Rasprave na forumima

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Ružni
Status: Offline

Re: Rasprave na forumima

24 Apr 2014, 14:20

Peggy Sue wrote:Ako zaratis s nekim na temi trosjed, završio si s njim na cijelom forumu... :cudi a ja to necu...
Ne slažem se s ovim ako su u pitanju razumni forumaši. Zašto bih ja završio s nekim ako se ne slažem na nekoj temi, pa čak i ako ima malo spuštanja. Sve dok ne pređe granicu i ne ode na lično vrijeđanje, a i preko toga se može preći. Ipak je ovo VL i odnos s nickovima koje možemo zamišljati kao neke ljepotice, torte lazanje (kao što ja zamišljam svaku forumašicu ovdje :bali ) ili kao dvoglava čudovišta :hihi To što nam se stavovi manje ili više razlikuju, ne znači da ne možemo biti u korektnim odnosima Image

Ciklama

24 Apr 2014, 15:01

Bez rasprava nema ni Foruma.
Volim svoje roditelje, volim svog supruga, svoju djecu al' se ne slažemo po nekim pitanjima i to jasno i glasno kažemo, uz prihvatanje mišljenja i tolerisanje, a ako je nešto bitno za život , tražimo kompromis. Zašto onda izbjegavati raspravu na Forumu (kojem je to i svrha), brinući se o mišljenju virtualnih prijatelja zbog svoga stava i mišljenja. :cudi

Ako ću Behki biti manje simpatična ako kažem da brljavi sa začinima, ko ga šiša, ne mora me ni simpatisati, jer u tom slučaju on ispada balav za mene i ne zanima me kao sagovornik niti virtulni prijatelj i tačka. (Behka sam uzela samo za primjer, jer neće zamjeriti ;) ) :zubi
Ako nekim slučajem dođe do "rata" među forumašima, tu su moderatori i admini koji treba da regulišu ili sankcionišu forumaše koji krše pravila i prave nemire na forumu, moje je da poštujem njihov rad (pod predpostavkom da su realni), a kad je odnos zaraćenih strana u pitanju ne mješam se ako me se ne tiče (uglavnom bude tako da se ratuje na ličnoj osnovi) , s tim da ću izreći svoje mišljenje bez obzira što će neko na to gledati kao pristranost nekom od njih, a ako će ona/onaj kontra zamjeriti to je njen/njegov problem a ne moj. Kad sazori shvatiće. :tjesi

Starosna struktura forumaša na ovom forumu je zrela, i mislim da se mogu voditi zdrave diskusije bez većih problema. :pivo

:lupa koliko sam ja toga natipkala ili namljela :D. :D. :D.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

24 Apr 2014, 15:16

ja ratujem sam.. :zubi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

24 Apr 2014, 15:28

sann wrote:...ignorisem osobe,koje zele pozornost. :) Komentar dam, nesto veliko da pisem,to vec ulazi u rsprave,a to necu.
pa kad bi svi tako, onda bi forumi bili bez rasprave i sve bi se svelo na one kaladonte il´ kako se vec zovu.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

24 Apr 2014, 15:31

..mene jedino smeta kad se vode rasprave onda ovaj jedan klan koje ja pošprdno nazivam babama(da se razumimo ima tu i muškog svita) u startu protiv moji stajališta...pizda mu materina pročitaj post pa seri po meni koliko oćeš ni ja nikog ne žalim ali ja sam toliko pristojan da pročitam svaki post...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8224 times
Been thanked: 19365 times
Status: Online

24 Apr 2014, 15:32

ružni wrote:
Peggy Sue wrote:Ako zaratis s nekim na temi trosjed, završio si s njim na cijelom forumu... :cudi a ja to necu...
Ne slažem se s ovim ako su u pitanju razumni forumaši. Zašto bih ja završio s nekim ako se ne slažem na nekoj temi, pa čak i ako ima malo spuštanja. Sve dok ne pređe granicu i ne ode na lično vrijeđanje, a i preko toga se može preći. Ipak je ovo VL i odnos s nickovima koje možemo zamišljati kao neke ljepotice, torte lazanje (kao što ja zamišljam svaku forumašicu ovdje :bali ) ili kao dvoglava čudovišta :hihi To što nam se stavovi manje ili više razlikuju, ne znači da ne možemo biti u korektnim odnosima Image
Meni su najdraži i ljudi i forumaši s kojima se kvalitetno posvađam oko neke teme, naravno nema ličnih uvreda, da bi se za 5 minuta sasvim normalno zezali na drugoj temi.
Imam u reali frenda s kojim zaratim, da nas neko gleda sa strane pomislio bi da ćemo se potući i onda odjednom on pita kad ćemo na kafu ili ja kažem pravila sam sinoć kolač, donijet ću ti. Sličan odnos imam s bratom, sestrama i tatom.
S prijateljicama moram malo opreznije. Nisam se nikad ni s jednom posvađala a da se posvađam vjerovatno bi to bio kraj našeg prijateljstva ili ne bi više to bilo to.
Isto tako volim kad mi neko privatno kaže na pp šta mu smeta kod mene ili šta misli gdje griješim (nedavno mi je ciklameta na nešto skrenula pažnju :p ) i onda gledam da se to riješi. Da je tako, izbjegle bi se mnoge zablude, neprijateljstva, svađe.
Prezirem ljude koji glume da sam im divna i krasna a drugima govore drugačije ili kad čuju nešto o meni neće da me lično pitaju, nego to prihvate kao istinu i više me ne gledaju kao prije.

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

24 Apr 2014, 15:42

Ovo sto Maja kaze je istina. Mada je malo teze "posvadjati" se kvalitetno s nekim na pisanoj rijeci. Ljudi su nepovjerljivi, nesigurni, i cesto recimo salu uzimaju vrlo personalno. Otud ono "da te u oci pogledam". Mada, iskusan moze i kroz "oci" pisanja da skuzi puno toga.

Sto se tice prijateljica, i tu se slazem, zene su vecinom pogane, i tesko prijateljuju. Mada sam licno vrlo polaskana da imam par prijateljica koje nemaju ama bas nikakvih problema sa iskrenoscu, niti ljubomorom:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Ružni

24 Apr 2014, 16:25

Maja wrote:Meni su najdraži i ljudi i forumaši s kojima se kvalitetno posvađam oko neke teme, naravno nema ličnih uvreda, da bi se za 5 minuta sasvim normalno zezali na drugoj temi.
Slobodno reci da misliš na mene :p

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

24 Apr 2014, 20:26

Volim kad ljudi pošteno to rade. Ako ne želiš raspravljati ne pojavljuj se u raspravi, ako želiš budi spreman na sve a ne ono goni dok je po mom ćeifu a kad nije povuću se - pametniji popušta. :oo
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

25 Apr 2014, 10:26

Ciklama wrote: Ako ću Behki biti manje simpatična ako kažem da brljavi sa začinima, ko ga šiša, ne mora me ni simpatisati, jer u tom slučaju on ispada balav za mene i ne zanima me kao sagovornik niti virtulni prijatelj i tačka. (Behka sam uzela samo za primjer, jer neće zamjeriti ;) ) :zubi
I ja kažem svoj kontra stav uvijek, ali ga samo kažem, bez da tebe tjeram da se zbog toga osjećaš glupo i da promijeniš svoj stav..
Behko idalje ne zna razliku između kuhanih i pečenih paprika :D

Volim razmjenu mišljenja, ne volim rasprave...
Image

Ciklama

25 Apr 2014, 10:45

Peggy Sue wrote:
Ciklama wrote: Ako ću Behki biti manje simpatična ako kažem da brljavi sa začinima, ko ga šiša, ne mora me ni simpatisati, jer u tom slučaju on ispada balav za mene i ne zanima me kao sagovornik niti virtulni prijatelj i tačka. (Behka sam uzela samo za primjer, jer neće zamjeriti ;) ) :zubi
I ja kažem svoj kontra stav uvijek, ali ga samo kažem, bez da tebe tjeram da se zbog toga osjećaš glupo i da promijeniš svoj stav..

Ej, volim ja rasprave i za tebe i za sebe, al' nemam kad. :D

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9988 times
Been thanked: 11864 times

25 Apr 2014, 10:45

Peggy Sue wrote:

Pa jeste ali ovo je forum. Možda poželim katkad tvrditi da je mlijeko crno, čisto ono zanimacije i zabave radi. Nije moj problem, što se neki ljute zbog toga. :stop

Kad pročitate nešto niđe veze ili držite da je to nešto ekstremno glupo, savjetujem vam da klisnete sa teme. Već ako se poslije desetak sekundi, vratite na temu, bit ćete u manjem iskušenju da napravite neki kuršlus.

Ružni

25 Apr 2014, 10:48

Peggy Sue wrote:I ja kažem svoj kontra stav uvijek, ali ga samo kažem, bez da tebe tjeram da se zbog toga osjećaš glupo i da promijeniš svoj stav..

Zar je i to sad pravilno? Još malo pa će i tvoj potpis biti normiran :hihi

Behko, vrijeme je da objasniš forumašicama neka nova kulinarska otkrića :djed Ima da se okome na tebe iz čiste ljubomore, kao i dosad :kafa

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8224 times
Been thanked: 19365 times
Status: Online

25 Apr 2014, 11:37

Sad ću vam otkriti jednu tajnu. Behko je priznao da vas zeza na temi o začinima.

Ciklama

25 Apr 2014, 13:05

Maja wrote:Sad ću vam otkriti jednu tajnu. Behko je priznao da vas zeza na temi o začinima.
Behko je lisac. Koristi začine i kuhanje da privuče našu pažnju. :hihi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9988 times
Been thanked: 11864 times

25 Apr 2014, 17:21

Ciklama wrote:
Maja wrote:Sad ću vam otkriti jednu tajnu. Behko je priznao da vas zeza na temi o začinima.
Behko je lisac. Koristi začine i kuhanje da privuče našu pažnju. :hihi
Ja nisam lisac nego forumaš. A i odgovorna sam osoba :)

Vexy
Sitna buranija
Sitna buranija

03 May 2014, 17:11

Maja wrote:Mišljenja sam da forumi i postoje zahvaljujući tome što ljudi vole raspravljati o različitim temama.
Koja bi čar foruma bila da svako napiše svoje mišljenje i kapak. Bilo bi pravo dosadno.

Šta mislite vi zašto imamo potrebu da druge uvjeravamo u ispravnost naših stavova, kad su ti drugi nama potpuno nepoznati. Nepoznati u smislu da nemaju veze s našim privatnim životom i da ni na koji način neće utjecati na njega.

Raspravljaju li se ljudi:
-da druge okrenu na pravi (svoj) put
-zato što ne mogu da gledaju kad neko piše suprotno od onoga što oni misle
-zato što uživaju u tom nekom verbalnom nadmetanju

Volite li vi raspravljati i koliko daleko idete?
Znate li raspravljati bez vrijeđanja sugovornika?
Znate li popustiti prvi čak i kad znate da ste u pravu?

PS ne raspravljaju se samo Mrki i Čarobnjak :oo
Zna se i nama zalomiti na mnogim temama nevezanim za religiju i politiku.
volim dapišem po forumima, ali ne zalazim u rasprave preduboko :ooo .
Povuem se pre nego što padnu teške reči.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

03 May 2014, 17:57

Sve dok flame de dosegne Godwinov zakon mi je prihvatljivo. :D.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

03 May 2014, 19:39

sto znaci sa Bla i da hocemo ,,ne mozemo se posvadati

flame
de
dosegne
Godwinov
zakon,,
Što internetska rasprava postaje većom, vjerojatnost da će se pojaviti usporedba s nacistima ili Hitlerom se približava jedinici."[2][3] Drugim riječima, Godwin je primijetio ukoliko prođe dovoljno vremena, neizbježno će u svakoj internetskoj raspravi, neglede teme ili raspona, netko nešto iz rasprave usporediti sa stavovima Hitlera i nacista. :oo

Dodi,,amo :ljub
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

04 May 2014, 01:47

Štamparska greška, trebalo je pisati "ne dosegne". :why
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”