Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Bayern nije pružio neku izvanrednu partiju protiv mufc ali treba imati u vidu, da nisu bili ni kompletni, a united je ionako parkirao autobus ispred gola.
Real ima šanse za prolaz ali igra će morati da bude na znatno većem nivou, od ovoga što smo vidjeli u revanšu protiv Dortmunda.. Zapravo, nisu bili toliko superiorni ni u prvoj utakmici. Rezultat je bio povisok ali ako gledamo igru, to protiv Bayerna neće proći.
Što se drugog para tiče, tu nema mnogo razmišljanja.
Real ovo može proći. Vratiće se Ronaldo i to je odmah druga ekipa, opasnija. Bayernu će biti teško jer brane titulu, sreća ih pomazila protiv Uniteda tako da ne računaju na to protiv Reala opet. Chelsea će pregaziti Atletico samo tako, vidjećete.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Real ovo može proći. Vratiće se Ronaldo i to je odmah druga ekipa, opasnija. Bayernu će biti teško jer brane titulu, sreća ih pomazila protiv Uniteda tako da ne računaju na to protiv Reala opet. Chelsea će pregaziti Atletico samo tako, vidjećete.
Da. Zaista je velika sreća imati posjed lopte 75% i proći dalje preko osrednjeg engleskog tima.
Da. Zaista je velika sreća imati posjed lopte 75% i proći dalje preko osrednjeg engleskog tima.
Krokodil Behko wrote:Znači u finalu igraju Bayern i Atletico?
Bayern nije pružio neku izvanrednu partiju protiv mufc ali treba imati u vidu, da nisu bili ni kompletni, a united je ionako parkirao autobus ispred gola.
Real ima šanse za prolaz ali igra će morati da bude na znatno većem nivou, od ovoga što smo vidjeli u revanšu protiv Dortmunda.. Zapravo, nisu bili toliko superiorni ni u prvoj utakmici. Rezultat je bio povisok ali ako gledamo igru, to protiv Bayerna neće proći.
Samo što bi trebalo uzeti u obzir, da jedan od najboljih golmana na svijetu Thibaut Curtois, neće imati pravo nastupa protiv Chelsea....neko se pametan iz Chelsea sjetio da Curtois potpiše ugovor u kom se nalazi : da u slučaju međusobnog okršaja Chelsea - Athletico Madrid Curtois nesmije na gol. A svakako bi trebalo istaći njegove fenomenalne obrane protiv Barcelone koje su Athleticu donijele prolaz.
Vratit će se Ronaldo ali u uzvratnom susretu, u prvom definitivno neće nastupiti
Prvi susret je veoma zanimljiv i neizvjestan, dok što se tiče drugog susreta: Benfica je odigrala očajnu utakmicu u rangu Bosanske druge lige u obje utakmice protiv Alkmara, dakle nemaju oni što tražiti protiv Juventusa. A finale, jel potrebno dalje raspravljati ili odmah reći da Juve osvaja ligu Europe.
Samo što bi trebalo uzeti u obzir, da jedan od najboljih golmana na svijetu Thibaut Curtois, neće imati pravo nastupa protiv Chelsea....neko se pametan iz Chelsea sjetio da Curtois potpiše ugovor u kom se nalazi : da u slučaju međusobnog okršaja Chelsea - Athletico Madrid Curtois nesmije na gol. A svakako bi trebalo istaći njegove fenomenalne obrane protiv Barcelone koje su Athleticu donijele prolaz.
može...ali atletico mora chelsea uplatiti 3 milje €...tako je po ugovoru o posudbi
može...ali atletico mora chelsea uplatiti 3 milje €...tako je po ugovoru o posudbi
A s obzirom da su im već dužni tri milje i s obzirom da su već dobili ukor od Chelsea u sklopu vraćanja Curtoisa na Stamford Bridge, i još neke višemilijunske odštete ako se usude staviti Curtoisa međ vratnice, neće riskirati....a posudba bi se mogla realizovati u transfer, međutim, ako Curtois stane međ vratnice, ode on natrag u Chelseu i moljakanje Barce za njega će se ostvariti. Tako da Athletico ostaje bez golmana i bez Coste.
Au, dobri parovi! Doduše kad se pogledaju ekipe koje su u polufinalu, drugačije ni ne mogu biti
Što se tiče para Atletiko-Čelzi, mislim da će to biti jedna dosta teška, rovovska partija, s dosta nadmudrivanja i povlačenja čudnih i škrtih poteza, a kako i ne bi bila kad se pogleda ko vodi ove dvije ekipe
Što bi no rekli, učenik protiv učitelja(iako nemaju nikakve veze) a ja se nadam da će i ovdje k'o po običaju, učenik pobijediti, il' bolje rečeno nadmudriti učitelja
A drugi par, eh, mislim da će to biti za oko mnogo ljepši i ugodniji duel I tu ćemo za razliku od prvo-spomenutog para vjerovatno vidjeti dosta ofanzivnog fudbala, pa možda i uživati u kiši golova( )
Ali samo u slučaju da Anćeloti ne postavi defanzivno ekipu Reala, što je možda opet i očekivano, jer teško da se može fajtati s Bayom ja se nadam da Anćeloti ipak neće igrati "kukavički"
Ali dobro, mislim da je Real jedina ekipa koja može dobiti svakoga, a isto tako i izgubiti od svakoga, doista čudesna ekipa, nikad ne znaš na čemu si s njima
Istinski europski klasik: Bavarci već 40 godina tjeraju strah u kosti kraljevskom klubu
U polufinalu Lige prvaka igrat će Bayern i Real
Bavarci i Madriđani čak su se 20 puta sastali u Ligi prvaka
Bayern ima bolji omjer
U POLUFINALU Lige prvaka očekuje nas jedan od istinskih europskih klasika posljednjih četrdeset godina, dvoboj Real Madrida i Bayern Muenchena. Donosimo vam detaljnu statističku pozadinu dvoboja.
Madridski Real čak je 24 puta igrao u polufinalu najcjenjenijeg klupskog nogometnog natjecanja svijeta, 12 puta prošao je dalje u finale, a 12 puta ispao. Prošle sezone kraljevski klub ispao je toj fazi natjecanja od dortmundske Borussije s ukupnih 4:3. Ove sezone Real je u LP-u odigrao 10 utakmica, uz 32 postignuta i devet primljenih golova. Najbolji strijelac Madriđana je Cristiano Ronaldo s 14 golova.
S druge strane Bayern Muenchen je 15 puta u povijesti igrao polufinale ovog natjecanja. Deset puta prošao je u polufinale, a pet se puta oprostio. Prošle sezone u polufinalu Bayern je s nevjerojatnih 7:0 ukupno pregazio Barcelonu. Ove sezone u 10 susreta upisali su sedam pobjeda, dva remija i jedan poraz. Zabili su 24 gola, a primili samo osam. Najbolji strijelac Bavaraca u LP-u je Thomas Mueller s pet golova.
Bavarci su uspješniji po broju pobjeda, gol razlici i prolascima u knockout fazi, a Real nikada u povijesti nije slavio u Muenchenu
Kada govorimo o međusobnim dvobojima ove dvije momčadi u povijesti, onda treba reći kako su ih odigrali čak 20. Interesantno, Bavarci imaju bolji skor. Ostvarili su 11 pobjeda, dva susreta završila su remijem, dok je u sedam navrata slavio klub sa Santiago Bernabeua. I gol razlika je naravno na strani Nijemaca. Zabili su 33, a primili 26 golova.
U knockout fazi natjecanja Bavaraci i Madriđani susreli su se u devet navrata. Pet puta dalje je prošao Bayern, a četiri Real. I kada govorimo samo o polufinalima, opet je Bayern uspješniji s tri prolaska u finale u odnosu na dva kraljevskog kluba. Ako na koncu moramo izabrati jednu, najluđu utakmicu ova dva suparnika, onda bi to bila ona iz 1999., kada su Bavarci pregazili Real na Bernabeu s 4:2.
Dodajmo još kako je na svom stadionu Bayern upravo nedodirljiv. Upisali su Bavarci devet pobjeda i samo jedan remi, uz nevjerojatnu gol razliku 24:10. Na Santiago Bernabeu s druge strane kraljevski klub ostvario je sedam pobjeda, remi, ali i dva poraza. Postigli su 16, a primili osam golova. Inače, najbolji strijelac u povijesti međusobnih dvoboja je Brazilac Giovanne Elber s četiri pogotka.
[ytube][/ytube]
1975./1976., polufinale: (Bayern - Real 3:1) > Bayern - Real 2:0, Real - Bayern 1:1
1986./1987., polufinale: (Bayern - Real 4:2) > Real - Bayern 1:0, Bayern -Real 4:1
1987./1988., četvrtfinale: (Real - Bayern 4:3) > Real - Bayern 2:0, Bayern - Real 3:2
1999./2000., grupna faza: > Bayern - Real 4:1, Real - Bayern 2:4
1999./2000., polufinale: (Real - Bayern 3:2) > Bayern - Real 2:1, Real - Bayern 2:0
2000./2001., polufinale: (Bayern - Real 3:1) > Bayern - Real 2:1, Real - Bayern 0:1
storm wrote:To znam....dužni su ko' grčka...i samo to bi ih i moglo odnijeti, inače mislim da bi dobro parirali chelsea-u...
Liga prvaka
UEFA poništila klauzulu, Courtois može braniti protiv Chelseaja!
Thibaut Courtois moći će odlukom UEFA-e nastupiti za Atletico protiv Chelsea
PRIJE nekoliko minuta UEFA je objavila priopćenje koje će sasvim sigurno razveseliti Diega Simeonea.
Naime, UEFA ne odobrava sporan stavak u ugovoru između Chelseaja i madridskog Atletica u kojem stoji da ako se ta dva kluba susretnu u nekom natjecanju, uprava Atletica mora isplatiti 3 milijuna eura, ako žele da Chelseajev vratar na posudbi u Madridu, Thibaut Courtois, nastupi u toj utakmici.
Kako stvari stoje, sjajni vratar će nastupiti za Atletico protiv Chelsea, a još ako Diego Costa bude potpuno spreman, momčad Diega Simeonea bit će itekako opasna. Uostalom, u to se uvjerila i moćna Barcelona u srijedu.
HRVATSKA će ponovno imati svog predstavnika u finalu Lige prvaka, samo je pitanje hoće li to biti Luka Modrić ili Mario Mandžukić. Kuglice u Nyonu spojile su Real i Bayern u polufinalu, a jedan od dvojice hrvatskih reprezentativaca igrat će za naslov prvaka protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Chelsea i Atletico Madrid.
Finale prije finala: Guardiola se vraća na Santiago Bernabeu
Aktualni europski prvaci žele postati prva momčad koja je obranila naslov u Ligi prvaka, ali na tom putu stoji im Real Madrid koji je sve karte bacio na osvajanje europskog naslova. Susret između ove dvije ekipe bit će epski spektakl, sudar dvaju najboljih europskih klubova u ovom trenutku.
S jedne strane imamo španjolsku armadu predvođenu Ronaldom, Baleom, Modrićem, a na suprotnoj Riberyja, Robbena, Mandžukića i ostatak bavarske vojske vjerne Pepu Guardioli, koji se nakon više od dvije godine vraća na Santiago Bernabeu. Bavarci imaju pozitivnu bilancu protiv Reala.
U 20 odigranih međusobnih susreta, Bayern je slavio 11 puta, uz dva remija i sedam poraza. Posljednji put ove dvije ekipe susrele su se također u polufinalu, tada je Real vodio Jose Mourinho, a Bayern Jupp Heynckes. Njemački sastav prošao je u finale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Novi okršaj Simeonea i Mourinha, Chelsea strahuje od Diega Coste
Hoće li lukavi Jose Mourinho nadmudriti novu trenersku zvijezdu Diega Simeonea? Portugalac očajnički treba novi trofej, još od vremena dok je vodio Real, jer izgledno je da Chelsea ove sezone neće osvojiti englesko prvenstvo, tako da je Liga prvaka realno jedini trofej koji bi Bluesi mogli podići.
Zanimljivo, Mourinho je na oproštaju od Reala htio otići s peharom Kupa kralja, ali u toj ga je namjeri zaustavio upravo madridski Atletico i Diego Simeone. Bilo je to prošle godine u svibnju, a Mou se ponovno vraća u Madrid kod bivšeg gradskog suparnika.
Navijačima Chelseaja još uvijek odzvanja u ušima ona šamarčina iz 2012. godine kada je Atletico na krilima Radamela Falcaa slavio s visokih 4:1. Falcaa, na sreću navijača Chelseaja više nema, ali tu je jednako ubojiti Diego Costa na kojeg Simeone uvelike računa.
Inače, UEFA je uoči početka ždrijeba donijela odluku prema kojoj Chelseajev vratar Thibaut Courtois smije nastupiti za madridski Atletico, bez da uprava španjolskog kluba isplati tri milijuna eura, koliko je to propisano ugovorom između ova dva kluba.
Raspored:
22.4. Atletico Madrid - Chelsea
23.4. Real Madrid - Bayern
Uzvrati:
29.4. Bayern - Real Madrid
30.4. Chelsea - Atletico Madrid
Simeone vs Mourinho: Trenerske zvijezde u lovu na veliko finale
Prva polufinalna utakmica Lige prvaka
Atletico - Chlesea
Utakmica počinje večeras u 20:45
ATLETICO i Chelsea, dvije najbolje obrambene momčadi u Španjolskoj i Engleskoj sučelit će se večeras u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka koja će se odigrati u Madridu s početkom u 20:45.
Trener Atletica, Argentinac Diego Simeone nada se da će njegova momčad večeras biti u stanju prikriti svoje slabosti i iskoristiti svoje prednosti te na taj način izvući rezultat koji će im dati nadu da u uzvratu u Londonu potvrde večerašnji dobar rezultat i plasiraju se u finale, koje bi za Atletico koje čeka jedan takav rezultat punih 40 godina, bilo poput najljepšeg sna.
Simeone: Sve je ovo divno, ali za sada još nismo ništa osvojili
''Mi i Chelsea nismo iste ekipe, ali dijelimo slične osobine i sličan stil igre. I mi i oni igramo sjajnu obranu, najbolju u našim ligama, a prema naprijed smo jako konkretni, izravni i opasni. Upravo te kvalitete dovele su nas ovdje gdje sad jesmo – na korak do finala Lige prvaka što je veličanstven uspjeh za oba tima. Za sad smo tu gdje jesmo sve je to divno, međutim najteže borbe tek predstoje, jer ruku na srce, ni mi ni oni nismo za sada osvojili još ništa ove sezone. Tek treba pričekati da svi skupa možemo ocijeniti koliko je ova sezona bila uspješna za obje momčadi'', rekao je u najavi susreta Simeone, te je nastavio:
''Mi jako dobro znamo svoje prednosti i svoje mane. Ja to znam, a to znaju i moji igrači i ono što moramo večeras napraviti, a to je ključ uspjeha i prolaska u veliko finale je prikriti slabosti i inzistirati na onome u čemu smo najbolje. Dakle, nema tu velike filozofije, koliko god teško bilo jer Chelsea je fantastična momčad mi po svaku cijenu moramo nametnuti svoju igru i svoj ritam, od samog početka i ako u tome uspijemo onda imamo velike šanse'', zaključio je Argentinac te se osvrnuo na dolazak nekadašnjeg miljenika Vicente Calderona, a sada igrača u ''pogrešnom'' dresu, Fernanda Torresa:
Torres je dijete Atletica i očekujem da će dobiti večeras ovacije svoga stadiona
''Torres je divan dečko i fantastičan igrač. On je dijete ovog kluba i on voli ovaj klub i sve naše navijače, kao što i mi volimo njega. Uspomene koje on nosi odavde su veličanstvene i znam da mu večeras neće biti lako, štoviše, njemu će biti najteže, ali mislim i nadam se da će čim izađe na travnjak dobiti ovacije i podršku navijača kakvu on zaista zaslužuje jer bez obzira na sve on će biti uvijek jedan od nas – dijete Atletica''.
S druge strane, Portugalac na klupi Chelsea Jose Mourinho ovakvih utakmica ima bezbroj u svojoj karijeri, štoviše, sa osam izborenih polufinala drži rekord u Ligi prvaka. Njegove izjave uoči meča su samim tim bile puno mirnije i staloženije.
''Nemojte me pitat da vam pričam o kvalitetama našeg večerašnjeg suparnika. Ja sam taj dio već odradio sa svojim igračima. Svaka momčad koja se plasira ovako daleko u najelitnijem nogometnom natjecanju na svijetu zaslužuje respekt jer se ovdje ne dolazi slučajno. Mi ih poštujemo, mi smo ih analizirali, ali ih se ne bojimo'', kratak je bio kontroverzni Portugalac, no ipak se nadovezao:
Mourinho: Atletico će bit prvak Španjolske, a vi pričate o laganom ždrijebu!
''Mnogi u Engleskoj su rekli da smo imali sreće sa ždrijebom, da smo dobili najlakšeg suparnika. Ja se s tim nikako ne bih složio. Takve izjave su gluposti i njih može izreći samo nogometni analfabet. Ljudi, pa taj Atletico mjesecima ne ispušta prvo mjesto u Španjolskoj i na dobrom, najboljem je putu da na kraju osvoji naslov. Ispred jednog Reala i jedne Barcelone. Zar je takav protivnik lagan ždrijeb?
Ja sam ih gledao mnogo puta, a od trenutka kad smo ih izvukli u ždrijebu počeo sam ih promatrati drugim očima. Sjajna su momčad, ali kako sam već rekao, tko god dođe u polufinale Lige prvaka izvanserijska je momčad i tu je kraj priči'', zaključio je Mou.
Mourinho bunkerom uništio polufinale Lige prvaka: Atletico - Chelsea ništa - ništa
Liga prvaka, polufinale:
Atletico - Chelsea 0:0
JOSE MOURINHO "parkirao je autobus" u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Atletica na Vicente Calderonu i u London se vraća s 0:0.
Ono što smo očekivali, to smo i dobili - uspavanku. Mourinho se odlučio na bunker i kontranapade, a Diego Simeone nije imao hrabrosti napasti goste i riskirati primanje pogotka koji bi njegovu momčad udaljio od finala i Lisabona.
Veliki problemi nisu omeli Mourinha
Portugalac je svoj cilj ostvario unatoč velikim problemima. U Madridu je bio bez Branislava Ivanovića, Edena Hazarda i Samuela Eto`oa, a tijekom utakmice je doživio dva šoka. Najprije je ostao bez vratara Petra Čecha koji je ozlijedio ruku nakon prvog kornera na utakmici, a sredinom drugog poluvremena i bez glavnog obrambenog igrača i kapetana Johna Terryja.
Upravo je Terry bio jedan od najboljih igrača utakmice uz svog partnera u obrani Chelseaja Garyja Cahilla. Taj dvojac pokupio je gotovo sve centaršuteve domaće momčadi i tako olakšao posao rezervnom vrataru Marku Schwarzeru koji je s 41 godinom i 198 dana postao najstariji igrač u povijesti nokaut faze Lige prvaka.
Simeone pogriješio forsiranjem centaršuteva
Centaršutevi su Simeonov taktički promašaj protiv Mourinha. Neshvatljivo je da je pokušao tako iznenaditi Chelsea, skakački najmoćniju momčad današnjice. Čak i kada se Terry ozlijedio, njegovu poziciju u obrani zauzeo je David Luiz koji je, također, lakoćom odnosio lopte ispred Diega Coste i Raula Garcije.
Tako je Schwarzer umjesto od ubojitih napadača Atletica, najviše strahovao od Diega - brazilskog majstora koji je uništavao Chelseajev vezni red. Diego je u sat vremena, koliko je proveo na travnjaku, imao čak šest udaraca prema gostujućem golu. Ipak, svi su bili preslabi da matiraju australskog rekordera na golu londonske momčadi.
Villa dobio samo pet minuta, Torres se nije vidio protiv svojih
Možda je Simeone zakasnio s ubacivanjem Davida Ville, iskusnog napadača koji je zaigrao u posljednjih pet minuta. Možda je upravo bivši napadač Barcelone mogao probiti Mourinhov bunker?
Atletico je barem, uzalud, ubacivao loptu u Schwarzerov kazneni prostor, a Chelsea? Mourinhova momčad nije napravila ništa, izuzev što je usamljeni Fernando Torres protiv bivšeg kluba izborio dva slobodnjaka na 20 metara. Oba je upropastio David Luiz. Prvi put je pogodio živi zid, a drugi put je, u 90. minuti, tukao iznad gola Thibauta Courtoisa, vratara koji u Atleticu brani na posudbi iz Chelseaja.
Što donosi uzvrat?
Uzvrat će biti potpuno drugačija priča. Mourinho će na Stamford Bridgeu nastupiti s puno ofenzivnijom momčadi koju bi trebali predvoditi Hazard i Eto`o, kojih nije bilo večeras. Dobra vijest za Mourinha je i da se vraća Ivanović koji bi na desnom boku trebao zamijeniti Cesara Azpilicuetu, najslabiju Chelseajevu kariku protiv Atletica, a loša je da će biti bez Čecha za kojeg je sezona završena.
Pravo nastupa za Chelsea u uzvratu, koji se igra sljedeće srijede, nemaju Frank Lampard i John Obi Mikel. No, to i nije veliki problem za Mourinha budući da ionako ima previše veznjaka. Problem bi mogao imati Diego Simeone koji će u Londonu biti bez kapetana Gabija koji je zbog prigovora dobio bespotrebni žuti karton.
Teške utakmice čekaju i Chelsea i Atletico
Obje momčadi očekuju teške prvenstvene utakmice u nedjelju. Chelsea, koji nakon poraza od Sunderlanda ima male šanse za naslov prvaka, gostuje kod vodećeg Liverpoola i Mourinho bi mogao odmarati igrače, te tako pomoći Redsima u borbi za naslov, a i sebi tako što će u borbi za finale Lige prvaka imati odmornu momčad. Atletico, prvoplasirana momčad Primere, gostuje Valenciji i Simeone tu ne smije kalkulirati jer ga u stopu prate Barcelona i Real.
Na Vicente Calderonu očekivano nismo dobili spektakl, no zato ćemo u srijedu na Santiago Bernabeu gledati spektakl i "igru za gol više" Reala i Bayerna.