Žalbe i sugestije
Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Žalbe i sugestije
Po nekom pravilu obaveza je da se postavi link izvora inace se krse autorska prava
Imam neka iskustva sa foruma kojeg sam nekada imao jer su mi se npr. pjesnici iz Zagreba javljali da kazu da je neko njihovu neku pjesmu postavljao u svoje ime i tako nesto se odmah ukloni
Npr. oni vode racuna o tome: Online Guardian
Imam neka iskustva sa foruma kojeg sam nekada imao jer su mi se npr. pjesnici iz Zagreba javljali da kazu da je neko njihovu neku pjesmu postavljao u svoje ime i tako nesto se odmah ukloni
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9905 times
- Been thanked: 11727 times
Za pjesme da ali mislio sam da govoriš o novinskim člancima?komsija wrote:Po nekom pravilu obaveza je da se postavi link izvora inace se krse autorska prava
Ako je o njima riječ, u principu bih trebao navoditi samo nazive novinskih agencija od kojih preuzimaju i ostali portali. Mi na portalu, kao izvor navodimo te portale mada oni to ne zaslužuju. Oni samo preuzmu vijest i ispod nje okače sebe same kao izvor vijesti, ili preciznije rečeno - lažu. Samo je Klix portal sa popriličnim brojem vlastitih vijesti. Ovi ostali uglavnom kopiraju.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8109 times
- Been thanked: 19116 times
Koliko znam svi stavljamo izvor na vijestima. To nam je pravilo. A nisam upratila šta drugi stavljaju po temama. Nikad nisam obraćala pažnju na to.
A bili smo jednom na crnoj listi zbog pjesme. Ali forumaš je zaista ovdje postavio tu pjesmu kao svoju pa nas je autor prozivao na svom blogu. Pjesma je uklonjena a on prozivku nije uklonio
A bili smo jednom na crnoj listi zbog pjesme. Ali forumaš je zaista ovdje postavio tu pjesmu kao svoju pa nas je autor prozivao na svom blogu. Pjesma je uklonjena a on prozivku nije uklonio
- Maja
- Administrator

Behko sjećaš li se one tvoje vijesti ukazala mu se barbika 
Kad je lik došao i prijetio meni da će nas tužiti.
Pa onda je nedavno jedan lik došao i lijepo me zamolio da uklonim vijest o njemu jer ga 3 godine taj događaj obilježava (koji je usput istina). Obrisala sam. Nešto kao bio u zatvoru zbog prženja i prodaje CD-ova
Kad je lik došao i prijetio meni da će nas tužiti.
Pa onda je nedavno jedan lik došao i lijepo me zamolio da uklonim vijest o njemu jer ga 3 godine taj događaj obilježava (koji je usput istina). Obrisala sam. Nešto kao bio u zatvoru zbog prženja i prodaje CD-ova
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

:555 sjećam se. A fkt mi smo samo preuzeli i još smo istakli izvor vijesti 
Isto to i za ovog švercera. Da je kriminalac jeste i opet dođe da se žali, mada su o tome pisali mnogi portali.
Isto to i za ovog švercera. Da je kriminalac jeste i opet dođe da se žali, mada su o tome pisali mnogi portali.
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Znate, ponekad nesto kopiram sa ovog foruma i podijelim na facebook-u i lijepo kazem da je sa bosanskog foruma i da je nick taj i taj to postavio
OK, nismo sami na internetu i ljudi znaju odakle je sta pa mi ponekad prigovore
Nije tesko postaviti URL neke informacije jer to ne mijenja nista kod nas ali eto ako neko zeli da dalje salje ima izvor
npr ovdje https://www.facebook.com/
OK, nismo sami na internetu i ljudi znaju odakle je sta pa mi ponekad prigovore
Nije tesko postaviti URL neke informacije jer to ne mijenja nista kod nas ali eto ako neko zeli da dalje salje ima izvor
npr ovdje https://www.facebook.com/
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
-
Blackhawk
Da li je moguce uriktati na forumu da postoje neka manja lista kodova kad si u { QUICKREPLY } formatu pisanja postova... Znaci da ne klikam FULL EDITOR da bih imao dostupne kodove..
Mozda one osnovne da se stave, tipa img, ytube, quote i slicno ?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Lično ne znam da li je to moguće.
Zar je toliki problem kliknuti na "post replay"?
Zar je toliki problem kliknuti na "post replay"?
-
Blackhawk
Pa nije problem, ali ustedi se vremena..
Posebno u temama gdje se stavljaju yt video, jer kad otvorim temu treba neko vrijeme dok se ne ocitaju svi prethodni koji su stavljeni, i kad odem na full editor ponovo moram malo sacekati dok se ne ucitaju svi linkovi videa.
Onda u temama gdje se slike postavljaju, dok je tema normalno otvorena slike su smanjene na sirinu foruma i sve je pregledno, ali ako neka slika ima veca od sirine foruma onda kad ides na full editor ta slika razvuce i forum i sve drugo u sirinu, pa onda moras sa onim strelicama pomjerati lijevo desno dok ne nadjes sta ti treba...
Posebno u temama gdje se stavljaju yt video, jer kad otvorim temu treba neko vrijeme dok se ne ocitaju svi prethodni koji su stavljeni, i kad odem na full editor ponovo moram malo sacekati dok se ne ucitaju svi linkovi videa.
Onda u temama gdje se slike postavljaju, dok je tema normalno otvorena slike su smanjene na sirinu foruma i sve je pregledno, ali ako neka slika ima veca od sirine foruma onda kad ides na full editor ta slika razvuce i forum i sve drugo u sirinu, pa onda moras sa onim strelicama pomjerati lijevo desno dok ne nadjes sta ti treba...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Za slike je jednostavno. Samo pokupiš link sa tinypica na primjer, spustiš u quickreplay i to je sve.
Štoo se tiče videa i qoutanja, izvodljivo je ako quotaš skrolom (new tab) a možeš i na post replay skrolom u new tab i dok ti pišeš u quickreplayu ono će se već sve posložiti.
Štoo se tiče videa i qoutanja, izvodljivo je ako quotaš skrolom (new tab) a možeš i na post replay skrolom u new tab i dok ti pišeš u quickreplayu ono će se već sve posložiti.
- Maja
- Administrator

Tehnički nemoguće za dodavanje smajlića i kodova uz QR.Blackhawk wrote:Da li je moguce uriktati na forumu da postoje neka manja lista kodova kad si u { QUICKREPLY } formatu pisanja postova... Znaci da ne klikam FULL EDITOR da bih imao dostupne kodove..
A što se tiče slika ne dešava se to sa svakom slikom koja je šira od ekrana nego samo sa onima k0oje su baš ogromne. Meni se to dešava kad trepavica postavi sliku hrane ili nešto što je uslikala. Obično treba par sekundi i da se učita ta slika na stranici jer je prevelika pa se rastegne stranica kad ideš na post reply (trepavice ništa lično al stvarno se to najviše dešava sa tvoim slikama). I s Ruanom je bio isti problem kad bi ubacivala preko mobitela pa je naučila da na mobu namjesti manje dimenzije kad nešto slika.
I kad smo već kod toga da vas usput zamolim da što što što manje ubacujete slike direktno s kompa, znači preko onog browse jer zauzima velik prostor i otežava rad foruma.
Što više postavljajte putem linka. Ako je slika na vašem kompu onda je upload-ajte na tinypic, imagesgack, zaslike, dodaj.rs i mali milion tih stranica koji služe za to.
Ko ne zna kako to ide ima ovdje detaljno objašnjeno. Znači izbjegavajte broj 1, idite na 2 ili 3.
http://bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=68&t=1676
Ja sam se npr registrovala na tiny i prije uploada slike prijavim se tako da u svakom momentu mogu obrisati slike koje ubacim tamo i onda nestanu i na forumu.
- Sibila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 883 times
prvo, to zaljenje na nedostatak karme sam se ja prva pocela zalit al hajd proslo me ...........zalis se nesto a od tebe sam samo jednu dobila i to zahtjevajuciPOSAVLJAK wrote:nešto ste se ulijenili sa karmom, dajem topli zagrljaj svim curkama za karmu, muškonje častim pivom
drugo, obzirom da Mic sokol sivi dolazi..........a idu trube fafnare i to...........zagrljaji dobrodoslice.............bla bla
molim da ne dodje vise tj daljnjeg razvoja statusa tipa : zvjezda, hadzijija itd. majo znas na sta mislim
ovo ja malo neozbiljno al hajd
imala sam jos nesto al sam zaboravila...........nejsse.....
-
Trepavica
Ti kad budes htijela doci , najavi se ...mozda ko i crveni tepih ti prostre...
i sa buketima cvijeca te docekaju...
ti samo bahnes iznenada... 
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 883 times
vazi.Trepavica wrote:Ti kad budes htijela doci , najavi se ...mozda ko i crveni tepih ti prostre...![]()
![]()
i sa buketima cvijeca te docekaju...
ti samo bahnes iznenada...
- Maja
- Administrator

To se desi kad kratko pukne konekcija pa te izloguje a pise da si online.
Ili ako se prijavis preko kompa pa izadjes na x tj ne odjavis se, onda udjes
preko npr mobitela i odjavis se ali opet pise online jer se nisi odjavio na
kompu. I obrnuto.
De hajde. Nije secer pao u vodu sto ti to smeta.
Ili ako se prijavis preko kompa pa izadjes na x tj ne odjavis se, onda udjes
preko npr mobitela i odjavis se ali opet pise online jer se nisi odjavio na
kompu. I obrnuto.
De hajde. Nije secer pao u vodu sto ti to smeta.
- Maja
- Administrator

Na forumu od naseg provajdera pise da su moguci prekidi od 16. do 20.4.
zbog...kako ono...shedula maintrance (englezi upomoc).
Redovnog, jelte, odrzavanja.
A taman ja i leb komentarisali kako odavno nije puko forum.
zbog...kako ono...shedula maintrance (englezi upomoc).
Redovnog, jelte, odrzavanja.
A taman ja i leb komentarisali kako odavno nije puko forum.
-
Ciklama
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14651 times
- Been thanked: 10163 times
maintrance je bitan
neka odrade sve sto treba, da ni ubuduce ne bi bilo prekida ... prezivjecemo mi 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija