Srbijanski turbofolk u BiH

Sve o muzici, šta je aktuelno, tekstovi pjesama
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times
Status: Offline

Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji

10 Dec 2023, 20:29

Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2023, 18:17 Eto naveo sam Indexe, što kažeš lijepe pjesme, pa na to dodaj Čolića, Valentino, Orkestar, Tajči, Toma, Azra, Arsen, Hari Mata Hari,da još ne nabrajam. Pa je generacija koja je odrasla uz to ušla u udžbenike kao najkrvoločnija, koji će se i narednih 1000 godina pominjati, znači to nije to da muzika može negativno uticati.
Btw. ovim si fekalno uprljao šefa i kolodvor: nije ta generacija postala krvoločna (niti je bila najkrvoločnija, check your sources) zato što je slušala tadašnju muziku. Istu muziku je slušala i bošnjačka omladina... pa?
Možda se i jeste slušala ta muzika, ali genocid su pripremile gusle i bespuća povijesne zbiljnosti.
Za 3/5 spremni!

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji

10 Dec 2023, 20:32

HAVANA wrote: 10 Dec 2023, 18:21
Lavlje_srce wrote: 10 Dec 2023, 18:14 Poznato je da bez romske krvi nema ni strasti. Kome se ovakva zena ne svidja treba da se preispita. :oo

Mozda su dobre one sto nemaju ni mrve zivota u sebi. :oo
Ja obozavam romsku muziku.Dotle sam isao da sam pisao rijeci i ucio napamet i svirao.Ovo nije romska muzika.
Ja komentarisem Teinu energiju i izgled, a ti romsku muziku, ali neise. Nije romska muzika samo Saban Bajramovic i Sar e Roma. Upravo ovo sto pjeva Tea se pjeva na romskim svadbama i balovima i isto je u cijelom svijetu. Jedno vrijeme sam pratila najpoznatije izvodjace, ali ne mogu da ih nadjem sad. Ali to je to. Zestoki ritam.

Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13851 times
Been thanked: 22793 times

10 Dec 2023, 20:40

seln wrote: 10 Dec 2023, 19:51
Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 18:15 I brate Selne, na stranu muzika i sta mislimo o njoj
Uvod jeste malkice rasisticki
Ne znam za sta je bitno njeno porijeklo u ovom ekskluzivnom tarlahanju sisa i guzova?
Nije ti to trebalo, visak je.
Ne zahatori, zasmetalo mi je (pored krkanske muzike i kurvanjskog habitusa) ponajviše ovo "Ta(h)irovic".
To je skoro pa iskaznica svih "prilagođenih" u srbiji.
Ma meni je svejedno
Al brate, ima nasih braCkih naroda i narodnosti na forumu
Da sta pogresno ne shvate
A mi smo tolerantni i navijamo za ljubav i to
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

10 Dec 2023, 20:42

Ova je jos bolja:

Memento Mori

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

10 Dec 2023, 20:57

Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 20:40
seln wrote: 10 Dec 2023, 19:51

Ne zahatori, zasmetalo mi je (pored krkanske muzike i kurvanjskog habitusa) ponajviše ovo "Ta(h)irovic".
To je skoro pa iskaznica svih "prilagođenih" u srbiji.
Ma meni je svejedno
Da se razumijemo, nemam ništa protiv Roma. Rom je npr. Dervo Sejdić.
Cigani me ipak malo nerviraju. Ciganin je npr. Nemanja Kusturica.
Za 3/5 spremni!

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

10 Dec 2023, 20:57

seln wrote: 10 Dec 2023, 20:57
Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 20:40

Ma meni je svejedno
Ojjj :D.
Dozvolite da se obratimo

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

10 Dec 2023, 21:01

Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 20:57
seln wrote: 10 Dec 2023, 20:57
Da, više sam mislio na karakternu osobinu.
Kao ona izreka iz "Variola vera": ička je polni organ, izda je karakterna osobina.
Za 3/5 spremni!

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

10 Dec 2023, 21:08

seln wrote: 10 Dec 2023, 21:01
Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 20:57

Da, više sam mislio na karakternu osobinu.
Kao ona izreka iz "Variola vera": ička je polni organ, izda je karakterna osobina.
Dobro je
Spasili smo se :D.
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

10 Dec 2023, 21:40

Fuddo wrote: 10 Dec 2023, 21:08Dobro je
Spasili smo se :D.
Vidi Saru. I Bog stvori Zenu:

Memento Mori

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3873 times
Been thanked: 3577 times

10 Dec 2023, 22:58

seln wrote: 10 Dec 2023, 20:29
Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2023, 18:17 Eto naveo sam Indexe, što kažeš lijepe pjesme, pa na to dodaj Čolića, Valentino, Orkestar, Tajči, Toma, Azra, Arsen, Hari Mata Hari,da još ne nabrajam. Pa je generacija koja je odrasla uz to ušla u udžbenike kao najkrvoločnija, koji će se i narednih 1000 godina pominjati, znači to nije to da muzika može negativno uticati.
Btw. ovim si fekalno uprljao šefa i kolodvor: nije ta generacija postala krvoločna (niti je bila najkrvoločnija, check your sources) zato što je slušala tadašnju muziku. Istu muziku je slušala i bošnjačka omladina... pa?
Možda se i jeste slušala ta muzika, ali genocid su pripremile gusle i bespuća povijesne zbiljnosti.
Nisam ništa usrao, samo sam pozlatio time svoj argument. Ako je igdje važila ironija “Ovo nam kvari omladinu” onda je to na našim prostorima, jer su oni koji su klali 90ih, rasli uz Indexe i Azru. Slušali su Bošnjaci ali i Srbi i Hrvati, koji su do danas pjevali “Hajde da se volimo” a sutra već “Sve džamije u oblake lete”. Napisati da su takvi rasli uz gusle samo daje opravdanje onim nebulozama da su četnici bili samo oni divljaci sa brda a ne gradska raja 90-ih Milan i Zoran koji su zaklali svog komšiju i radnog kolegu.

To i jeste poenta, šund i nasilni tekstovi u pjesmama neka veze kakva će iz toga izrasti generacija. Slično sam napisao kada su krivili Zadrugu kada je Kosta u Srbiji pobio svoje učenike. Imali smo proje 30 godina Koste koji su rasli uz Branka Kockicu pa počiniše još gore zločine.

Naravno da je bilo i prije zločina (genocid u Srebrenici nije bio prvo genocid Srba nad Bošnjacima) ali prima totalno jezive dimenzije kada to uradi generacija koja u doba 90-ih, gdje smo kao bili na nivou civilizacije (simfonijski orkestar za novu godinu, tehnologija, rock škola) to počini.
Kao što i genocid nad Palestincima u 2023. nije prvi genocid u historiji, ali je pogano kada Izrael to čini u 2023. uz podršku Amerike i Europe koji se sa druge strane ponose da smo dostigli civilizacijski nivo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2738 times
Been thanked: 22708 times

10 Dec 2023, 23:11

Indexe sigurno nije sluso batko a ni caco …I da jeste kakve to veze ima i s cim? Nit to definise covjeka nit odredjuje ko je kakav.Prije ce bit iz kakve si kuce takav si.Bio ahmed il branko.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

10 Dec 2023, 23:13

Jao, i ovu temu ste okrenuli na poljitik, a mogla je biti edukativnog karaktera.

Romi su rodonacelnici flamenka, ako neko nije znao. Vise su oni donijeli ljepote ovom svijetu nego sto su neki u stanju pojmiti.:srce

Memento Mori

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Dec 2023, 23:23

seln wrote: 10 Dec 2023, 20:11
Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2023, 18:41
Shvatam te donekle što se tiče našeg fetiša prema svemu prekodrinskom, ja sam uostalom i sam poznat po tome što sam malo konzervativniji i često su mi Bošnjaci prioritet, ali šta imamo ponuditi da ne držimo našu omladinu kao taoce? Eno gledam sinoć slike na Klixu, ko će zabavljati Sarajlije za Novu Godine, Žera i Sejo Sexon :grana .
Svake godine a i narednih 10 godina iste njuške koji su bili aktuelni za doček 1989. godine.

Ja ne bih nikada dao marku u Srbiju ali tamo gostuje Ed Sheeran dok je kod nas 50. put Amel Ćurić. Ko je bio od svjetskih poznatih kod nas? Sting pred smrt, doći će nam i Eminem ali kada bude imao 60. godina, a mi ćemo tepati sebi da smo neko i nešto jer nam je došao Eminem, to omladina sluša, a omladina će tada imati unučad, a unučad će njihova zvati Eminema djedom.
I šta sad, trebamo pljuvati omladinu što nisu patriote jer neće gledati Laku i sestru mu za ovu Novu godinu, koji će radije odgledati srbijansku pjevačicu koja im dođe ili otići u komšiluk da gledaju nekoga ko paše uz njihovu generaciju?
Meni je apsolutno svejedno ko se dere za novu godinu,jer mi ne bi na pamet palo da satima stojim na hladnoci, stisnut kao sardina između nekoliko hiljada ljudi, no svakom svoje, de gustibus non est disputandum.
Mojim osvrtom nisam ciljao na dočeke nove godine, Seje, Žere, Čole, Dine i ostale havere sa četiri slova. Mislio sam upravo na importiranu prekodrinsku "kulturu". Prezirem turbo folk u svakoj njegovoj formi, isto kao i hip hop i ostala sranja sa naklapanjem i nabrajanjem, koje me podsjećaju na situaciju kad jedna kona krene da se "nagovori" drugoj. O ukusima ne raspravljam, ali ne dopuštam da neko dovodi u pitanje moje pravo da prezirem to sranje. Je li i "Bajramski party" sa Micom, Macom i Kucom stvar ukusa?
Nisam turbo patriota, ali ne zaboravljam činjenicu da su neki od "umjetnika" zabavljali one koji su klali, palili i silovali po Bosni. Isto kao što ne zaboravljam činjenicu da su se neki naši umjetnici zaklinjali "nikad Beograd", a poslije skakali po Sava centru i hajmogoreruke i svizajedno i davasčujem.
A glede i u svezi Ed Sheerana (kojeg ne slušam) i ostalih svjetskih imena: niko od nas ne može uticati na njihove planove. Interes u BiH postoji, ali oni žive od svoje muzike i ciljaju uglavnom na veće gradove. I isto tako ne mogu uticati na činjenicu da je Beograd veći grad od Sarajeva.
To stoji, ali šta smo ponudili mi da omladina ne sluša prekodrinsku muziku ili ne ide tamo slušati?

Imamo i mi nekoga ko je za to zaslužan a to je televizija Hayat. Kada se sjetim Hayata prije 20 godina, to je bila super televizija, gdje su forsirali mlade pjevače, od narodnjaka preko rockera pa sve do pop muzike, gdje su i stariji pjevači od Selme Bajrami preko Halida Bešlića pa do Sar e Roma svi bili na Hayatu, a sada je Qrac od muzičke televizije. Sada vrte na dan 20 istih spotova i to bukvalno 5 godina.

Bila je djevojka na Hayatu koja je po izgledu i glasu bila 10x bolja od Tee.
Anida Idrizović

Image

Od muškaraca smo imali ovog momka koji je imao potencijal da postane bošnjački Justin Bieber.
Denial Ahmetović

Image

Ali džaba, kada nije dovoljan samo talenat već i marketing. Imali smo ova dva zlatna talenta i nismo znali iskoristiti. Zašto nismo bolje ulagali u Amara Gileta i Mirzu Selimovića pa da njih dvojica i ne pomišljaju na Grand, pa da Srbija nudi nama novac da njih dvojica nastupaju a ne obratno?

Gledam onog starog jarca Armina Šakovića. Prije nekoliko godina je bio žiri na Hayatovom talent showu gdje se traže nove muzičke zvijezde, pita ga voditeljica “Šta mislite, u kome od ovih mladih vidite talenat?” a on bukvalno, ne lažem, izjavi “Ma niko, meni je tu najljepše kada dođem i sjednem kada sa svojim Koketom”. :bua
Yebo ga Koke, to najbolje opisuje naš mentalitet, pa kada omladina traži alternativu onda je “Vidi ga, ode u četnike”.

Još jedan zlatan momak, Emir Đulović, toliko godina bio na Hayatu i izgledao kao totalno spadalo

Image.

Momak ode samo par godina u Srbiju i napraviše ovo od njega

Image

I sad kriva ta djeca jer su otišli u četnike zato što je nekome važnije sjesti sa Koketom?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Dec 2023, 23:33

Lavlje_srce wrote: 10 Dec 2023, 23:13 Jao, i ovu temu ste okrenuli na poljitik, a mogla je biti edukativnog karaktera.

Romi su rodonacelnici flamenka, ako neko nije znao. Vise su oni donijeli ljepote ovom svijetu nego sto su neki u stanju pojmiti.:srce

Pa kada tema krene, “slušate Teu, sutra će vam doći baja mali knindza” onda se mora dotaći i ta tema. Zašto mi nismo napravili jednu takvu zvijezdu pa nam i ne bi trebala Tea, imali bi svoju Elmu, Nihadu, Nerminku. Ali ne, guraj omladini koja je 2007. godište Enesa Begovića i Šerifa Konjevića koji su djedovi za njih pa se onda neki čude što omladina traži nešto što je najbliže modernoj muzici koja sluša njihova generacija.
Najlakše je vikati “Ua četnici” umjesto da se zapitamo šta smo mi uradili pa nam danas i ne bi trebala neka Tea i bilo koja druga iz komšijskih država jer bi imali dovoljno svojih.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1348 times
Been thanked: 1615 times

10 Dec 2023, 23:50

Image
Pogled Joca Vujičića

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

11 Dec 2023, 00:06

Vi ne shvatate (posebno dijaspora) da narodu ne smeta niko. Ni Tea, ni Aleksandra, ni Gibonni, ni Merlin, ni Severina, ni Crvena Jabuka, ni Petar Graso, ni Dubioza, ni Emir Djulovic, ni Marija Serifovic, ni Dua Lipa (kad bi dosla), ni Sting, ni bilo ko. Niko, bas niko. Smetate samo vi demagozi, ali vi to necete ili ne mozete da shvatite. Uzalud je vama nesto objasnjavati.

Ja npr. jedva cekam da dodje Milica Todorovic jer je divna i divno pjeva, a za NG cu vjerovatno otici u Zenicu jer jako volim Mariju Serifovic. Vi to tumacite kao da maltene time izdajem Bosnu. Nije vama dobro Bgm.
Memento Mori

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

11 Dec 2023, 00:35

Lavlje_srce wrote: 11 Dec 2023, 00:06 Vi ne shvatate (posebno dijaspora) da narodu ne smeta niko. Ni Tea, ni Aleksandra, ni Gibonni, ni Merlin, ni Severina, ni Crvena Jabuka, ni Petar Graso, ni Dubioza, ni Emir Djulovic, ni Marija Serifovic, ni Dua Lipa (kad bi dosla), ni Sting, ni bilo ko. Niko, bas niko. Smetate samo vi demagozi, ali vi to necete ili ne mozete da shvatite. Uzalud je vama nesto objasnjavati.

Ja npr. jedva cekam da dodje Milica Todorovic jer je divna i divno pjeva, a za NG cu vjerovatno otici u Zenicu jer jako volim Mariju Serifovic. Vi to tumacite kao da maltene time izdajem Bosnu. Nije vama dobro Bgm.
Ja te sve shvatam
Volim sve sta vole mladi
Bogami
Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

11 Dec 2023, 00:41

Fuddo wrote: 11 Dec 2023, 00:35
Lavlje_srce wrote: 11 Dec 2023, 00:06 Vi ne shvatate (posebno dijaspora) da narodu ne smeta niko. Ni Tea, ni Aleksandra, ni Gibonni, ni Merlin, ni Severina, ni Crvena Jabuka, ni Petar Graso, ni Dubioza, ni Emir Djulovic, ni Marija Serifovic, ni Dua Lipa (kad bi dosla), ni Sting, ni bilo ko. Niko, bas niko. Smetate samo vi demagozi, ali vi to necete ili ne mozete da shvatite. Uzalud je vama nesto objasnjavati.

Ja te sve shvatam
Volim sve sta vole mladi
Bogami
Ma ja jako volim muziku. Pogledaj kako je Milica Todorovic ovo otpjevala:

Memento Mori

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23182 times
Been thanked: 6099 times

11 Dec 2023, 00:45

Fudo bajagi ne voli vise trbusnjake :hihi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23182 times
Been thanked: 6099 times

11 Dec 2023, 00:46

meni ona super igra, ali muzika :jok
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Post Reply

Return to “Muzika”