Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9711 times
Been thanked: 9904 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Zana »

Ovo ljudi nisu, zvijeri

Čuj kradu organe, kożu sa tijela ubijenih Palestinaca.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

Duminjo wrote: 07 Nov 2023, 13:55 Jel ovo ne more svjetska sila nogom uci u Grad. Smeta im Hamasovo kamenje.
Ko da u štiklama ulaze

K....va su oni sila.
Jesam li ja lijepo reko, američki nosači dolaze ne da invaziraju nešto, nego da odbrane Izrael.
Ranjiviji je nego ikada. Msm, Hamas i Hezbolah bi ih sami mogli pomesti.

Takođe sam rekao, razvoj tehnologije ne ide i neće ići u prilog Izraelu, pa tako da će bivati sve ranjiviji i ranjiviji. Zato se i trude da prospu što cviše palestinske krvi, jer znaju da će i njihova biti prolivena. Trude se da djeluju preventivno.

Čekamo Trumpov uspon.
To znači igru otvorenih karti većih igrača u regiji i nestanak Izraela, jer mislim da ga USA ne može zaštititi.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3945 times
Been thanked: 7298 times

Post by Matan »

Kako mislis nestanak..
pa nestace citav taj region zajedno..
Problem je sto obje strane polaze od nestanka onog drugog...i time samo mogu svi nestati
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Matan wrote: 07 Nov 2023, 17:01 Kako mislis nestanak..
Problem je sto obje strane polaze od nestanka onog drugog...i time samo mogu svi nestati

Ko će ga braniti na šaci pijeska ko pola Bosne?

Hoš ti ići?

Hoćel Trump slati svoje?

Mogu li se odbraniti samo s raketama, odgovor je dao Hamas 7. oktobra.

Važno je primjetiti, komentarišem razvoj događaja i to isključivo na osnovu onog što se već desilo.

Prije 20 godina, nezamislivo je bilo da neki Palestinci ubiju desetak Izraelaca. Prije mjesec dana, pobili su ih hiljadu. Daljim razvojem ( i pojeftinjavanjem ) tehnologije, broj potencijalno pobijenih Izraelaca može biti samo veći.

Znam ja šta je rješenje, ali mislim da nemam s kim razgovarati o tome, bar ne trenutno.
Ne znam ni zašto bih, rat je i niko ne pominje nikakve pregovore.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8761 times
Status: Online

Post by Duminjo »

Krokodil Behko wrote: 07 Nov 2023, 16:51
Duminjo wrote: 07 Nov 2023, 13:55 Jel ovo ne more svjetska sila nogom uci u Grad. Smeta im Hamasovo kamenje.
Ko da u štiklama ulaze

K....va su oni sila.
Jesam li ja lijepo reko, američki nosači dolaze ne da invaziraju nešto, nego da odbrane Izrael.
Ranjiviji je nego ikada. Msm, Hamas i Hezbolah bi ih sami mogli pomesti.

Takođe sam rekao, razvoj tehnologije ne ide i neće ići u prilog Izraelu, pa tako da će bivati sve ranjiviji i ranjiviji. Zato se i trude da prospu što cviše palestinske krvi, jer znaju da će i njihova biti prolivena. Trude se da djeluju preventivno.

Čekamo Trumpov uspon.
To znači igru otvorenih karti većih igrača u regiji i nestanak Izraela, jer mislim da ga USA ne može zaštititi.
Ranjiv da.
Nestanak tesko dok su u komsiluku ili razorene zemlje ili zapadne kuje.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8761 times

Post by Duminjo »

Ursula von der Leyen održala je sastanak s jordanskim kraljem Abdullahom u Briselu, navodi se u saopćenju.

"Ponovila sam svoje stajalište da nema prisilnog raseljavanja Palestinaca iz Gaze i podršku EU rješenju s dvije države", napisala je von der Leyen na X.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22762 times
Been thanked: 20843 times

Post by Masamune »

Evropa koliko god da je licemjerna bar će podržati rješenje sa 2 države.

Amerikanci neće nikad. Jedino da iz nekog čudnog razloga naprave totalni zaokret politike.
immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13505 times
Been thanked: 14711 times

Post by immuno »

Duminjo wrote: 07 Nov 2023, 17:30 Ursula von der Leyen održala je sastanak s jordanskim kraljem Abdullahom u Briselu, navodi se u saopćenju.

"Ponovila sam svoje stajalište da nema prisilnog raseljavanja Palestinaca iz Gaze i podršku EU rješenju s dvije države", napisala je von der Leyen na X.

A prisilnog ubijanja moze :bua
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Krokodil Behko wrote: 07 Nov 2023, 17:15
Matan wrote: 07 Nov 2023, 17:01 Kako mislis nestanak..

Hoš ti ići?

Hoćel Trump slati svoje?

Važno je primjetiti, komentarišem razvoj događaja i to isključivo na osnovu onog što se već desilo.

Prije 20 godina, nezamislivo je bilo da neki Palestinci ubiju desetak Izraelaca. Prije mjesec dana, pobili su ih hiljadu. Daljim razvojem ( i pojeftinjavanjem ) tehnologije, broj potencijalno pobijenih Izraelaca može biti samo veći.

Znam ja šta je rješenje, ali mislim da nemam s kim razgovarati o tome, bar ne trenutno.
Pa branice se sami..
a imaju i sto nuklearki
a sto bi ih ja branio, nek se brane sami..
ti ne kontas da su iza njih cijeli zapad, a oni se mogu i bez njih braniti.. pa porazili su Siriju, Egipat i Jordan vec jednom..Dok god je Iranska krilatica nestanak Izraela, to placaju civili zivotima..
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Možda bi Trump dobro došao kao predsjednik u slučaju Izraela. Jebe se njemu i za Izrael. On samo gleda sebe.
Ako javnost bude tražila da konflikt prestane, dvije države i ostalo on će na to pristati, pregaziti republikanske principe (apsolutna podrška Izraelu bilo kad) što mu ne bi bio prvi put i sebe zacementirati kao mesiju.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Chan wrote: 07 Nov 2023, 17:31 Evropa koliko god da je licemjerna bar će podržati rješenje sa 2 države.

Amerikanci neće nikad. Jedino da iz nekog čudnog razloga naprave totalni zaokret politike.
Pa nece Izrael i to i jest problem..
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Drzava Palestina, ali 70 godina nece Izrael.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Pa nisu Amerikanci htjeli dati. Do sad bi bila druga država kao i Kosovo da jesu.

Izrael se tu ne pita puno... druga priča je što cionisti drže skoro čitav kapital svijeta.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Pa normalno, podmite par glavnih i rade kako oni hoce..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Matan wrote: 07 Nov 2023, 17:33
Krokodil Behko wrote: 07 Nov 2023, 17:15

Hoš ti ići?

Hoćel Trump slati svoje?

Pa branice se sami..
a imaju i sto nuklearki
ti ne kontas da su iza njih cijeli zapad, a oni se mogu i bez njih braniti.. pa porazili su Siriju, Egipat i Jordan vec jednom..Dok god je Iranska krilatica nestanak Izraela, to placaju civili zivotima..

Atomsku neće baciti, neće im dozvoliti taj isti zapad.

Proći će kao i krstaške kraljevine u srednjem vijeku.
Ovo je nadgornjivanje, u kojem će deblji kraj izvući Izrael, osim ako ti misliš da će taj zapad podržavati parče pustinje, naspram onolikih ekonomskih i ostalih interesa kod mnogo većih zemalja na BI.
A takvo je razmišljanje djetinjasto
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Krokodil Behko wrote: 07 Nov 2023, 17:44
Matan wrote: 07 Nov 2023, 17:33

Pa branice se sami..
a imaju i sto nuklearki

Ovo je nadgornjivanje, u kojem će deblji kraj izvući Izrael, osim ako ti misliš da će taj zapad podržavati parče pustinje, naspram onolikih ekonomskih i ostalih interesa kod mnogo većih zemalja na BI.
Nije djetinjasto..
zato sto su sve te drzave tamo u nekakvim sukobima..i nikad se nece udruziti..kao i kod nas..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Matan wrote: 07 Nov 2023, 17:49
Krokodil Behko wrote: 07 Nov 2023, 17:44

Nije djetinjasto..
zato sto su sve te drzave tamo u nekakvim sukobima..i nikad se nece udruziti..kao i kod nas..

Ma ja. Nisu složni, treba ih jebati.
I šta veliš, nije djetinjasto?
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Krokodil Behko wrote: 07 Nov 2023, 17:51
Matan wrote: 07 Nov 2023, 17:49

Nije djetinjasto..

Ma ja. Nisu složni, treba ih jebati.
I šta veliš, nije djetinjasto?
Pa sta cu im ja..
Na osnovu cega se po tebi trebaju drzave povezivati..na osnovu religije..
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26120 times
Been thanked: 26754 times

Post by ironman »

Kolicina novca koji je ulupan u razjedinjenost na Bliskom istoku,trud nekih agencija...
Ili da vjerujemo da je arapsko proljece spontana akcija.
Destabilizacija je predusov kontrole.
dream of spring...
Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times

Post by Tierra Caliente »

ironman wrote: 07 Nov 2023, 18:15 Kolicina novca koji je ulupan u razjedinjenost na Bliskom istoku,trud nekih agencija...
Ili da vjerujemo da je arapsko proljece spontana akcija.
Destabilizacija je predusov kontrole.
I meni je to na pameti. Zadjih desetak godina od početka Arapskog proljeća tamo je haos na bliskom istoku. Od Libije - ubistva Gadafija, ubistva Mursija u Egiptu, pa rat u Siriji, pojave ISIl-a u Iraku, rata u Jemenu protiv Huta, rata u Sudanu. Jedino su ove sluge i režimi pod kontrolom Amerike prošli bez neke veće štete. I što je najgore od svega Arapski je novac ulupan u destabilizaciju bliskog istoka jer je ovim marionetskim državama obecavana veca moc na bliskom istoku. Nekakav Katar je finansirao milicije u Siriji, a Katar ima nalazista plina za Evropu. Odradiše Nagorno-Karabah niko ni rijeci da kaze, normalno jer izvoze plin za Evropu.

Uz ove vijesti u Izraelu/Palestina mora se gledati i siri kontekst svih ovih desavanja. Redovno se sad dešava bombardovanje američkih vojnih baza u Siriji i Iraku. Upotrebljava se sve više sofisticiranije naoružanje, nove rakete koje se nikad prije nisu koristile i kamikaze dronovi koje Iran dostavlja ovim milicijama u Iraku, Siriji i Jemenu.

Zanimljiva je i izgradnja najvece brane u Africi u Etiopiji na rijeci Nil i nestašica vode za Egipat. Paralelno sa tim se uništavaju Ukrajinska skladišta i silosi za brašno i pšenicu od strane Rusa sa dronima Geran-2, tako da ce ovi u Egiptu da ovise od Rusa kad je hrana u pitanju, a ko ovisi od Rusa mora da radi sta mu oni kazu, a ne kao sada Amerika koja je dovela Sisija na vlast. Ko god bude na vlasti njega ce hranom da ucjenjuju ili ce ga gladan narod skinuti sa vlasti ako bude Rusima odgovaralo.

Druga stvar Pakistan protjeruje stotine hiljada Afganistanaca. Talibani su došli u Iran valjda da se puste izbjeglice prema Evropi. Uglavom očekuje nas mnogo građanskih i hibridnih ratova, milioni izbjeglica koji ce ici prema Evropi. Danas vec kukaju da nam Turci dolaze u BiH bez viza na aerodrom i dalje bacaju papire i idu premo EU. Prije toga su iz Irana dolazili u Beograd iranci. Na Baščaršiji svaki dan možeš da vidiš stotine i stotine izbjeglica i imigranta sa kompletnim porodicama, žene djeca, mlado staro, svi čekaju prijevoz za Bihać i dalje prema EU.

U Africi istjeraše Francuze i zauzeše im rudnike uranija koje koriste Francuske elektrane u Evropi. Neki dan je bila vijest Makron i ovi iz EU došli u Kazahstan i centralnu Aziju da traže uranij da im prodaju. Naše elektrane kao što je ona u TE u Tuzli hoće EU zbog zagađenja da ugase da struju od Francuza kupujemo i da zarada ide njima.

Već sam govorio da fašiste ove desne stranke u EU finansira Rusija. I da će zbog imigranata i izbjeglica sve više naroda glasati za AfD, a tu je i podrška Orbana, sad ovoga u Slovačkoj, Hrvatskoj itd. Uglavom sve ovo je borba velikih sila Amerike-EU-Rusije-Kine preko leđa sirotinje jer ne smiju direktno jedni na druge da udare.
{code}
Post Reply

Return to “Svijet”