Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Baš je fino krenulo. Dobio prekršaj zbog "prekoračenja roka plaćanja", a kaznu za vožnju nikad nisam dobio
Haman ću morati na sud.
Vjerovatno nisi preuzeo. Obicno ti dostave na prijavljenu adresu prebivalista, pa ako postar nikog ne zatekne, ostavi obavijest da mozes preuzeti prekrsajni nalog u roku od 5 dana u posti, il tako nesto. Ako ne preuzmes ni tad, oni ga vrate u MUP, a ovi smatraju da su ti ga uredno dostavili. Sad je vjerovatno prosao rok od 8 dana za placanje polovine kazne i onda ti odmah zaracunaju 20,00 KM na ime prekoracenja roka za placanje. Boli njih briga, zavedeno ti je u registar pa se ti pusi
Baš je fino krenulo. Dobio prekršaj zbog "prekoračenja roka plaćanja", a kaznu za vožnju nikad nisam dobio
Haman ću morati na sud.
Vjerovatno nisi preuzeo. Obicno ti dostave na prijavljenu adresu prebivalista, pa ako postar nikog ne zatekne, ostavi obavijest da mozes preuzeti prekrsajni nalog u roku od 5 dana u posti, il tako nesto. Ako ne preuzmes ni tad, oni ga vrate u MUP, a ovi smatraju da su ti ga uredno dostavili. Sad je vjerovatno prosao rok od 8 dana za placanje polovine kazne i onda ti odmah zaracunaju 20,00 KM na ime prekoracenja roka za placanje. Boli njih briga, zavedeno ti je u registar pa se ti pusi
Da sad sam provjerio tamo na stranici IDDEEA u bazi podataka. Jeste, zaračunali su dodatnih 20 KM na kaznu koju nikad nisam dobio niti sam dobio u poštanskom sandučetu obavijest. Tek sam jutros naletio tu obavijest od jučer jer ni žena ni ja nismo jučer otvarali sanduče, a u bazi piše upravo "prekoračenje roka plaćanja".
Ali platiću... ne da mi se da se s njima zajebavam po Sudu.
Ma ja, na to oni i racunaju, nece ljudi za male pare da se zivciraju po sudu. A i tad se obicno njima vise vjeruje, dzaba sto njihovom krivicom ti nisi mogao platit na vrijeme
Meni na Iddeea-i nema one kazne - ono što sam mislila/mislim da sam prekoračila brzinu pri izlasku sa AP.
Kažu kolege da može, navodno, potrajati i do 6 mj. dok dođe kazna
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Vanilla wrote: 30 Nov 2023, 09:29
Meni na Iddeea-i nema one kazne - ono što sam mislila/mislim da sam prekoračila brzinu pri izlasku sa AP.
Ak ti je u Sa, tek sad stizu one iz marta il tako nesto. Toliko tih naloga imaju da ne mogu stic. Jedan moj prijatelj u Ilijasu na autoputu prekoracio ono na samom pocetku kad su postavili kameru, tek neki dan mu stigla kazna
Ak ti je u Sa, tek sad stizu one iz marta il tako nesto. Toliko tih naloga imaju da ne mogu stic. Jedan moj prijatelj u Ilijasu na autoputu prekoracio ono na samom pocetku kad su postavili kameru, tek neki dan mu stigla kazna
Jeste, ulaz u Sa. Onda ću se ja načekati (pred kraj septembra je to bilo) - a sve se nadala da možda i nisam prekoračila brzinu...
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Svezala kosu u konjski rep, stegla k'o da je tuđa kosa i glava. Već me glava zaboljela
Koraci_u_noci wrote: 30 Nov 2023, 09:38
Ma nisi sigurno, gdje bi to
Nadam se da nisam jer, inače, vozim prilagođenom brzinom. Na to baš pazim. To sam se nešto bila zamislila