rocko wrote: 02 Nov 2023, 23:19Slava ukraijini je fasisticki pozdravi jednak za dommishic wrote: 02 Nov 2023, 22:07 Na jednoj strani je agresor i okupator, armada koja je prešla granicu i napala drugu državu brutalnom i neviđenom silom (da ne nabrajamo sve strahote ima ih bezbroj) i samim tim zdrav razum i moralan sud nalažu poštenom promatraču da bude protiv takvih postupaka. Zbog toga ma kakav ishod ove kao i svake druge okupacije tuđe zemlje bio, zdušno i svim srcem treba stati na stranu onoga ko brani svoju domovinu, dom i porodicu jer to je ljudski, pravedno i pošteno.
Ponositi se time što sam na pravoj strani bez obzira na konačan ishod je vrhunski užitak čak i u slučaju da strana uz koju sam bude poražena. Tako je za zdravorazumsko razmišljanje svaki uspjeh branitelja radost i sreća u istoj mjeri u kojoj je svaki gubitak agresora i okupatora. Stidio bih se sam pred sobom da sam na strani okupatora i san mi na oči ne bi mogao da podržavam sve nebrojene zločine koje taj kao i svaki drugi okupator čini zločinima, ubijanjem nedužnih, rušenjem, razaranjem, pljačkom i uopšte svojim prisustvom na tuđoj zemlji.
Zbog svega toga i ova hinjena objektivnost bilo nad situacijom u pojedinim mjestima, pojedinim bitkama, ofanzivama i kompletnom ratu, gdje se okupatoru i agresoru "drže fige", predviđa uspjeh, raduje njegovom napretku i dolasku do granata, dronova i bilo kakve vojne pomoći, nije ništa drugo do saučesništvo u zločinu. Kada bi sutra ukrajinska armija kapitulirala, pružili su otpor, časno se branili, pokazali istinsko herojstvo i domoljublje i time zaslužili svu podršku isto kao što agresor i okupator zaslužuje vrhunski prezir bez obzira na ishod i konačan kraj ovoga sukoba. Slava Ukrajini i smrt okupatoru!!!
Ukrajinci su se pema ruskoj manjini ponasali ko srbi na Kosovu prema Albancima 80ih godina proslog stoljeca razlika je sto je ruska manjina imala starijeg veceg brata koji je dosao da ih Malo zastiti
Nema veze za pozdrav...pozdrav ko pozdrav. Bitno je ponasanje prema drugima. A Ukrajincu su malo zaobisli razum sa masakruma nad Rusima, te sa uskracivanjem skoro svih prava Rusa koji su do pre 15g imali.
Ali to nije razlog da gadjas Lavov raketama, gde niko skoro i ne zna Ruski.