Ramos u prvih 20 minuta "pokopao" Bayern, Real ide po 10. titulu europskog prvaka
Bayern 0 : 4 Real Madrid
Iako se očekivala velika borba Bayerna i Reala za mjesto u finalu Lige prvaka, pobjednik je bio poznat praktički nakon 20 minuta. Ramos je uništio nade Bavaraca da će obraniti naslov, a "dokrajčio" ih je Ronaldo za velikih 4:0 usred Münchena.
Real Madrid će u Lisabonu igrati za desetu titulu prvaka Europe. Španjolci su u polufinalu Lige prvaka izbacili branitelja naslova Bayern s ukupnih 5:0. Na Allianz Areni su gosti zabili četiri pogotka, a za vodstvo je asistirao Luka Modrić. Mario Mandžukić je počeo utakmicu za domaće, ali je izašao već na poluvremenu.
Real je prvu ozbiljniju priliku imao već u osmoj minuti kada je Neuer neoprezno izletio iz svog kaznenog prostora u namjeri da glavom izbije loptu, no ona je došla do Balea. Velšanin je pucao prema praznim vratima, ali nije uspio dobro naciljati.
Nedugo potom, u 16. minuti, gostujuća momčad je povela. Modrić je izveo udarac iz kuta i u sredini šesnaesterca pronašao Ramosa. Branič Reala glavom je zabio Neueru i donio vodstvo svojoj ekipi što je, pokazat će se, bio veliki šok za domaće igrače.
Nije prošlo niti četiri minute, a Bayern je primio novi pogodak. Di Maria je ubacio iz slobodnjaka, Pepe prenio loptu do Ramosa koji još jednom glavom vara Neuera i Bavarcima se dogodilo ono što je rijetko tko očekivao - primili su dva gola u prvih 20 minuta.
Loše izdanje njemačkog sastava iskoristio je i Ronaldo deset minuta prije kraja prvog poluvremena. Bila je to sjajno odigrana kontra, Benzema je uposlio Balea koji se "zaletio" prema Neueru, ali nesebično je vratio loptu Ronaldu koji nije imao težak posao postaviti velikih 3:0.
Guardiola je u nastavku utakmice ubacio Götzea, Martineza i Pizarra, ali Bayern nije uspio postići niti počasni pogodak. Pokušavali su Bavarci, trudili se, ali Realova obrana se odlično postavila i nije bilo prolaza. U posljednjim minutama Ronaldo je zabio svoj drugi gol na susretu kada je vrlo lukavo pucao nisko iz slobodnog udarca i prevario obranu Bayerna i Neuera.
"POTPUNO zasluženo!", to su bile prve riječi Carla Ancelottija nakon što je organizirao sprovod bavarskoj tiki-taki u Muenchenu. Reći "zasluženo", nakon što Bayernu u dvije utakmice zabiješ pet komada, zvučalo je kao vic. "U ovome baš možeš uživati, jer znaš da si zaslužio", nije se šalio Talijan.
Oslobodio je igrače Bayerna od pritiska obrane naslova. U Lisabonu će, nakon 12 godina, u finalu igrati Real Madrid.
"Odigrali smo fantastičnu utakmicu, posebno prvo poluvrijeme. Sjajno smo se i pripremili, sve je štimalo. Znali smo da će oni imati problema u drugom dijelu", rekao je Ancelotti nakon uistinu savršene napadačke partije. Bale, Ronaldo, Benzema - trojac pod Ancelottijem radi gotovo bez greške.
"Imaju mentalitet da mogu raditi zajedno. To rade na pravi način"
Ancelotti nije bio rječit, no ipak, ovakva pobjeda nad Bayernom, nešto je izvanserijski. Označila je i kraj njihove vladavine.
"Ja jednostavno nisam iznenađen. Znam kakve igrače imam i što mogu. Moja sreća je golema. Prvi gol nas je odveo u finale. Bilo je teško, ali uspjeli smo. Odigrali smo samo jednu lošu utakmicu, protiv Borussije. Idemo vidjeti što nas sada čeka."
Tužan će biti Xabi Alonso. Zbog žutog kartona neće vidjeti finale.
"Žao mi je Xabija, vjerujem da je to tužna stvar za igrača. No, važno je da je Real u finalu i da će u Lisabonu igrati za Xabija."
KAKO je Pep Guardiola od zastrašujućeg prvaka Europe napravio momčad koja kod kuće brani 0:3? Za to će mu uistinu trebati vremena za analizu.
"Rano je za duboke zaključke. Ovo se dogodi kada igrate loše protiv velikih momčadi", rekao je Guardiola nakon utakmice i krivnju za strašan poraz preuzeo na sebe.
"Naravno da smo razočarani i tužni nakon ovakvog poraza. Izgubili smo i ja preuzimam punu odgovornost za to. Ono što smo napravili protiv Arsenala i Uniteda, večeras nismo. Čak smo i u prvoj utakmici u Madridu imali veću kontrolu i nekoliko pravih šansi. Večeras to nismo imali i zato smo izgubili. Nogomet se igra s loptom, a mi ga nismo igrali kada smo imali loptu. To je moja odgovornost i moja krivnja. Ja sam pogriješio u nekim taktičkim idejama. Čestitam Realu na velikoj pobjedi", rekao je Guardiola, čija je momčad imala gotovo 70 posto loptu u posjedu, ali je ipak potučena.
"Moramo nastaviti dalje, moramo ovo podnijeti. To je nogomet, ako igraš loše i loše se braniš, protiv velikih momčadi ovako stradaš. Greške se na ovoj razini odmah plaćaju. Međutim, Bayern je velika momčad i ja ću pokušati podići svoje igrače"