Srbijanski turbofolk u BiH
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23606 times
- Been thanked: 21586 times
- Status: Offline
Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji
A dobro, metropola u segmentima u kojima je moguce za balkanski standard. A realno, daleko je od toga. Ima tu jos puno posla. Mislim da je izbor Benjamine za gradonacelnicu jedan od najboljih poteza ikad. Al treba dalje raditi poprilicno.
Last edited by Masamune on 12 Dec 2023, 13:34, edited 1 time in total.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji
Sace reci ovaj hejta Sarajevo 
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14879 times
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Evo Havane
Treba pobjeći na vrijeme prije nego što otvori dušu

Treba pobjeći na vrijeme prije nego što otvori dušu
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4371 times
- Been thanked: 3243 times
E moj Chan, fascinantno je kako si naivan za pametnog i obrazovanog covjeka. I u tu prodavacicu ljubicica politiku i one koji 'nas' predstavljaju se ulaze velik novac. SveCki. Posmatraj to kao teatar jer to i jeste. Ni manje niti vise.Chan wrote: 12 Dec 2023, 13:32 A dobro, metropola u segmentima u kojima je moguce za balkanski standard. A realno, daleko je od toga. Ima tu jos puno posla. Mislim da je izbor Benjamine za gradonacelnicu jedan od najboljih poteza ikad. Al treba dalje raditi poprilicno.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ja sam prije svega optimističan ili bar pokušavam biti.
- Dunjaa
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 497 times
- Been thanked: 1125 times
Znaci djevojka ne može da iznese jednu strofu pjesme do kraja, treba joj podrška publike. Jednu jedinu pjesmu ne može bez prekida da iznese. Poserem se na vokalne mogućnosti njoj i svim onim kvazi pjevačicama. A torovi ovaca pjevaju u glas...
Kako sad imam malo vremenu pogledah i zvezde granda u subotu gdje Šejla iz Tuzle učestvuje. Djevojka pjeva bolje od sve te 'komisije' uključujući i Mariju Šerifović i Snježanu i Bekutu, Cecu da ne spominjem. E sad ima li ta Šejla popularnost kao Tea. Nema, naravno. Jer mora ići i poniziti sebe na neke zvezde u Srbiji da bi dokazala koliko vrijedi. Žao mi je na šta smo spali. Ja lično ne bih dala marku za koncert Tee ili Prijovicke. Džaba da mi daju kartu ne bih otišla.
Kako sad imam malo vremenu pogledah i zvezde granda u subotu gdje Šejla iz Tuzle učestvuje. Djevojka pjeva bolje od sve te 'komisije' uključujući i Mariju Šerifović i Snježanu i Bekutu, Cecu da ne spominjem. E sad ima li ta Šejla popularnost kao Tea. Nema, naravno. Jer mora ići i poniziti sebe na neke zvezde u Srbiji da bi dokazala koliko vrijedi. Žao mi je na šta smo spali. Ja lično ne bih dala marku za koncert Tee ili Prijovicke. Džaba da mi daju kartu ne bih otišla.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Što ti je reći žena sa principima 
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9730 times
- Been thanked: 10581 times
Al koja zna o cemu prica. Na lupeta i razumije samu sebe
Pobjeci sad od svega zelim
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4199 times
- Been thanked: 3884 times
Naravno da nisi bukvalno mislio na mongolsko grleno pjevanje ali nisi mogao navesti bolji primjer, jer ga ne znaš, to je problem našeg društva.seln wrote: 12 Dec 2023, 13:20De ti, živ bio, malo pažljivije čitaj. Rekao sam šta je za mene patriotizam. A ti si više puta u istoj rečenici više puta spomenuo muziku i patriotizam.Naseef Mushroom wrote: 12 Dec 2023, 13:10
Čuj meni muzika prioritet umjesto školska, zdravstva, infrastrukture, a ti otvorio temu zbog muzičkog nastupa.
Shvataš li ti sve tako bukvalno (znam, glupo pitanje,očigledno je da shvataš). To je bilo da ne bih pitao "paše li ti išta osim srbijanskih dopičnjaka".Mongolsko grleno pjevanje? Marokanska berberska muzika? What the fuck?!![]()
![]()
U pravu si, između nas su galaksije, jer Bog zna sa koje si ti planete ako ti je to rješenje u 2023. godini da odvratimo naše mlade da manje slušaju aktuelnu muziku preko Drine.
Čak ni portugalska omladina ne sluša fado osim ako su u KUD-u ili na određene praznike.
Nisam ni mislio da slušaš mongolsko grleno pjevanje.
Ne vidjeh da je neko popljuvao Amiru Medunjanin ili Božu Vreću... biće da mi je promaklo.Čak i kada bi se i neko našao ko bi marokansku muziku i portugalski fado upakovao i prilagodio modernom vremenu, ta bi se osoba popljuvala jer to nije ta izvorna muzika.
Ovaj video to najbolje opisuje
Ovo jeste gluma ali ih dosta razgovara ovako u pravom životu. Lik navodi Guns N' Roses i Kurta Cobaina kao kontraargumenat Prijovićki, neko drugi će reći “Što slušaš Stoju? Bolji ti je Deep Purple”, ti navodiš Mongoliju kao alternativa Tei.
Ukratko, oni koji bi kao trebali biti urbani sloj društva prespavali su zadnjih 30 godina i izgubljeni su u vremenu i prostoru.
Pravi ljubitelji rock muzike širom svijeta znaju nabrojati sve rock legende zadnjih 50 godina i njihove hitove ali iznaju bar 10 rock izvođača i 20 hitova koji su se pojavili zadnjih 20 godina.
Kod nas rockeri znaju sve legende do 1991. i to je to, ako imamo sreće naletit ćemo na par koji znaju 1-2 izvođača u zadnjih 20 godina.
Kod nas urbani ne brane kvalitet i kulturu već svoju mladost i ne žele da izađu iz svoje komfort zone, i zbog toga će taj šund kako ga zovete, uvijek nadjačati i vladati na ovim prostorima. Samo zato jer je aktuelan a mladi vole aktuelno i nisu nostalgični, a ovi što bi im trebali pokazati da postoji nešto što je aktuelno a i kvalitetnije to nisu u stanju, jer znaju samo ponuditi kvalitet iz 1991. godine.
Takvi što pljuju Tee, Prije i ostale i tuše sa Nirvanom i Deep Purple, pomeni im Queens of the Stone Age pa će blehnuti u tebe kao neko ko je odrastao samo uz Južni Vetar
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Izvini, ali presra ga ti opasno Nazife 
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 29325 times
- Been thanked: 33559 times
Di si, eo malo iskre...Dunjaa wrote: 12 Dec 2023, 13:55 Znaci djevojka ne može da iznese jednu strofu pjesme do kraja, treba joj podrška publike. Jednu jedinu pjesmu ne može bez prekida da iznese. Poserem se na vokalne mogućnosti njoj i svim onim kvazi pjevačicama. A torovi ovaca pjevaju u glas...
Caveat emptor
- Dunjaa
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 497 times
- Been thanked: 1125 times
I tu sam emisiju pogledala i Urbana kako live pjeva iskru. Kakav vokal. Da se naježiž. Hvala, ZankiZanki wrote: 12 Dec 2023, 14:07Di si, eo malo iskre...Dunjaa wrote: 12 Dec 2023, 13:55 Znaci djevojka ne može da iznese jednu strofu pjesme do kraja, treba joj podrška publike. Jednu jedinu pjesmu ne može bez prekida da iznese. Poserem se na vokalne mogućnosti njoj i svim onim kvazi pjevačicama. A torovi ovaca pjevaju u glas...
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3490 times
Pa Dunja i jeste u pravu, potpuno. Talenti propadaju, stagniraju i to jeste žalosno. 
Samo što ni ona, ni ti, ni ja, ni mnogi drugi ne odlučujemo u ime mase koja je sluša.
Namjerno sam otišla na koncert Prijovićke, da vidim i čujem, doduše, obzirom da je peti koncert,
očekivala sam bar 20-30 % prazne dvorane, međutim puna je bila.
Kad je Saša Matić izišao na binu, pustio glas, ko nije do tad čuo njenu nemoć pjevanja, tad je morao,
al očito ljudima nije bitno ...
EDIT: Koraci, zamsili da sam tebe kvotala
Samo što ni ona, ni ti, ni ja, ni mnogi drugi ne odlučujemo u ime mase koja je sluša.
Namjerno sam otišla na koncert Prijovićke, da vidim i čujem, doduše, obzirom da je peti koncert,
očekivala sam bar 20-30 % prazne dvorane, međutim puna je bila.
Kad je Saša Matić izišao na binu, pustio glas, ko nije do tad čuo njenu nemoć pjevanja, tad je morao,
al očito ljudima nije bitno ...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4199 times
- Been thanked: 3884 times
Pa gdje sam pogriješio? Pitaj svakoga od tih koji su na braniku dobre muzike da navedu 10-20 stranih izvođača koji su se pojavili u zadnjih 30. godina, a puna im usta stranih izvođača da dokažu kako su nadrasa nad papcima, jesu puna usta, ali onih koji su bili poznati i prije 30 godina.
Kako ćeš omladinca u 2023. godini odvratiti od Tee kada im samo možeš ponuditi 60-godišnjake kao alternativu? A pun muzički svijet mladih kvalitetnih izvođača, samo ti urbani nisu čuli još za njih, jer su mentalno još u 1991. godini.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Okupiće se ovi opet da spase muzičku scenu i da ženama srcad opet zaigraju

Dadi će biti kao hologram.

Dadi će biti kao hologram.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14857 times
- Been thanked: 10378 times
Dunjaa wrote: 12 Dec 2023, 13:55 Znaci djevojka ne može da iznese jednu strofu pjesme do kraja, treba joj podrška publike. Jednu jedinu pjesmu ne može bez prekida da iznese. Poserem se na vokalne mogućnosti njoj i svim onim kvazi pjevačicama. A torovi ovaca pjevaju u glas...
Ovo meni nikad nece biti jasno, a negdje sam i spominjala - pustiti da me ocjenjuje Ceca, Karleusa, Viki, Miligram, pa neka umrem ne otpjevavsi nikad vise ni glasa.
NIKAD!
Sejla je fenomenalna pjevacica, skolovanog glasa, i naravno da je bolja od svih tamo, ali ce, da bi "uspjela" na grandovskoj estradi, morati pristati na uslove produkcije, jer ako ne pristane, ni od karijere nema nista
Ako se muzikom bavis za pare-radis sto ti kaze Grand.
Ako se muzikom bavis iz ljubavi, onda tamburas lokalno, i zadovoljis se onim sto dobijes.
Potenciranje da je ono sto se trenutno plasira iz Srbije, namjerno ne navodim pojedine izvodjace nego cijelu produkciju, je samo srozavanje i manipulacija masama. Jer, "narodu" je bitno hljeba i igara, neka je veselo, ko ce slusat tudju muku, i slicna sranja...
Plasiranje golih tijela, droge, zene pacenice, ostavljene osvetnice, lavice, vucice, same protiv svih...de ba...
Hajmo se bacat pred noge voljenom jer umiremo od ljubavi za njim, pa odmah poslije vazit o feminizmu.
Bizi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14857 times
- Been thanked: 10378 times
PLUS
Ko nam daje za pravo necije ponasanje i karijeru nazivati uspjesnom ili ne?
Sta ako je MayaSar upravo tamo gdje zeli biti? Ili Ilma Karahmet? Ili Fatmir Sulejmani? Jer da je drugacije, sigurna sam da bi pristali na neke ustupke.
Ko nam daje za pravo necije ponasanje i karijeru nazivati uspjesnom ili ne?
Sta ako je MayaSar upravo tamo gdje zeli biti? Ili Ilma Karahmet? Ili Fatmir Sulejmani? Jer da je drugacije, sigurna sam da bi pristali na neke ustupke.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 29325 times
- Been thanked: 33559 times
I SeveOvo meni nikad nece biti jasno, a negdje sam i spominjala - pustiti da me ocjenjuje Ceca, Karleusa, Viki, Miligram, pa neka umrem ne otpjevavsi nikad vise ni glasa.
Malo joj glasić ko magarence ali bože moj toe naše nacionale
Caveat emptor
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
A da moderacija spoji teme o Aleksandri i Tei? Svakako je ista prica i ovdje i tamo