ndh-10.04.1941.
Moderator: Krokodil Behko
Re: ndh-10.04.1941.
I eto...kad se prekriju sve želje na jednoj karti ( u sva 3 layer-a), dobiješ jugoslaviju 

Habibti, ya nour el - ain... 

-
- Inventar foruma
- Status: Offline
Bas takostorm wrote:I eto...kad se prekriju sve želje na jednoj karti ( u sva 3 layer-a), dobiješ jugoslaviju

Samo sto izgleda nismo vise slaveni.
A nismo ni juzni vise pa moramo neko novo ime naci.
Sranje kroz gusto granje. Ali dobro, samo da se ima dobar razlog za rokanje

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9533 times
- Been thanked: 11272 times
Mislim da nema potrebe da odgovaram. Samog si sebe pobio.Spanac_113 wrote:Rekao sam juga a ne jugoslavija. Sarkazam ocito moram naglasiti.Krokodil Behko wrote:Zar to nije skorojevićki naziv?Spanac_113 wrote:(ili juga)
Btw, danas ne stoji ni priča da uopće postoje ili su ikada postojali južni slaveni, pa prema tome, ne možemo ni govoriti o čudnim nazivima drž.
Ne postoje juzni slaveni
Od ovih nabrojanih samo albanci nisu slaveni.
I sad ces mi reci kako su se geni mijesali itd, dobro I to stoji ali opet su juzni slaveni slaveni. Osim albanaca u tvojoj zamisljenoj drzavi.
Genetski a i istorijski.

Da li su Peruanci Španci, zato što govore španski?
Poprilično sam siguran, da još uvijek nisi dotakao suštinu i uzrok svih dešavanja u Iliriku. To ti je tako kad pred bogom dane oči, stavljaš neki vizir koji te ograničava, a ti sve misliš da je to samo sastavni dio oklopa u kojem si lafo neuništiv.
Još su ti stari austro-ugari rekli neke stvari. Došli u BiH, osvrnuli se lijevo-desno oko sebe, zamišljeno pogledali i rekli: Ne, ovo nisu slaveni.
To nismo čak ni u kulturološkom smislu.
Slijedi pitanje koje sam svojevremeno, postavio na klixu i 4 godine čekam odgovor.
Koliko je do sada pronađeno stećaka u onolikoj Rusijetini?
Kako se zove to, aman napredno slavensko pleme, koje je moglo sagraditi onoliki Dubrovnik i ostala (za to doba) čudesa savremene civilizacije?
O genetici neću da pričam jer ako do sada nisi htio doznati, nećeš nikada ni doznati

Historija nije nikakvo čudo.
Čudo od nje prave oni koji žele u nju/prošlost, implementirati svoje sadašnje ideološko-političke stavove ili jednostavno, izmišljati cijele događaje i historijske procese (mitomanija).
Na žalost, živimo u vremenima, kad neko napokon kaže, da to ne treba činiti, upravo on ispadne čudan.

-
- Inventar foruma
Sva sreca pa ne lezi sve u pustim razmisljanjima. Kad kazem da je bilo mijesanja, jeste ali je genetski kod prilicno jasan. Naci cemo nesto sutra pa zaljepit. A tebi ako se ne da biti slavenom, nemoj brate.
Mi ostali nemamo izbora pa iako imamo u krvi i ilirskih zrna, postujem, ipak smo vecim dijelom slaveni i to divnim cudom, juzni.
Ali hajde, okacicemo nesto kasnije.
Mi ostali nemamo izbora pa iako imamo u krvi i ilirskih zrna, postujem, ipak smo vecim dijelom slaveni i to divnim cudom, juzni.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Nema izvrtanja činjenicaSpanac_113 wrote:Sva sreca pa ne lezi sve u pustim razmisljanjima. Kad kazem da je bilo mijesanja, jeste ali je genetski kod prilicno jasan. Naci cemo nesto sutra pa zaljepit. A tebi ako se ne da biti slavenom, nemoj brate.

Nije to šta ja želim ili ne, nego govorimo o faktima,
a čini mi se da nisam ja taj kojem nešto ne odgovara pa se buni.

ndh nije kontrolisal nista. bila je samo svapska sluga. koja je pravila vece zlocine nego i sam hitler.Spanac_113 wrote:od cijele te mape ndh je efektivno kontrolisala 35-40%. istra, sj dalmacija, otoci su bili prepisani italiji. malo kasnije i zadar njemackoj.
ova karta je jednaka realnosti kao i karta velike srbije.
ima negdje dokumentarac koji govori o posjeti upravnika asvica jasenovcu. cak se i on zgrozio na ono sto je vidio.
Nemoj se zbuniti izmedju mog karaktera i mog ponašanja.
Moj karakter je ko sam ja,
A moje ponašanje zavisi od tebe.
dobro bilo je svašta sigurno, e sad da su mengele i ekipa bili zgroženi nad jasenovcem, malo je pretenciozna tvrdnja.....logor ko logor u ono vrijeme....zvijerstva na svakom koraku...hrnjica wrote:ndh nije kontrolisal nista. bila je samo svapska sluga. koja je pravila vece zlocine nego i sam hitler.Spanac_113 wrote:od cijele te mape ndh je efektivno kontrolisala 35-40%. istra, sj dalmacija, otoci su bili prepisani italiji. malo kasnije i zadar njemackoj.
ova karta je jednaka realnosti kao i karta velike srbije.
ima negdje dokumentarac koji govori o posjeti upravnika asvica jasenovcu. cak se i on zgrozio na ono sto je vidio.

Ma nije baš tako, logor ko logor..
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
možda krivo napisano.....misleći u kontekstu trećeg reicha.....nemoš me ubijediti da su treblinka, majdanek, auswitz bili banje i odmarališta naspram jasenovca....pa ovi dođu i šokiraju seLebowski wrote:Ma nije baš tako, logor ko logor..

hitler je u ausvicu ubijao tudji narod a pavelic izmedju ostalih i svoj.
logor kao logor?????
mislim da niko ne bi trebao da ima niti jednu jedinu rijec koja bi umanjivala zlocine ndh i pavelica
a jos manje da trazi opravdanje za to
logor kao logor?????
mislim da niko ne bi trebao da ima niti jednu jedinu rijec koja bi umanjivala zlocine ndh i pavelica
pokusat cu da pronadjem taj dokumentarac
gledao sam ja sve to i čitao....otkud da ja to umanjujem a još više da opravdavamhrnjica wrote:hitler je u ausvicu ubijao tudji narod a pavelic izmedju ostalih i svoj.
logor kao logor?????

odmah sam se ispravio da sam u krivom kontekstu ispisao logor, kao logor i naveo kako sam mislio...
i hitler je ubijao svoj narod i svoje sugrađane....nema nikakve razlike,,, tek kad im je ponestajalo vojske, malo su prikočili i formirali kaznene odrede pa ih slali na front...a do tada su nemilice ubijali i terorizirali i čiste nijemce neistomišljenike.....
pred kraj rata bilo je zanimljivo vidjeti jedinice sa 16to godišnjim židovima i romimaa u sastavu trečeg reicha
a slabo se spominje, da je taj isti jasenovac inakon 45te nastavio sa radom....uz novi lanac sličnih odmarališta pod novim direktorom....ili zločin nije zločin

- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Ne postoji opravdanje za NDH. I sa ljudske strane, ponavljam sa ljudske strane, je očekivati od Hrvata da o tome u najmanju ruku ne govore, a idealno je da se ograde od ludaka. Tako isto mislim i za Srbe u vezi Draže Mihajlovića ali i za sve druge u vezi Tite.
Nisi sam. Ja se nikad nisam izjašnjavao Slavenom pa neću ni sad.Krokodil Behko wrote:Mislim da nema potrebe da odgovaram. Samog si sebe pobio.
Da li su Peruanci Španci, zato što govore španski?
Poprilično sam siguran, da još uvijek nisi dotakao suštinu i uzrok svih dešavanja u Iliriku. To ti je tako kad pred bogom dane oči, stavljaš neki vizir koji te ograničava, a ti sve misliš da je to samo sastavni dio oklopa u kojem si lafo neuništiv.
Još su ti stari austro-ugari rekli neke stvari. Došli u BiH, osvrnuli se lijevo-desno oko sebe, zamišljeno pogledali i rekli: Ne, ovo nisu slaveni.
To nismo čak ni u kulturološkom smislu.
Slijedi pitanje koje sam svojevremeno, postavio na klixu i 4 godine čekam odgovor.
Kako se zove to, aman napredno slavensko pleme, koje je moglo sagraditi onoliki Dubrovnik i ostala (za to doba) čudesa savremene civilizacije?
O genetici neću da pričam jer ako do sada nisi htio doznati, nećeš nikada ni doznati
Historija nije nikakvo čudo.
Čudo od nje prave oni koji žele u nju/prošlost, implementirati svoje sadašnje ideološko-političke stavove ili jednostavno, izmišljati cijele događaje i historijske procese (mitomanija).
Na žalost, živimo u vremenima, kad neko napokon kaže, da to ne treba činiti, upravo on ispadne čudan.

Mi smo najstariji narod na ovim područjima. I to daleko najstariji. Gradili smo stećke, gradili i velike stećke u Dolini Kraljeva... podigli smo jednu cijelu civilizaciju koju slavenska plemena nisu u stanju ni okom sagledati a kamoli sagraditi.

Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
logor kao logor?????

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
to ne postoji kod njih....kad netko drugi radi zločine, to se nateže i proteže, tako da se iz 60.000-90.000 žrtava, nakon svih ovih godina već barata sa ciframa blizu milijunlaganini wrote:..pričaj mi golom otoku..hrnjica wrote:hitler je u ausvicu ubijao tudji narod a pavelic izmedju ostalih i svoj.
logor kao logor?????
a jos manje da trazi opravdanje za toili bleiburgu....nemaš ti pojma komunjaro stara

a kad oni to rade, to se zove uvođenje reda i očuvanje ustavnog poretka

žrtve...kakve žrtve, omiljena im je poštapalica "i premalo smo ih"

Odoste vi daleko od teme, Slaveni, Tito, komunisti..najmanje se priča o NDH. Ništa novo za laganinijeve teme. 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
sad sam ja kriv..dva posta posla...laki je kriv što je živ..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3883 times
- Been thanked: 2919 times
..hebo vas politika....Lebowski wrote:Odoste vi daleko od teme, Slaveni, Tito, komunisti..najmanje se priča o NDH. Ništa novo za laganinijeve teme.
ljeto dolazi....
vamo navalile Ukrajinke.....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
- Inventar foruma
i opet odgovori.Mislim da nema potrebe da odgovaram. Samog si sebe pobio.

zabe i babe. govoris o kolonizaciji i mijesas je sa ekspanzijom i migracijom naroda kroz eon.Da li su Peruanci Španci, zato što govore španski?
dok ti vec jesi uvidio siroku istinu haman.

ja sam opet prilicno siguran da sve tvoje postavke polaze iz uvrijezene mrznje prema svemu sto ima prefix slavensko, jugo etc.
kao i svaki treci kafanski kvazi istoricar polazis od svoje postavke pa trazis dokaze za nju sto je potpuno kontradiktorno empirijskom pristupu

a za ovaj podebljani dio

jesmo. malo vise nego gore pomenuti peruanci.To nismo čak ni u kulturološkom smislu.
veze s vezom. kakve veze stecak sa slavenima ima?Slijedi pitanje koje sam svojevremeno, postavio na klixu i 4 godine čekam odgovor.
i opet polazis od zrna znanja pa pises knjige. predpostavljam da smatras kako su rusi u rusijetini proto-slaveni? hajd probaj ponovo.

zrno znanja opet. vidio si graf i izvuko zakljucak. profesore dragi, de malo procitaj o razlici mitrohondijalnih i y-kromozomalnih dna uzoraka i cemu se koriste. slaveni se dijele na dvije glavne grupe; prva koja obuhvata sve zapadne i istocne slavene (poljake,slovake, ruse, ukrajince itd) i par juznoslavenskih grupa (sjeverno-zapadni hrvati, slovenci) i druga grupa koja obuhvata sve juzne slavene pa i nas. haplogrupa I2a2 je podgrupa po kojoj se razlikujemo iliti udjel y-kromozoma starih naroda. to ne znaci da nismo slaveniO genetici neću da pričam jer ako do sada nisi htio doznati, nećeš nikada ni doznati

zacudo bas mi je slican opis u mislima za tvoje postavkeHistorija nije nikakvo čudo.

ne znam da li si primjetio kako derazivno govoris o svemu sto ne lezi tvojim ideo postavkama? rusijetina npr, negativan pristup partizanskom pokretu npr 'zar je partizana bilo toliko 43' da bilo koga zarobe', dok u isto vrijeme velicas svaku tacku koja ti je srcu mila. recimo 13.brdska, mada je samo bila reakcionarska i u malom broju, borbeno neosposobljena i produzena ruka fasistickih osvajaca, uvijek je gore u top 10. et ja mitoman. sumu od drveca

s ovim se slazem.Na žalost, živimo u vremenima, kad neko napokon kaže, da to ne treba činiti, upravo on ispadne čudan.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ti imaš veze sa ovom materijom kao i Mrki sa islamom.
Pošto mi je preostalo samo da ti se pridružim u vrijeđanju i omalovažavanju, a kasnim sa doručkom, ovdje završavam diskusiju. Ionako sam oduvijek i mislio da komunistima mozak nije potreban - jer ga nikada i ne koriste
Pošto mi je preostalo samo da ti se pridružim u vrijeđanju i omalovažavanju, a kasnim sa doručkom, ovdje završavam diskusiju. Ionako sam oduvijek i mislio da komunistima mozak nije potreban - jer ga nikada i ne koriste