Moraćeš njega pitati za odgovor.Ja nisam iz tog džemata.Ruana wrote:Allah velis ovlastio Bilala Bosnica. A ko je ovlastio Mevlida da puca po ambasadi?
Gdje pise da je ovo sveti rat? Sto ne ide Bilal, recimo u Palestinu i ne stane on umjesto jednog djeteta pred tenk sa kamenom u ruci.
Bošnjaci koji ratuju u Siriji
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Bošnjaci koji ratuju u Siriji
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9578 times
- Been thanked: 11333 times
VIDEO/ PORUKA BOSANSKOG RATNIKA U SIRIJI: Edin Zukić alijas Ebu Muhamed iz Banovća: Hvala Bogu, nisam poginuo na šejtanovom putu!
Dileme oko toga da pripadnici vehabijskog pokreta iz BiH kontinuirano i organizovano odlaze na sirijska ratišta već odavno nema, no informacije o broju tzv. džihadista koji se tamo nalaze, kao i o broju poginulih i dalje su krajnje kontradiktorne.
Ovih dana iz Shama se putem video poruke na YouTube-u javio Edin Zukić zvani Zuka, ali poznatiji kao Ebu Muhamed iz Banovića, kako bi rječju i slikom opovrgao glasine da je šehidio u Siriji.
Evo šta je poručio 'zlim jezicima'...
[ytube][/ytube]
Dileme oko toga da pripadnici vehabijskog pokreta iz BiH kontinuirano i organizovano odlaze na sirijska ratišta već odavno nema, no informacije o broju tzv. džihadista koji se tamo nalaze, kao i o broju poginulih i dalje su krajnje kontradiktorne.
Ovih dana iz Shama se putem video poruke na YouTube-u javio Edin Zukić zvani Zuka, ali poznatiji kao Ebu Muhamed iz Banovića, kako bi rječju i slikom opovrgao glasine da je šehidio u Siriji.
Evo šta je poručio 'zlim jezicima'...
[ytube][/ytube]
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23432 times
- Been thanked: 6169 times
...et',sad sam se smirila!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
-
eto prije nekoliko rekoh da kolega otisao, a danas cujem da je poginuo...
Neka mu Allah dz.s. podari dzennet, pa bio upravu ili nebio sa tom svojom odlukom..
Neka mu Allah dz.s. podari dzennet, pa bio upravu ili nebio sa tom svojom odlukom..
-
Da mu se Allah dz.s. smiluje i podari mu lijepi dzennet, a roditeljima sabur da prebole gubitak

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Sabina i Samra pobjegle u Siriju

Austrijska i turska policija tragaju za Sabinom Selimović (15) i Samrom Kešinović (16), austrijskim državljankama porijekom iz BiH, koje su, kako se sumnja, otišle da ratuju u Siriji.
Sabina i Samra su sa roditeljima živjele u Beču, a u četvrtak, 10. aprila, odletjele su sa bečkog aerodroma u turski grad Adanu, odakle su, kako se sumnja, otišle u Siriji.
Očevi nestalih djevojčica Sabit Selimović, porijeklom iz okoline Zvornika, i Hasib Kešinović iz Brčkog, izjavili su "Dnevnom avazu" da su Sabina i Samra porodicama ostavile pisma u kojima su potvrdile da su otišle u Siriju da se bore za islam.
Prema Selimovićevim riječima, njegova kćerka je u pismu koje je pronađeno u njenim knjigama napisala: "Otišle smo na pravi put. Idemo se boriti za islam. Vidimo se u dženetu, tamo je lijepo, tamo je vječni svijet!".
Kešinović ističe da je sve tako organizovano da su oni koji su ih nagovorili da odu u Siriju potrudili da niko ništa ne sazna.
Samrini roditelji otkrili su da je ona prije nekoliko dana otvorila lažni "Fejsbuk" profil pod imenom Safija Al Gariba.
Prema riječima Samrinog rođaka svi prijatelji na tom profilu imaju arapska imena i dominiraju fotografije na kojima su oni sa oružjem.
On navodi da u kontaktu sa Samrom jedan od njih je upozorava da se brzo odluče na odlazak i da paze da njih ne dovedu u opasnost.
Prema njegovim riječima, o svemu je obaviještena austrijska policija.
Prema pisanju lista, obje porodice sinoć su dobile nezvanične informacije da su djevojčice prešle tursko-sirijsku granicu.
(nezavisne.com)
Re: Sabina i Samra pobjegle u Siriju
Jao djeco
Ali to su roditelji krivi... Kakva je to kontrola i briga za dijete, kad ima prostora za takve stvari

Ali to su roditelji krivi... Kakva je to kontrola i briga za dijete, kad ima prostora za takve stvari
Habibti, ya nour el - ain... 

- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Kako su sa 15 i 16 godine otisle avionom bez pratnji roditelja? Koliko znam, moguce je uz njihov obostrani pristanak tj. oboje se moraju potpisati.
a moguće je, da su oni koji su im napunili glave, i te "formalnosti" riješili...Konsultant wrote:Kako su sa 15 i 16 godine otisle avionom bez pratnji roditelja? Koliko znam, moguce je uz njihov obostrani pristanak tj. oboje se moraju potpisati.
Habibti, ya nour el - ain... 

nista lakse nego manipulisat djecu
Nemoj se zbuniti izmedju mog karaktera i mog ponašanja.
Moj karakter je ko sam ja,
A moje ponašanje zavisi od tebe.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14376 times
- Been thanked: 9952 times
e moja djeco moja ...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
i ja se slazem. roditelji zakazali.storm wrote:Jao djeco![]()
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
a tek komsiniceLuna. wrote: i ja se slazem. roditelji zakazali.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Otkriveno šta se desilo sa jednom od dvije tinejdžerke koje su otišle u Siriju
Odlazak petnaestogodišnje Sabine Seimović i njene drugarice, šesnaestogodišnje Samre Kešinović na sirijsko ratište uzburkao je javnost u cijeloj regiji. Uslijedio je apel za pomoć zabrinutih roditelja spomenutih djevojčica…
Prije nekoliko dana objavljena je vijest da austrijska i turska policija tragaju za Sabinom Selimović (15) i Samrom Kešinović (16), austrijskim državljankama porijekom iz BiH (Zvornik), koje su, kako se pretpostavlja, otišle da ratuju u Siriji.

Sabina i Samra su sa roditeljima živjele u Beču, a u četvrtak, 10. aprila, odletjele su sa bečkog aerodroma u turski grad Adanu, odakle su, kako se sumnja, otišle u Siriju.
Saff.ba donosi u utorak nešto više detalja o cijelom slučaju. Piše kako su Sabina i Samra bile nerazdvojne drugarice. Prije odlaska u Siriju dogovorile su udaju za borce Idiša. Avionom su otišle do Turske gdje su ih dočekali oni koji su organizirali njihov odlazak i udaju u Siriji. Odmah po dolasku u Siriju, Sabina
Selimović se udala za čečenskog dobrovoljca u redovima Idiša, poznatog po nadimku Seyfullah. Za Samru Kešinović još uvijek nema pouzdanih informacija.
Također, po svemu sudeći, organizatori odlaska i udaje Sabine Selimović i Samre Kešinović nisu iz Bosne i Hercegovine. Riječ je osobama koje žive u Austriji i Njemačkoj, navodi Saff, koji u svom tekstu zaključuje:
- Ovakvih slučajeva moglo bi biti još dosta. Sirijski doborovoljci iz redova Idiša i drugih jedinica razradili su ozbiljan sistem mobilizacije mladića i djevojaka.
Odlazak petnaestogodišnje Sabine Seimović i njene drugarice, šesnaestogodišnje Samre Kešinović na sirijsko ratište uzburkao je javnost u cijeloj regiji. Uslijedio je apel za pomoć zabrinutih roditelja spomenutih djevojčica…
Prije nekoliko dana objavljena je vijest da austrijska i turska policija tragaju za Sabinom Selimović (15) i Samrom Kešinović (16), austrijskim državljankama porijekom iz BiH (Zvornik), koje su, kako se pretpostavlja, otišle da ratuju u Siriji.

Sabina i Samra su sa roditeljima živjele u Beču, a u četvrtak, 10. aprila, odletjele su sa bečkog aerodroma u turski grad Adanu, odakle su, kako se sumnja, otišle u Siriju.
Saff.ba donosi u utorak nešto više detalja o cijelom slučaju. Piše kako su Sabina i Samra bile nerazdvojne drugarice. Prije odlaska u Siriju dogovorile su udaju za borce Idiša. Avionom su otišle do Turske gdje su ih dočekali oni koji su organizirali njihov odlazak i udaju u Siriji. Odmah po dolasku u Siriju, Sabina
Selimović se udala za čečenskog dobrovoljca u redovima Idiša, poznatog po nadimku Seyfullah. Za Samru Kešinović još uvijek nema pouzdanih informacija.
Također, po svemu sudeći, organizatori odlaska i udaje Sabine Selimović i Samre Kešinović nisu iz Bosne i Hercegovine. Riječ je osobama koje žive u Austriji i Njemačkoj, navodi Saff, koji u svom tekstu zaključuje:
- Ovakvih slučajeva moglo bi biti još dosta. Sirijski doborovoljci iz redova Idiša i drugih jedinica razradili su ozbiljan sistem mobilizacije mladića i djevojaka.
eto sta radi religija od jadne djece koja ne znaju da je tumace kako treba
Nemoj se zbuniti izmedju mog karaktera i mog ponašanja.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Dok zabrinuti roditelji tragaju za Sabinom Selimović i Samrom Kešinović, tinejdžerkama porijeklom iz BiH, one se zabavljaju na društvenoj mreži Ask.fm. Otkako su iz Austrije otišle u Siriju i udale se, Samra i Sabina po cijeli dan provode na internetu i odgovaraju prijateljima na postavljena pitanja. U nastavku prenosimo najzanimljivije dijelove Sabinine i Samrine prepiske sa prijateljima, a u kojima se nalazi dosta detalja o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalaze.
Na početku Sabina Selimović odgovara na postavljeno pitanje da li su dobro i trebali im šta.
“Ja sam Sabina i nama je dobro elhamdulillah, vrlo vrlo dobro. Imamo sve ovdje elhamdulillah. One ljude koji nas pitaju da li šta trebamo, da nam nešto pošalju molim Allaha da ih nagradi, amin. A za one druge, koji se trude da mi ukažu šta sam sve sgriješlia, vama isto hvala i ja ću za svoje djela odgovarati, gledajte vi da ne uradite iste greške kao što sam ja radila hvala”.
Šta ćeš uraditi ako te tvoji roditelji pronađu?
Sabina: Pozvaću ih u svoju kuću na ručak.
Šta te je navelo da živiš u Siriji? Bez roditelja ne bi ni tebe bilo. Tvoji roditelji se svaki dan i noć pitaju: “O Bože, šta smo loše uradili”. Oni se svake minute nadaju da ćeš se vratiti.
Sabina: Bez Allaha ne bi me bilo.
Da li si bila prisiljena da se udaš za sadašnjeg muža?
Sabina: Ne, vi sa vašom prisilom, jeste li ludi ili se samo pravite? Allahu Ekber.
Imaš li fotografiju od supruga?
Sabina: Ne, nema slike mog supruga.
Kako pričaš sa suprugom, znaš li arapski ili sirijski?
Sabina: On priča njemački, elhamdulillah.
Zašto si otišla u Siriju?
Sabina: Ja sam živjela u Beču, dok me Allah nije pozvao i ja sam se pozivu odazvala i na put časni krenula. U Beču sam često mislila da će biti teško živjeti u Siriji, jer sam navikla na luksuzan život. Mislila sam da u Siriji nema vode, jela, kreveta.. Ali, to nije slučaj, elhamdulillah, mi živimo u kućama koje su iz vaše perspektive ektra, mi ovdje imamo sve, mi uživamo, nemamo strah od smrti, ja vas pozivam moje drage sestre ma gdje god bile, ja pozivam u u džihad na Allahovom putu. Imajte nijet pa će vam Allah olakšati put, molite Allaha ispravno-iskreno, molite Allaha da vaša stopala na put časti donesu. Ja sam bila prije isto kao i vi, sestre su me pozvale u džihad.
Dušo moja, molim te pazi na sebe !! Nek te čuva Bog !! Nedostaješ mi puno, suze su mi krenule, volim te puno.
Sabina: Pazite vi na sebe, tamo u gadnom Beču. Bog sačuvo od takog naroda ko što ga ima u Beču. Mico moja, volim i ja tebe!
Tvoj otac će doći do vas. On je već krenuo prema Siriji.
Sabina: Šansa da nas vidi je 1:722222222, inšallah.
Ako vas pronađu sigurno će vas vratiti.
Sabina: Ko će nas pronaći? Ovdje nas ne može niko naći i ako jedan kafir dođe, onda će biti nestoooooo.
Neko pita Sabinu da li je čula išta šta se događa sa Samrinom porodicom. Na ovu poruku odgovara Samra.
Samra: Ja sam Samra, molim Allaha da vas uputi, vaše grijehe sakrije kroz bol koju ste morali podnijeti zbog mene, molim Allaha da naučite iz ove situacije, da počnete praktikovati islam, amin.
Možete li te se vi uopšte smijati?
Sabina: Da, svaki put kad vidimo vijesti koje pričaju o nama – hahahhaha.
Kada ste se vjenčale i zašto ste se tako mlade udale?
Sabina: Obje 13. aprila, elhamdulillah.
Samra i Sabina, da li vam nedostaju roditelji, imate li osjećaj da ste nasikirale svoje roditelje?
Odgovor: Sigurno da nam nedostaju, ali želja da se Allah vidi je veća. Osim toga, svi ćemo mi umrijeti jednom, ako Bog da u džennetu ćemo se ujediniti.
Znate li vi uopće da bez odobrenja roditelja ne smijete ići u džihad?
Odgovor: Džihad je fard ajn ( stroga obaveza, op.pr.), ne treba dozvola roditelja.
Majko moja mila da će to Bosanka uraditi ne mogu da vjerujem na šta je ovaj svijet sve spao. Mogu se kladiti da si upala u neku sektu i Allah dragi da ti stoji sa strane. Ali curo, nisu mogli muskarci od 30 godina preživjeti kako ćeš ti sa svojim 15. Baš si pametna nema šta.
Sabina: Ma marš, ti ćeš meni nešta reći. Goni se. Sram i stid te bilo, puno pričaš a nemaš pojma o životu.
Da li znaš koliko te traže? Jesi li ikada mislila na svoje roditelje? Brinem se za vas dvije. Otac ti je otputovao u nedjelju za Tursku da vas tamo traži.
Sabina: O oče, ne brini se. O majko ne prolijevaj suze, u džennetu ćemo se ako Bog da vidjeti ponovo!
Da li znaš koliko ti se majka brine? Postavila je tvoju sliku na Facebook i napisala: “Moja zrako sunca, ako ovo čitaš molim te, da se vratiš, fališ nam mnogo i volimo te mnogo. Sabina, vrati se nazad”.
Sabina: Naravno da se moja majka brine, i ja nju volim mnogo, mnogo, ali nema koristi od toga (nema to uticaja). Sada pate i brinu se, ali će na Sudnjem danu biti sretni ako Bog da. Dosta!
Ili si ukradena ili oteta u Turskoj?
Sabina: Začepi gubicu kad nemaš pojma! Nisam ja ukradena, oteta ili bilo šta drugo. Otišla sam dobrovoljno radi Allahovog zadovlljstva. Posr… kufr sa njihovm novinama i medijima.
-

Kako bih ja ovo nalupala na Allahovom putu
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
A ovako lijepa 

Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.