Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Kutak za sportski trenutak
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

19 Apr 2014, 13:59

Sami sebi najveći neprijatelji: Ovako je uništena sjajna atmosfera u reprezentaciji BiH!

Index donosi kako je uništena sjajna atmosfera, ono što je krasilo reprezentaciju BiH

DŽEKO, Ibišević, ponovno Džeko i u uzavreloj zeničkoj atmosferi je pala Grčka i nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je jednom nogom već bila na prvom velikom natjecanju u povijesti.

Godinu dana kasnije je BiH na Svjetskom prvenstvu, no igra i atmosfera više nisu ni blizu prošlogodišnje. Zašto?

Nekoliko je razloga što navijači BiH umjesto o povijesnom nastupu svoje reprezentacije i dvoboju s Messijem, razmišljaju samo o sukobima unutar momčadi.

Index vam, uz pomoć izvora iz bosanske svlačionice, donosi kronologiju uništenja sjajne atmosfere, onog što je godinama krasilo reprezentaciju BiH.

Slučaj Hajrović

"Ne treba mi nitko! S vama idem u Brazil", obećao je u svlačionici euforični izbornik Safet Sušić nakon što je njegova momčad kao rijetko tko razbila Grčku.

No, pola godine kasnije je izdao igrače, prvenstveno Edina Džeku.

"Edine, bi li ti imao što protiv da pozovem Izeta Hajrovića", upitao je Sušić prije prijateljske utakmice protiv SAD-a svog najboljeg nogometaša znajući da su Džeko i Hajrović imali sukob jer je Izet najprije odabrao Švicarsku.

"Vi ste izbornik i vi odlučujete, no da sam ja izbornik ne bih ga pozvao", odgovori Dijamant, kojem je Sušić potom obećao: "Ok, neću pozvati Hajrovića jer ne želim narušiti atmosferu."

Međutim, samo nekoliko dana kasnije Sušić je objavio popis za odlučujuće utakmice protiv Slovačke, a na njemu, gle čuda, Hajrović. Šokirani Džeko danima se oporavljao od izdaje, a u Manchester ga je otišao smiriti kapetan Emir Spahić, koji je također bio prisutan kada je Sušić rekao da neće pozvati "Švicarca".

I što se onda dogodi? Hajrović se pojavi na pripremama, no s njim nitko od suigrača ne priča. Ne zato što im je Džeko rekao da se tako ponašaju, već zato što se i oni osjećaju izdanima i od Hajrovića, kojem je BiH bila druga opcija, i od Sušića koji je obećao da u Brazil ide s onima koji su iznijeli kvalifikacije. Utučeni i odbačeni Hajrović je sam jeo, sam išao u šetnju, nije se čak imao ni kome požaliti jer mu je obitelj bila daleko.

Srećom, Hajrović je fenomenalnim golom srušio Slovačku, spasio BiH, postao heroj nacije i morao biti prihvaćen u svlačionici. Da nije bilo te golčine, upitno je što bi bilo s njegovom reprezentativnom karijerom. No, danas je veznjak Galatasaraya sigurni putnik za Brazil i jedan od omiljenijih igrača u svlačionici.

Slučaj avion

Bosna i Hercegovina je pobjedom u Litvi osigurala mjesto u ždrijebu u Brazilu, no Safet Sušić se 6. prosinca nije tamo pojavio. Tvrdi da je zakasnio na let. Čovjek koji je avionom letio tisuću puta i u njemu obišao planetu da zakasni na najvažniji let?! Zvuči neuvjerljivo...

Sušićev izgovor je još neuvjerljiviji ako znamo da je 15 dana prije ždrijeba u St. Louisu, gdje je BiH igrala prijateljsku utakmicu protiv Argentine, imao žestoku raspravu s predsjednikom Nogometnog saveza BiH Elvedinom Begićem. Razlog rasprave - podjela novca za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Već nakon te rasprave Sušić je mogao postati "bivši", no Begić i društvo iz Saveza još uvijek nisu jači od legendarnog Ivice Osima koji stoji iza svog bivšeg igrača. Upravo je Osim spasio Sušića nakon ispadanja od Portugala u dokvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine, a i sada ga beskompromisno štiti. Najvjerojatnije samo do završetka Svjetskog prvenstva.

Slučaj amidžić

Pozivanjem nećaka Tina-Svena Sušić je narušio atmosferu prvi put u 2014. godini. Nogometaša Hajduka je pozvao uz argument da je HNL jedna od najjačih europskih liga, te da njegov nećak igra na poziciji zadnjeg veznog, mjestu koje je trenutno najveći problem reprezentacije. Teško da u to vjeruje i sam Safet, no pozvao ga je, a iz reprezentacije izbacio starosjeditelje poput Elvira Rahimića i Senijada Ibričića. Potez koji je izazvao pobunu svih reprezentativaca. Ne zbog pozivanja onog koji ne bi trebao biti pozvan, već zato što na Svjetsko prvenstvo neće oni koji su to zaslužili.

"Elvire, molim te nemoj završiti karijeru. Potreban si mi, nemam igrača poput tebe", riječi su kojima je Sušić uvjerio Rahimića da produži ugovor s moskovskim CSKA siguran da će veliku karijeru okončati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

No, onda slijedi šok za Rahimića. Sušić ga više i ne poziva, a Elvir je ugovor u Moskvi, u kojoj planira započeti trenersku karijeru, produžio tako što je predsjedniku kluba obećao da će igrati u Brazilu. Sada je zbog Sušića "izgubio obraz" u klubu u kojem je trebao ostati doživotno.

I dok su navijači Hajduka nezadovoljni igrama Sušića, koji više nije ni stalni član početnih jedanaest Bijelih, Ibričić bi u istom tom Hajduku bio dočekan kao spasitelj i najbolji nogometaš.

Džeko i Spahić, kao glavni igrači reprezentacije, razgovarali su sa Sušićem i prenijeli mu nezadovoljstvo igrača njegovim posljednjim potezima, a izbornik se, prema našim informacijama, odlučio na kompromis...

... U Brazil će ići i Rahimić i Ibričić i amidžić.

Slučaj Džeko

Sukob koji je najviše uzdrmao reprezentaciju i navijače je onaj između najboljeg igrača Džeke i izbornika Sušića. Napadač Manchester Cityja, "uništen" teškim utakmicama u Premierligi, te lakšom ozljedom, zatražio je odmor od Sušića. Ne poput Miralema Pjanića da ne igra nikako u prijateljskoj utakmici protiv Egipta, već da na travnjaku provede sat vremena. Sušić je na to pristao, obećao ga je zamijeniti, ali opet je izigrao Džeku.

U sramotnom porazu od Egipta Džeko je početkom drugog poluvremena zatražio izmjenu, a Sušić je iz igre neshvatljivo izvadio drugog napadača Vedada Ibiševića, koji je u Bundesligi u tom periodu odrađivao suspenziju i kojem su minute na travnjaku bile prijeko potrebne.

Ljut i ozlijeđen Džeko nije se previše trudio u posljednjih pola sata što je izazvalo bijes navijača koji su ga zvižducima nagradili za "nezalaganje". Poslije utakmice Džeko, čiji je nezadovoljni otac imao verbalni okršaj sa Sušićem, otkrio je razlog slabe igre.

Sukob Džeke i Sušića je otišao toliko daleko da Safet ne vjeruje da je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije poslao poruku podrške uoči debitantskog nastupa Tinu-Svenu, iako mu je nećak pokazao poruku i Džekin broj mobitela. Sušić je alarmirao cijeli Savez da otkrije je li poruka zaista poslana s Džekinog mobitela.

Slučaj intervju

Sušić je nakon Džekinog opravdanja brzo uzvratio udarac. Optužio je "Dijamanta" i njegovog najboljeg prijatelja Spahića da mu pokušavaju sastavljati momčad, te da u tome neće uspjeti.

Informacija koja je šokirala bosanskohercegovačku javnost, i samog Spahića koji je nakon nekoliko godina medijske šutnje odlučio progovoriti. Stao je na Džekinu stranu i kapetanski svima poručio da se smire.

Od tog dana više ništa nije isto. Spahić i Sušić ne razgovaraju. Ne razgovaraju niti Sušić i predsjednik Begić koji ne planira, osim ako se u Brazilu ne dogodi čudo, produžiti ugovor s legendom bh. nogometa.

Zavladala je tišina, a probleme treba rješavati...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9413 times
Been thanked: 11171 times

19 Apr 2014, 17:30

I dok su navijači Hajduka nezadovoljni igrama Sušića, koji više nije ni stalni član početnih jedanaest Bijelih, Ibričić bi u istom tom Hajduku bio dočekan kao spasitelj i najbolji nogometaš.
Da.. Jbt, ko da je to neki klub. Nije mi godra ni kad u repku zovu nekoga sa klupe bundesligaša a kamo tek sa Hajdukove klupe.

hrnjica
Sitna buranija
Sitna buranija

20 Apr 2014, 22:40

POLAKO se odbrojavaju dani do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Navijači Hrvatske i BiH s posebnim nestrpljenjem iščekuju početak natjecanja kako bi mogli navijati za svoje momčadi.

Reper Ante Cash, koji ima hrvatsko i bosansko državljanstvo te zato navija za obje momčadi, sigurno će ujediniti navijače Vatrenih i Zmajeva svojom novom pjesmom.

Poslušajte kako zvuče "Vatreni zmajevi" i krenite s pripremom za navijačku ludnicu koja će uskoro zahvatiti regiju.

[ytube][/ytube]
Nemoj se zbuniti izmedju mog karaktera i mog ponašanja.
Moj karakter je ko sam ja,
A moje ponašanje zavisi od tebe.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Apr 2014, 12:29

Pape za SportSport.ba
"Male su mogućnosti da se na spisku nađu igrači iz PL"

Image
Za nešto više od 50 dana počinje Svjetsko prvenstvo na kojem će po prvi put učestvovati i fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, a selektor Safet Sušić uskoro će objaviti i popis putnika za Mundijal.

Svi igrači imaju isti status. Rekao sam im da samo od njih zavisi da li će dobiti poziv za Brazil. To se odnosi i na Tina, koji u posljednje vrijeme nije standardan u Hajduku. Vidjet ćemo šta će biti do kraja sezone, ali još jednom ću reći da je sve do igrača. Moraju se izboriti za mjesto u svom timu, pa onda očekivati poziv. Četiri godine sam na čelu reprezentacije i svoj posao radim časno i pošteno, te će tako biti dok sam god selektor.

Naši reprezentativci u svojim klubovima igraju u promjenjivoj formi, odnosno neki igraju dosta dobro, dok su neki izgubili mjesto u prvom timu.

"Pratim formu naših igrača, neki igraju dosta dobro, dok pak ima i onih koji u posljednje vrijeme igraju slabije ili gotovo nikako i ne igraju. Konkretno mislim na Ibiševića i Hajrovića, koji u nekoliko posljednjih utakmica nisu u prvim planovima svojih trenera. Hajrovića čak nema ni na klupi. Da se razumijemo, oni su sigurni putnici za Brazil, ali su možda sebi malo otežali situaciju", za SportSport.ba kaže selektor našeg nacionalnog tima.

U dresu Željezničara briljira Srđan Stanić, pa smo selektora upitali da li postoji mogućnost da se prvotimac Željezničara ili pak neki drugi igrač iz Premijer lige nađe na spisku za Mundijal.

"Iskren da budem, male su mogućnosti da na spisku za Mundijal bude igrača iz Premijer lige. Meni je u interesu da u Brazil vodim najbolje i tako će biti. Premijer liga je takva kakva jeste, kvaliteta je na niskom nivou, tako da najvjerovatnije na spisku, izuzev Avdukića neće biti niko. Međutim, to ne treba obeshrabriti igrače iz domaćeg prvenstva jer nakon Mundijala kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima će možda i dobiti priliku", govori Sušić.

U posljednje vrijeme dosta dobre partije pruža i nekadašnji reprezentativac Ermin Zec, kojeg je već ranije pozivao Sušić.

"Ne bih sada o imenima, pratim formu svih naših igrača i mogu vam reći da postoji mogućnost da se na spisku nađe jedan fudbaler koji je već igrao u reprezentaciji, a koji u posljednje vrijeme nije bio pozivan", tajanstven je Sušić.

Mnogo bure u bosanskohercegovačkoj javnosti izazvano je nakon što je selektor za prijateljski susret sa Egiptom pozvao Tina Sušića, koji je izgubio mjesto i u prvoj momčadi Hajduka.

"Svi igrači imaju isti status. Rekao sam im da samo od njih zavisi da li će dobiti poziv za Brazil. To se odnosi i na Tina, koji u posljednje vrijeme nije standardan u Hajduku. Vidjet ćemo šta će biti do kraja sezone, ali još jednom ću reći da je sve do igrača. Moraju se izboriti za mjesto u svom timu, pa onda očekivati poziv. Četiri godine sam na čelu reprezentacije i svoj posao radim časno i pošteno, te će tako biti dok sam god selektor", govori čovjek koji je reprezentaciju odveo na veliko takmičenje.

Sušiću po završetku Mundijala ističe ugovor, a za SportSport.ba kaže da će do početka priprema znati kakav je njegov status, odnosno da li će ostati na selektorskoj poziciji.

"Ugovor mi ističe i do početka priprema će se znati da li ću ostati ili ne. Mislim da je tako najbolje i za reprezentaciju", zaključuje Sušić.

laganini
Spamer
Spamer

21 Apr 2014, 20:22

..tino sven ušić je odigra dobru utakmicu večeras..asistencija i gol...dečka je mućila alergija što mu je umanjilo kvalitetu igre u zadnjim kolima...kapacitet..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

23 Apr 2014, 20:25

Legenda bh. nogometa za SportSport.ba
Bolić: Kvalitet nogometa u BiH je u uzlaznoj putanji

Image

Njega nije potrebno posebno predstavljati, Zeničanin koji je golom 1996. godine na Old Traffordu donio pobjedu Fenerbahčeu prekinuvši niz od 50 godina nepobjedivosti Manchester Uniteda u euro-kupovima na domaćem terenu. Naravno, riječ je o Elviru Boliću, 41-godišnjem bivšem najboljem strijelcu naše reprezentacije (51 utakmica - 22 gola).

Legenda našeg nogometa nakon 2006. godine, kada je okačio kopačke o klin živi na relaciji Zenica - Sarajevo - Istanbul. Za SportSport.ba govorio je o svemu pomalo, stanju u našem klupskom nogometu, reprezentaciji, Crvenoj zvezdi...

Čime se nakon završetka karijere bavi Elvir Bolić?

"Uživam maksimalno nakon okončanja karijere, stalno sam na putu. Najviše sam u BiH, ali često sam i u Turskoj, Njemačkoj, Austriji. Imam svoj biznis i planove za budućnost, tako da sada mogu mnogo više razmišljati o nekim drugim stvarima u životu. Redovno sam u kontaktu sa bivšim saigračima iz reprezentacije, mi smo nekada bili dobra klapa i to se ne zaboravlja bez obzira što nismo otišli na veliko takmičenje i to će sigurno mnogima ostati jedina negativna stvar vezana za reprezentativnu karijeru", kaže Bolić.

Nekadašnji napadač Fenerbahcea prokomentarisao je i dešavanja u Ligi prvaka i Evropskoj ligi...

"Ova sezona je veoma interesantna u Ligi prvaka, tu se među velikane ubacio Atletico Madrid, koji bi sigurno mogao pomrsiti račune Chelseaju. Po imenima i kvalitetu očekujem da u finalu budu Chelsea i Bayern, te da ekipa iz Bavarske odbrani titulu, što bi bilo prvi put da jedna ekipa učini u ovom takmičenju. Biće svakako teško i neizvjesno do kraja, te nikome neće biti lako doći do pobendičkog pehara. Kada je u pitanju Evropska liga, mislim da Juventus neće propustiti priliku da osvoji titulu, budući da se finale ovog takmičenja igra na njihovom stadionu. Globalno gledajući Ligu prvaka i Evropsku ligu ponovo je najviše klubova iz Španije što govori da se najbolji nogomet igra u toj zemlji", ističe bivši napadač Raya Vallecana, koji je za ovaj klub u dvije sezone postigao 22 gola.

Uzbudljivo je ove sezone u Premijer ligi i Kupu BiH.

"Iznenađen sam ove sezone pozitivnim stvarima u našem nogometu. U igri za prvaka su čak četiri ekipe i neće se znati ko je prvak do posljednje minute. Raduje me posebno što će finale Kupa igrati Čelik i Sarajevo, to će biti praznik nogometa u našoj zemlji, ne sumnjam da će Bilino polje i Koševo biti dobro ispunjeni, te da će na kraju pobijediti nogomet. Vjerovatno dolazim gledati ove utakmice i nadam se da će Čelik nakon dugog niza godina donijeti jedan trofej u Zenicu, te zaigrati u Evropi naredne godine. Usvajanje Zakona o otpisu dugova za klubove je još jedna pozitivna stvar za naš nogomet i ova trenutna situacija mnoge stvari može okrenuti na bolje. Mislim da naš nogomet ide uzlaznom putanjom, te da će klubovi imati mnogo bolju politiku u budućnosti nego što je to bio ranije slučaj. To će privući i strane investitore u našu zemlju, te će siguran sam pokušati investirati i u druge klubove", uvjeren je popularni Bole.

Bolić je kratko bio i član Crvene zvezde pred sami početak rata, ali nikada nije imao problema zato što je iz BiH.

"Nakon što sam zaigrao za seniore Čelika, brzo je stigao poziv Crvene zvezde, tako da sam krajem 1991. godine postao član prvaka Evrope i dijelio svlačionicu zajedno sa Pančevom, Savićevićem i ostalim igračima koje sam do tog dana gledao na televiziji i maštao jednoga dana da igram za tako veliki klub. Kako se situacija razvijala, te se počela dešavati dobro poznate stvari u našoj zemlji u aprilu 1992. godine sam napustio Beograd i potpisao za Galatasaray. Moram kazati da je u Beogradu za vrijeme mog boravka bilo sve korektno, nisam imao nikakvih problema, te me niko nikada nije uvrijedio ili spomenuo nešto ružno jer sam iz BiH. To je najveći klub sa ovih prostora i drago mi je što će nakon dugo godina osvojiti titulu, budući da su trenutno šest bodova ispred Partizana", objašnjava nekadašnji napadač kluba sa Marakane.

Za kraj smo se dotakli dešavanja u i oko reprezentacije BiH, te očekivanjima u Brazilu.

"Mislim da je krajnje vrijeme da shvatimo da je odlazak na Svjetsko prvenstvo veliki uspjeh za našu zemlju i naš nogomet, ne trebamo visoko letjeti, ili se opterećavati nekakvim ambicijama u Brazilu. Trebamo podržati igrače i stručni štab, upravo oni su zaslužni za sve uspjehe i pobjede koje su nas dovele na najveću smotru nogometa na svijetu. Imamo dobru grupu, realno Argentina je papirnati favorit, ali mi se možemo nositi sa svima kada smo na nivou. Ponavljam, sam odlazak u Brazil je veliki uspjeh, a sve što momci naprave više je zaista velika stvar za našu zemlju i naš nogomet", kazao je za SportSport.ba Elvir Bolić jedan od najboljih igrača naše zemlje u novijoj historiji, legenda klupskog nogometa u Turskoj, te još uvijek idol mnogim navijačima Fenerbahčea.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

23 Apr 2014, 23:11

Slažem se da kvalitet BHPL raste. To je primijetno.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 May 2014, 11:18

Selektor danas saopštio spisak igrača za Brazil

Image

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, danas je objavio imena igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Na spisku selektora Safeta Sušića nalaze se 24 igrača s tim da većih iznenađenja u Papetovom odabiru nije bilo. U Brazil će putovati svi igrači koji su na spisku.

"Tino Sušić igra dvije godine u Hajduku i mislim da svojim kvalitetom zaslužuje da bude u reprezentaciji. Ja smatram da je on u ovom trenutku među naša 24 najbolja igrača. Znam da ima onih koji se ne slažu, ali to su 24 igrača za Brazil," rekao je Sušić i dodao:

"U Sarajevu ćemo se spremati na tri terena, a to je u Hrasnici, Grbavici i na Koševu. Na derbiju sam vidio dobru utakmicu i dosta dobrih igrača, ali nisam mogao nikoga skloniti sa ovog spiska od 24 igrača. Bešića sam pozvao u reprezentaciju i znao sam već par mjeseci da će se on naći na spisku," riječi su Sušića.

"Mislim da ne putujemo samo sa dva napadača. Po meni je i Ibričić napadač, kao i Višća i Hajrović. Mi ćemo neke utakmice igrati samo sa jednim napadačem. Zec igra dobro u finišu sezone, imao sam ga u nekim planovima, ali ipak odlučio sam da ga ne zovem," rekao je Sušić.

Rahimić prihvatio poziv u stručni štab

"Rahimić je fudbaler koji je mnogo dao reprezentaciji. U stručnom je štabu svog kluba i zbog toga sam ga pozvao i u stručni štab reprezentacije. On je taj poziv prihvatio i putovat će sa nama," rekao je Sušić.

Spisak za Mundijal:

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Jasmin Fejzić (Aalen), Asmir Avdukić (Borac)

Odbrana: Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Sead Kolašinac (Schalke), Ognjen Vranješ (Elazigspor), Ervin Zukanović (Gent), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Mensur Mujdža (Freiburg), Toni Šunjić (Zorya).

Vezni red: Sejad Salihović (Hoffenheim), Miralem Pjanić (Roma), Senijad Ibričić (Erciyesspor), Izet Hajrović (Galatasaray), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe), Edin Višća (Istanbul BB), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Tino Sušić (Hajduk).

Napad: Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City).
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 May 2014, 16:20

index piše :D.
vjerojatno je odgovor bio više sarkazam....ali eto novinari

Sušić u Brazil vodi samo dva napadača i amidžića Svena. Indexovom novinaru rekao: Pozvao sam ga "zbog prezimena"!

Safet Sušić objavio je popis 24 igrača za SP u Brazilu
Među njima su samo dva napadača
Pozvan je i izbornikov nećak Tino Sven

SAFET SUŠIĆ, izbornik reprezentacije BiH, objavio je popis 24 igrača koje vodi na SP u Brazil. Neposredno prije prvenstva otpisat će jednog igrača.

> Samo u BiH: Potrošili milijune na moderni kamp u Zenici da bi se pripremali u blatu u Hrasnici

"To su oni igrači za koje ja smataram da su najbolji: Begović, Fejzić, Avdukić, Spahić, Šunjić, Kolašinac, Vranješ, Zukanović, Bičakčić, Bešić, Pjanić, Hajrović, Mujdža, Medunjanin, Lulić, Hadžić, Sušić, Salihović, Misimović, Ibričić, Vršajević, Ibišević, Džeko i Višća."

Na pitanje Indexovog sarajevskog dopisnika Armina Hasanbegovića, čime je njegov nećak Tino Sušić zaslužio poziv, izbornik je ironično odgovorio da je očito poziv dobio samo zbog prezimena.

Na iduće pitanje, tvrdi li još uvijek da je Sušić zadnji vezni, Sušić stariji smješkao se pola minute i odgovorio: "A šta da ti kažem?"

"Ovo su naši najbolji igrači po mom mišljenju. Tino igra sve utakmice i među 24 je najbolja", ozbiljno je dodao Sušić.

Izbornik je rekao kako je na jučerašnjem sarajevskom derbiju vidio puno zanimljivih igrača, ali da nije mogao nikoga od njih uvrstiti na popis jer bi tako morao prekrižiti neke od igrača sa spiska.

Upadljivo je kako Sušić na SP vodi samo dva napadača, Ibiševića i Džeku.

"I nisam imao nekog izbora, iako Ermin Zec dobro igra, ali eto, nisam ga pozvao, jer ćemo mi morati igrati s jednom špicom, ali tu je i Ibričić koji je napadač."

Sušić je poručio kako Iran i Nigerija nemaju bolje igrače od njegovih (u skupini je još i Argentina) i kako se nada da BiH može proći grupu.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 May 2014, 16:39

Dobro....mi ga ni nemamo :valja :valja :valja
Samo u BiH: Potrošili milijune na moderni kamp u Zenici da bi se pripremali u blatu u Hrasnici

Image

Iako je još u rujnu prošle godine Michel Platini otvorio moderni kamp reprezentacije u Zenici, izbornik Safet Sušić odlučio je da se reprezentacija priprema u Hrasnici na neuvjetnom travnjaku

NOGOMETNA reprezentacija BiH za debitantsko Svjetsko prvenstvo pripremat će se u Hrasnici na neuvjetnom travnjaku.

Iako je još u rujnu prošle godine predsjednik UEFA-e Michel Platini otvorio moderni kamp reprezentacije u Zenici, izbornik Safet Sušić odlučio je da se reprezentacija priprema u blizini Sarajeva na travnjaku koji je uništen nakon obilnih kiša i na kojem se može pripremati jedino vaterpolo reprezentacija.

[ytube][/ytube]

"Igrači su oduševljeni što ćemo se pripremati u Hrasnici"

"Ja sam to odlučio", odgovorio je na pitanje Indexovog novinara Sušić i dodao: Razgovarao sam i s igračima i oni su oduševljeni mojom odlukom.

A kako i ne bi bili oduševljeni kada će se pripremati u blizini svojih omiljenih narodnjačkih klubova gdje krate vrijeme do utakmica reprezentacije.

U Zenici bi, pak, trebali biti koncentrirani samo na nogomet, a to im očito ne odgovara.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

06 May 2014, 16:28

Koju poziciju igra Vršajević a koju Jahić :hm ?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9413 times
Been thanked: 11171 times

06 May 2014, 18:05

Vršajević je nešto između desnog beka i desnog veznog

Ružni

06 May 2014, 18:52

storm wrote:Koju poziciju igra Vršajević a koju Jahić :hm ?
Jahić je kroz karijeru igrao svašta, čak i napadača. Avdija moram igrati Vršajević isključivo po desnoj strani, a u Hajduku i reprezentaciji je na poziciji desnog beka.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

06 May 2014, 19:18

Pitam zato jer mi je malo onako da jedan Jahic nema mjesta,a Vrsajevic ima :cudi

Ružni

06 May 2014, 19:20

Znaš i sam zašto igra, nije džabe u Hajduku i mali Sven.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

06 May 2014, 22:28

storm wrote:Dobro....mi ga ni nemamo :valja :valja :valja
Samo u BiH: Potrošili milijune na moderni kamp u Zenici da bi se pripremali u blatu u Hrasnici

Image

Iako je još u rujnu prošle godine Michel Platini otvorio moderni kamp reprezentacije u Zenici, izbornik Safet Sušić odlučio je da se reprezentacija priprema u Hrasnici na neuvjetnom travnjaku

NOGOMETNA reprezentacija BiH za debitantsko Svjetsko prvenstvo pripremat će se u Hrasnici na neuvjetnom travnjaku.

Iako je još u rujnu prošle godine predsjednik UEFA-e Michel Platini otvorio moderni kamp reprezentacije u Zenici, izbornik Safet Sušić odlučio je da se reprezentacija priprema u blizini Sarajeva na travnjaku koji je uništen nakon obilnih kiša i na kojem se može pripremati jedino vaterpolo reprezentacija.

[ytube][/ytube]

"Igrači su oduševljeni što ćemo se pripremati u Hrasnici"

"Ja sam to odlučio", odgovorio je na pitanje Indexovog novinara Sušić i dodao: Razgovarao sam i s igračima i oni su oduševljeni mojom odlukom.

A kako i ne bi bili oduševljeni kada će se pripremati u blizini svojih omiljenih narodnjačkih klubova gdje krate vrijeme do utakmica reprezentacije.

U Zenici bi, pak, trebali biti koncentrirani samo na nogomet, a to im očito ne odgovara.
Bolje da su ove pare bile potrošene na proširivanje Bilinog i/ili promjenu ovog semafora koji je stariji od mene nego ovako da se napravi kamp na kojem kreteni nisu odradili nijednog treninga. Znači centar je fantazija sa svim apartmanima i ostalim pretjeranim glupostima, a NIKO ga ne koristi. Ovako je samo tužno gledat onakav centar koji će nakon nekog vremena propast i bit samo teret budžetu radi održavanja.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 May 2014, 23:12

SP Brazil 2014
Sky Sports o Bosancu koji će čuvati Messija: Napravit će veliku karijeru ako popravi ponašanje

Image

"Odlično čita igru, ima sjajan pregled, precizne duge lopte, a posebno je dobar u transformaciji iz obrane u napad", piše Sky Sports o Bešiću

MUHAMED BEŠIĆ, bosanskohercegovački nogometaš, mogao bi zablistati na Svjetskom prvenstvu, smatra Sky Sports.

Bešić, igrač mađarskog Ferencvaroša, poziv od bh. izbornika Safeta Sušića dobio je uz obrazloženje da on jedini može zaustaviti Lionela Messija.

"Odlično čita igru, ima sjajan pregled, precizne duge lopte, a posebno je dobar u transformaciji iz obrane u napad", piše Sky Sports o 21-godišnjem Bešiću koji može igrati kao zadnji vezni, stoper ili desni bočni.

"Bez straha ulazi u duele, beskompromisan je i mogao bi ostvariti veliku karijeru. No, za veliku karijeru morao bi popraviti ponašanje jer je imao probleme i u klubu i u reprezentaciji."

Bešić, koji je odbio mladu njemačku reprezentaciju dok je igrao u HSV-u, za Bosnu i Hercegovinu je nastupio sedam puta. Sušića je oduševio u prijateljskoj utakmici protiv Meksika.

[ytube][/ytube]

Osim protiv Messijeve Argentine, BiH će na debitantskom Svjetskom prvenstvu igrati i protiv Nigerije i Irana.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

13 May 2014, 08:04

Predstavljamo Zmajeve
Asmir Begović: Glavni štit reprezentacije u Brazilu

Piše: M. Šljivak

Image

Asmir Begović, bh. reprezentativac i član engleskog Stoke Cityja, iza sebe ima još jednu fantastičnu sezonu u Premiershipu.

Sjajni Trebinjac je ponovo bio glavna uzdanica tima s Britannia stadiona. Svoje mjesto na golu je suvereno čuvao ispred Danca Thomasa Sorensena, a fenomenalne odbrane su privukle pažnju velikih engleskih i evropskih klubova.

Begović je mrežu Stoke Cityja u protekloj sezoni čuvao u 32 utakmice. Vrhunskim odbranama je izluđivao protivničke napadače, a u ove 32 utakmice je primio 36 pogodaka. Naš reprezentativac je imao čak 104 uspješne odbrane u sezoni koja je iza nas, te je opravdao epitet jednog od najboljih golmana u Premiershipu.

Također, Begović je odigrao jednu utakmicu u engleskom FA Kupu, gdje je primio jedan gol. Asmir je čak postigao i jedan gol u prvenstvu. U susretu s Aston Villom postigao je jedan od najbržih golova u historiji Premiershipa, a u devet utakmica Premiershipa je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Asmir će i na golu naše reprezentacije biti glavni štit na Mundijalu u Brazilu. Još od debija u reprezentativnom dresu protiv Estonije 2009. godine, Begović je neizostavan član najboljeg bh. tima.

Efikasni napad naše reprezentacije ne bi imao nikakvu svrhu da Begović nije imao veliki broj fenomenalnih odbrana tijekom kvalifikacija. Zahvaljujući njegovim odbranama i ostatak ekipe je dobivao na sigurnosti, koja nas je na kraju i odvela u Brazil.

Begović je u skoro pet godina odigrao ukupno 28 utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, gdje je trenutno neprikosnoveni broj jedan. Od Asmira se očekuje i da u Brazilu bude glavni štit naše selekcije, a ne sumnjamo da će svojim odbranama izluditi Argentince, Nigerijce i Irance.

[ytube][/ytube]

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

13 May 2014, 12:19

Safet Sušić pozvao još šest nogometaša, dva iznenađenja

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić pozvao je još šest nogometaša koji čine širi spisak reprezentacije za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Pape je pozvao Dejana Bandovića (FK Sarajevo), Zorana Kvržića (NK Rijeka), Srđana Stanića (FK Željezničar), Miroslava Stevanovića (FC Elche), Adnana Zahirovića (FC Bochum) i Ermina Zeca (FC Genclerbirligi).

Prethodno, Sušić je pozvao 24 igrača. To su Asmir Begović, Asmir Avdukić i Jasmin Fejzić, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Muhamed Bešić, Ervin Zukanović, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, veznjaci Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Tino Sušić, Senijad Ibričić, Senad Lulić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Haris Medunjanin, Izet Hajrović, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Vedad Ibišević i Edin Višća.

Konačana lista od 23. reprezentativca mora biti potvrđena drugog juna.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 May 2014, 07:12

Nova pjesma podrške
Brazil, tu ove godine Zmajevi se gnijezde...

Image

Još nešto više od mjesec dana ostalo je do najveće svjetske fudbalske smotre u Brazilu, a grupa muzičara snimila je novu pjesmu podrške za fudbalsku reprezentaciju BiH, koja ovog ljeta očekuje debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu.

Ovu "stvar" pod imenom "Brazil - Enac" izvode Jelena Milušić, Adnan Šaran i Enes Zlatar, a muziku za istu napisao je Adnan Šaran, dok su aranžman i test radili Adnan Šara i Enes Zlatar.

Poslušajte kako zvuči:

[ytube][/ytube]

Post Reply

Return to “Fudbal”