Mjesta u Sarajevu koja treba obići
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13960 times
- Been thanked: 23066 times
- Status: Offline
Re: Luksuz: Burek na Baščaršiji 20 KM, sarma 12 KM
Previse je to za bosanski standard
To je fast food
Drugo da je fine dining pa da nabije neku cijenu, ekskluzivno, napucano, nesto…
Ovo je bezze, pljacka
To je fast food
Ovo je bezze, pljacka
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2795 times
- Been thanked: 23124 times
Nemam namjeru nikoga da branim.Al ni da napadam.To su njihove odluke i planovi poslovanja.Radi da opstane i zaradi.Ako nije ok nece imati posla.Sve dok ima odluka je ispravna.Kalkulacije i troskovi su zajebana stvar.Kome vise ostane,onom na carsiji gdje je 20 ili onom na stupu gdje je 16? I pitah te… quote=HAVANA post_id=4867134 time=1702224779 user_id=3527]spacebound wrote: 10 Dec 2023, 17:28Ako su mogli do jucer prodavat jeftinije mogu i danas. Gladne oci. Ali svaki privatnik ce podrzat deracinu jer svaki voli derat.HAVANA wrote: 10 Dec 2023, 17:12
Molbica jedna.Koliko bi kostali tvoji kolaci da radis kao pravno lice i iznajmis prostor na carsiji?![]()
Molbica jedna.Koliko bi kostali gtvoji kolaci da radis kao pravno lice i iznajmis prostor na carsiji?

[/quote]
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine
2500 kirija i 6000 km plate. 425 kila bureka mjesecno samo za to.Iliti svaki dan 16 kg samo za to…Samo to,nista drugo.Haj ih namotaj majcin sine.A za 10 maraka obrok sa mesom nije skup ni lokalnom stanovnistvu.Konzerva tunjevine 5 maraka.Kome je puno nek otvori pa prodaje po 11 ako moze. Na carsiji ne moze svakako,nece ga nac ni za 2500 prostorcica nekakvog od 15-20m2 na iole smislenoj lokaciji.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 17:53 Previse je to za bosanski standard
To je fast food
Ovo je bezze, pljacka
- Fuddo
- Maliciozni seronja
I ta prica da je to zbog turista, pa njje Las Vegas da je vazda krcato turistima.
Pogotovo sto sh turisti ugkavnom iz komsiluka, ciji je standard u pet deka sa bosanskim.
Mores mu jednom burek naplatit cvanciku, i vise neces.
A oni koji imaju love, svabe i sl, svakako ne vole burek.
Pogotovo sto sh turisti ugkavnom iz komsiluka, ciji je standard u pet deka sa bosanskim.
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja
6000 km plata onom sto suce burek?HAVANA wrote: 10 Dec 2023, 18:052500 kirija i 6000 km plate. 425 kila bureka mjesecno samo za to.Iliti svaki dan 16 kg samo za to…Samo to,nista drugo.Haj ih namotaj majcin sine.A za 10 maraka obrok sa mesom nije skup ni lokalnom stanovnistvu.Konzerva tunjevine 5 maraka.Kome je puno nek otvori pa prodaje po 11 ako moze. Na carsiji ne moze svakako,nece ga nac ni za 2500 prostorcica nekakvog od 15-20m2 na iole smislenoj lokaciji.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 17:53 Previse je to za bosanski standard
To je fast food
Ovo je bezze, pljacka
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius
- Has thanked: 25509 times
- Been thanked: 26012 times
Nije burek. Nego kilogram bureka 20KM.
A moras imat najmanje dva majstora ne moze jedan.
dream of spring...
- HAVANA
- Forumaš godine
Plateeee.Ne moze sukac sam radit i od jutra do mrakaFuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:076000 km plata onom sto suce burek?HAVANA wrote: 10 Dec 2023, 18:05
2500 kirija i 6000 km plate. 425 kila bureka mjesecno samo za to.Iliti svaki dan 16 kg samo za to…Samo to,nista drugo.Haj ih namotaj majcin sine.A za 10 maraka obrok sa mesom nije skup ni lokalnom stanovnistvu.Konzerva tunjevine 5 maraka.Kome je puno nek otvori pa prodaje po 11 ako moze. Na carsiji ne moze svakako,nece ga nac ni za 2500 prostorcica nekakvog od 15-20m2 na iole smislenoj lokaciji.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Pa dobro, to je drugoironman wrote: 10 Dec 2023, 18:10 Nije burek. Nego kilogram bureka 20KM.
Ja sam mislio onaj zvrkic 20 maraka, porcija
Ko moze spucat kilu bureka pri zdravom razumu, ili ako nije jakom iz ausvica izaso…
Dozvolite da se obratimo
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3901 times
- Been thanked: 2938 times
Poznam dvojicu koji su to radli,sukali jufke i pizze
Max godina,zglobovi i ramena zdrraaavvvoo
Max godina,zglobovi i ramena zdrraaavvvoo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- HAVANA
- Forumaš godine
Nije las vegas ali mali smo mi.Fali nam kapaciteta,smjestaja,sadrzaja za ovaj broj gostiju.A da je samo iz komsiluka dodji pa vidi…Probaj rezervisati sad nesto pa javi kako ide,ja praznog ne znam.A ljeto da ne spominjem.Da je pameti poradilo bi se na ovome ozbiljnije.A stranim gostima su ove cijene smijesne.To su mi licno govorili.U qrcu ce mom igdje jest mesni obrok za ovo para sto ovde jedu.Njima su i restorani smijesni a ne buregdzinica.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:06 I ta prica da je to zbog turista, pa njje Las Vegas da je vazda krcato turistima.
- HAVANA
- Forumaš godine
Ama bolan 450 i jogurt spucam oderem se.Dje je puno 5 eura za to.Ne uzima niko radnju na carsiji da nani sefiki suce burek za 12 km kilu.Suko bi mjesec i propo.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:12Pa dobro, to je drugoironman wrote: 10 Dec 2023, 18:10 Nije burek. Nego kilogram bureka 20KM.
Ja sam mislio onaj zvrkic 20 maraka, porcija
Ko moze spucat kilu bureka pri zdravom razumu, ili ako nije jakom iz ausvica izaso…
- Fuddo
- Maliciozni seronja
To se slazem da je luksuz jeftin u odnosu na zapad.HAVANA wrote: 10 Dec 2023, 18:17Nije las vegas ali mali smo mi.Fali nam kapaciteta,smjestaja,sadrzaja za ovaj broj gostiju.A da je samo iz komsiluka dodji pa vidi…Probaj rezervisati sad nesto pa javi kako ide,ja praznog ne znam.A ljeto da ne spominjem.Da je pameti poradilo bi se na ovome ozbiljnije.A stranim gostima su ove cijene smijesne.To su mi licno govorili.U qrcu ce mom igdje jest mesni obrok za ovo para sto ovde jedu.Njima su i restorani smijesni a ne buregdzinica.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:06 I ta prica da je to zbog turista, pa njje Las Vegas da je vazda krcato turistima.
Ja opet mislim da je najvise turista tu odmah izakuce, Srbija, Hrvatska, Crna Gora…
A oni su u pet deka sa Bosnom po kupovnoj moci.
Ja se zblahno jednom kad su u avionu sa mnom bili cojek i zena, amerikanci, vicu odose maksuz u Sarajevo.

Al sto sam ja to nafalio kad su oni pitali sta da vide, jedu, jebo ti egipat i piramide, vice cojek pa to je puno bolje nego sto smo ocekivali.
Mislim se rodjo, zBismiletom ti, da se ne razocaras.
Valjda im je bilo fino, haj mu znaj
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Forumaš godine
Nema odakle ih nema a najvise avionske linije uticu na to.Ako bude ovih 5 novih,garantujem velike probleme i cijene ce poluditi tek.Vec sad steka,za to nemamo kapaciteta.Mali smo,premali.I neozbiljni,bezidejni,sputani gluposcu vlasti i svega drugog.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:22To se slazem da je luksuz jeftin u odnosu na zapad.HAVANA wrote: 10 Dec 2023, 18:17
Nije las vegas ali mali smo mi.Fali nam kapaciteta,smjestaja,sadrzaja za ovaj broj gostiju.A da je samo iz komsiluka dodji pa vidi…Probaj rezervisati sad nesto pa javi kako ide,ja praznog ne znam.A ljeto da ne spominjem.Da je pameti poradilo bi se na ovome ozbiljnije.A stranim gostima su ove cijene smijesne.To su mi licno govorili.U qrcu ce mom igdje jest mesni obrok za ovo para sto ovde jedu.Njima su i restorani smijesni a ne buregdzinica.
Ja opet mislim da je najvise turista tu odmah izakuce, Srbija, Hrvatska, Crna Gora…
Ja se zblahno jednom kad su u avionu sa mnom bili cojek i zena, amerikanci, vicu odose maksuz u Sarajevo.![]()
Al sto sam ja to nafalio kad su oni pitali sta da vide, jedu, jebo ti egipat i piramide, vice cojek pa to je puno bolje nego sto smo ocekivali.
Last edited by HAVANA on 10 Dec 2023, 18:27, edited 1 time in total.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4118 times
- Been thanked: 3084 times
Otidji u ASDZ ascinicu, burek ispod saca. I buredzike imaju. A mozes se zadrzati i na krompirusi. Jeftinija, a uzitak je isti. Tu ide lokalno stanovnistvo, neugledna je, a pita vrhunska.ironman wrote: 10 Dec 2023, 17:25 I to je burek najblizi domacem koji sam probao i krompirusa isto. Msm da je Hodzic buregdzinica ili Hadzic nisam upamtio,prije bilo pola kolaci pola buregdzinica.
Ok je cijena kad se uzme da 3KM burek u pekari. Koji te( rume oprosti) ubije lukom.

Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- HAVANA
- Forumaš godine
Meni licno je drago ko god je ostao i bori se i radi u ovoj zemlji.Dabogda milione uzeo.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ma kako nema kapacitetaHAVANA wrote: 10 Dec 2023, 18:25Nema odakle ih nema a najvise avionske linije uticu na to.Ako bude ovih 5 novih,garantujem velike probleme i cijene ce poluditi tek.Vec sad steka,za to nemamo kapaciteta.Mali smo,premali.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:22
To se slazem da je luksuz jeftin u odnosu na zapad.
Ja se zblahno jednom kad su u avionu sa mnom bili cojek i zena, amerikanci, vicu odose maksuz u Sarajevo.![]()
Odes na expedia ili hotels.com
Milion soba
Jedino sto vi varate drzavu na svemu
Ja uplatio online
Kaze ona, daj ti meni kes
Pa stani reko, ja sam platio
Ma kakvi to, to mi nako stavimo vjeruj mi, ociju mi
Haj reko
Al stvarno nisu karticu chardjali

Ojjj, Bosniooooo kontam se, bas mi nedostajes

More svakako, drznedaj
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4118 times
- Been thanked: 3084 times
Moram i ja loma na burek. K'o glista sam trenutno.

Memento Mori
- HAVANA
- Forumaš godine
Pa evo haj rezervisi sad za novu godinu i pogledaj sta je ostalo i po kojoj cijeni? Stalno me neko zove da mu nadje,nemam nikog svi puni.Hoteli su na 90% popunjenosti.Privatni isto tako.Ostalo sto je bas preskupo.Meni su prije stan rezervisali u aprilu vec za novu godinu.Ljeto po par mjeseci prije.Fuddo dragi ako ista znam to znam,bolje i od svog posla.Studiram to vec dugo,tu mi je plan za konacni bijeg od ovog sranja.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:29Ma kako nema kapacitetaHAVANA wrote: 10 Dec 2023, 18:25
Nema odakle ih nema a najvise avionske linije uticu na to.Ako bude ovih 5 novih,garantujem velike probleme i cijene ce poluditi tek.Vec sad steka,za to nemamo kapaciteta.Mali smo,premali.
Milion soba
Ja uplatio online
Haj reko
Al stvarno nisu karticu chardjali![]()
Ojjj, Bosniooooo kontam se, bas mi nedostajes![]()
More svakako, drznedaj
- Fuddo
- Maliciozni seronja
EvHAVANA wrote: 10 Dec 2023, 18:35Pa evo haj rezervisi sad za novu godinu i pogledaj sta je ostalo i po kojoj cijeni? Stalno me neko zove da mu nadje,nemam nikog svi puni.Hoteli su na 90% popunjenosti.Privatni isto tako.Ostalo sto je bas preskupo.Meni su prije stan rezervisali u aprilu vec za novu godinu.Ljeto po par mjeseci prije.Fuddo dragi ako ista znam to znam,bolje i od svog posla.Studiram to vec dugo,tu mi je plan za konacni bijeg od ovog sranja.Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:29
Ma kako nema kapaciteta
Milion soba
Ja uplatio online
Haj reko
Al stvarno nisu karticu chardjali![]()
Ojjj, Bosniooooo kontam se, bas mi nedostajes![]()
More svakako, drznedaj
https://www.hotels.com/ho697248064/resi ... e2b4378fa6
55 dolara noc
Na Carsiji
Dzaba
Nivogodisnja noc
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja