ndh-10.04.1941.

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: ndh-10.04.1941.

Post by storm »

I eto...kad se prekriju sve želje na jednoj karti ( u sva 3 layer-a), dobiješ jugoslaviju :123
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

storm wrote:I eto...kad se prekriju sve želje na jednoj karti ( u sva 3 layer-a), dobiješ jugoslaviju :123
Bas tako :cudi
Samo sto izgleda nismo vise slaveni.
A nismo ni juzni vise pa moramo neko novo ime naci.
Sranje kroz gusto granje. Ali dobro, samo da se ima dobar razlog za rokanje :pivo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9533 times
Been thanked: 11272 times

Post by Krokodil Behko »

Spanac_113 wrote:
Krokodil Behko wrote:
Spanac_113 wrote:(ili juga :cudi )
Zar to nije skorojevićki naziv?
Btw, danas ne stoji ni priča da uopće postoje ili su ikada postojali južni slaveni, pa prema tome, ne možemo ni govoriti o čudnim nazivima drž.
Rekao sam juga a ne jugoslavija. Sarkazam ocito moram naglasiti.
Ne postoje juzni slaveni :hm
Od ovih nabrojanih samo albanci nisu slaveni.
I sad ces mi reci kako su se geni mijesali itd, dobro I to stoji ali opet su juzni slaveni slaveni. Osim albanaca u tvojoj zamisljenoj drzavi.
Genetski a i istorijski.
Mislim da nema potrebe da odgovaram. Samog si sebe pobio. :)

Da li su Peruanci Španci, zato što govore španski?
Poprilično sam siguran, da još uvijek nisi dotakao suštinu i uzrok svih dešavanja u Iliriku. To ti je tako kad pred bogom dane oči, stavljaš neki vizir koji te ograničava, a ti sve misliš da je to samo sastavni dio oklopa u kojem si lafo neuništiv.

Još su ti stari austro-ugari rekli neke stvari. Došli u BiH, osvrnuli se lijevo-desno oko sebe, zamišljeno pogledali i rekli: Ne, ovo nisu slaveni.

To nismo čak ni u kulturološkom smislu.

Slijedi pitanje koje sam svojevremeno, postavio na klixu i 4 godine čekam odgovor.
Koliko je do sada pronađeno stećaka u onolikoj Rusijetini?

Kako se zove to, aman napredno slavensko pleme, koje je moglo sagraditi onoliki Dubrovnik i ostala (za to doba) čudesa savremene civilizacije?

O genetici neću da pričam jer ako do sada nisi htio doznati, nećeš nikada ni doznati :cudi

Historija nije nikakvo čudo.
Čudo od nje prave oni koji žele u nju/prošlost, implementirati svoje sadašnje ideološko-političke stavove ili jednostavno, izmišljati cijele događaje i historijske procese (mitomanija).

Na žalost, živimo u vremenima, kad neko napokon kaže, da to ne treba činiti, upravo on ispadne čudan. :p
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Sva sreca pa ne lezi sve u pustim razmisljanjima. Kad kazem da je bilo mijesanja, jeste ali je genetski kod prilicno jasan. Naci cemo nesto sutra pa zaljepit. A tebi ako se ne da biti slavenom, nemoj brate.
Mi ostali nemamo izbora pa iako imamo u krvi i ilirskih zrna, postujem, ipak smo vecim dijelom slaveni i to divnim cudom, juzni.
Ali hajde, okacicemo nesto kasnije. :D
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Spanac_113 wrote:Sva sreca pa ne lezi sve u pustim razmisljanjima. Kad kazem da je bilo mijesanja, jeste ali je genetski kod prilicno jasan. Naci cemo nesto sutra pa zaljepit. A tebi ako se ne da biti slavenom, nemoj brate.
Mi ostali nemamo izbora pa iako imamo u krvi i ilirskih zrna, postujem, ipak smo vecim dijelom slaveni i to divnim cudom, juzni.
Ali hajde, okacicemo nesto kasnije. :D
Nema izvrtanja činjenica :)
Nije to šta ja želim ili ne, nego govorimo o faktima,
a čini mi se da nisam ja taj kojem nešto ne odgovara pa se buni.

Image
hrnjica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by hrnjica »

Spanac_113 wrote:od cijele te mape ndh je efektivno kontrolisala 35-40%. istra, sj dalmacija, otoci su bili prepisani italiji. malo kasnije i zadar njemackoj.
ova karta je jednaka realnosti kao i karta velike srbije.
Image
ndh nije kontrolisal nista. bila je samo svapska sluga. koja je pravila vece zlocine nego i sam hitler.
ima negdje dokumentarac koji govori o posjeti upravnika asvica jasenovcu. cak se i on zgrozio na ono sto je vidio.
Nemoj se zbuniti izmedju mog karaktera i mog ponašanja.
Moj karakter je ko sam ja,
A moje ponašanje zavisi od tebe.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

hrnjica wrote:
Spanac_113 wrote:od cijele te mape ndh je efektivno kontrolisala 35-40%. istra, sj dalmacija, otoci su bili prepisani italiji. malo kasnije i zadar njemackoj.
ova karta je jednaka realnosti kao i karta velike srbije.
Image
ndh nije kontrolisal nista. bila je samo svapska sluga. koja je pravila vece zlocine nego i sam hitler.
ima negdje dokumentarac koji govori o posjeti upravnika asvica jasenovcu. cak se i on zgrozio na ono sto je vidio.
dobro bilo je svašta sigurno, e sad da su mengele i ekipa bili zgroženi nad jasenovcem, malo je pretenciozna tvrdnja.....logor ko logor u ono vrijeme....zvijerstva na svakom koraku...
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ma nije baš tako, logor ko logor..
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Lebowski wrote:Ma nije baš tako, logor ko logor..
možda krivo napisano.....misleći u kontekstu trećeg reicha.....nemoš me ubijediti da su treblinka, majdanek, auswitz bili banje i odmarališta naspram jasenovca....pa ovi dođu i šokiraju se :123
hrnjica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by hrnjica »

hitler je u ausvicu ubijao tudji narod a pavelic izmedju ostalih i svoj.
logor kao logor?????
mislim da niko ne bi trebao da ima niti jednu jedinu rijec koja bi umanjivala zlocine ndh i pavelica
a jos manje da trazi opravdanje za to
hrnjica
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by hrnjica »

pokusat cu da pronadjem taj dokumentarac
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

hrnjica wrote:hitler je u ausvicu ubijao tudji narod a pavelic izmedju ostalih i svoj.
logor kao logor?????
mislim da niko ne bi trebao da ima niti jednu jedinu rijec koja bi umanjivala zlocine ndh i pavelica
gledao sam ja sve to i čitao....otkud da ja to umanjujem a još više da opravdavam :sok
odmah sam se ispravio da sam u krivom kontekstu ispisao logor, kao logor i naveo kako sam mislio...
i hitler je ubijao svoj narod i svoje sugrađane....nema nikakve razlike,,, tek kad im je ponestajalo vojske, malo su prikočili i formirali kaznene odrede pa ih slali na front...a do tada su nemilice ubijali i terorizirali i čiste nijemce neistomišljenike.....
pred kraj rata bilo je zanimljivo vidjeti jedinice sa 16to godišnjim židovima i romimaa u sastavu trečeg reicha

a slabo se spominje, da je taj isti jasenovac inakon 45te nastavio sa radom....uz novi lanac sličnih odmarališta pod novim direktorom....ili zločin nije zločin :hm
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

:valja

Ne postoji opravdanje za NDH. I sa ljudske strane, ponavljam sa ljudske strane, je očekivati od Hrvata da o tome u najmanju ruku ne govore, a idealno je da se ograde od ludaka. Tako isto mislim i za Srbe u vezi Draže Mihajlovića ali i za sve druge u vezi Tite.
Krokodil Behko wrote:Mislim da nema potrebe da odgovaram. Samog si sebe pobio. :)

Poprilično sam siguran, da još uvijek nisi dotakao suštinu i uzrok svih dešavanja u Iliriku. To ti je tako kad pred bogom dane oči, stavljaš neki vizir koji te ograničava, a ti sve misliš da je to samo sastavni dio oklopa u kojem si lafo neuništiv.

Još su ti stari austro-ugari rekli neke stvari. Došli u BiH, osvrnuli se lijevo-desno oko sebe, zamišljeno pogledali i rekli: Ne, ovo nisu slaveni.

Slijedi pitanje koje sam svojevremeno, postavio na klixu i 4 godine čekam odgovor.

Kako se zove to, aman napredno slavensko pleme, koje je moglo sagraditi onoliki Dubrovnik i ostala (za to doba) čudesa savremene civilizacije?

O genetici neću da pričam jer ako do sada nisi htio doznati, nećeš nikada ni doznati :cudi

Čudo od nje prave oni koji žele u nju/prošlost, implementirati svoje sadašnje ideološko-političke stavove ili jednostavno, izmišljati cijele događaje i historijske procese (mitomanija).

Na žalost, živimo u vremenima, kad neko napokon kaže, da to ne treba činiti, upravo on ispadne čudan. :p
Nisi sam. Ja se nikad nisam izjašnjavao Slavenom pa neću ni sad. :p

Mi smo najstariji narod na ovim područjima. I to daleko najstariji. Gradili smo stećke, gradili i velike stećke u Dolini Kraljeva... podigli smo jednu cijelu civilizaciju koju slavenska plemena nisu u stanju ni okom sagledati a kamoli sagraditi. :cvike
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Spamer
Spamer

Post by laganini »

hrnjica wrote:hitler je u ausvicu ubijao tudji narod a pavelic izmedju ostalih i svoj.
logor kao logor?????
..pričaj mi golom otoku.. :pusi ili bleiburgu....nemaš ti pojma komunjaro stara :haha
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

laganini wrote:
logor kao logor?????
..pričaj mi golom otoku.. :pusi ili bleiburgu....nemaš ti pojma komunjaro stara :haha
to ne postoji kod njih....kad netko drugi radi zločine, to se nateže i proteže, tako da se iz 60.000-90.000 žrtava, nakon svih ovih godina već barata sa ciframa blizu milijun :lupa

a kad oni to rade, to se zove uvođenje reda i očuvanje ustavnog poretka :pusi

žrtve...kakve žrtve, omiljena im je poštapalica "i premalo smo ih" :123
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Odoste vi daleko od teme, Slaveni, Tito, komunisti..najmanje se priča o NDH. Ništa novo za laganinijeve teme. :D
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

sad sam ja kriv..dva posta posla...laki je kriv što je živ..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3883 times
Been thanked: 2919 times

Post by Pasaga »

Lebowski wrote:Odoste vi daleko od teme, Slaveni, Tito, komunisti..najmanje se priča o NDH. Ništa novo za laganinijeve teme. :D
..hebo vas politika....
ljeto dolazi....
vamo navalile Ukrajinke..... :D.

Image
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Mislim da nema potrebe da odgovaram. Samog si sebe pobio.
i opet odgovori. :kafa
zabe i babe. govoris o kolonizaciji i mijesas je sa ekspanzijom i migracijom naroda kroz eon.

dok ti vec jesi uvidio siroku istinu haman. :haha
ja sam opet prilicno siguran da sve tvoje postavke polaze iz uvrijezene mrznje prema svemu sto ima prefix slavensko, jugo etc.
kao i svaki treci kafanski kvazi istoricar polazis od svoje postavke pa trazis dokaze za nju sto je potpuno kontradiktorno empirijskom pristupu :cudi ali to je vec kod nas duboko prihvacena stvar.
a za ovaj podebljani dio :lud te malo pjesnicki te malo uvredljivo. jos mi je najjace kad si das za pravo da mi kazes sta ja mislim :aplauzz

:valja eto dokaza :klanja STARI austro-ugari, jah. opet mjesas zabokrecinu behko :sjedi da ti ne idem pricat o starim austro-ugarima jel jer opet koristis isti pristup. rekla baba mome stricu znaci u kamenu isklesano :maja ko oni dosli onako dobronamjerno da nam kazu ko smo i sta smo. bjez ba.
jesmo. malo vise nego gore pomenuti peruanci.
veze s vezom. kakve veze stecak sa slavenima ima?
i opet polazis od zrna znanja pa pises knjige. predpostavljam da smatras kako su rusi u rusijetini proto-slaveni? hajd probaj ponovo.

:ha jao alashe!!!! onoliki dubrovnik?!?!?! cudesa savremene civilizacije?!?!
zrno znanja opet. vidio si graf i izvuko zakljucak. profesore dragi, de malo procitaj o razlici mitrohondijalnih i y-kromozomalnih dna uzoraka i cemu se koriste. slaveni se dijele na dvije glavne grupe; prva koja obuhvata sve zapadne i istocne slavene (poljake,slovake, ruse, ukrajince itd) i par juznoslavenskih grupa (sjeverno-zapadni hrvati, slovenci) i druga grupa koja obuhvata sve juzne slavene pa i nas. haplogrupa I2a2 je podgrupa po kojoj se razlikujemo iliti udjel y-kromozoma starih naroda. to ne znaci da nismo slaveni :o
zacudo bas mi je slican opis u mislima za tvoje postavke :hm mitomanija, je li?
ne znam da li si primjetio kako derazivno govoris o svemu sto ne lezi tvojim ideo postavkama? rusijetina npr, negativan pristup partizanskom pokretu npr 'zar je partizana bilo toliko 43' da bilo koga zarobe', dok u isto vrijeme velicas svaku tacku koja ti je srcu mila. recimo 13.brdska, mada je samo bila reakcionarska i u malom broju, borbeno neosposobljena i produzena ruka fasistickih osvajaca, uvijek je gore u top 10. et ja mitoman. sumu od drveca :rol
s ovim se slazem.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ti imaš veze sa ovom materijom kao i Mrki sa islamom.
Pošto mi je preostalo samo da ti se pridružim u vrijeđanju i omalovažavanju, a kasnim sa doručkom, ovdje završavam diskusiju. Ionako sam oduvijek i mislio da komunistima mozak nije potreban - jer ga nikada i ne koriste :ha
Post Reply

Return to “Historija”