Zarazne bolesti i vakcinacija
Moderator: Krokodil Behko
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9285 times
- Been thanked: 10018 times
- Status: Online
Re: Sve manje djece u BiH prima MRP vakcine: Prijete nam epidemije davno iskorijenjenih bolesti
Kod mene bivsa kolegica nije vakcinisala malog ni sa jednom vakcinom, al samo zato sto ima smetnje iz autisticnog spektra i sto joj nijedan doktor ne moze i ne zeli garantovati da mu vakcina nece neuroloski nesto poremetiti.
To mi je nekako i razumljivo, al sta je sa onih 95 posto sto nit ima opravdanje nit bilo kakvog negativnog iskustva sa vakcinama. A zbog njihovih nebuloza sad se ne moze postic kolektivni imunitet protiv bolesti kojih nije ni bilo kad smo mi djeca bili. Ne znam nikog da je imao bilo kakvih problema osim mozda malo temperaturice ili oteknuca ruke, a vjerovatno ni oni. Nego su negdje nesto fol citali
To mi je nekako i razumljivo, al sta je sa onih 95 posto sto nit ima opravdanje nit bilo kakvog negativnog iskustva sa vakcinama. A zbog njihovih nebuloza sad se ne moze postic kolektivni imunitet protiv bolesti kojih nije ni bilo kad smo mi djeca bili. Ne znam nikog da je imao bilo kakvih problema osim mozda malo temperaturice ili oteknuca ruke, a vjerovatno ni oni. Nego su negdje nesto fol citali
Pobjeci sad od svega zelim
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Sve manje djece u BiH prima MRP vakcine: Prijete nam epidemije davno iskorijenjenih bolesti
A i ovo je malo pretjerivanje i ucerivanje straha. Daleko smo jos od gubitka kolektivnog imuniteta mada slazem se treba djelovati preventivno
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Izrael npr u studiji uradjenoj nakon proboja polija navodi kao jedan od razloga osim antivaksera i boli me kurac odnosa roditelja i drustvostaj jer se zbog nemogucnosti pristupa bolnicama i skolama nije ispostovo kalendar vakcinacije
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5082 times
- Been thanked: 7068 times
Ne želim biti učesnik u bilo čijim prljavim radnjama. Ili ako baš moram (u ovom slučaju i otsustvo glasa to jeste na neki način) onda ću se obasuti blatavošću neintersa.Krokodil Behko wrote: 25 Sep 2022, 11:06ina wrote: 25 Sep 2022, 10:55![]()
Odoh. Ali neću glasati.Manje ću se osjećati krivom kad izabrani ili ne započnu sprovoditi (uzaludna) obećanja.
Glasaj za Crvene brigade.
Jednostavnije rečeno: politika (generalo) me najčešće zanima kao moju nenu (hvala Bogu još živu) fudbal.
No pretpostavljam (po frtalju upraćenog) da će neko da plače. Vjerovatno desničari.
A i kako god. Ko ih .... šiša sve redom. Običan narod prolije najviše znoja i suza svakako.
Svijest ima sidrište.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14035 times
- Been thanked: 23285 times
Ovo ni google translate nemre skontat
Dozvolite da se obratimo
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5082 times
- Been thanked: 7068 times
Priznaj da bi crko da nisi progovorio. 

Svijest ima sidrište.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9907 times
- Been thanked: 16708 times
Re: Zarazne bolesti i vakcinacija
Da hocemo i otic' svi u picku materinu, nek nas opale te atomske.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1061 times
Ma ima neki kašalj već mjesec ovde u TK i Brčkom.
Isti je praćen malo temperaturama i curenje iz nosa.
Niko još ne proglašava neku opasnost.
Isti je praćen malo temperaturama i curenje iz nosa.
Niko još ne proglašava neku opasnost.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Nice
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 23898 times
- Been thanked: 10361 times
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bosni ... /231027151. Ističe da beba nije bila vakcinisana, zbog zdravstvenih komplikacija, te naglašava da ne treba dizati paniku, ali da je ovo jasan alarm, kako svi roditelji trebaju svoju djecu redovno vakcinisati, jer po njegovim riječima, to je jedini način da ih zaštite od zaraznih bolesti.
- spacebound
- Urednik foruma

Da, i upravo ovo gore je prvi komentar na takvu vijest. Najgore sto se covjecanstvu desilo je pristup internetu i nefilterisanim informacijama glupim i polupismenim osobama. Takve ce nam vratiti iskorijenjene bolesti i podici procenat smrtnosti djece.
Ono sto bi bilo fer i dosljedno od takvih je odbijanje bilo kakve medicinske pomoci.
Ono sto bi bilo fer i dosljedno od takvih je odbijanje bilo kakve medicinske pomoci.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51521 times
- Been thanked: 9149 times
Sta je bilo?spacebound wrote: 27 Oct 2023, 19:31 Da hocemo i otic' svi u picku materinu, nek nas opale te atomske.
20231027_193004.jpg
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- spacebound
- Urednik foruma

Umrla bebica od pertusisa (veliki kasalj). Ta je bolest bila skoro iskorijenjena zahvaljujuci imunizaciji djece. Medjutim s obzirom da sve vise pametnjakovica odbija vakcinisati djecu kolektivni imunitet dolazi u pitanje, pa se dese ovakve stvari.ElTriconi wrote: 28 Oct 2023, 09:57Sta je bilo?spacebound wrote: 27 Oct 2023, 19:31 Da hocemo i otic' svi u picku materinu, nek nas opale te atomske.
20231027_193004.jpg![]()
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51521 times
- Been thanked: 9149 times
Steta pa su roditelji vakcinisani ocamspacebound wrote: 28 Oct 2023, 09:59Umrla bebica od pertusisa (veliki kasalj). Ta je bolest bila skoro iskorijenjena zahvaljujuci imunizaciji djece. Medjutim s obzirom da sve vise pametnjakovica odbija vakcinisati djecu kolektivni imunitet dolazi u pitanje, pa se dese ovakve stvari.
Dipli kako je stetna vakcinacija i eto sace djete ukopat tobejarabi
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9733 times
- Been thanked: 11469 times
Bill Gates ima novu vakcinu: Već je testirana na djeci u Gambiji

Fondacija Bill&Melinda Gates uložila je 23,6 miliona dolara u američku biotehnološku kompaniju Micron Biomedial za razvoj masovne primjene vakcina bez korištenja injekcija, prenosi Nacional.
Nova tehnologija temelji se na primjeno vakcina flasterima s topivim mikroiglama. Svjetski zdravstveni stručnjaci već dugo zagovaraju ovu tehnologiju zbog potencijala da poveća vakcinisanost protiv smrtonosnih bolesti.
Jednostavnije ga je transportirati i primijeniti nego tradicionalne vakcine, posebno u siromašnijim zemljama, gdje je i dalje izazov vakcinisanje djece. Međutim, prepreka je povećanje proizvodnje.
Na testnom vakcinisanju odraslih i novorođenčadi u Gambiji ove godine Micronova tehnologija vakcina protiv ospica i rubeole pokazala se jednako sigurnom i efikasnom kao i tradicionalna, te je proizvela sličan imunosni odgovor. Vakcine je proizveo Indijski serumski institut.
Tehnologija bi "mogla pomoći u otklanjanju ključnih prepreka pri iskorjenjivanju ospica i rubeole na globalnom nivou", rekao je James Goodson, viši naučnik u odjelu za imunizaciju pri američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, Micronovoj partnerskoj instituciji.
Otklanja potrebu za hladnim mostom pri transportu, a za primjenu nije potreban zdravstveni stručnjak. Mogla bi pomoći i onima sa strahom od igle, izvijestili su iz kompanije u četvrtak.
Finansiranje će omogućiti razvoj proizvodnje desetak miliona flastera godišnje za veća klinička testiranja i širu upotrebu.
(SB)
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Re: Bill Gates ima novu vakcinu: Već je testirana na djeci u Gambiji
BizMis. 
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 30385 times
- Been thanked: 28095 times
Pa đe je bio kad su nas vakcinisali jaooo trojica me drzala
- Morgen
- Zvezda foruma

- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Jel’ ono bila neka teorija kad je bio Covid aktielan da nas on hoće sve cipovati? Ili mi se čini?
Za vakcinu
Za vakcinu
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Morgen
- Zvezda foruma

Najbolji je bio onaj falsifikovani video kad on nekom ubrizgava va vakcinu, mislim da je bilo neko malo deteDori wrote: 26 Nov 2023, 17:48 Jel’ ono bila neka teorija kad je bio Covid aktielan da nas on hoće sve cipovati? Ili mi se čini?![]()
Za vakcinu![]()
Hvala Bogu je to sve prošlo
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Kakve su teorije kruzile, za nepovjerovati. Koliko je ljudi odlučilo da se ne vakcinise zbog istih.Morgen wrote: 26 Nov 2023, 17:54Najbolji je bio onaj falsifikovani video kad on nekom ubrizgava va vakcinu, mislim da je bilo neko malo deteDori wrote: 26 Nov 2023, 17:48 Jel’ ono bila neka teorija kad je bio Covid aktielan da nas on hoće sve cipovati? Ili mi se čini?![]()
Za vakcinu![]()
Hvala Bogu je to sve prošlo
Ali šta ja pričam….Pa imamo aktivne teme po forumima gdje se raspravlja da li je Zemlja ravna….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”