Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
Moderator: Krokodil Behko
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10084 times
- Been thanked: 17079 times
- Status: Offline
Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)
Kljuc je u nasim rukama, za stare generacije je kasno, ali hajdemo mjenjati nove. Odgojimo generacije muskaraca koji ce postovati zene, koje ih nece smatrati svojim vlasnistvom, ni slabima ni inferiornima.
Ja svoje odgajam. I ne samo zene. Ucim ih da postuju svaki zivot, da se nikom ne rugaju, ne sude, ne osudjuju.
Neki dan smo imali razgovor o homoseksualcima.
Ja svoje odgajam. I ne samo zene. Ucim ih da postuju svaki zivot, da se nikom ne rugaju, ne sude, ne osudjuju.
Neki dan smo imali razgovor o homoseksualcima.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22828 times
- Been thanked: 20919 times
"Nedavno clanak bio o nekom ubici iz Amerike, izasla njegova slika, i zene poludile za njim, najljepsi, najbolji, salju mu gacice u zatvor, zene vole takve, to je neobjasnjiva psihologija"
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
Pomalo sa takvim etiketiranjem SVIH zena.Chan wrote: 16 Nov 2023, 12:33 "Nedavno clanak bio o nekom ubici iz Amerike, izasla njegova slika, i zene poludile za njim, najljepsi, najbolji, salju mu gacice u zatvor, zene vole takve, to je neobjasnjiva psihologija"
Iz ovoga se jednako tako moze izvuci da su SVI muskarci ubice - nidje veze.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Haman ne vidiš navodnike.
Ovo je sa klix portala jedan u nizu sličnih komentara.
Ovo je sa klix portala jedan u nizu sličnih komentara.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ma znam sta hoces reci, ali nije to bas tako.
LJudi tendiraju generazlizacijama i opravdanjima za svakve devijacije.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31430 times
- Been thanked: 29162 times
Hm. Ako sad taj maneken digne ruku na zenu, nije ok reci: dobila je sto je trazila (covek je ubica!)?Chan wrote: 16 Nov 2023, 12:33 "Nedavno clanak bio o nekom ubici iz Amerike, izasla njegova slika, i zene poludile za njim, najljepsi, najbolji, salju mu gacice u zatvor, zene vole takve, to je neobjasnjiva psihologija"
Ja to tako osecam.
Djavola trazila, djavola dobila.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Sjećaš li se šta je Obi-Wan rekao Anakinu? Only a Sith deals in absolutes.Julia-Klara wrote: 16 Nov 2023, 13:23 Ma znam sta hoces reci, ali nije to bas tako.
Morao sam ovo iskoristiti. Nadam se da ne zamjeriš
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ma jok
AL te drzim na oku
AL te drzim na oku
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Za mene to nikad nije bilo ok niti će ikad biti tamam da sam jedini u Bosni koji tako razmišlja.Morgen wrote: 16 Nov 2023, 13:25Hm. Ako sad taj maneken digne ruku na zenu, nije ok reci: dobila je sto je trazila (covek je ubica!)?Chan wrote: 16 Nov 2023, 12:33 "Nedavno clanak bio o nekom ubici iz Amerike, izasla njegova slika, i zene poludile za njim, najljepsi, najbolji, salju mu gacice u zatvor, zene vole takve, to je neobjasnjiva psihologija"
Ja to tako osecam.
Djavola trazila, djavola dobila.
Isto tako, zaboli me kako će drugi muškarci gledati na takav moj stav. Nikad me nije bilo briga.
- Morgen
- Zvezda foruma

Pa tvoje misljenje je ispravnije.
Sve ok.
A sta kazes ako zena koja ima decu svesno udje u takvu vezu i decu izlozi ogromnoj opasnosti?
Jel to „ljubav“ ili „glupost“?
Sve ok.
A sta kazes ako zena koja ima decu svesno udje u takvu vezu i decu izlozi ogromnoj opasnosti?
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Jedno je upozoravati na vrijeme, učiti da se ne treba petljati sa ovim ili onim, ali ako se to već desi i završi kobno fokus mora biti na nasilniku.
Tačka.
Tačka.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14878 times
Glupost i sebicnost....Morgen wrote: 16 Nov 2023, 13:40 Pa tvoje misljenje je ispravnije.
Sve ok.
Znam zenu kojoj je ljubavnik potegao noz na sina....I ona ostala s njim. Znaci i nju i njega treba zatuci i tu djecu spasiti. Idiotluk!
Eto doslo je do malog nesporazuma....Ma strasno. Najezim se kad pomislim....
Ima i cerku i ta mala odrasta gledajuci tu bolesnu vezu. Sutra ce i ona zavrsiti u istoj, jer je vidjela od mame da je tako nesto "normalno"
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10084 times
- Been thanked: 17079 times
Ako sam te dobro razumjela, onda je kriva kao i on.Morgen wrote: 16 Nov 2023, 13:40 Pa tvoje misljenje je ispravnije.
Sve ok.
Da ne bi bilo nesporazuma evo opisat cu slucaj koji me sokirao i gdje materesinu krivim vise nego njega.
Gledala na ID.
U Americi postoji registar pedofila. Zena koja je imala 13ogodisnju djevojcicu usla je u vezu s pedofilom za kojega je znala sta je od prvog dana. Covjek bio u zatvoru zbog silovanja djevojcica, sve transparentno. Zena s tim u toku. Istog primi u svoj dom, dom nje i njezinog djeteta. Uselio se covjek. Ostavljala ga samog sa svojom kcerkom. On je silovao i ubio naravno.
I povrh svega, ona o tome prica na tvu i kaze da se ne osjeca krivom
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
To o cemu pricate su uglavnom neki ekstremi. Pitaj Zeusa sta sve tu bude u pozadini i u glavama i jednog i drugog.
Vecinom se s druge strane radi o teskim manipulatorima.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14878 times
Ma ovaj je obicni alkoholicar....Ali ona se ponasa kao da je jedini i zadnji muskarac na svijetu....Chan wrote: 16 Nov 2023, 13:48 To o cemu pricate su uglavnom neki ekstremi. Pitaj Zeusa sta sve tu bude u pozadini i u glavama i jednog i drugog.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Morgen
- Zvezda foruma

Evo ja imam poznanicu, pesnicom udario cerku od 14 godina.
Lezao u zatvoru zbog dilanja i slicno.
„Ali morgen, on je skroooooz drugi covek kad ne uzima drogu“
A nije da je nismo upozorili. Naprotiv.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Julia-Klara wrote: 16 Nov 2023, 11:02 Problem i jeste sto se svaciji zivot i sva pamet ovog svijeta skuplja po drustvenim mrezama.
To je ono sto mi nije jasno.
Drustvo (u globalu) je krivo. Patrijarhalno drustvo. U kojem svakak shusha ima pravo da te osamari jer si "pustila jezik", pocev od oca pa nadalje.
NIKO nema pravo oduzeti zivot NIKOME.
Ono sto je najtragicnije (pa i u ovom slucaju) je da se kao razlog navod cinjenica da mu "nije dala da vidi dijete". A (debil) je samo htio da bude "dobar" otac? Kako? Tako sto ces TI, kao muskarac, praviti probleme toj poroditi, zeni, pa i samom djetetu, koje ce imati traume prvo od galame po kuci, ponasanja oca narkomana (ili alkosa, svejedno), zatim fizicki maltretiras djetetovu majku, pa i kad te prijavi policiji, socijalnom, i kad oni preduzmu neke mjere (koje nisu adekvatne), TI (debil), umjesto da se zapitas sta radis pogresno, TI (debil) uzmes pistolj i upucas zenu. Jer, TI (debil) si samo htio vidjeti dijete, zelio porodicu, blablabla, pa tom nesretnom istraumatiziranom djetetu, oduzmes i taj jedini iskonski temelj dobrote i iskrenosti, majku, i posto si vec debil, je l', dijete zavrsi kao socijalni slucaj, sa traumama za cijeli zivot, te ono sto si uradio moze utjecati na njegovu psihu jednako tako kao sto je nesto utjecalo na TVOJU (debilu), pa da i to dijete (nedobog), postaje jednako bolesno kao i ti.
Ogorcena sam. Jako. Zbog drustva, zbog nas samih, zbog nekih drugih, i sto se niko nece ni osvrnuti i pokusati izlijeciti drustvo.
Sve krece od nas samih. Od onoga sto nosimo iz kuca, od svojih roditelja i predaka.
BiH generalno ima bolesno društvo koje nosi traume iz rata, izgubljeni smo 30 godina u tranziciji između socijalizma ( očekivanja da nam drugi sve obezbjede) i kapitalizma ( preuzimanja odgovornosti prema samima sebi i državi). Pa onda sukob patrijarha i "feminizma" u vidu osnovnih prava žena. Da ne nabrajam sve ono loše koje od zapada uzimamo, a nikako da uzmemo ono što je dobro. Te je tu materijalizam koji je mjerilo čovjeka zbog kojeg smo moralno postali dno dna, sebični smo, te je sve manje empatije. Ljudi sve više vode tuđe živote, jer nemaju svojih ili traže gdje ima gore od njihovog, i na to sve svi smo pametolizi. Kod nas je rad na sebi i samo društvo - UNiP ...
ne napisah ništa fino.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55305 times
- Been thanked: 9864 times
Svaki zivot je svetinja, pa makar on bio zivot mrava, muhe, komarca i bilo cega. Kome i sine ideja o uzimanju tudjeg zivota treba to pod hitno sjec u korjenu, il u institucije il pod zemlju. Pogotovo ako krene na ispoljavanje bilo kakve sile, verbalne ili fizicke. Tanka je linija izmedju dreke i upotrebe fizicke sile.Morgen wrote: 16 Nov 2023, 13:54 Evo ja imam poznanicu, pesnicom udario cerku od 14 godina.
Nema opravdanja za krsenje necijeg prava na zivot i prava na slobodu a ko to prekrsi on je sam sebi uskratio ikakvo pravo
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Julia-Klara wrote: 16 Nov 2023, 11:02 Problem i jeste sto se svaciji zivot i sva pamet ovog svijeta skuplja po drustvenim mrezama.
To je ono sto mi nije jasno.
Drustvo (u globalu) je krivo. Patrijarhalno drustvo. U kojem svakak shusha ima pravo da te osamari jer si "pustila jezik", pocev od oca pa nadalje.
NIKO nema pravo oduzeti zivot NIKOME.
Ono sto je najtragicnije (pa i u ovom slucaju) je da se kao razlog navod cinjenica da mu "nije dala da vidi dijete". A (debil) je samo htio da bude "dobar" otac? Kako? Tako sto ces TI, kao muskarac, praviti probleme toj poroditi, zeni, pa i samom djetetu, koje ce imati traume prvo od galame po kuci, ponasanja oca narkomana (ili alkosa, svejedno), zatim fizicki maltretiras djetetovu majku, pa i kad te prijavi policiji, socijalnom, i kad oni preduzmu neke mjere (koje nisu adekvatne), TI (debil), umjesto da se zapitas sta radis pogresno, TI (debil) uzmes pistolj i upucas zenu. Jer, TI (debil) si samo htio vidjeti dijete, zelio porodicu, blablabla, pa tom nesretnom istraumatiziranom djetetu, oduzmes i taj jedini iskonski temelj dobrote i iskrenosti, majku, i posto si vec debil, je l', dijete zavrsi kao socijalni slucaj, sa traumama za cijeli zivot, te ono sto si uradio moze utjecati na njegovu psihu jednako tako kao sto je nesto utjecalo na TVOJU (debilu), pa da i to dijete (nedobog), postaje jednako bolesno kao i ti.
Ogorcena sam. Jako. Zbog drustva, zbog nas samih, zbog nekih drugih, i sto se niko nece ni osvrnuti i pokusati izlijeciti drustvo.
Sve krece od nas samih. Od onoga sto nosimo iz kuca, od svojih roditelja i predaka.
Potpis na svaku rijec. On je sociopat, u to nema sumnje, bio je osudjivan i za napad na sluzbeno lice i remecenje javnog reda i mira. Budi sigurna da trenutno (kao i svi oni) najvise zali samog sebe. Mislim da psihijatrijsko vjestacenje treba provesti i nad advokatom Omarom Mehmedbasicem koji izjavljuje da je on nju 'volio', da 'nije' bio nasilan i da je ovo 'kraj jedne ljubavi'. S tim covjekom definitivno nesto nije u redu.
I ja mislim da je dio problema u guranju feminizma kroz medije, dok je nase drustvo i dalje nazalost duboko patrijarhalno. Na tome se moze raditi samo sistemski kako sam prije pisala.
Apsolutna je tragedija sto je Emira Maslan bas sve pokusala kao i Alma Kadic, a i Nizama. Mozda je jos samo mogla izaci u javnost, jer bi mozda danas bila ziva da jeste. Jezivo je sto je objavila da je zena u najvecoj opasnosti kad se pokusa odmaci od nasilnika. To je cinjenica i ona je to osjecala. Jos nesto sto je jezivo je da je dijete od 4 godine osjecalo da nesto duboko nije u redu s njegovim ocem i odbijalo je (iz straha) ici s njim kad je dolazio po njega u obdaniste, ali je zato Socijalna sluzba, policija i Tuzilastvo, kao i njena porodica ostala neosjetljiva na to. Svi oni imaju Emirinu krv na rukama, ne samo zlocinac.

.
.
.
ElTriconi wrote: 16 Nov 2023, 16:31Svaki zivot je svetinja, pa makar on bio zivot mrava, muhe, komarca i bilo cega. Kome i sine ideja o uzimanju tudjeg zivota treba to pod hitno sjec u korjenu, il u institucije il pod zemlju. Pogotovo ako krene na ispoljavanje bilo kakve sile, verbalne ili fizicke. Tanka je linija izmedju dreke i upotrebe fizicke sile.
Nema opravdanja za krsenje necijeg prava na zivot i prava na slobodu a ko to prekrsi on je sam sebi uskratio ikakvo pravo
Uljepsa ti meni dan, mjesec i godinu ovim rijecima. Najvazniji i najtezi zadatak u zivotu je biti i ostati insan, sve drugo je prolazno i nebitno. Da su ove rijeci istina, znamo po tome sto su pravi, istinski insani rijetki (i zlata vrijedni).
Last edited by Lavlje_srce on 17 Nov 2023, 15:14, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Morgen
- Zvezda foruma

Decija intuicija je najjaca.
Evo danas sam saznala nazalost opet neku takvu odvratnu pricu.
Roditelji se razvode, borba ko ce dobiti decu (2, devojcica i decak, tada 8 i 9 godina).
I majka je sapnula devojcici "reci da te tata dirnuo gde ne sme"
evo ceo dan mi sad sje*an
Devojcica (sada 20 godina) je tada, kada su je psiholozi pitali za to, naravno (srecom) rekla istinu.
Koliko ljudi mogu da budu zli, to je neverovatno. Jos je ovo mala maca.
Evo danas sam saznala nazalost opet neku takvu odvratnu pricu.
Roditelji se razvode, borba ko ce dobiti decu (2, devojcica i decak, tada 8 i 9 godina).
I majka je sapnula devojcici "reci da te tata dirnuo gde ne sme"
evo ceo dan mi sad sje*an
Devojcica (sada 20 godina) je tada, kada su je psiholozi pitali za to, naravno (srecom) rekla istinu.
Koliko ljudi mogu da budu zli, to je neverovatno. Jos je ovo mala maca.