Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by rocko » 12 Nov 2023, 22:19

Superhik wrote: 12 Nov 2023, 16:33
rocko wrote: 12 Nov 2023, 14:54

To je tvoje misljenje a ne cinjenica, cinjenica je da je Ukrajina puna ili je bar bila dok nisu izginulii sto nosaju svastike i ostala nacisticka obiljezija ,
nije bitno ko prica bitno je da su to istorijske cinjenice,
Mozda nije izvrsena agresija jer su komsije malo vece ali genocid itekako je izvrsen od strane tih sto vicu slava ukraine , eno ispade blamaza kad dodje Zelinski u Kanadu i kanadjani doveli pocasnog gosta jedan od onih slava ukraini nakraju ispade on ucesvovo u genocidu nad jevrejima u Ukrajini i Poljskoj ( ni oni sa pomoz bog i za dom spremni nisu izvrsili agresiju na druge drzave al jesu genocid)
Branis branis cioniste ono ti si standardni supljeglavac kojeg nafiluju mediji i ponavlja ko papagaj .
Ja nikad ne guram rusiju ispred USA, sto se tice Palestine to sam ti vec napisao davno kada si poceo lupati gluposti i podrzavat Izrael da je nama Palestina generacijsko pitanje da su jos moje rahmetli nene i dide cekale da Palestinci budu slobodni , evo i ja cekam bar da budu dvije drzave,
Samo teski necovjek moze braniti Izrael i prije Oktobra ove godine a danas braniti Izrael i ratne zlocine prisivati etikete hamasa Bosnjacima moze samo nas neprijatelj a ako se takav kojim slucajem rodio i nosi Muslimansko ime ti su tek posebna sorta dzubriva jer takvih nema 0.0001% medju nama.

P.S. posto imas problema sa vidom podebljo sam ti odgovor iz proslog posta na pitanje ko je poceo u ukrajini
Svako se ponekad može služiti fašističkim metodama ili metodama koje lice na to. Kao incident, izuzetak,... ali ono što čini fašistu fašistom je ideologija i politika. A to je u ovom slučaju rokanje po civilima, agresija, genocid, holdomor,.... i sve to uz degradiranje naroda i države koji su na udaru. Dakle nešto nižeg ranga i ti upravo tu rusku priču ovdje plasiras. Izrael ne miješaj sa ovom temom, pogotovo zato što ja nisam nikad podrzavao Izrael. Druga stvar je kako ljudi koji su u jednoj krajnosti te te svrstaju u drugu ako se u zehru razlikujes. Izrael jeste fašistička država jer ima fašističku ideologiju i isto tako je i Rusija. Mislio sam prijaviti tvoj post za ono o dzubrivu ali neću jer očigledno imaš prostor za to čim ovdje bez osude propagiras da je:
Ukrajina počela rat,
Ukrajina fašistička,
Ukrajina vještacka tvorevina koja nema svoju historiju I drzavnopravnu tradiciju,
Slava Ukrajini fašistički pozdrav....

Šta je to drugo nego rusko-srpska šuplja zaštićena populističkim dušobrižnistvom za Palestinu?
Upravo a ukrajinska politika i ideologija je Ukrajina Ukrajincima, npr. mi smo se borili za jedan covjek jedan glas i svi ljudi jednaki zato je nasa borba bila casna.
Nadolazis od 2014 do 2022 na podruciju pod kontrolom ruskih separatista u Luhanskom Dobmas , Donjetsk od granata i snajpera je ubijeno 10 hiljada civila nisu ih ubijali rusi . izuzev ako vjerujes da su svi pocinili samoubistva.
Holdomor kako god bio tragican nije bio izuzetak nego pravilo u Staljinovom USSR gdje se islo da gladju i neimastinom utjeraju ljude u komunizam, zato Tito nije htjeo po cijenu rata u Istocni Blok

Jeli ti to komentarises rad administracije?

Ja pisem uopsteno o dzubrivu od ljudi a ako se neko pronadje u toj kategoriji , taj se mora upitati zasto se nasao tu.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 12 Nov 2023, 22:23

Krokodil Behko wrote: 12 Nov 2023, 18:44 U Melitoppolju odletio u zrak štab ruske garde.
Dzaba moj Behko dzaba.

Poslije 5 mjeseci Ukrajinske ofanzive rezultat je da rusi kontrolisu 200km2 vise nego na pocetku Ukrajinske ofanzive.
Ofanziva otisla u racku jer sve sto je valjalo poginulo ili ranjeno prosle godine, Bahkmut pojeo sve iskusne. Sad na 20km sirine minska polja krenula djeca sa par sedmica obuke i derdagije pred penziju. Rusi ih vade iz rovova ko klenove. Avdivka koja je najutvrdjenije mjesto u svijetu je pred padom sve je ovo pitanje dana.

Problem je sto rusi uvode 20 hiljada svjezih snaga svaki mjesec u borbu, nikako da ostanu bez oklopa, granata , municije. Povecali su proizvodnju vojne opreme 7 puta .

Od ljeta 2022 slusamo o stabovima koji su odletjeli u zrak, efekta nidje.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 13 Nov 2023, 05:47

rocko wrote: 12 Nov 2023, 22:19
Superhik wrote: 12 Nov 2023, 16:33
Svako se ponekad može služiti fašističkim metodama ili metodama koje lice na to. Kao incident, izuzetak,... ali ono što čini fašistu fašistom je ideologija i politika. A to je u ovom slučaju rokanje po civilima, agresija, genocid, holdomor,.... i sve to uz degradiranje naroda i države koji su na udaru. Dakle nešto nižeg ranga i ti upravo tu rusku priču ovdje plasiras. Izrael ne miješaj sa ovom temom, pogotovo zato što ja nisam nikad podrzavao Izrael. Druga stvar je kako ljudi koji su u jednoj krajnosti te te svrstaju u drugu ako se u zehru razlikujes. Izrael jeste fašistička država jer ima fašističku ideologiju i isto tako je i Rusija. Mislio sam prijaviti tvoj post za ono o dzubrivu ali neću jer očigledno imaš prostor za to čim ovdje bez osude propagiras da je:
Ukrajina počela rat,
Ukrajina fašistička,
Ukrajina vještacka tvorevina koja nema svoju historiju I drzavnopravnu tradiciju,
Slava Ukrajini fašistički pozdrav....

Šta je to drugo nego rusko-srpska šuplja zaštićena populističkim dušobrižnistvom za Palestinu?
Upravo a ukrajinska politika i ideologija je Ukrajina Ukrajincima, npr. mi smo se borili za jedan covjek jedan glas i svi ljudi jednaki zato je nasa borba bila casna.
Nadolazis od 2014 do 2022 na podruciju pod kontrolom ruskih separatista u Luhanskom Dobmas , Donjetsk od granata i snajpera je ubijeno 10 hiljada civila nisu ih ubijali rusi . izuzev ako vjerujes da su svi pocinili samoubistva.
Holdomor kako god bio tragican nije bio izuzetak nego pravilo u Staljinovom USSR gdje se islo da gladju i neimastinom utjeraju ljude u komunizam, zato Tito nije htjeo po cijenu rata u Istocni Blok

Ja pisem uopsteno o dzubrivu od ljudi a ako se neko pronadje u toj kategoriji , taj se mora upitati zasto se nasao tu.
O bio si vrlo jasan sa djubrivom al halal bilo. Ništa lično, samo apel na ton diskusije. Nisam popularan u zadnje vrijeme kod administracije jer je previše emocija oko Palestine pa se pod tim dusebriznistvom svašta prodaje kao tvoja rusko-srpska priča. I ne moraš se šliftati behku da bi isposlovao ban. Svako ima pravo na svoje mišljenje pa i ti na tu tvoju rusko-srpsku priču. Al je red da se stvari nazovu svojim imenom. Holdomor se nije desio u Estoniji, Kirgistanu, okolici Moskve,... već baš u najplodnijem dijelu SSSR Ukrajini kao ekstra mjera i kazna pošto je Ukrajina uvijek imala nacionalizam i težinu ka nezavisnosti. A što se tiče te priče o 10000 ubijenih Rusa u Donjecku od 2014 i potrebe da se zaštite,... to je laž i ruska propaganda. Kada separatisti oružano otcijepe dio teritorije i etnički očiste naravno da dodje do rata. Rat u Ukrajini su počeli Rusi i kraj priče. Rusi imaju fašističku ideologiju ruskog sveta i degradiranja drugih naroda i država i isto kraj priče. I naravno Slava Ukrajini. A Bosna Bosancima/Bosnjacima gdje je zvanični jezik bosanski. Akobogda, doći će i bolji vakat

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 16 Nov 2023, 23:26

Superhik wrote: 13 Nov 2023, 05:47

O bio si vrlo jasan sa djubrivom al halal bilo. Ništa lično, samo apel na ton diskusije. Nisam popularan u zadnje vrijeme kod administracije jer je previše emocija oko Palestine pa se pod tim dusebriznistvom svašta prodaje kao tvoja rusko-srpska priča. I ne moraš se šliftati behku da bi isposlovao ban. Svako ima pravo na svoje mišljenje pa i ti na tu tvoju rusko-srpsku priču. Al je red da se stvari nazovu svojim imenom. Holdomor se nije desio u Estoniji, Kirgistanu, okolici Moskve,... već baš u najplodnijem dijelu SSSR Ukrajini kao ekstra mjera i kazna pošto je Ukrajina uvijek imala nacionalizam i težinu ka nezavisnosti. A što se tiče te priče o 10000 ubijenih Rusa u Donjecku od 2014 i potrebe da se zaštite,... to je laž i ruska propaganda. Kada separatisti oružano otcijepe dio teritorije i etnički očiste naravno da dodje do rata. Rat u Ukrajini su počeli Rusi i kraj priče. Rusi imaju fašističku ideologiju ruskog sveta i degradiranja drugih naroda i država i isto kraj priče. I naravno Slava Ukrajini. A Bosna Bosancima/Bosnjacima gdje je zvanični jezik bosanski. Akobogda, doći će i bolji vakat
Ja navodim cinjenice, svako ko nije bio za komunizam je bio kaznjavan, nije bilo bitno sto se svi kaznjavaju i pravi i krivi, pogledati pod Cazinska Buna, u mom kraju ukinut zeljeznicki saobracaja sve ko kazna za manjak ljubavi prema crvenoj petokraci.
Ako se sa kime Behko kosi u stavovima i raspravlja to sam ja , Behko ne banuje zato sto se neslaze sa sagovornikom nego sto sagovornik manjka kulturu dialoga.
Fakti su jasni za sve ovo rata u Ukrajini ukupno 8000 civila na obje strane je ubijeno sto bi jedan forumas rekao " toliko je mitar zena i djece poklo po Istocnoj Bosni u prvoj hefti rata"
Rusija je multietnicka drzava a koliko su fasisti vidijelo se u toku putinove posjete Dagestanu na Bajram ( osim ako vjerujes da onaj narod puskom natjeran da uzima selfije sa njim)
Bosna je jos od AVNOJ-a Bosanska.

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 454 times
Been thanked: 1033 times

Post by baton » 17 Nov 2023, 08:49

Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

mishic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 9 times
Been thanked: 191 times

Post by mishic » 22 Nov 2023, 14:26

Da se tokom rata kada sve bude napregnuto do maksimuma često pojave nesporazumi unutar neke zemlje koja je u ratu prije je pravilo nego izuzetak. Za takvu pojavu već dugo se piše i u Ukrajini zbog čega svi oni koji Ukrajini žele dobro, žale i nadaju se da će se ovo prevazići, da će razum nadvladati, sujete splasnuti a interes Ukrajine pobijediti i taj opasni izazov. No, nažalost, čini se da ovo eskalira.

"U INTERVJUU BRITANCIMA: Volodimir Zelenski prvi put javno priznao da postoji sukob sa Valerijem Zalužnim
Zelenski ističe da Zalužni ima pravo da se politički angažuje, ali tada neće moći da komanduje."

Ova potvrda iz usta Zelenskog to potvrđuje i nagovještava nastanak dubokog jaza u ukrajinskom društvu na štetu i žalost svih onih koji su na strani Ukrajine. Šteta zbog ovoga za Ukrajinu je nemjeriva i veoma opasna. Različiti pogledi i stavovi česti su i što god je situacija teža oni su sve češći pa čak i razumljivi uz obaveznu opasku da raskolima kumuju i neprijateljska propaganda ali i unutarnje "profiterstvo" ali je na kraju jedino što je razumno i korisno da se to stiša, splasne, prevaziđe i ne proizvede more posljedica od kojih je svaka sve opasnija od opasnije.

I u ovom slučaju bilo je za očekivati da će razum pobijediti, da će obje strane, posebno s toga što se radi o vrhu, ključnim ljudima u vojsci i politici, nadići ovaj sukob, spustiti tenzije, zanemariti sujete i tako omogućiti da Ukrajina pobijedi. Ne bude li tako svi će biti na gubitku izuzev Rusije.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24797 times
Been thanked: 25265 times

Post by ironman » 22 Nov 2023, 17:24

Ruski predsjednik Vladimir Putin se obratio na samitu G20 kazavši kako treba razmišljati kako zaustaviti rat u Ukrajini.

"Trebali bi razmisliti o tome kako zaustaviti rat u Ukrajini jer je ovaj rat tragedija", kazao je Putin.

Rekao je da je Rusija spremna za razgovore, ali je još jednom okrivio Ukrajinu za neuspjeh pregovora.

Putin smatra da u Ukrajini postoji zakon koji zabranjuje pregovore.

Dvije su strane prethodno pregovarale, ali postignut je mali napredak jer je Rusija odbila prepustiti teritorij koji je zauzela u Ukrajini, dok Kijev želi natrag svu svoju zemlju.

Od tada Putin tvrdi da je spreman za razgovore, ali analitičari vjeruju da je malo vjerojatno da će to učiniti do rezultata američkih izbora.

Predsjednički izbori 2024. bi mogli utjecati na podršku Zapada Ukrajini s obzirom da se očekuje da će Donald Trump, koji je bio vrlo kritičan prema pružanju podrške Kijevu, osvojiti republikansku nominaciju.
dream of spring...

mishic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by mishic » 01 Dec 2023, 22:20

Putin laže!
Sve nas laže i pravi budalama pokazujući time neviđenu drskost i bezobrazluk.
Lagati o onome što svi vide vlastitim očima mogu samo diktatori koji misle da čitav svijet razmišlja njihovom glavom.

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post by Totem » 03 Dec 2023, 08:36

Bosna Bosnjacima....bravo. Zbog takvih ko tebe ce Dodik i Covic gaziti na izborima. I sa takvom politikom najkraci put do secesije RS, te HB. Samo nastavi tako. I svi sto misle ko tebe. Ponekad pocinjem da verujem da u BiH zaista nije moguc suzivot.
Jedna lasta....men'scini prolijece

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23069 times
Been thanked: 6083 times

Post by Veca » 03 Dec 2023, 17:49

kome god suzivot nije moguc, saru pod ruke i u majcicu, maticu, Bosna, Bosancima. :)
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 05 Dec 2023, 05:35

Veca wrote: 03 Dec 2023, 17:49 kome god suzivot nije moguc, saru pod ruke i u majcicu, maticu, Bosna, Bosancima. :)
Vecika
Bosna je Bosanska od AVNOJA
Bosna Bosancima pripada Al bice da Bosna Bosnjacima Malo bode oci , otpriike u toj I takvoj Alan fordovskog karaktera Bosni nema mjesta za tvog zeta I priku

Medjutim njegova ideja nije borba za Bosnu nego uvijeno I hinjsko podmetanje teze da su Bosnjaci nacisti hamasovci I sovinisti koji zele Bosnjacku Bosnu to jeste islamsku dzamahiriju /kalifat u kojem nema mjesta za druge a to nije nista drugo nego pokusaj prpremanja terena za slijedeci genocid nad Bosnjacima

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23069 times
Been thanked: 6083 times

Post by Veca » 06 Dec 2023, 00:27

Dobro. :D
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 454 times
Been thanked: 1033 times

Post by baton » 06 Dec 2023, 06:35

Slava Ukrajini
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 06 Dec 2023, 12:09

Totem wrote: 03 Dec 2023, 08:36

Bosna Bosnjacima....bravo. Zbog takvih ko tebe ce Dodik i Covic gaziti na izborima. I sa takvom politikom najkraci put do secesije RS, te HB. Samo nastavi tako. I svi sto misle ko tebe. Ponekad pocinjem da verujem da u BiH zaista nije moguc suzivot.
Bilo bi super kada bi vecina naroda u BiH zelila suzivot i BiH uopsteno. Ali posto tako nije i nece biti,.. jedina varijanta je da su Bosnjaci nosioci suvereniteta. Drugima sva gradjanska prava naravno. Dodik i Covic su nastavak politike jos od pocetka devedetih gdje im je apsolutno nebitno kako mi definisali bilo sta. Njih nismo mi proizveli. Pricalo se i za Silajdzica da je stvorio Dodika svojom radikalnom spikom,.. pa nema njega a kakav je Dodik poslije?
Stoku ne mozes fino uvjeriti u nesto, objasniti,... tako isto i susjedne nacionaliste mozes samo silom, dominacijom,... zadrzati u ovim drzavnim okvirima. Pocni od svoje carsije,... da moras birati samo da je necija a ne svacija,... sta bi izabrao ko da tu dominira? Ja kao dijete mijesanog braka nemam dvojbe niti problem prihvatiti Bosnjake kao nosioca drzavnosti. Drugacije i nije moguce. U BiH zaista nije moguc suzivot.
A tema je Ukraina. Sorry na of topic

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 06 Dec 2023, 12:19

Glupa rijec suzivot.
Pokusajte je prodati u Njemackoj ili sta ja znam negdje u Skandinaviji.
Jer suzivotom nas se pokusava obiljezit ko rijetke zivotinje u safari parku.
"Pogledajte kako lavovi i leopardi mogu imati suzivot za zebrama".
Ovdje se zivi i umire.
Jednako kao i u cijelom svijetu.
Samo sa malo vise duse...ili manje kako ko.
Zivot. Da.
Suzivot,Zdravko Mamic citat.
dream of spring...

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8800 times
Been thanked: 5560 times

Post by Mister No » 06 Dec 2023, 14:54

Lagano se dizu ruke od Ukrajine.
The Dark Side Of The Forum...

mishic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by mishic » 08 Dec 2023, 22:34

Mister No wrote: 06 Dec 2023, 14:54 Lagano se dizu ruke od Ukrajine.
Da diže popriličan broj Rusa naročito oko Avdivke gdje u kolonama nadiru dok ih dronovi kasape.
Oni iskasapljeni laganini crkavaju i pored njih se prolazi kao da su već odavno mrtvi.

To što dižu ruke ovi kojih se Ukrajina ne ne tiče nije bitno sve dok Ukrajinci misle drugačije.
I od BiH su bili digli ruke, uveli embargo ali...

Možda i Ukrajinci dožive nešto ovako

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post by Totem » 10 Dec 2023, 15:13

Superhik wrote: 06 Dec 2023, 12:09
Totem wrote: 03 Dec 2023, 08:36

Bilo bi super kada bi vecina naroda u BiH zelila suzivot i BiH uopsteno. Ali posto tako nije i nece biti,.. jedina varijanta je da su Bosnjaci nosioci suvereniteta. Drugima sva gradjanska prava naravno. Dodik i Covic su nastavak politike jos od pocetka devedetih gdje im je apsolutno nebitno kako mi definisali bilo sta. Njih nismo mi proizveli. Pricalo se i za Silajdzica da je stvorio Dodika svojom radikalnom spikom,.. pa nema njega a kakav je Dodik poslije?
Stoku ne mozes fino uvjeriti u nesto, objasniti,... tako isto i susjedne nacionaliste mozes samo silom, dominacijom,... zadrzati u ovim drzavnim okvirima. Pocni od svoje carsije,... da moras birati samo da je necija a ne svacija,... sta bi izabrao ko da tu dominira? Ja kao dijete mijesanog braka nemam dvojbe niti problem prihvatiti Bosnjake kao nosioca drzavnosti. Drugacije i nije moguce. U BiH zaista nije moguc suzivot.
A tema je Ukraina. Sorry na of topic

Samo napred....ovakvom retorikom samo dajes povod Dodiku i Covicu da se maknu od Bosne. Sa 75% teritorija. Imaju alibi. I imaju jedni Zagreb drugi Beograd. Nekad mislim da upravo Bosnjaci zele raspad BiH....
Jedna lasta....men'scini prolijece

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 10 Dec 2023, 15:24

:D. U cemu ce je ponijeti. U djepu?
E nece da moze.
Nije moglo 92' a blizu su bili pa pushing bjese.

Ontopic
Trodnevna specijalna operacija jos traje?

Cekaj sjetio sam se. U srcu :D.
dream of spring...

mishic
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by mishic » 10 Dec 2023, 15:59

"Samo napred....ovakvom retorikom samo dajes povod Dodiku i Covicu da se maknu od Bosne. Sa 75% teritorija. Imaju alibi. I imaju jedni Zagreb drugi Beograd. Nekad mislim da upravo Bosnjaci zele raspad BiH...."

Malo si se preslobodno razmahao sa ovim "alibijem i povodom". Njima, njihovim ciljevima i planovima niti treba niti traže bilo kakav alibi ili povod jer oni znaju i imaju svoje ciljeve i planove koji ne ovise ni o kome i ni o čemu sem interesa koji su sebi zacrtali.

Da Bošnjaci nisu utihnuli, prešli preko svega što im se dogodilo, prestali tragati za zločincima i zločinima, zanemarili to što im se dogodilo , okrenuli se budućnosti..., ne bi im se dogodilo da se Dodik i Čović vrate ratnim planovima i ciljevima te nastave tamo gdje su im prethodnici stali 1995.

Da je bilo snage, volje, energije i pritiska da se insistira na svakom zločinu i zločincu, da se traži odgovornost, nadoknada, štete, reparacije i sve drugo što je trebalo i moralo da se isforsira kao što je svojevremeno isforsiran holokaust, oni bi bili manji od makova zrna. Nismo tražili ono na što smo imali pravo i zbog toga se ponovo od nas pravi i traži naknadno žrtvovanje. Ta ubleha da mi treba da šutimo i trpimo da bi bili mirni i dovela nas je u poziciju obespravljene žrtve kojoj je i sam opstanak i preživljavanje ugroženo. I dok god je tako, dok se budemo sami krivili i izmišljali povode i alibije umjesto jednakosti, istih prava, zaštite identiteta, časti, dostojanstva i svega drugog kao slobodni, ponosni, ravnopravni i svjesni građani, dotle ćemo biti gaženi. Te među nama koji nas plaše alibijima i povodima treba smatrati saučesnicima onih koji nas taru.

Post Reply

Return to “Svijet”