Međugorje

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Međugorje

Post by laganini »

Blackhawk wrote:
laganini wrote: ..tribali bi ..ali nabrojimi tri takv ačovika na svitu...svak se ogrebe di more..ili si ti naivčina teška..
Zato nam drzave i jesu u takvom s... kakvom jesu..
Sto niko ne brine za drzavu nego svi brinu za sebe..
Isto tako ces reci i sto bi osiguravao radnika i placao za njega, dosta mu je placa, a radnik ne smije traziti da ga osiguras jer ces odmah mu dati otkaz i naci nekog drugog koji ce raditi za te pare..

A ako bi osigurao radnika, to odmah moras prijaviti i veci dobit odnosno vise posla i automatski i vise poreza drzavi...

Cuj ima pansione a neugodno mu da nista ne placa... :D. :D. :D. VIC GODINE..... :lud :lud
..di si ti vidio da ja odobravam utaju ili ne plaćanje poreza..jeli vi živite u realnom svijetu...ja govorim kako se ljudi ponašaju neovisno odakle su..i njemac se tako ponaša ako mu zakon dozvoli..oš reć da tamo neki krčmar u jablanici prikaže svako piće koje popije..a ova jk mu plješće... :lud ja stvarno ne znam jeli vi opće čitate postove ili samo zadnjeg..ili da počnem sumnjat u inteligenciju.. :lud
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

laganini wrote:
Blackhawk wrote:
laganini wrote: ..tribali bi ..ali nabrojimi tri takv ačovika na svitu...svak se ogrebe di more..ili si ti naivčina teška..
Zato nam drzave i jesu u takvom s... kakvom jesu..
Sto niko ne brine za drzavu nego svi brinu za sebe..
Isto tako ces reci i sto bi osiguravao radnika i placao za njega, dosta mu je placa, a radnik ne smije traziti da ga osiguras jer ces odmah mu dati otkaz i naci nekog drugog koji ce raditi za te pare..

A ako bi osigurao radnika, to odmah moras prijaviti i veci dobit odnosno vise posla i automatski i vise poreza drzavi...

Cuj ima pansione a neugodno mu da nista ne placa... :D. :D. :D. VIC GODINE..... :lud :lud
..di si ti vidio da ja odobravam utaju ili ne plaćanje poreza..jeli vi živite u realnom svijetu...ja govorim kako se ljudi ponašaju neovisno odakle su..i njemac se tako ponaša ako mu zakon dozvoli..oš reć da tamo neki krčmar u jablanici prikaže svako piće koje popije..a ova jk mu plješće... :lud ja stvarno ne znam jeli vi opće čitate postove ili samo zadnjeg..ili da počnem sumnjat u inteligenciju.. :lud
To stoji al što se tiče države i odnosa prema njoj, pa i plaćanju poreza treba reći da nije ista kod svih. Npr. mnogi(čitaj većina) Hrvati ne plaćaju pretplatu za TV iako PO ZAKONU moraju. :oo
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..na koga misliš hrvate ili bošnjake katoličke vjere..he,he,he,
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9871 times
Been thanked: 11666 times

Međugorje: Novčane kazne u iznosu od 40.700,00 KM

Post by Krokodil Behko »

Image

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su jučer (7.5.2014. godine) 30 inspekcijskih nadzora na području Međugorja i zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 25 prekršajnih naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 40.700,00 KM. Prekršajni nalozi ispostavljeni su za 17 poreznih obveznika koji nisu poslovali u skladu sa zakonom.

U okviru inspekcijskog nadzora mobilni tim inspektora izvršio je kontrolu hotela, pansiona, soba za izdavanje, suvenirnica i apartmana na području Međugorja, a predmet kontrola bila je provjera poštivanja odredbi Zakona o Poreznoj upravi FBiH, Zakona o doprinosima, Zakona o fiskalnim sistemima i drugih poreznih zakona.

U toku kontrola u devet slučajeva utvrđeno je da porezni obveznici ne vrše evidentiranje prometa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima, a u četiri slučaja da obavljaju djelatnost bez odobrenja za rad izdatog od strane nadležnog organa.

U jednom pansionu koji je bio predmet inspekcijskog nadzora zapečaćeno je 10 soba. Vlasniku pansiona dat je rok do kada turisti treba da napuste preostale sobe koje će nakon toga biti zapečaćene. Osim pansiona inspektori Porezne uprave FBiH su također zapečatili još jedan objekt koji je također iznajmljivao sobe turistima, iako nije imao odobrenje za rad izdato od strane nadležnog organa.

Kod tri porezna obveznika zatečena su tri neprijavljena radnika.

Vlasnicima objekata izdata su dva rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti i sedam rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i nedostataka u poslovanju poreznih obveznika.

U okviru mobilnog tima, inspektori Porezne uprave Federacije BiH su od 4. 3. do 7.5. 2014. godine na području Federacije BiH izvršili 191 inspekcijski nadzor u toku radnog vremena i van radnog vremena. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdata su 233 prekršajna naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 406.300,00 KM . U provedenim aktivnostima zatečeno je 35 neprijavljenih radnika i zapečaćeno 35 objekata. U 52 slučaja utvrđeno je da porezni obveznici nemaju odobrenje za rad izdato od strane nadležnog organa.

Kontrole poreznih obveznika nastavit će se i u narednom periodu.

(Vijestib.a)
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Međugorje: Novčane kazne u iznosu od 40.700,00 KM

Post by Spanac_113 »

sve ce bog platiti :valja
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Spanac_113 wrote:sve ce bog platiti :valja
Kakve Bog ima veze sa Međugorjem?
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

POSAVLJAK wrote:
e vidis, u pravu si :hm
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Spanac_113 wrote:
POSAVLJAK wrote:
e vidis, u pravu si :hm
:oklagija
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

:oklagija
ne znam vise sta da kazem, kako god okrenem ne valja :grana
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

S jedne strane podržavam inspekcijske kontrole jer je poznato da u Međugorju dosta dugo prevladava rad na crno ali inspekcijsko federalno haračenje po Hercegovini ne podržavam,jer je doslovno to:haračenje.
Kad Sarajevu zafali love(a to je sve češće) šalji inspekciju u Hercegovinu...ma mrš
A kad treba vratiti dio sredstava u hrvatske županije onda ne može..ma mrš još jednom
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

vila wrote:S jedne strane podržavam inspekcijske kontrole jer je poznato da u Međugorju dosta dugo prevladava rad na crno ali inspekcijsko federalno haračenje po Hercegovini ne podržavam,jer je doslovno to:haračenje.
Kad Sarajevu zafali love(a to je sve češće) šalji inspekciju u Hercegovinu...ma mrš
A kad treba vratiti dio sredstava u hrvatske županije onda ne može..ma mrš još jednom
Ko im je kriv.
Ovi su se mogli vratit i praznih dzepova....ha ja.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

vila wrote:S jedne strane podržavam inspekcijske kontrole jer je poznato da u Međugorju dosta dugo prevladava rad na crno ali inspekcijsko federalno haračenje po Hercegovini ne podržavam,jer je doslovno to:haračenje.
Jedina greška "Sarajeva" je što to nije radila od samog početka pa možda zato tebi izgleda tako.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Lebowski wrote:
Jedina greška "Sarajeva" je što to nije radila od samog početka pa možda zato tebi izgleda tako.
a u drugim djelovima BIH su inspekcije bile aktivne od početka?
pa baš i ne....da se razumjemo ja jesam za legalan rad,u svakom pogledu ali nisam za sustavno izvlačenje novaca iz hrvatskih županija!
a to se radi...samo eto možemo se praviti slijepi reći da inspekcije revno i časno rade svoj posao,po istom principu i u Međugorju i u Bugojnu...mislim ti možeš ali ja ne mogu
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Kakvo je to sustavno izvlačenje novca gdje se sjetiš nakon 20 godina doći u inspekcije? Ili gdje ti se oprašta neplaćanje pretplate za TV. Teško je govoriti da ima toga, da se izvlači baš iz hrvatskih županije bez konkretnih dokaza.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Lebowski wrote:Kakvo je to sustavno izvlačenje novca gdje se sjetiš nakon 20 godina doći u inspekcije? Ili gdje ti se oprašta neplaćanje pretplate za TV. Teško je govoriti da ima toga, da se izvlači baš iz hrvatskih županije bez konkretnih dokaza.
tko kaže da se oprašta neplaćanje tv pretplate?
ja već imam tri sudske presude o plijenidbi imovine...to što neću plaćati jednoj takvoj televiziji je drugi par rukava
ajde dušo odgovori mi:zašto bošnjačkoj politici smeta kanal na hrvatskom jeziku? ili bošnjačkoj javnosti?
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

vila wrote:
Lebowski wrote:
pa baš i ne....da se razumjemo ja jesam za legalan rad,u svakom pogledu ali nisam za sustavno izvlačenje novaca iz hrvatskih županija!
a to se radi...samo eto možemo se praviti slijepi reći da inspekcije revno i časno rade svoj posao,po istom principu i u Međugorju i u Bugojnu...mislim ti možeš ali ja ne mogu
Moja draga vilo....
Dzaba vrtis,spao ti je lanac....
Znam tu situaciju ko Drinu kad je marka bila.... :pusi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Pasaga wrote:
vila wrote:
Lebowski wrote:
Moja draga vilo....
Dzaba vrtis,spao ti je lanac....
Znam tu situaciju ko Drinu kad je marka bila.... :pusi
tebi se pravo sviđam :zubi
nakačio se i ne odustaje
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Napokon!

Poznati comedian Bill Maher rece nesto ovako: "Kad bi se oporezovale religijske ustanove, koje btw. danonocno ubiraju porez na 'spasenje', drzava bi izplivala iz duga za samo par dana."

A Medjugorje, nek mi oproste Katolici, je malo zesca patka za priproste.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Jagoda wrote:Napokon!

Poznati comedian Bill Maher rece nesto ovako: "Kad bi se oporezovale religijske ustanove, koje btw. danonocno ubiraju porez na 'spasenje', drzava bi izplivala iz duga za samo par dana."

A šta se tebe to tiče, da mi oprostiš :cudi ... puno je toga žešča patka, pa život ide ;)
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9871 times
Been thanked: 11666 times

Post by Krokodil Behko »

Jagoda wrote:Napokon!

Ne vjerujem da kod nas ima novca u vjerskim zajednicama koji bi se mogao tako oporezovati. Oni uvijek mogu reći da su to dobrovoljni prilozi građana/vjernika.
U svakom slučaju, imaju ga više od socijalnih ustanova ali je njegovo porijeklo ipak iz naroda. Država ne tjera narod da plaća vjerskim zajednicama - bilo šta.

Što se Međugorja tiče, imajući u vidu mnogobrojne "poslovne pothvate" tih vidjelica, kao i njihovo "poslovno posredništvo" unutar kojeg Gospa lično izdaje građevinske dozvole, najprije bih rekao, da je logičnije, da se gospa pojavi čak i u Teheranu nego u Međugorju.

Ali eto, neka ih. Nek razvijaju vjerski turizam i naravno - plate porez za to kao i svi drugi.
Post Reply

Return to “Religija”