Škrtari na napojnicama
Sebičan je. Ne mora se ponašati rasipno, ali to je pokazatelj da neće biti velikodušan i darežljiv ni u drugim stvarima.
Na ovo se ne treba obazirati, jer možda ON neće škrtariti na napojnicama na tom prvom sastanku, upravo iz razloga da bi pokazao suprotno. Ja bih ga tako protučamila. Prema tome ovo i nije neki znak.
Roditelje zove mamica i tatica
Iz usta ozbiljnog i zrelog dečka, odnosno muškarca to svakako zvuči izuzetno čudno.
Meni ne zvuči čudno, čak je jako lijepo. Jer..onaj ko poštuje svoje roditelje, poštovaće i svoju izabranicu.
Dokazano je da muškarci koji poštuju i cijene svoju majku da će tako poštovati ženu - svaku ženu.
Poželjno je saznati kakav je odnos sin sagradio sa svojom majkom.
Ako nije dobar, neće ni u vezi biti dobar.
O bivšoj priča bez poštovanja
Skoro svako ima nekog bivšeg ko ga je povrijedio i taj teret nosi na leđima. No, pametniji i mudriji su nešto iz toga naučili i to stečeno iskustvo poštuju. Onaj ko to nije u stanju shvatiti, nije ni za vezu.
Pa, mišljenja sam da uopšte ne treba da priča, ali ako već i priča može se iz te priče mnogo šta naučiti i saznati o kakvom se tipu muškarca radi. Možda se on samo otvorio, ali to otvaranje pomaže drugoj strani. Zavisi o čemu priča.
Nepristojan je prema konobarima
Svako ko je grub prema osoblju, primjerice konobarima ili prodavačima, jednog dana će tu grubost usmjeriti i na vas. Pripazite.
Ma ne mora da znači da je on nepristojan prema konobarima stalno. Možda samo nije njegov dan i sada zbog konobara ne bi djevojka trebala da izađe na drugi sastanak.

ili, zašto ne pokazati nezadovoljstvo ako čovjek nije zadovoljan uslugom? Zbog utiska? Ja bih ga tek tada okarakterisala da nije ok.
Ne vježba
Ženama je važno da muškarac cijeni i poštuje svoje tijelo te da radi na njemu. Osobito ako je i ona sportski tip.
Jao, pa dokle idu ova istraživanja?
Šta ako ne vježba?
Ako je ona sportski tip, možda uz nju počne i da vježba.
Zbog ovog mu vrijednost u njenim očima ne bi trebala da opadne.
Omalovažava žene
Primijetio je poveću stražnjicu žene za susjednim stolom i posprdno je prokomentarisao? Definitivno ne poštuje žene, iako vama osobno i direktno nije rekao ništa pogrdno.
Neka je. Neke žene i ne zaslužuju poštovanje
To može da znači njegovu otvorenost ili da indirektno dadne do znanja da njegova djevojka ne bi sutra trebala tako da izgleda. Čovjek jednostavno ne voli tako nešto.
Po meni, on je iskren.
Ne zanimaju ga vijesti
Nekim ženama jednostavno ne odgovaraju muškarci koji ne prate što se događa i koji ne znaju kakva je trenutna situacija u svijetu.
Fino... neka ga ne zanimaju vijesti, ionako se nema ništa lijepo čuti.

Pa neće valjda na sastancima pričati o svjetskim zbivanjima. Ima ljepših tema.
Zamisli da mi sada na sastanku počne da priča o ratu u Afganistanu, o orkanima, poplavama, štrajkovima

. Koga to zanima?
Nije putovao i ne želi
Neke žene smatraju da je to pokazatelj intelektualne znatiželje. Nedostaje li mu ovaj poriv, takve se žene ne vide uz ovakvog muškarca.
Možda njemu ne nedostaje poriv, nego mogučnost da ostvari ovaj svoj poriv.
Može da bude pokazatelj intelektualne znatiželje, a i ne mora.