 times
Vidi ne razumijem šta priča...ali et po komentarima skontam da je istoj ogromno teško...Lavlje_srce wrote: 06 Nov 2023, 01:13Mislis da se meni zeludac ne sveze u cvor kad ovo vidim? Pa zeno Bozija, ne mogu gledati pticicu da se pati, a ne covjeka. Samo razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja izgubila iluzije o svijetu u kom zivimo jos od Bosne. Zatim su te iluzije vremenom u potpunosti nestale, a Grand Finale je poceo za zakljucavanjem cijele planete prije 3 godine. Ti mislis da pricom nesto mozes promijeniti iz zemlje u kojoj se korupcija uvukla u svaku poru drustva, gdje se ne zna ko pije, a ko placa decenijama?Zana wrote: 05 Nov 2023, 22:03
Ovo je strašno
Ja znam da se apsolutno nista ne bi promijenilo ni da cijela Bosna krene u strajk gladju zbog Gaze. Bili bi pusteni da poumiremo kao i oni. A samo vi pricajte, jedina funkcija koju ima vasa prica je umirivanje vase vlastite savjesti. Narod u Gazi od toga nema apsolutno nikakve koristi. Poluge moci su jasne i ocigledne svima koji imaju iole sposobnosti razumijevanja kako funkcionisu stvari u svijetu.
Ali ovo mi dodje kao da nas neko ubija ili siluje i imamo priliku da kažemo..hej ubijaju nas i siluju non stop iz dana u dan...ima li neko da nam pomogne ili zaštiti nas
i tako iz dana u dan ponavlja istu priču...jedni gledaju nijemo drugi pričaju i objavljuju.
U suštini mi kao narodi ili nacije na svijetu dosta kasnimo i sa demokratijom,humanošću,pravdom i sl.uglavnom se bavimo posljedicama a ne uzrocima.Mislim da čak i ubice i zločinci imaju svoje tekobe i teškoće ko zna iz kojih i kakvih razloga.Možda i oni u jednom periodu bude nečije žrtve...ili su bili ili budu žrtve..jer svjetsko kolo života (historije)se čudno okreče.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- baton
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 433 times
- Been thanked: 968 times
https://stav.ba/vijest/direktori-i-boga ... arod/21340
Ko je za koga u Gazi.
Direktori i bogataši za Izrael - radnici i studenti za palestinski narod
Ko je za koga u Gazi.
Direktori i bogataši za Izrael - radnici i studenti za palestinski narod
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
Evo i plaćenika iz Ukrajine. Ide čišćenje Gaze. Slično kako su radili u Azerbejđanu sa Sirijskim plaćenicima iz Al-Nusra
{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
Izrael ima nuklearnu bombu. Izrael ima 300-350 borbenih aviona. I kod nas su u Sarajevu bile demonstracije, narod nešto pokušao da protestuje da promijeni da bude mir. Al sila Boga ne moli. Pa hop zapališe nam poštu, pa hop zapališe repetitor na brdo Hum, pa hop razvališe RTV dom na Alipašinu. I nikome ništa, da prekinu komunikaciju sa svijetom. Tek smo 1993-ce dobili iz Svicarske satelistku opremu za emitovanje. Pa tokom rata i opsade ako dođe RTV ekipa da snima, vide četnici na televiziji da se narod skuplja po vodu, hranu pa hop pošalje granatu pa pobije narod. Isto tako krajem 1995 godine gdje je sad At Mejdan - iza zgrade Papagajke, zimski period narod nema gdje sa cim da se ugrije, padne granata u park pa sve grane od drveca presjece, narod izadje da pokupi grane da se ima sa cim ugrijati, kad hop eto i druge granate. Jebo te i drva i grijanje, nece ti trebati.Lavlje_srce wrote: 06 Nov 2023, 01:13 Ja znam da se apsolutno nista ne bi promijenilo ni da cijela Bosna krene u strajk gladju zbog Gaze. Bili bi pusteni da poumiremo kao i oni. A samo vi pricajte, jedina funkcija koju ima vasa prica je umirivanje vase vlastite savjesti. Narod u Gazi od toga nema apsolutno nikakve koristi. Poluge moci su jasne i ocigledne svima koji imaju iole sposobnosti razumijevanja kako funkcionisu stvari u svijetu.
Mi smo krajem 1995. godine prešli sa Vojničkog u Stari Grad u zgradu Papagajke (tad nije trola radila) kod Jevrejske sinagoge. Nama su jevreji i jevrejska opstina pomagali, davali nam vrece sa krompirom, lanch pakete, tako to... nisu oni bili velika zajednica da su mogli puno pomagati i imati neke velike zalihe hrane i lijekova, znam da su iz Madzarske jevreji pomagali jevrejsku opstinu u Sarajevu. Hvala dragom Allahu dzelesanuhu pa nikad nismo gledali kako se ko zove. Ne bila im vjera faljena nekad su mi bolji i pravoslavci, katolici, jevreji nego mnogi takozvani naši muslimani i Bošnjaci.
1993. godine tamo kad smo dolazili na Vojničko vlah Srbin nam je glavu spasio i meni i mojoj prodici. Da nas ne pobiju na Radioni kod Doma Slijepih.
Jednom sam nesto bio bolestan i krenemo ti mi u ambulantu na Alipašinu, taman presli ulicu Đure Jakšića i prema ulici Ante Babića gdje sad Kralj Fahd džamija na Alipašinu, neko primirje bilo, narod se opustio, pa hajde idemo i mi. Ja kad je 50-100 metara ispred nas sastavilo pucati iz Nedzarica sa Teologije/Bogoslovije. Na vrhu zgrade imali cetnici postavljen PAT od 20mm kad su poceli šarati, sve ona traserna-zapaljiva svijetleca municija, ukenjas se u gace od straha.
Nama je bilo strahota od detonacija u Đure Jakšića skoro sva su stakla na zgradi bila polupana. Tako kad se vani puskara sve se cuje u stanu. Ako si iz Sarajeva to ti je danas ulica Adija Mulabegovica. Iz dnevne sobe gledaš kako razvaljuju granatama zgrade u Dobrinji 5, gledaš kako prolijece municija prema zgradama na Mojmilu, Alipašinu. Kad počne pucati to sastavlja iz svega, od patova, tenkova, puskomitraljeza...nema sta ne puca koja je strahota.
Sa Dobrinje dodju snajperisti iz MUP-a, ma djeca 17-18 godina i snajperska im je pozicija bila na Mojmilu na pancirki. Dodju snajpersisati opale par metaka i pobjegnu. Kad poslije toga Srbi pocnu da granatiraju narod koji tu zivi...ukenja se od straha....au...
Vezano za ovo tvoje, apsolutno se slazem i mislim da si u pravu ne 100 vec 1000%. Ovo je realno razmisljanje. Nema u ratu nikakvih emocija. Samo klanje i ko koga moze vise unistiti.
{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
Ove slike ubijene djeca gledao sam i ja uživo. Kad je ubijen rahmetli Adnan Kasapović(15) sa Alipašina polja na Vojničkom Polju. Tad su pucali i po nama, koga god su vidjeli iz Doma Slijepih, posebno iz spavaone, danima su po nama puškarali vikendaši. Nisu znali kako da iz bestrzajnog topa gadjaju četnike snajperiste u spavaoni, a da ih četnici ne pobiju. Iz našeg stana u kojem smo bili gledali smo ih durbinom viri li ko iz rupa na zidu na spavaon. Iz kuhinje Đure Jakšića 11 - prvi sprat smo ih gledali. Nema 150-200 metara zracne linije. Bestrzajni top je zarobljen na brdu Mojmilu kad su polupali transportere i oklopna vozila naši iz PO. Sa vozila su skinuli bestrzajni top. Fikret, Nazim... naši iz PO čete. Osim bestrzajnih topova, gore je zarobljeno i par patova. Jedan je bio na cosku gdje je danas Teheranski Trg, tamo iza garaze, jos jedan su vozikali zbog morala dole na Dobrinji i cuvali za nedaj Boze.
https://n1info.ba/vijesti/price-iz-opsa ... stu-mrtav/
https://n1info.ba/vijesti/price-iz-opsa ... stu-mrtav/
{code}
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9177 times
- Been thanked: 9053 times
Ne razumiiem te. Šte predlažeš? Da šutimo? Hiljade ljudi prosvjeduje čak i u zemljama gdje je to zabranjeno ali eto ti si dokučila tajne svemira i shvatila da svi to rade da bi umirili savjest a da je jedino pametno proračunato ćutati? Ili ruke nizase i čekati da mi umremo i da ih sve pobiju? Jbg, štaš, dešava se.Lavlje_srce wrote: 06 Nov 2023, 01:13Mislis da se meni zeludac ne sveze u cvor kad ovo vidim? Pa zeno Bozija, ne mogu gledati pticicu da se pati, a ne covjeka. Samo razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja izgubila iluzije o svijetu u kom zivimo jos od Bosne. Zatim su te iluzije vremenom u potpunosti nestale, a Grand Finale je poceo za zakljucavanjem cijele planete prije 3 godine. Ti mislis da pricom nesto mozes promijeniti iz zemlje u kojoj se korupcija uvukla u svaku poru drustva, gdje se ne zna ko pije, a ko placa decenijama?Zana wrote: 05 Nov 2023, 22:03
Ovo je strašno
Koga briga kako se ti osjećaš kada vidiš slike ubijenih ljudi, djece? Koga briga kako se ja ili bilo ko osjeća ako se tamo genocid dešava?
Ništa ja ne idealiziram od svoje 15-e godine. Ali ako je očekivati da se djeca ne ubijaju idealiziranje onda stvarno ... ne sluti na dobro.
I ...nije svijet loše mjesto jer se zlo dešava nego jer ljudi šute na zlo koje se deśava....
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21078 times
- Been thanked: 19061 times
Kako je krenulo jos ce ispasti da na ovom forumu ljudi osudjuju jer im je stalo do lajkova i slicnog.
Haman da se polako krecemo u tom pravcu.
Haman da se polako krecemo u tom pravcu.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš
rocko
Dijete sa puškom u mojoj ulici na prvoj liniji - ulica Đure Jakšića - danas Adija Mulabegovića - ŠEHER SARAJEVO
Inače troje izbušeno u ovom žutom mercedesu. Pola godine, možda malo više umalo i nas sve ne pobiše garonjom iz Radione Doma Slijepih. Ovako ce i djeca iz Gaze imati ovakva iskustva samo umjesto garonja ce biti avio bombe ili rakete.
Komšija Vuković Mišo...Srbin, žena mu je bila Snježa...iz haustora izletio ispred auta da bogara da ne idemo autom na radionu...
Na Raskrsnici Ante Babića/Đure Jakšića negdje 1993-ce ubijen je pripadnik MUP-a snajperom iz Doma slijepih. Do kraja rata nikad više MUP nije slao nikoga da čuva rasprsnicu. Poslije su kontejnere staviti da narod može normalno da prolazi. Bio je samo jedan iz MUP-a dole kod studentskih domova na raskrsnici. A na studenskim domovima je bio naš snajperski položaj od Armije sa pogledom prema Nedzaricima i kasarni. Bila tabla i kreda na zidu i tamo ti napisu ime ko je na smjeni na snajperu.
Inače je na studenskom domu ubijen komšija Goljan ili Holjan snajperom dok je skidao drvene štokove od prozora da ima šta da naloži da mu se u kući ugriju. Inače su moji skidali cijevi od plina iz podruma studenskih domova da se proda da se neka para zaradi da se prezivi. Inače mi ovu ulicu i ulaz od haustora nismo ni koristili već na drugoj strani je prokopan podrum od zgrade i tranše do garaže, pa ulazi kao krtica kao Hamas u ovim tunelima.

rocko da vidis kako se u zgradu ulazi kroz tranše, a tamo 20-30 metara sa lijeve strane od tranšea četnici te gledaju i dovikuju balije...balije...hocete li rakije?! Inače su ovi sa lijeve strane pobili preko 400-500 ljudi iz Nedzarica i hiljade osakatili. Moju koleginicu zveknuli snajperom sa Teologije u prsa, probili joj plucnu maramicu na Dobrinji dok je pomagala ranjenim. Srecom ostala ziva.

Još djece na prvoj liniji udaljeni 30 metara od četnika kod Doma Slijepih
Inače zgrada u kojoj djeca čuvaju stražu izgleda ovako - Razvaljena tenkovima iz Nedzarica, Boforsima i Patovima sa Teologije i iz BVP-M80

Dijete Goran 18 godina sa Dobrinje - snajperista MUP-a. Inače mu ubijena dijevojka u redu za vodu kod osnovne škole skender kulenović u Dobrinji 2. Živjela je gore u ulici Emila Zole kod okretaljke. Ukupana na mezarju Vrbanjuša. Poslije rata je postao placenik po Iraku, Bliskom Istoku. Dobar momak. Od toliko mudonja, boraca, ovih onih, sve djeca po prvim linijama koja ne znaju sta je granata, tenk, pat. Tako je najvjerovatnije i u Gazi.

Ja nigdje ne procitah gdje su ostali forumaši bili tokom rata ? U kojim ste jedinicama bili, gdje ste živjeli i kako ste živjeli (vojska civili nebitno) i vi i vaše porodice ? Na kojim ste linijama bili i tako to ? Mene nije ni stid ni strah reci gdje sam ja bio, sa kim sam bio. Ni o imenima ni prezimenima ovdje govoriti. Gdje ste vi bili i vase porodice ? Drago mi je što sam JA i moja porodica bili sa onima kad je trebalo i kad je najteze bilo kao sto je na primjer danas ovom narodu u Gazi. Poslije rata ima masu boraca, ratnika, nema šta nema. Vecinu boraca koje ja poznajem zive jako tesko, skromno, siromasno. Dok forumasi borci zive jako lijepo. Imaju jako lijep zivot i oni i njihove porodice. Pa mi nije jasno kako se ovi borci koje ja poznajem nisu snasli u zivotu vec su sirotinja, ptsp-ovci, invalidi, a ovi forumski borci svi se snasli i lijepo zive. medjutim prica im je totalno suplja kad je ovaj ratni period u pitanju. zbog cega je to tako vjerovatno oni sami znaju. Ako lazu druge, neka barem sebe ne lazu i uvjeravaju.
Još vezano za temu. Bila je jedna djevojka iz komšiluka koja je ranjena ili ubijena. Nakon nekog vremena ako ovo potraje ljudi ce upasti u neku apatiju neko psihicko stanje da ce im biti totalno svijedno da li ce biti ubijeni ili osakaceni. Jednostavno kad je covjek 0-24 sata pod stresom za goli zivot postane mu sve svijedno. Nemaju hrane, vode, puca se po njima. Oni imaju da dobiju svi teski oblik PTSP-a znaci bolest idelano za buduce ubice i psihopate i sociopate. Mi smo iz dnevne sobe gledali četnike na Nedzaricima kod osnovne škole Aleksa Santic odakle je puskomitraljezom sa optikom gadjano u ljude kao snajperom, neko kao primirje bude i oni najnormalnije setaju ma nista gledas ih najnormalije, boli koga briga izasta. Jos jednom isto tako dolazili četnici na izvidjanje, najnormalnije hodaju haha nema saginjanja i puzanja.Hodaju. ja mislim da ce im sad bacati bojne hemijske otrove suzavce i da ce ih sa tim pocistiti u tunelima. Kao sto su srebrenicanima bacali.
Dijete sa puškom u mojoj ulici na prvoj liniji - ulica Đure Jakšića - danas Adija Mulabegovića - ŠEHER SARAJEVO
Inače troje izbušeno u ovom žutom mercedesu. Pola godine, možda malo više umalo i nas sve ne pobiše garonjom iz Radione Doma Slijepih. Ovako ce i djeca iz Gaze imati ovakva iskustva samo umjesto garonja ce biti avio bombe ili rakete.
Komšija Vuković Mišo...Srbin, žena mu je bila Snježa...iz haustora izletio ispred auta da bogara da ne idemo autom na radionu...

Na Raskrsnici Ante Babića/Đure Jakšića negdje 1993-ce ubijen je pripadnik MUP-a snajperom iz Doma slijepih. Do kraja rata nikad više MUP nije slao nikoga da čuva rasprsnicu. Poslije su kontejnere staviti da narod može normalno da prolazi. Bio je samo jedan iz MUP-a dole kod studentskih domova na raskrsnici. A na studenskim domovima je bio naš snajperski položaj od Armije sa pogledom prema Nedzaricima i kasarni. Bila tabla i kreda na zidu i tamo ti napisu ime ko je na smjeni na snajperu.

rocko da vidis kako se u zgradu ulazi kroz tranše, a tamo 20-30 metara sa lijeve strane od tranšea četnici te gledaju i dovikuju balije...balije...hocete li rakije?! Inače su ovi sa lijeve strane pobili preko 400-500 ljudi iz Nedzarica i hiljade osakatili. Moju koleginicu zveknuli snajperom sa Teologije u prsa, probili joj plucnu maramicu na Dobrinji dok je pomagala ranjenim. Srecom ostala ziva.

Još djece na prvoj liniji udaljeni 30 metara od četnika kod Doma Slijepih
Inače zgrada u kojoj djeca čuvaju stražu izgleda ovako - Razvaljena tenkovima iz Nedzarica, Boforsima i Patovima sa Teologije i iz BVP-M80

Dijete Goran 18 godina sa Dobrinje - snajperista MUP-a. Inače mu ubijena dijevojka u redu za vodu kod osnovne škole skender kulenović u Dobrinji 2. Živjela je gore u ulici Emila Zole kod okretaljke. Ukupana na mezarju Vrbanjuša. Poslije rata je postao placenik po Iraku, Bliskom Istoku. Dobar momak. Od toliko mudonja, boraca, ovih onih, sve djeca po prvim linijama koja ne znaju sta je granata, tenk, pat. Tako je najvjerovatnije i u Gazi.

Ja nigdje ne procitah gdje su ostali forumaši bili tokom rata ? U kojim ste jedinicama bili, gdje ste živjeli i kako ste živjeli (vojska civili nebitno) i vi i vaše porodice ? Na kojim ste linijama bili i tako to ? Mene nije ni stid ni strah reci gdje sam ja bio, sa kim sam bio. Ni o imenima ni prezimenima ovdje govoriti. Gdje ste vi bili i vase porodice ? Drago mi je što sam JA i moja porodica bili sa onima kad je trebalo i kad je najteze bilo kao sto je na primjer danas ovom narodu u Gazi. Poslije rata ima masu boraca, ratnika, nema šta nema. Vecinu boraca koje ja poznajem zive jako tesko, skromno, siromasno. Dok forumasi borci zive jako lijepo. Imaju jako lijep zivot i oni i njihove porodice. Pa mi nije jasno kako se ovi borci koje ja poznajem nisu snasli u zivotu vec su sirotinja, ptsp-ovci, invalidi, a ovi forumski borci svi se snasli i lijepo zive. medjutim prica im je totalno suplja kad je ovaj ratni period u pitanju. zbog cega je to tako vjerovatno oni sami znaju. Ako lazu druge, neka barem sebe ne lazu i uvjeravaju.
Još vezano za temu. Bila je jedna djevojka iz komšiluka koja je ranjena ili ubijena. Nakon nekog vremena ako ovo potraje ljudi ce upasti u neku apatiju neko psihicko stanje da ce im biti totalno svijedno da li ce biti ubijeni ili osakaceni. Jednostavno kad je covjek 0-24 sata pod stresom za goli zivot postane mu sve svijedno. Nemaju hrane, vode, puca se po njima. Oni imaju da dobiju svi teski oblik PTSP-a znaci bolest idelano za buduce ubice i psihopate i sociopate. Mi smo iz dnevne sobe gledali četnike na Nedzaricima kod osnovne škole Aleksa Santic odakle je puskomitraljezom sa optikom gadjano u ljude kao snajperom, neko kao primirje bude i oni najnormalnije setaju ma nista gledas ih najnormalije, boli koga briga izasta. Jos jednom isto tako dolazili četnici na izvidjanje, najnormalnije hodaju haha nema saginjanja i puzanja.Hodaju. ja mislim da ce im sad bacati bojne hemijske otrove suzavce i da ce ih sa tim pocistiti u tunelima. Kao sto su srebrenicanima bacali.
{code}
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1334 times
- Been thanked: 1587 times
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Da, ti si visoko moralna sto tu stavljas potresne TikTok klipove, a ja sam proracunata sto ti kazem da od toga nema nista. Meni je muka od same sebe koliko puta sam na ovom forumu napisala da se trebamo pozabaviti sami sobom i ojacati vlastitu drzavu, da bi nas glas (o BILO CEMU) imao bilo kakav odjek. Umjesto toga se komentarisu dnevnopoliticki dogadjaji, a od promisljanja nista, ne samo na forumu nego u kompletnoj drzavi. Tri decenije su propustene. Psi laju, karavane prolaze. Zivis u protektoratu i ti bi nesto? Bjezi ba.Zana wrote: 06 Nov 2023, 09:22Ne razumiiem te. Šte predlažeš? Da šutimo? Hiljade ljudi prosvjeduje čak i u zemljama gdje je to zabranjeno ali eto ti si dokučila tajne svemira i shvatila da svi to rade da bi umirili savjest a da je jedino pametno proračunato ćutati? Ili ruke nizase i čekati da mi umremo i da ih sve pobiju? Jbg, štaš, dešava se.Lavlje_srce wrote: 06 Nov 2023, 01:13Mislis da se meni zeludac ne sveze u cvor kad ovo vidim? Pa zeno Bozija, ne mogu gledati pticicu da se pati, a ne covjeka. Samo razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja izgubila iluzije o svijetu u kom zivimo jos od Bosne. Zatim su te iluzije vremenom u potpunosti nestale, a Grand Finale je poceo za zakljucavanjem cijele planete prije 3 godine. Ti mislis da pricom nesto mozes promijeniti iz zemlje u kojoj se korupcija uvukla u svaku poru drustva, gdje se ne zna ko pije, a ko placa decenijama?
Koga briga kako se ti osjećaš kada vidiš slike ubijenih ljudi, djece? Koga briga kako se ja ili bilo ko osjeća ako se tamo genocid dešava?
Ništa ja ne idealiziram od svoje 15-e godine. Ali ako je očekivati da se djeca ne ubijaju idealiziranje onda stvarno ... ne sluti na dobro.
I ...nije svijet loše mjesto jer se zlo dešava nego jer ljudi šute na zlo koje se deśava....
Memento Mori