Može li funkcionisati veza na daljinu?
Moderator: spacebound
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
- Status: Offline
Re: Može li funkcionisati veza na daljinu?
Majo, zapamti ovo:
Daljina je za ljubav kao vjetar za vatru - malu vatru ugasi, a veliku rasplamsa!
Daljina je za ljubav kao vjetar za vatru - malu vatru ugasi, a veliku rasplamsa!
-
Jagoda wrote:Zato se obidjete vikendom;)))))))Trepavica wrote:Odnosi na daljinu ..Maja wrote:Iako nam net tj skajp omogućuje da se vidimo, to ne može zamijeniti susret uživo.
Može li opstati veza na daljinu ako se viđate nekolika puta godišnje?
Koliko su šanse da vam partner ostane vjeran?
Može li u tim vezama biti povjerenja?Treba puno ljubavi , strpljenja , povjerenja , razumjevanja .. To je osnova svake veze, a ako oboje imaju može funkcionirati , mada puno toga se ne može kroz ekran / mikrofon...nakon određenog vremena želje rastu , i poželi se nešto više od samog tipkanja ..i priče...
Moze bome, i te kako:) Nakon dugo godina u braku, situacija nam je nalozila da zasad moramo zivjeti odvojeno u toku sedmice. I mogu vam rec! Ponovo se "zabavljamo"Sad nam je svaki vikend haos, i puno zanimljiviji nego prije toga:) Mada smo uvijek imali fun, i dobro se zabavljali, sad je bas onako nekako fajn:) A specijalno kad jedno drugo iznenadimo u toku sedmice
O povjerenju i ne razmisljamo, imamo ga:)
Naravno da moze , rekloh ja vec , ni kontinenti nisu problem ljudima ako prava ljubav u pitanju...
Kada svi faktori koje sam navela gore vec u prvom postu, se podudare...nema se sta vise dodati..i kada osobe se dovoljno poznaju , povjerenje ide pod normalno u paketu ljubavi...
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš
- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
Jah, eto mi ostali nikad nismo bili bolesni i mi nemamo pojma što je bolest....mi uopće nemamo osjećaja za druge bolesne osobe....čudan taj anonimus prijatelj, otkad si ga upoznala odmah tema o muškim emocijama, a bogami i pitanje o vezama na daljinu (čak mi se čini da ova tema već postoji, al ajd)...sad : ko tu koga? Naša Maja je zaljubljenaMaja wrote:POSAVLJAK wrote:Jel to onaj anonimni obožavalac potaknuo neke leptiriće u stomaku?![]()
Nije on nikakav obožavalac, samo čovjek koji zna šta je bolest i koji mi je pomogao kao prijatelju.
A što se teme tiče, ako je veza počela na netu onda nema šanse. Ako je počela normalno pa se silom prilika dvoje rastavili onda je moguća. Posebno ako su rastavljeni na određeni period.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14327 times
- Been thanked: 9930 times
naravno da je zaljubljena vec mjesecima, a i on je s nama na forumu
Majaaa i Leeeb to su para dvaaaaa
ja kazem opet da ne vjerujem u ovakve veze ....
Majaaa i Leeeb to su para dvaaaaa

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9509 times
- Been thanked: 11248 times
Julia-Klara wrote:naravno da je zaljubljena vec mjesecima, a i on je s nama na forumu
Majaaa i Leeeb to su para dvaaaaa![]()

- Julia-Klara
- Forum [Bot]

ni meni nikad nije bilo jasno

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7755 times
- Been thanked: 18240 times
Julia-Klara wrote:nisam ja pisala pjesmicu
![]()
ni meni nikad nije bilo jasno

Joj ni meni.
Posavljače ne budi ljubomoran i fino odgovori na temu

- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4314 times
- Been thanked: 3241 times

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Samo se ti lati kakvog Pavela uzivo i nek gori PrahaJulia-Klara wrote: ja kazem opet da ne vjerujem u ovakve veze ....

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Vjerovala ili ne poznajem sva para koji su tako zasnovali vezu, i evo su se bome vjencali. Doduse, na istom su kontinentu, pa im je bilo lakse, i kao pametni ljudi su vrlo brzo organizovali real susret.Luna. wrote: ali ovo, virtuelno zasnivanje veze na samom pocetku na daljinu - nema od toga nista.
sto se tice povjerenja, nije ga u ovakvim slucajevima dobro ni puno imat, jer se nerijetko desi da neko nekog u tim vezama "naguzi" i pokaze se da nije bio dostojan ukazanog povjerenja. a opet, ako se nema povjerenja, veza ne moze funkcionisat. ni jedan, i ako nije na daljinu.
nije to samo gubljenje vremena, nego i zivaca...
ne kazem da nema izuzetaka...
A ovo ostalo naprdjivanje eto volimo se, ljubimo se, a 1000 milja medju nama, u pravu si: prde metla puce stap.
Sto se povjerenja tice, slazem se sa Trepkom, to ide u paketu:) Iskreno receno nikad mi ni u bunilu ne bi palo napamet da se uopce zapitam gdje je, sta radi, sem kad mi treba nesto, pa ga trznem. Kad imas zdravu vezu, jednostavno znas da nema niko drugi ni za tebe ni za njega:) I to je to. A one ljubomorne scene sto vidjam da i muskarci i zene prave, tobe jarabi. Imam smek da bih se okrenula i otisla iz istih stopa da mi se samo jednom desi. To je tesko nepostovanje i sebicnost.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš
- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
Odgovorit ću fino ako i sam autor teme odgovori na pitanjeMaja wrote:Julia-Klara wrote:nisam ja pisala pjesmicu
![]()
ni meni nikad nije bilo jasno![]()
Joj ni meni.
Posavljače ne budi ljubomoran i fino odgovori na temu

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40479 times
- Been thanked: 26698 times
- Status: Online
Naravno da ne pa i mobiteli jedva rade na daljinu a ne ljubav slab signal

Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
Sve moze da funkcionise
zasto ne i nesto na daljinu.. mozda nemoze dugo trajati, bas zbog tog loseg signala (spomenutog u jednom postu na ovu temu) al ako je pristup, namjera te iskrenost ozbiljna onda to sve ide bez poteskoca... Sve to ima svoje chari 

-
Naravno da moze. Cak i one koje zapocnu na netu, nema tu razlike.
Ono sto je, pored uzajamne ljubavi, najbitnije je da su ljudi uvijek, u svakom trenutku, potpuno iskreni i otvoreni. Tako se uklanjaju ruzne misli i ne dolazi do nesuglasica, od kojih najcesce one najsitnije dovode do najvecih problema.
Stvari, kada se odvijaju na daljinu, su cesto uvelicane, od osjecanja do problema. Zato je potpuna otvorenost u ovakvoj vezi presudna. Jedna jedina neistina (cak i obicna bijela laz) moze da je unisti.
Sretno!
Ono sto je, pored uzajamne ljubavi, najbitnije je da su ljudi uvijek, u svakom trenutku, potpuno iskreni i otvoreni. Tako se uklanjaju ruzne misli i ne dolazi do nesuglasica, od kojih najcesce one najsitnije dovode do najvecih problema.
Stvari, kada se odvijaju na daljinu, su cesto uvelicane, od osjecanja do problema. Zato je potpuna otvorenost u ovakvoj vezi presudna. Jedna jedina neistina (cak i obicna bijela laz) moze da je unisti.
Sretno!
-
- Inventar foruma
..........Mala_Mu wrote:Naravno.Ljubav ne poznaje granice.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:

Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
-
- Inventar foruma
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
JastaSpanac_113 wrote:cim nema kontakta nije dobro, je li Rume?

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
joj Ruma...volim samo sto je uvijek ovako slikovit u svojim postovima