Online zarada i porez na dohodak BiH
Moderator: Krokodil Behko
Online zarada i porez na dohodak BiH
Pozdrav,
Slijedeći mjesec očekujem priliv u iznosu od 1000€ od zarade sa moje web stranice. Uplata će ići direktno na moj bankovni račun, posalo sam upit banci i dobio odgovor da neće biti nikakvih problema što se tiče upate jer ide sa banke na banku. Zanima me da li je neko imao sličnu situaciju i da li moram plaćati porez na dohodak i kakva je procedura tu. Inače ja sam iz Tuzle.
Slijedeći mjesec očekujem priliv u iznosu od 1000€ od zarade sa moje web stranice. Uplata će ići direktno na moj bankovni račun, posalo sam upit banci i dobio odgovor da neće biti nikakvih problema što se tiče upate jer ide sa banke na banku. Zanima me da li je neko imao sličnu situaciju i da li moram plaćati porez na dohodak i kakva je procedura tu. Inače ja sam iz Tuzle.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 14888 times
- Been thanked: 2918 times
- Status: Offline
Re: Online zarada i porez na dohodak BiH
Ja da sam umjesto tebe ne bih placo, ode tries posto srbima 
Malo pomalo i sve je propalo
Zbog tebe i zbog mene, idu godine

Zbog tebe i zbog mene, idu godine
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 319 times
Nista od toga nemoj cuvati, samo ulazi, kad bude dovoljno za drugih stvari imao za ekspanziju samo ulazi i iznajmljuj, pa polako do nekretnina ces doci. Ni marke poreza nemoj placati, samo sve ulazi i bit ces 100% cist jer se pare vrte.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 3638 times
- Been thanked: 4907 times
Mozes li malo pojasniti, jesi li za nekoga nesto radio pa ce ti taj neko, za tvoj rad, uplatiti 1000 €?Tuzlakkk wrote: ↑19 Nov 2023, 11:54 Pozdrav,
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- HAVANA
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1636 times
- Been thanked: 12758 times
Kako to mislis?Da ima stalan mjesecni priliv sredstava toliki i veci?Pa nije niko lud.Kako ce opravdati priliv i izbjeci placanje? U kojoj to zemlji na planeti moze?CikCikCikPogodi wrote: ↑26 Nov 2023, 20:13 Nista od toga nemoj cuvati, samo ulazi, kad bude dovoljno za drugih stvari imao za ekspanziju samo ulazi i iznajmljuj, pa polako do nekretnina ces doci. Ni marke poreza nemoj placati, samo sve ulazi i bit ces 100% cist jer se pare vrte.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
-
- Na probnom
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
U vezi ove teme..
https://www.klix.ba/biznis/privreda/kak ... /211022065
Ono što sam ja razumio jeste plati 10 odsto i miran si i većina frilensera ne plaća porez, ali ako ti stigne opomena da platiš, zadrži 10 odsto od prihoda za svaki slučaj, za slučaj da te uhvate bezbjednosne službe.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/kak ... /211022065
Ono što sam ja razumio jeste plati 10 odsto i miran si i većina frilensera ne plaća porez, ali ako ti stigne opomena da platiš, zadrži 10 odsto od prihoda za svaki slučaj, za slučaj da te uhvate bezbjednosne službe.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 8699 times
- Been thanked: 5715 times
Ovdje (Ceska), koliko ja znam, freelance i samostalno poduzetnistvo ti je haman pa isti par opanaka - po zakonu ima dio na koji se ne placa porez (nekad je bilo oko 20 000 kruna), sve ostalo moras prijaviti i podnijeti godisnji izvjestaj (godisnji pregled/izvjestaj poreza na dohodak, podnosimo ga i mi regularno zaposleni). Zdravstveno uplacuju sami sebi i imaju lijecenje jednako kao i ostali prijavljeni(koji placaju regularno zdravstveno).
Zasto neko ko uplacuje zdravrsveno osiguranje nema pravo ni na kakvo lijecenje (kod nas), e to mi je nepoznanica.
Po tom je pametnije ne uplacivati zdravstvo, a biti na birou za zaposljavanje, ali mislimd ani to nije moguce
Imamo sigurno forumasica i forumasa koji se razumiju u tematiku
Kako je ovo pokriveno? Kako samostalni poduzetnici? HAVANA, kako to ide?
Zasto neko ko uplacuje zdravrsveno osiguranje nema pravo ni na kakvo lijecenje (kod nas), e to mi je nepoznanica.
Po tom je pametnije ne uplacivati zdravstvo, a biti na birou za zaposljavanje, ali mislimd ani to nije moguce

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- ironman
- sirius
- Has thanked: 11830 times
- Been thanked: 11991 times
Ask Vanilla.Julia-Klara wrote: ↑07 Dec 2023, 14:04 Ovdje (Ceska), koliko ja znam, freelance i samostalno poduzetnistvo ti je haman pa isti par opanaka - po zakonu ima dio na koji se ne placa porez (nekad je bilo oko 20 000 kruna), sve ostalo moras prijaviti i podnijeti godisnji izvjestaj (godisnji pregled/izvjestaj poreza na dohodak, podnosimo ga i mi regularno zaposleni). Zdravstveno uplacuju sami sebi i imaju lijecenje jednako kao i ostali prijavljeni(koji placaju regularno zdravstveno).
Po tom je pametnije ne uplacivati zdravstvo, a biti na birou za zaposljavanje, ali mislimd ani to nije moguceImamo sigurno forumasica i forumasa koji se razumiju u tematiku
![]()
dream of spring..