Žalbe i sugestije

Obavjestenja o promjenama na forumu, prijedlozi, kritike, pravila.

Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma

Locked
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Žalbe i sugestije

Post by komsija »

Po nekom pravilu obaveza je da se postavi link izvora inace se krse autorska prava
Imam neka iskustva sa foruma kojeg sam nekada imao jer su mi se npr. pjesnici iz Zagreba javljali da kazu da je neko njihovu neku pjesmu postavljao u svoje ime i tako nesto se odmah ukloni
Npr. oni vode racuna o tome: Online Guardian
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9905 times
Been thanked: 11727 times

Post by Krokodil Behko »

komsija wrote:Po nekom pravilu obaveza je da se postavi link izvora inace se krse autorska prava
Imam neka iskustva sa foruma kojeg sam nekada imao jer su mi se npr. pjesnici iz Zagreba javljali da kazu da je neko njihovu neku pjesmu postavljao u svoje ime i tako nesto se odmah ukloni
Npr. oni vode racuna o tome: Online Guardian
Za pjesme da ali mislio sam da govoriš o novinskim člancima?

Ako je o njima riječ, u principu bih trebao navoditi samo nazive novinskih agencija od kojih preuzimaju i ostali portali. Mi na portalu, kao izvor navodimo te portale mada oni to ne zaslužuju. Oni samo preuzmu vijest i ispod nje okače sebe same kao izvor vijesti, ili preciznije rečeno - lažu. Samo je Klix portal sa popriličnim brojem vlastitih vijesti. Ovi ostali uglavnom kopiraju.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8109 times
Been thanked: 19116 times

Post by Maja »

Koliko znam svi stavljamo izvor na vijestima. To nam je pravilo. A nisam upratila šta drugi stavljaju po temama. Nikad nisam obraćala pažnju na to.
A bili smo jednom na crnoj listi zbog pjesme. Ali forumaš je zaista ovdje postavio tu pjesmu kao svoju pa nas je autor prozivao na svom blogu. Pjesma je uklonjena a on prozivku nije uklonio :ha
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Behko sjećaš li se one tvoje vijesti ukazala mu se barbika :ha
Kad je lik došao i prijetio meni da će nas tužiti.

Pa onda je nedavno jedan lik došao i lijepo me zamolio da uklonim vijest o njemu jer ga 3 godine taj događaj obilježava (koji je usput istina). Obrisala sam. Nešto kao bio u zatvoru zbog prženja i prodaje CD-ova :D.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

:555 sjećam se. A fkt mi smo samo preuzeli i još smo istakli izvor vijesti :cudi
Isto to i za ovog švercera. Da je kriminalac jeste i opet dođe da se žali, mada su o tome pisali mnogi portali.
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

Znate, ponekad nesto kopiram sa ovog foruma i podijelim na facebook-u i lijepo kazem da je sa bosanskog foruma i da je nick taj i taj to postavio
OK, nismo sami na internetu i ljudi znaju odakle je sta pa mi ponekad prigovore
Nije tesko postaviti URL neke informacije jer to ne mijenja nista kod nas ali eto ako neko zeli da dalje salje ima izvor

npr ovdje https://www.facebook.com/
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Da li je moguce uriktati na forumu da postoje neka manja lista kodova kad si u { QUICKREPLY } formatu pisanja postova... Znaci da ne klikam FULL EDITOR da bih imao dostupne kodove..
Mozda one osnovne da se stave, tipa img, ytube, quote i slicno ?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Lično ne znam da li je to moguće.
Zar je toliki problem kliknuti na "post replay"? :D
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Pa nije problem, ali ustedi se vremena..
Posebno u temama gdje se stavljaju yt video, jer kad otvorim temu treba neko vrijeme dok se ne ocitaju svi prethodni koji su stavljeni, i kad odem na full editor ponovo moram malo sacekati dok se ne ucitaju svi linkovi videa.
Onda u temama gdje se slike postavljaju, dok je tema normalno otvorena slike su smanjene na sirinu foruma i sve je pregledno, ali ako neka slika ima veca od sirine foruma onda kad ides na full editor ta slika razvuce i forum i sve drugo u sirinu, pa onda moras sa onim strelicama pomjerati lijevo desno dok ne nadjes sta ti treba...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Za slike je jednostavno. Samo pokupiš link sa tinypica na primjer, spustiš u quickreplay i to je sve.

Štoo se tiče videa i qoutanja, izvodljivo je ako quotaš skrolom (new tab) a možeš i na post replay skrolom u new tab i dok ti pišeš u quickreplayu ono će se već sve posložiti.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Blackhawk wrote:Da li je moguce uriktati na forumu da postoje neka manja lista kodova kad si u { QUICKREPLY } formatu pisanja postova... Znaci da ne klikam FULL EDITOR da bih imao dostupne kodove..
Mozda one osnovne da se stave, tipa img, ytube, quote i slicno ?
Tehnički nemoguće za dodavanje smajlića i kodova uz QR.
A što se tiče slika ne dešava se to sa svakom slikom koja je šira od ekrana nego samo sa onima k0oje su baš ogromne. Meni se to dešava kad trepavica postavi sliku hrane ili nešto što je uslikala. Obično treba par sekundi i da se učita ta slika na stranici jer je prevelika pa se rastegne stranica kad ideš na post reply (trepavice ništa lično al stvarno se to najviše dešava sa tvoim slikama). I s Ruanom je bio isti problem kad bi ubacivala preko mobitela pa je naučila da na mobu namjesti manje dimenzije kad nešto slika.

I kad smo već kod toga da vas usput zamolim da što što što manje ubacujete slike direktno s kompa, znači preko onog browse jer zauzima velik prostor i otežava rad foruma.

Što više postavljajte putem linka. Ako je slika na vašem kompu onda je upload-ajte na tinypic, imagesgack, zaslike, dodaj.rs i mali milion tih stranica koji služe za to.

Ko ne zna kako to ide ima ovdje detaljno objašnjeno. Znači izbjegavajte broj 1, idite na 2 ili 3.

http://bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=68&t=1676

Ja sam se npr registrovala na tiny i prije uploada slike prijavim se tako da u svakom momentu mogu obrisati slike koje ubacim tamo i onda nestanu i na forumu.
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 38 times
Been thanked: 883 times

Post by Sibila »

POSAVLJAK wrote:nešto ste se ulijenili sa karmom, dajem topli zagrljaj svim curkama za karmu, muškonje častim pivom
prvo, to zaljenje na nedostatak karme sam se ja prva pocela zalit al hajd proslo me ...........zalis se nesto a od tebe sam samo jednu dobila i to zahtjevajuci :o :pusi :D.

drugo, obzirom da Mic sokol sivi dolazi..........a idu trube fafnare i to...........zagrljaji dobrodoslice.............bla bla

molim da ne dodje vise tj daljnjeg razvoja statusa tipa : zvjezda, hadzijija itd. majo znas na sta mislim :o

ovo ja malo neozbiljno al hajd :cvijece :oo :hihi

imala sam jos nesto al sam zaboravila...........nejsse.....
Trepavica

Post by Trepavica »

Ti kad budes htijela doci , najavi se ...mozda ko i crveni tepih ti prostre... :D. :D. :D. i sa buketima cvijeca te docekaju... :D ti samo bahnes iznenada... :D.
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 38 times
Been thanked: 883 times

Post by Sibila »

Trepavica wrote:Ti kad budes htijela doci , najavi se ...mozda ko i crveni tepih ti prostre... :D. :D. :D. i sa buketima cvijeca te docekaju... :D ti samo bahnes iznenada... :D.
vazi. :plavi kad bude sarajevo film festival tad cu se najaviti ..........i da se prostre isti ko ispred narodnog pozorista :D.
Andjelko
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Andjelko »

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

To se desi kad kratko pukne konekcija pa te izloguje a pise da si online.
Ili ako se prijavis preko kompa pa izadjes na x tj ne odjavis se, onda udjes
preko npr mobitela i odjavis se ali opet pise online jer se nisi odjavio na
kompu. I obrnuto.
De hajde. Nije secer pao u vodu sto ti to smeta.
Andjelko
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Andjelko »

upravu si :ruke
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Na forumu od naseg provajdera pise da su moguci prekidi od 16. do 20.4.
zbog...kako ono...shedula maintrance (englezi upomoc).
Redovnog, jelte, odrzavanja.

A taman ja i leb komentarisali kako odavno nije puko forum.
Ciklama

Post by Ciklama »

Zar vas ne obavjeste o planskim prekidima pružanja usluge? :)
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14651 times
Been thanked: 10163 times

Post by Julia-Klara »

maintrance je bitan :) neka odrade sve sto treba, da ni ubuduce ne bi bilo prekida ... prezivjecemo mi ;)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Locked

Return to “Obavjestenja”