WI FI konekcija..wtf??
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
- Status: Offline
-
Ciklama
Re: WIFI konekcija..wtf??
I ja sam korisnik njihovih usluga, paket Moja TV.
Imala sam i ranije problema sa kvaitetom neta, poslije prijave na Moja TV - tek je nastao haos. Svaki prekid sa napajanjem el. energijom ostajala sam bez neta ili tv-a, a dok radi nismo mogli surfati i gledati TV. I sigurno su 3-4 puta dolazili u kratkom periodu, i zadnji put kad sam se prijavljivala kvar i smetnje javio mi se jedan vrlo ljubazan čiko kojem sam sve lijepo objasnila a on se uvjerio u moju priču ulaskom u neki program koji mu je tačno prikazao prekide neta i Moje TV, pored brzine itd. I šta ja znam šta je napisao u nalogu, kad je njihov monter došao, pregledao je tel. liniju van kuće, otišao do "razvodne" kutije koja je negdje u selu. I od tada (dva mjeseca) bilo je nenadanih prekida sa napajanjem al' nije bilo kvara, dok brzina varira, al' da se durati.
Prije sam imala pristup modemu, sad nemam, čak nemam više automatsku dodjelu IP adresa nego sam ih morala ručno podesiti na računarima, laptopima, tabletima, mobaćima i svaki put kad neko od gostiju poželi pristup netu, moram IP aadresu dati. :S
Imala sam i ranije problema sa kvaitetom neta, poslije prijave na Moja TV - tek je nastao haos. Svaki prekid sa napajanjem el. energijom ostajala sam bez neta ili tv-a, a dok radi nismo mogli surfati i gledati TV. I sigurno su 3-4 puta dolazili u kratkom periodu, i zadnji put kad sam se prijavljivala kvar i smetnje javio mi se jedan vrlo ljubazan čiko kojem sam sve lijepo objasnila a on se uvjerio u moju priču ulaskom u neki program koji mu je tačno prikazao prekide neta i Moje TV, pored brzine itd. I šta ja znam šta je napisao u nalogu, kad je njihov monter došao, pregledao je tel. liniju van kuće, otišao do "razvodne" kutije koja je negdje u selu. I od tada (dva mjeseca) bilo je nenadanih prekida sa napajanjem al' nije bilo kvara, dok brzina varira, al' da se durati.
Prije sam imala pristup modemu, sad nemam, čak nemam više automatsku dodjelu IP adresa nego sam ih morala ručno podesiti na računarima, laptopima, tabletima, mobaćima i svaki put kad neko od gostiju poželi pristup netu, moram IP aadresu dati. :S
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ama kuršlus firma.
Jaoooo, da nemam ovaj ugovor sa telemachom o besplatnoj TV, sad bi ih skinuo sa spiska i prešao na Telemach.
Jaoooo, da nemam ovaj ugovor sa telemachom o besplatnoj TV, sad bi ih skinuo sa spiska i prešao na Telemach.
-
Blackhawk
Ako tebi adsl radi dobro i kad se kablom ukopcas sve radi super, onda nije do njih nikakav belaj nego do tebe...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Rekao sam da nema konekcije, skoro svaki put kad nestane struje.
Ne radi "adsl" lampica. Nije do mene. To je rekla i Ciklama.
-
Ciklama
Operator BHTelecoma ima uvid u konekciju, prekide, brzinu, ne mogu da vjerujem da ne reaguju ako je do njih.Krokodil Behko wrote:Rekao sam da nema konekcije, skoro svaki put kad nestane struje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ee. ovako. Sad sam ponovo guglao i naišao na neki upit na internetu a stigao je i pametan odgovor, koji bi možda mogao pomoći.
Eh sad, ja sam skinuo i instalirao taj wi fi inspector i šta sad?

You do not configure the router in Control Panel . . you do it in the router setup. You don't need the cd either . . they usually just add unnecessary complexity
You can download the manual for the router here:
ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download RT-N10
Lets take a peek at your network environment:
First:
Power Cycle everything . . Turn off the Modem, router and all pc's . . turn on the Modem and wait a few minutes for the lights to stabilize . . then turn on the router, then one pc at a time. See if you connect to the internet.
Then:
Remove all the stored wireless network profiles and search for the network again.
Then: check your browser's settings, remove any proxy settings if found here's how.
Then:
with the pc connected to the router, Click on Start . . Run . . type CMD
At the > prompt type type the following command: IPCONFIG /ALL
Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.
Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter. Come back here and Paste the results in a message.
If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB drive, or a CD-R disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
then please Download and run this Xirrus Wi-Fi Inspector, click the Networks link on the upper left and paste a screen shot of that screen here. Note that this application requires NET Framework to run. If you get an error about a missing function, download and install NET Framework.
Eh sad, ja sam skinuo i instalirao taj wi fi inspector i šta sad?

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Bla wrote: A adapter, najvjerovatnije 15V (volti) 1A (amper), može se to naći, bitno je da je ispravna voltaža, i da ne ide puno ispod tih 1000 miliampera sa snagom, a slobodno smije više, jer neće ta sprava svakako dostići tu struju. Sam konektor ti je najlakše, imaš za nabaviti onih setova DC konektora kao na slici,
pa samo nalemiš na kabl (u nekim varijantama imaš adaptera koji su već sa modularnim konektorima pa jednostavno mijenjaš onaj koji ti odgovara bez da moraš lemiti).
Eeeee Bla, evo mene opet
Nabavio sam hepek što dođe na wi fi, to jeste konektor
Obišao sam bogme tri-četiri tržna centra i na kraju ga nađem kod nekih Roma na pijaci
Za te pare, bezmalo pa mogu kupiti cijeli router i to nov
Ništa rekoh, uzimam samo konektor. Eto ti tri kerma i crta. Ali ne lezi vraže.. Nijedan od ovih što ih imam kući ne paše. Treba mi 18V - 1000mA. Ti si rekao da pazim da ne bude manje od 1000mA a kod mene su ovi svi do 500 mA.
Kasnije svratim do nekog tipa što tobože dila kvalitetne računare i slično po ovoj opštini. Eh sad, on nema od 18 nego od 19 volti. Meni se čini mala razlika?
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Re: WI FI konekcija..wtf??
Uh uh uh, uspori. Sad sam obratio pažnju na ovaj moj Thomson i ispostavilo se da kao ulaz koristi naizmjeničnu struju a ne istosmjernu.
Dakle, prvo provjeri šta piše na tvom uređaju, koja oznaka stoji pored konektora za napajanje, ili uslikaj onu pločicu/naljepnicu na pozadini pa pošalji.
Sve su prilike da ćeš morati tražiti AC adapter a ne obični DC.
Dakle, prvo provjeri šta piše na tvom uređaju, koja oznaka stoji pored konektora za napajanje, ili uslikaj onu pločicu/naljepnicu na pozadini pa pošalji.
Sve su prilike da ćeš morati tražiti AC adapter a ne obični DC.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3406 times
Vjerovatno je AC:
http://www.technicolorgateways.nl/Produ ... 0WL_LR.pdf
AC Voltage:
100-120VAC / 220-240VAC
http://www.technicolorgateways.nl/Produ ... 0WL_LR.pdf
AC Voltage:
100-120VAC / 220-240VAC
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

A jeste, vidio sam da piše tu. Znači traži se AC adapter?
Mislim da je najpametnije, da ja sutra ovo fino ponesem kod ovog što dila tehniku, pa da se na licu mjesta uvjerim, hoće li fercerati ili ne.
Mislim da je najpametnije, da ja sutra ovo fino ponesem kod ovog što dila tehniku, pa da se na licu mjesta uvjerim, hoće li fercerati ili ne.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Nije to to,
to što ste vi pronašli je samo oznaka na kakvu ulaznu struju možete priključiti sam adapter (tj. standardne napone u domaćinstvima širom svijeta 110-240V - i ta struja je svuda naizmjenična iliti AC) ccc
Ono što treba da vidiš jeste šta piše na samom uređaju, na osnovu čega se može zaključiti kakav adapter mu treba. Pogledaj na deklaraciji koja je s donje strane uređaja ili nju uslikaj, da se vidi šta piše.
Uostalom, gdje si pročitao da ti treba 18V - 1000mA tu bi trebala stajati i oznaka kakve struje, da li naizmjenične ili istosmjerne.
to što ste vi pronašli je samo oznaka na kakvu ulaznu struju možete priključiti sam adapter (tj. standardne napone u domaćinstvima širom svijeta 110-240V - i ta struja je svuda naizmjenična iliti AC) ccc
Ono što treba da vidiš jeste šta piše na samom uređaju, na osnovu čega se može zaključiti kakav adapter mu treba. Pogledaj na deklaraciji koja je s donje strane uređaja ili nju uslikaj, da se vidi šta piše.
Uostalom, gdje si pročitao da ti treba 18V - 1000mA tu bi trebala stajati i oznaka kakve struje, da li naizmjenične ili istosmjerne.
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Nije.
Da probam ponovo al' na kineskom:
Ako piše voltaža na samom uređaju (jer sumnjam da si tek tako izmislio da mu treba 18V)
onda uslikaj taj dio gdje to piše.
De kompletnu deklaraciju fotografiši.
Da probam ponovo al' na kineskom:
Ako piše voltaža na samom uređaju (jer sumnjam da si tek tako izmislio da mu treba 18V)
onda uslikaj taj dio gdje to piše.
De kompletnu deklaraciju fotografiši.
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Bla
- i dva polipa

- Mood:
To je to, samo da izbistrimo
Npr. uzmeš neku višu čašu, na nju postaviš taj telefon tako da se ne mrda i neće biti mutno
Npr. uzmeš neku višu čašu, na nju postaviš taj telefon tako da se ne mrda i neće biti mutno
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ma ne može. 
Tako sitno piše da moram staviti naočale i dobro se zagledati.
Ali sigurno piše: RATED INPUT: 18V-1A
Tako sitno piše da moram staviti naočale i dobro se zagledati.
Ali sigurno piše: RATED INPUT: 18V-1A