Izrael
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5303 times
- Been thanked: 6795 times
- Status: Offline
Re: Izrael
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13506 times
- Been thanked: 14717 times
Evo upravo intervju na njemackom TV sa Gideon Levy. Jedini koji jasno I glasno kritikuje Izrael, govori o osveti izraela, o genocidu zbog kojeg ce jevreji stotinama godina biti zla vojska I zli ljudi, svijet ce im okrenuti ledja.... 2 drzave nece Izrael jer to automatski znaci da cionisti moraju nestati a to trenutno vlada koja je zlocinacka, nacionalisticka, koruptivna nece dozvoliti.... Nicim se ne moze opravdati ubijanje djece.... Levy, respect 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22762 times
- Been thanked: 20843 times
Njemu su i vlastiti sinovi okrenuli leđa zbog takvih stavova, a on nije prestao.immuno wrote: 07 Nov 2023, 22:46 Evo upravo intervju na njemackom TV sa Gideon Levy. Jedini koji jasno I glasno kritikuje Izrael, govori o osveti izraela, o genocidu zbog kojeg ce jevreji stotinama godina biti zla vojska I zli ljudi, svijet ce im okrenuti ledja.... 2 drzave nece Izrael jer to automatski znaci da cionisti moraju nestati a to trenutno vlada koja je zlocinacka, nacionalisticka, koruptivna nece dozvoliti.... Nicim se ne moze opravdati ubijanje djece.... Levy, respect![]()
Njegovi osnovni principi su kad kritikuješ vlade određenih država da je besmisleno trpati razne "izme" u tu priču ako nema osnove i apsolutno je u pravu. Čitao sam neke njegove članke prije par godina.
Pa evo danas kad pogledaš Izrael - svaka kritika njihove vlade i postupaka postaje antisemitizam po defaultu za mnoge. To nema nikakvo logičko uporište. I nekako cionizam, ali opet nije ni cionizam problem, već vlade i njihove odluke.
Šta sad, ako neko na forumu kritikuje Saudijsku Arabiju, njenu vladu i postupke to treba da znači da su islamfobi?
Ili ako kritikuješ neku afričku zemlju gdje su crnci većina u vladajućoj strukturi i stanovništvu generalno postaješ po defaultu rasista?
Svijet postaje fakat nenormalan.
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13506 times
- Been thanked: 14717 times
Antisemitizam je jednostavno sve ako govoris, ako gledas, ako mislis.... Histerija svjetskih razmjera, svaka osoba koja osudjuje genocid nad palestincima znaci ne odobrava Hamas al stoji na strani obicni ljudi, djece, zena, staraca je antisemitizam i zbog toga Njemacka I Austrija mijenjaju, poostravaju zakone.... Glorificiraju zrtve izraela, hiljaditi put prikazuju slike a usput kao ginu djeca i zene u Gazi ali bez trunke ozbiljnosti o empatiji da ne govorim....
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Na ovoj temi si automatski cionista, islamofob ako osudjujes i Hamas a srbocetnik ako pises da nas se taj sukob ne treba toliko ticati.Chan wrote: 07 Nov 2023, 23:02Njemu su i vlastiti sinovi okrenuli leđa zbog takvih stavova, a on nije prestao.immuno wrote: 07 Nov 2023, 22:46 Evo upravo intervju na njemackom TV sa Gideon Levy. Jedini koji jasno I glasno kritikuje Izrael, govori o osveti izraela, o genocidu zbog kojeg ce jevreji stotinama godina biti zla vojska I zli ljudi, svijet ce im okrenuti ledja.... 2 drzave nece Izrael jer to automatski znaci da cionisti moraju nestati a to trenutno vlada koja je zlocinacka, nacionalisticka, koruptivna nece dozvoliti.... Nicim se ne moze opravdati ubijanje djece.... Levy, respect![]()
Njegovi osnovni principi su kad kritikuješ vlade određenih država da je besmisleno trpati razne "izme" u tu priču ako nema osnove i apsolutno je u pravu. Čitao sam neke njegove članke prije par godina.
Pa evo danas kad pogledaš Izrael - svaka kritika njihove vlade i postupaka postaje antisemitizam po defaultu za mnoge. To nema nikakvo logičko uporište. I nekako cionizam, ali opet nije ni cionizam problem, već vlade i njihove odluke.
Šta sad, ako neko na forumu kritikuje Saudijsku Arabiju, njenu vladu i postupke to treba da znači da su islamfobi?
Ili ako kritikuješ neku afričku zemlju gdje su crnci većina u vladajućoj strukturi i stanovništvu generalno postaješ po defaultu rasista?
Dobio sam zato i ban ovdje na 7 dana a ko da gledam da na tome nece stati. A kazemo nismo mi ko klix.
Jer i dalje mislim da u moru nepravdi u svijetu i nasih licnih problema previse pristrasno podupiremo samo jednu stranu. Antisemitizam nije vec je cisto spinovanje preko medija i politicara gdje nas se gura na stranu gubitnika u svjetskoj raspodjeli. Ne pamtim ovoliku nasu podsku i empatiju ni za sopstvene probleme gdje nam rasturaju drzavu i brane jezik na pola drzave a kamoli na patnje drugih osim Palestinaca.
Drustvene mreze su itekako dobar pokazatelj javnog mijenja nasih ljudi gdje dobije linc svako ko napise nesto drugacije. I u cemu smo onda bolji od bitangi u svijetu koji te za svaku kritiku prozovu rasistom, antisemitom,....
Kad svijet poludi, treba biti pametan i drzati se po strani a ne birati stranu.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22762 times
- Been thanked: 20843 times
Ne možeš porediti jedan forum i njegovu administraciju sa čitavim političkim tijelima koji se slomiše o guranju slobode govora i demokratskih vrijednosti, a kad im nije po volji ide witch hunt kao što sam opisao.
Forum je forum. Administrator svakog foruma ima pravo da te banuje i kad im se ne sviđa tvoje ime. Na forumima nema ni blizu slobode govora, jer istu definiše administracija. Ovdje je najprije nešto poput komunizma ili staljinizma. Ne samo ovdje, već na 90% foruma.
Forum je forum. Administrator svakog foruma ima pravo da te banuje i kad im se ne sviđa tvoje ime. Na forumima nema ni blizu slobode govora, jer istu definiše administracija. Ovdje je najprije nešto poput komunizma ili staljinizma. Ne samo ovdje, već na 90% foruma.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8763 times
Duminjo wrote: 29 Oct 2023, 12:127 danaSuperhik wrote: 29 Oct 2023, 07:33
Upravo ovih dana opravdavamo hamasov zločin. Čistom matematikom većeg broja palestinskih žrtava i dužinom okupacije. Da su nam principi i etika tako bitni nebi ni jednom slučaju stavljali ALI na bilo koji zločin. Naravno da su Ahmici veći zločin od Grabovice ali osuda Grabovice je isto bez ALI. Zbog te dugogodišnje okupacije Palestine nismo nikad govorili kako je Hitler bio u pravu. Gdje je izostala naša kako kažeš ljudska strana osuda zločina kada se radilo o Jemenu, Kini, Burmi,...? Naravno da u ovom stradanju Gaze treba reći da smo protiv najviše zbog obima stradanja ali ne treba biti ovoliko jednostran. Znam da sam iritantan ali iritira i mene ovoliko jednoumlje i ovoliko emocija kod nas koji nisam vidio ni za našu sopstvenu muku. Osuda izraelskom zločina se desava svugdje u svijetu ali istovremeno i osuda hamasovog zločina koji se ovih dana ne smije kod nas ni spomenuti. Na društvenim mrežama je toliko naše ismijavanje izraelskih majki čija su djeca stradala na festivalu plus psovanje... da smijem primijetiti da to ne liči na nas u tvom opisu. Nismo mi ovog puta samo ljudi i realni, mi smo jednostavno medijski usmjereni i opredjeljeni samo za jednu stranu. Naše ponašanje u ovome nije samo humanitarno i ljudski. Zvuči ružno ali ova palestinska nepravda u moru nepravdi u svijetu ne treba toliko da nas se tiče. Imamo dovoljno naših problema. Svoj bijes i odlučnost trebamo usmjeriti gdje je bitnije. A za politički opstanak Bosne i nas trebamo napraviti ponekad i izuzetak u moralisanju i igrati mozgom a ne samo srcem. Rado ću sklopiti pakt sa Djavlom ako će sljedeće generacije kod nas imati povoljnije političke uslove.
Znam kakva će ti biti reakcija na ovo ali poštedi vrijeme za literarno povraćanje i moju personu. Postoji uvijek pravo na drugačije mišljenje iz najbolje namjere.
Dva puta se fino napatih da objasnim kako podrška Palestincima nije opravdanje za Hamasove zlocine.
Izgleda dzaba jer ocigledno ovo radiš namjerno uz opravdanje kako imas pravo na svoje misljenje.
Imas ti pravi da izneses svoje misljenje, ma kakvo god ono bilo, ali nemas pravo nešto da tvrdiš u ime svih nas i time nas sve ostale svrstavati negdje gdje nismo.
Nemoj biti bezobrazanSuperhik wrote: 08 Nov 2023, 09:05Na ovoj temi si automatski cionista, islamofob ako osudjujes i Hamas a srbocetnik ako pises da nas se taj sukob ne treba toliko ticati.Chan wrote: 07 Nov 2023, 23:02
Njemu su i vlastiti sinovi okrenuli leđa zbog takvih stavova, a on nije prestao.
Dobio sam zato i ban ovdje na 7 dana a ko da gledam da na tome nece stati. A kazemo nismo mi ko klix.
Jer i dalje mislim da u moru nepravdi u svijetu i nasih licnih problema previse pristrasno podupiremo samo jednu stranu. Antisemitizam nije vec je cisto spinovanje preko medija i politicara gdje nas se gura na stranu gubitnika u svjetskoj raspodjeli. Ne pamtim ovoliku nasu podsku i empatiju ni za sopstvene probleme gdje nam rasturaju drzavu i brane jezik na pola drzave a kamoli na patnje drugih osim Palestinaca.
Drustvene mreze su itekako dobar pokazatelj javnog mijenja nasih ljudi gdje dobije linc svako ko napise nesto drugacije. I u cemu smo onda bolji od bitangi u svijetu koji te za svaku kritiku prozovu rasistom, antisemitom,....
Kad svijet poludi, treba biti pametan i drzati se po strani a ne birati stranu.
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

Nisam ni ocekivao da ces napisati nesto drugacije duminjo.
Dokazi da ovdje nema jednoumlja.
Sutra je godisnjica Kristalne noci 1938. Smije ili iko to javno u Sarajevu, Zenici,.. obiljeziti?
Nama je ova palestinska patnja jednostavno vise reklamirana i servirana maltene kao nasa.

Sutra je godisnjica Kristalne noci 1938. Smije ili iko to javno u Sarajevu, Zenici,.. obiljeziti?
Nama je ova palestinska patnja jednostavno vise reklamirana i servirana maltene kao nasa.

- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14410 times
- Been thanked: 24215 times
Pa stk bi to Sarajevo i Zenica obiljezavali, to je nacionalni praznik u Njemackoj?Superhik wrote: 08 Nov 2023, 12:56 Nisam ni ocekivao da ces napisati nesto drugacije duminjo.
![]()
Dozvolite da se obratimo
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9722 times
- Been thanked: 9913 times
Šta je kristalna noć?
Ja sam bila mala tad, ne sjećam se baś
Ja sam bila mala tad, ne sjećam se baś
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26124 times
- Been thanked: 26766 times
Progon Jevreja u nacistickoj njemackoj.
Nekad u jesen 38'.
Polupani izlozi i stakla na izlozima radnji koje su Jevreji drzali ,zapaljeno,unisteno..
Pa zbog stakla tog onda kristalna noc.
A zapravo su polomljeni i zapaljeni biznisi ono najmanje sto se desilo jer to je bio pocetak holokausta.
dream of spring...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
ako mogu ....
kad je mister HICO dosao na vlast,tad je pocela hajka na one koji su danas sto x gori od njega
kad je mister HICO dosao na vlast,tad je pocela hajka na one koji su danas sto x gori od njega
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9722 times
- Been thanked: 9913 times
ironman wrote: 08 Nov 2023, 18:06Progon Jevreja u nacistickoj njemackoj.
Nekad u jesen 38'.
Polupani izlozi i stakla na izlozima radnji koje su Jevreji drzali ,zapaljeno,unisteno..
Pa zbog stakla tog onda kristalna noc.
A zapravo su polomljeni i zapaljeni biznisi ono najmanje sto se desilo jer to je bio pocetak holokausta.
Evo sad sam čitala na Googlu
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Pasaga
- Hadžija

IRONE,jesi brz ...jbt ..... 
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26124 times
- Been thanked: 26766 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11854 times
- Pasaga
- Hadžija

Belgija zapela za sankcije
Pojedinacno,za osobe,civilnu i vojnu strukturu
Pojedinacno,za osobe,civilnu i vojnu strukturu
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 257 times
- Been thanked: 162 times
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

Dobro pitanje. Sto nas se onda ikako ticu i Jevreji i Palestinci do te mjere da izlazimo na ulice zbog samo jednih?Fuddo wrote: 08 Nov 2023, 17:58Pa stk bi to Sarajevo i Zenica obiljezavali, to je nacionalni praznik u Njemackoj?Superhik wrote: 08 Nov 2023, 12:56 Nisam ni ocekivao da ces napisati nesto drugacije duminjo.
![]()