Srbijanski turbofolk u BiH
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
- Status: Offline
Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji
Neka jos, necemo znat sta da pisemo (koje ime, mada je jedno te isto
)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22833 times
- Been thanked: 20925 times
- Status: Online
Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji
De da te odvedem na koncert od AleksandreJulia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:26 Neka jos, necemo znat sta da pisemo (koje ime, mada je jedno te isto)
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ne možemo tačno znati.Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:23 PLUS![]()
Ko nam daje za pravo necije ponasanje i karijeru nazivati uspjesnom ili ne?
Sta ako je MayaSar upravo tamo gdje zeli biti? Ili Ilma Karahmet? Ili Fatmir Sulejmani? Jer da je drugacije, sigurna sam da bi pristali na neke ustupke.
Čudno samo kako svi pjevači i pjevačice koji su se pojavili iza rata su tamo gdje žele biti, na vrhu, samo van Bosne i Hercegovine, dok svi oni koji su tamo gdje žele biti, a ostali su u Bosni, su maltene nestali.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2920 times
- Been thanked: 24199 times
Svaki put kad kazes da jednostavno nesto nije muzicki ok,vokalno,da nema nikakvu muzicku vrijednost i kad su fokusu sise i guzovi…Svaki put prica ode na nebuloze pa smo cak i do indexa dosli,omalovazavajuci njih ko biva bice tea,jala,buba vrijedniji,sta li…Nece jer od govana pita ne moze.Sto se mene tice moze deku na glavu stavit i pjevat sta hoce,ako valja valja.A to sto je nesto prekucalo pregledima,sale pune nije mjerilo uopste u smislu kvaliteta pjevanja,muzike…Ne dodju svi do mase…Dunja spomenu sejlu,cura ubija,voli,uci,zivi muziku…Jedino da se skine,ode malo na vulgarniju stranu za koji pregled vise…
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Radovic? moReChan wrote: 12 Dec 2023, 14:27De da te odvedem na koncert od AleksandreJulia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:26 Neka jos, necemo znat sta da pisemo (koje ime, mada je jedno te isto)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Kad smo kod ciganske muzike - nema dalje. Svi neka se zakopaju. I to ova verzija, s razlogom.
Ebo Teu
Ebo Teu
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Ma šta su Indexi kriviHAVANA wrote: 12 Dec 2023, 14:29 Svaki put kad kazes da jednostavno nesto nije muzicki ok,vokalno,da nema nikakvu muzicku vrijednost i kad su fokusu sise i guzovi…Svaki put prica ode na nebuloze pa smo cak i do indexa dosli,omalovazavajuci njih ko biva bice tea,jala,buba vrijedniji,sta li…Nece jer od govana pita ne moze.Sto se mene tice moze deku na glavu stavit i pjevat sta hoce,ako valja valja.A to sto je nesto prekucalo pregledima,sale pune nije mjerilo uopste u smislu kvaliteta pjevanja,muzike…Ne dodju svi do mase…Dunja spomenu sejlu,cura ubija,voli,uci,zivi muziku…Jedino da se skine,ode malo na vulgarniju stranu za koji pregled vise…
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2920 times
- Been thanked: 24199 times
Kaze pedofili.Da sam ja neko pedofilska.Chloe wrote: 12 Dec 2023, 14:38Ma šta su Indexi kriviHAVANA wrote: 12 Dec 2023, 14:29 Svaki put kad kazes da jednostavno nesto nije muzicki ok,vokalno,da nema nikakvu muzicku vrijednost i kad su fokusu sise i guzovi…Svaki put prica ode na nebuloze pa smo cak i do indexa dosli,omalovazavajuci njih ko biva bice tea,jala,buba vrijedniji,sta li…Nece jer od govana pita ne moze.Sto se mene tice moze deku na glavu stavit i pjevat sta hoce,ako valja valja.A to sto je nesto prekucalo pregledima,sale pune nije mjerilo uopste u smislu kvaliteta pjevanja,muzike…Ne dodju svi do mase…Dunja spomenu sejlu,cura ubija,voli,uci,zivi muziku…Jedino da se skine,ode malo na vulgarniju stranu za koji pregled vise…![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Da sam ja netko
pozvao bih sve djecake
dao bih im igracke i
pustio ih da se cijeli dan
igraju i jure.
Radili bi divne stvari,
prekratki bi bili dani
voleli bi svoje skole djaci
da sam ja netko
...
Svim majkama bih izbrisao bore,
ucinio da ocevi ih vole
davnu ljubav da im vrate
i da mirno zive svoje sate
da sam ja netko.
Ne bi, ne bi ljudi zivot proklinjali
sve bi ruze zeni poklanjali
kako bi se zivelo i kako bi se voljelo
i kako bi dobro bilo
i kako bi dobro bilo
da sam ja netko.
...
Svim majkama bih izbrisao bore
ucinio da ocevi ih vole
davnu ljubav da im vrate
i da mirno zive svoje sate
da sam ja netko.
Ne bi ne bi ljudi zivot proklinjali
sve bi ruze zeni poklanjali
i kako bi dobro bilo
i kako bi dobro bilo
da sam ja netko
e svašta.
- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Naseef Mushroom wrote: 12 Dec 2023, 14:04
Naravno da nisi bukvalno mislio na mongolsko grleno pjevanje ali nisi mogao navesti bolji primjer, jer ga ne znaš, to je problem našeg društva.
Majstore, ako ti niko nije javio, rock je umro negdje početkom devedestih, ma šta ti mislio o tome. Metallica i Nirvana su se još malo koprcali, Oasis je lafo bio rock, ali to je već bila hatma za rock. Ovo poslije je pop, hip hop i još kojekakva "izvučena iz guice" muzika, tipa RnB, easy listening i slično.Ovaj video to najbolje opisuje
Ovo jeste gluma ali ih dosta razgovara ovako u pravom životu. Lik navodi Guns N' Roses i Kurta Cobaina kao kontraargumenat Prijovićki, neko drugi će reći “Što slušaš Stoju? Bolji ti je Deep Purple”, ti navodiš Mongoliju kao alternativa Tei.
Ukratko, oni koji bi kao trebali biti urbani sloj društva prespavali su zadnjih 30 godina i izgubljeni su u vremenu i prostoru.
Pravi ljubitelji rock muzike širom svijeta znaju nabrojati sve rock legende zadnjih 50 godina i njihove hitove ali iznaju bar 10 rock izvođača i 20 hitova koji su se pojavili zadnjih 20 godina.
Kod nas rockeri znaju sve legende do 1991. i to je to, ako imamo sreće naletit ćemo na par koji znaju 1-2 izvođača u zadnjih 20 godina.
Bravo, bravo! Dajte ovom čovjeku kilu pečenja i pjevaljku u krilo.Kod nas urbani ne brane kvalitet i kulturu već svoju mladost i ne žele da izađu iz svoje komfort zone, i zbog toga će taj šund kako ga zovete, uvijek nadjačati i vladati na ovim prostorima. Samo zato jer je aktuelan a mladi vole aktuelno i nisu nostalgični, a ovi što bi im trebali pokazati da postoji nešto što je aktuelno a i kvalitetnije to nisu u stanju, jer znaju samo ponuditi kvalitet iz 1991. godine.
Takvi što pljuju Tee, Prije i ostale i tuše sa Nirvanom i Deep Purple, pomeni im Queens of the Stone Age pa će blehnuti u tebe kao neko ko je odrastao samo uz Južni Vetar
Eto, našao si jedan od desetak hiljada bendova za koje nas većina nije čula...i?
Mladi vole aktuelno?
Problem ti reći "ja volim džigeru i ne interesuju me hašišari"?
Bilo kako bilo: ne sluša mi se više vaz o modernitetu od momka za kojeg znam da je konzervativniji od efendije Velića.
Ako nisi do sada shvatio zašto sam otvorio temu, nema ti pomoći. Mislim da jesi, ali kako reče onaj špijun iz "Derviš i smrt": lahko je se pred sobom opravdati. Slušaj i Cecu, nikakav problem (iako je vjerovatno previše staromodna za tvoj ukus, a ima i celulit).
Za 3/5 spremni!
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ponijelo Nazifa
trebamo ga svi na foe
trebamo ga svi na foe
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25325 times
- Been thanked: 6637 times
samo mi ne baracte Semsu, Sinana i pokoju seljacku, kao ovu npr.
dize me iz mrtvih 

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25325 times
- Been thanked: 6637 times
jbt. opet ce mi dan proci na Tei
i noc, jutros ustadoh u pola 11 , uturit cu vas pod ban, sve!!!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- seln
- Osvježenje foruma

Svojevremeno je i Džinović krčmio romsku muziku... doduše, nisam siguran da jedan gađo može unijeti dušu u to.Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:33 Kad smo kod ciganske muzike - nema dalje. Svi neka se zakopaju. I to ova verzija, s razlogom.
Ebo Teu
Za 3/5 spremni!
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31430 times
- Been thanked: 29169 times
Sejli iz tuzle je kemal malovcic ujak
Nju vec pratim dugo na instagramu al kad sam ovo saznala
ovoliko
Nju vec pratim dugo na instagramu al kad sam ovo saznala
- seln
- Osvježenje foruma

Ma ja, ba... ali Sinanova "Lepa do bola" nije pedofilska.
Ili 101 verzija, u različitim muzičkim pravcima, od Billy Idola, preko Juergensa, pa do Šabana Šaulića, o "16 godina".
Za 3/5 spremni!
- seln
- Osvježenje foruma

Ne trebamo. Ima pravo na svoje mišljenje.
Za 3/5 spremni!
- Morgen
- Zvezda foruma

Rambo Amadeus für Arme
- seln
- Osvježenje foruma

Jooooohooooj!Veca wrote: 12 Dec 2023, 14:52 samo mi ne baracte Semsu, Sinana i pokoju seljacku, kao ovu npr.dize me iz mrtvih
Za 3/5 spremni!
- Morgen
- Zvezda foruma

Ovo mi je pored death metall najgore za moje osetljive usiVeca wrote: 12 Dec 2023, 14:52 samo mi ne baracte Semsu, Sinana i pokoju seljacku, kao ovu npr.dize me iz mrtvih