Da li bi pristali da volontirate u obnovi i sanaciji poplavl
Moderator: Krokodil Behko
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Da li bi pristali da volontirate u obnovi i sanaciji poplavl
Pratim ovih dana sve sto se tice poplave i odbrane od iste pa mi nesto pade na um gledajuci mnoge ljude koji danonocno dobrovoljno pomazu
Ipak, danas citam primjedbe brcaka na fb da su mnogi mladi ljudi po kaficima a samo par kilometara dalje ljudi se bore oko provaljenih nasipa i brana
OK , da ne duzim, da li bi vi pristali da dobrovoljno radite pomazete oko svih aktivnosti oko ove situacije ili bi trazili da vam plate kao sto ce to uraditi Hrvatska nezaposlenim koji se odazovu na poziv
Ipak, danas citam primjedbe brcaka na fb da su mnogi mladi ljudi po kaficima a samo par kilometara dalje ljudi se bore oko provaljenih nasipa i brana
OK , da ne duzim, da li bi vi pristali da dobrovoljno radite pomazete oko svih aktivnosti oko ove situacije ili bi trazili da vam plate kao sto ce to uraditi Hrvatska nezaposlenim koji se odazovu na poziv
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
Re: Da li bi pristali da volontirate u obnovi i sanaciji pop
Ljudi to malo pogrešno shvaćaju, i za to volontiranje treba organizacija preko nekoga. Neće niko uzet metlu i lopaticu i ići čistit blato po Doboju ili Maglaju, Odžaku tek tako.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

U pravu si Leb.
Treba tu logistike. Plan i program, oprema, alat, hrana, moralni poticaj (politicki komesari ili cajke, kako gdje). I veca uloga vlasti, ljudi moraju osjetiti prisustvo i organizaciju od strane lokalne uprave, policije, vojske, civilne zastite i sl.
Treba tu logistike. Plan i program, oprema, alat, hrana, moralni poticaj (politicki komesari ili cajke, kako gdje). I veca uloga vlasti, ljudi moraju osjetiti prisustvo i organizaciju od strane lokalne uprave, policije, vojske, civilne zastite i sl.
-
dacina_curica
Volonterski svakako, zasti da ne, naravno uz sve ovo gore nabrojano - strukturu itd...
Mislim da je i glupost plaćati nezaposlene da rade ovo jer ljudi koji bi to radili džaba i onih kojima je to dužnost ima sasvim dovoljno(ne pričam bezveze, tako kažu svugdje). Za nezaposlene naći posao na neki drugi način ako će se već trošiti pare a za sanaciju obezbijediti to što si nabrojao. Ljudi samo to i traže jer će svako čistiti svoj grad, ulicu, itd..
-
Trepavica
Da...i nakon rata volontirala sam u jednoj asocijsciji, koja je dolazila u BiH.. I vjerujem da cemo opet doci u jos većem broju...
Uvijek daaaa...

Uvijek daaaa...
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Ima Leb pravo. A mislim da je red volontirati.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
Red i dužnost svakog građana Bosne i Hercegovine ...Rockefeller wrote:Ima Leb pravo. A mislim da je red volontirati.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Opet ste u oblacima.. Sve svetac do sveca..
Mi smo u firmi koja ima 30 zaposlenih muškaraca organizirali lopatanje u Nemili, s namjerom da pomognemo očistiti škole. Od svih njih u akciju je otišao samo 1 (slovima: jedan) zaposlenik. Ostalo gospoda. Zato te priče "svako bi pomogao" okačite mačku o rep i dajte ljudima s biroa pare da to rade... Svi će imati koristi. Uostalo, ogromna sredstva su pritekla, iskoristimo ih bar na taj način, prije nego sve ode u džepove.
I ja sam se pomalo ruzno osjecala kad sam preko vikenda ispijala kaficu u carsiji. Al onda kontam, boli me briga. Niko ne zna da sam prije toga satima obilazila prihvatilišta i pomagala. Ta kafica mi je bila odmor.
Ono što me natjeralo na povraćanje, jeste razmjena fakin sličica koja se organizovala doslovno 15 metara od mjesta gdje se skuplja pomoć.
P.S. Voljela bih da mogu pratiti u čijoj će avliji završiti mašine koje su donirane za akcije čišćenja (pumpe i ostalo).
Mi smo u firmi koja ima 30 zaposlenih muškaraca organizirali lopatanje u Nemili, s namjerom da pomognemo očistiti škole. Od svih njih u akciju je otišao samo 1 (slovima: jedan) zaposlenik. Ostalo gospoda. Zato te priče "svako bi pomogao" okačite mačku o rep i dajte ljudima s biroa pare da to rade... Svi će imati koristi. Uostalo, ogromna sredstva su pritekla, iskoristimo ih bar na taj način, prije nego sve ode u džepove.
I ja sam se pomalo ruzno osjecala kad sam preko vikenda ispijala kaficu u carsiji. Al onda kontam, boli me briga. Niko ne zna da sam prije toga satima obilazila prihvatilišta i pomagala. Ta kafica mi je bila odmor.
Ono što me natjeralo na povraćanje, jeste razmjena fakin sličica koja se organizovala doslovno 15 metara od mjesta gdje se skuplja pomoć.
P.S. Voljela bih da mogu pratiti u čijoj će avliji završiti mašine koje su donirane za akcije čišćenja (pumpe i ostalo).
-
Ružni
Bio sam u kafiću prije dva dana, ali niko ne vidi da sam prije toga obišao prihvatni centar gdje bivša kasarna i odnio što sam mogao. Za te priče me zaboli, gdje su ti bili čim su vidjeli ljude po kafićima, kraj kafićakomsija wrote: Ipak, danas citam primjedbe brcaka na fb da su mnogi mladi ljudi po kaficima a samo par kilometara dalje ljudi se bore oko provaljenih nasipa i brana
Šta je dužnost u BiH je malo kompleksnije pitanje. To će spasti opet na sirotinju koja će se pokupiti sa zavoda za nezapošljavanje, kao i prethodnih dana. Budžetlije će i dalje da hlade muda po kancelarijama, ubiru najveće plate i šprdaju se s bijedom. Ta bijeda od kuće mora ponijeti svu svoju opremu jer opreme naravno nemaTrepavica wrote: Red i dužnost svakog građana Bosne i Hercegovine ...
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Nema džabe ni kod stare babe.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Nazalost nisam toliko spontana koliko bih zeljela biti ,,kada bi me netko mogao osloboditi od radnog mjesta bez otkaza ja bi uskakala u svaku prirodnu katastrofu i u tim najgorim trenutcima bi bila rado i dobrovoljno ljudima pri ruci ..obnovi ili sanaciji
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
U Sarajevu u skoro svim firmama i institucijama organizuju se akcije ciscenja drugih gradova. U vecini je pod obavezno. Pa sad ako su se ljudi digli i idu pomagati nekome bar su ovi supci predsjedavajuci mogli narodu obezbijediti opremu. A malo je bezveze da ti neko dodje sa strane i cisti pred vratima a ti sjedis i ispijas kafu. Sarajevo je dobro proslo ali je dosta raje (koje ja znam) sakupljalo donacije, vozili, dijelili i po cijele dane provodili u centrima.
Na mom poslu je na dobrovoljnoj bazi ko hoce da ide u subotu cistiti. Ne znam koliko ce se raje prijaviti, s obzirom da kolektiv vecinom sacinjavaju zene. Od toga dosta je nas koje imamo malu djecu, opet ako razmotrim cinjenicu da su se pojavile zarazne bolesti, da mogu nesto prenijeti djetetu, necu ici.
Na mom poslu je na dobrovoljnoj bazi ko hoce da ide u subotu cistiti. Ne znam koliko ce se raje prijaviti, s obzirom da kolektiv vecinom sacinjavaju zene. Od toga dosta je nas koje imamo malu djecu, opet ako razmotrim cinjenicu da su se pojavile zarazne bolesti, da mogu nesto prenijeti djetetu, necu ici.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Nekada davno je postojala riječ SOLIDARNOST a ta riječ je imala svoje značenje pa i organizaciju.Lebowski wrote:Ljudi to malo pogrešno shvaćaju, i za to volontiranje treba organizacija preko nekoga. Neće niko uzet metlu i lopaticu i ići čistit blato po Doboju ili Maglaju, Odžaku tek tako.
S tim sam sve rekao.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Ne kontam te.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

potpisujemLebowski wrote:Ne kontam te.
To je dokaz da riječ solidarnost gubi na značenju, čim ne kontate.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
- Status: Online
Kako ne kontate kad vam je čovjek sve rekao?
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Mislim da se jasno vidjelo da ima masa ljudi koji hoce pomoci i pomazu,na ovaj ili onaj nacin.Ko ima viska vremena cistice lopatom,ko ima para poslace ,nije bitan nacin,bitno je ucestvovanje.Ima i losih ljudi ali hebes ih vise necu da mislim o njima,nisu brojcano jaci sigurno i nikad nece biti,sto bi se reklo nema toliko rdjavih koliko rdjav covjek misli
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

lako je biti solidaran kad nisi iz bosne...Krokodil Behko wrote:Kako ne kontate kad vam je čovjek sve rekao?