Bez rasprava nema ni Foruma.
Volim svoje roditelje, volim svog supruga, svoju djecu al' se ne slažemo po nekim pitanjima i to jasno i glasno kažemo, uz prihvatanje mišljenja i tolerisanje, a ako je nešto bitno za život , tražimo kompromis. Zašto onda izbjegavati raspravu na Forumu (kojem je to i svrha), brinući se o mišljenju virtualnih prijatelja zbog svoga stava i mišljenja.
Ako ću Behki biti manje simpatična ako kažem da brljavi sa začinima, ko ga šiša, ne mora me ni simpatisati, jer u tom slučaju on ispada balav za mene i ne zanima me kao sagovornik niti virtulni prijatelj i tačka. (Behka sam uzela samo za primjer, jer neće zamjeriti

)
Ako nekim slučajem dođe do "rata" među forumašima, tu su moderatori i admini koji treba da regulišu ili sankcionišu forumaše koji krše pravila i prave nemire na forumu, moje je da poštujem njihov rad (pod predpostavkom da su realni), a kad je odnos zaraćenih strana u pitanju ne mješam se ako me se ne tiče (uglavnom bude tako da se ratuje na ličnoj osnovi) , s tim da ću izreći svoje mišljenje bez obzira što će neko na to gledati kao pristranost nekom od njih, a ako će ona/onaj kontra zamjeriti to je njen/njegov problem a ne moj. Kad sazori shvatiće.
Starosna struktura forumaša na ovom forumu je zrela, i mislim da se mogu voditi zdrave diskusije bez većih problema.

koliko sam ja toga natipkala ili namljela