Srbijanski turbofolk u BiH
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14513 times
- Been thanked: 10025 times
- Status: Offline
Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji
Kakve sam ja glavobolje imala od ove muzike dok sam je "sredjivala" za radio
nedobognikom
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23951 times
- Been thanked: 6246 times
Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji
Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:33 Kad smo kod ciganske muzike - nema dalje. Svi neka se zakopaju. I to ova verzija, s razlogom.
Ebo Teu
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 30377 times
- Been thanked: 28094 times
To kad preforsiras ne izleci te nistaJulia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 15:04 Kakve sam ja glavobolje imala od ove muzike dok sam je "sredjivala" za radionedobognikom
Ja od 2014 ne mogu da slusam trube zbog jbn Guče
Bolje da sam stavila oropax i jela od šatora do šatora
- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Na onom svijetu, kad Šaban pjeva, James Brown uzme heftu godišnjeg.Veca wrote: 12 Dec 2023, 15:06Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:33 Kad smo kod ciganske muzike - nema dalje. Svi neka se zakopaju. I to ova verzija, s razlogom.
Ebo Teu
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee![]()
i sve dok je Vece zive i na ovom forumu, moj Saban ce se vrtiti i slusati!
![]()
![]()
![]()
Za 3/5 spremni!
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23951 times
- Been thanked: 6246 times
cuj Harisa i Sabana uturio u jedan post 

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- seln
- Osvježenje foruma

Mea culpa... ali uzmi mi olakšavajuću okolnost da sam se ogradio: jedan gađo ne može udahnuti dušu u pjesmu, makar imao glasovni organ kao Haris.
Za 3/5 spremni!
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8515 times
Znaci umjetnica je ko i rasprava na istu. Fali jos samo neko sa strane da uleti i podje pivskim flašama udarat.
O svemu samo ne o muzici, pjesmama ili drugim karakteristikama umjetnickog izrazaja doticne umjetnice. Recimo da je to rezultat zvijezde koju stvori Kurir. Šokantno, ekskluzivno i za mahalu.
Obzirom da nase javno mnijenje oblikuje dnevni avaz a njihovo Kurir, Blic i slicni (sve zuta štampa), ovo je idealno podneblje za ovakve umjetnike.
Edit: spomenuh jucer pismenost i obrazovanje.
Da smo samo malkice pismeniji...
O svemu samo ne o muzici, pjesmama ili drugim karakteristikama umjetnickog izrazaja doticne umjetnice. Recimo da je to rezultat zvijezde koju stvori Kurir. Šokantno, ekskluzivno i za mahalu.
Obzirom da nase javno mnijenje oblikuje dnevni avaz a njihovo Kurir, Blic i slicni (sve zuta štampa), ovo je idealno podneblje za ovakve umjetnike.
Edit: spomenuh jucer pismenost i obrazovanje.
Da smo samo malkice pismeniji...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14035 times
- Been thanked: 23284 times
Pa jebemga, kakve ce umjetnike za to podneblje izbacivat ako nece te sisate zguzovima sto vicu rookajjj samooo rokajjjj?
Et, i dede nam redovno pavarotija navijale
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22204 times
- Been thanked: 20300 times
Dedo ti je slušao Druže Tito mi ti se kunemoFuddo wrote: 12 Dec 2023, 15:35 Pa jebemga, kakve ce umjetnike za to podneblje izbacivat ako nece te sisate zguzovima sto vicu rookajjj samooo rokajjjj?
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9284 times
- Been thanked: 10017 times
Moj je slus'o zenu. Jedan doduse, drugi je od zene bjezao u kafanu
Pobjeci sad od svega zelim
- seln
- Osvježenje foruma

Moj dedo je orao volovskom zapregom.Fuddo wrote: 12 Dec 2023, 15:35 Pa jebemga, kakve ce umjetnike za to podneblje izbacivat ako nece te sisate zguzovima sto vicu rookajjj samooo rokajjjj?
Samo jedan njegov praunuk ore, i to traktorom sa svim priključcima, ostalo svi na nekim finim i udobnim poslovima.
Za 3/5 spremni!
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Kakogod, muzicki smo, sabani.seln wrote: 12 Dec 2023, 15:55Moj dedo je orao volovskom zapregom.Fuddo wrote: 12 Dec 2023, 15:35 Pa jebemga, kakve ce umjetnike za to podneblje izbacivat ako nece te sisate zguzovima sto vicu rookajjj samooo rokajjjj?
Samo jedan njegov praunuk ore, i to traktorom sa svim priključcima, ostalo svi na nekim finim i udobnim poslovima.
I danas
Svi kad se sastave, napisali jednu operu
I za nju niko nije cuo vani
Onaj Gotovac
Al zato, dzigere ne fali.
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

Rodjo, teška je sarajevska publika. Par hiljada, izuzetaka mozes naci za svakoga i skoro svako moze napuniti neku dvoranu.Fuddo wrote: 12 Dec 2023, 15:35 Pa jebemga, kakve ce umjetnike za to podneblje izbacivat ako nece te sisate zguzovima sto vicu rookajjj samooo rokajjjj?
Valja imati muda pa organizivati nesto, tipa Kosevo, gdje se ocekuje malo više ljudi pa da koncert uspije.
Znas kada se pojavi negdje u svijetu neka Zvijezda pa to su obezbjedjenja, blindirana Kola, krci palci, ne mozes toj zvijezdi prici.
U Sarajevu, vjerujem i u ostatku BiH, ti to ne treba haman. Niko nikoga ne jbe 2%. Dolaze razno razni glumci na crveni tepih, ništa. Sveta Andja dolazi redovno ko u svoju mahalu.. par curica okolo vrišti i to je to.
Pa kod nas i gejevi nisu izazvali nikakvu reakciju. Odrade svoje, setaju onu turu, galame, pjevaju...Niko ih ne zarezuje 2%. Ko da nisu ni bili.
Nama da dodje sada Rita Ora ili Dua Lipa, prisla bi joj po koja curica za sliku ili autogram i to je to. Mogu komotno setati gradom, nece ih niko.
Dok iste ili slicne, u nekoj svjetskoj Metropoli ne mogu oka otvoriti od mase..
Kolko puta sam vidio Merlina na carsiji, niko nista.. i ne pogledas ga bolje dok neko ne kaze "Eno Merlin". I onda, umjesto trcanja i slikanja ide reakcija "Aha" ili "neka ga, ko ga jbe"..
Jbe se narodu za ove fickiriš zvijezde. Da nije novinara, ne bi skoro nikad niko ni sazno da gostuju.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Kome nije jasno dje smo sta smo i kakvi smo muzicari
Nek samo poslusa etno muziku
Pa kad pocne oooooo oouuuuuu aaaooooorghhhh
Isto neka bitka iz filma konan simerijanac
Sevdah ne racunaj, to su sefardi donijeli
Nek samo poslusa etno muziku
Pa kad pocne oooooo oouuuuuu aaaooooorghhhh
Isto neka bitka iz filma konan simerijanac
Sevdah ne racunaj, to su sefardi donijeli
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

Bgm kad Bozo Vreco radi neki koncert, uvijek se trazi karta više i uvijek sve krcato.
A nema ni sise, ni guzove. Ne zavija kao granduše vec covjek zna da pjeva. Ne pjeva moderno vec sevdah..
Ipak ce biti da ima dovoljno mase koja zna sta je pjevac i umjetnost i da nismo baš tolko u krcu.
A nema ni sise, ni guzove. Ne zavija kao granduše vec covjek zna da pjeva. Ne pjeva moderno vec sevdah..
Ipak ce biti da ima dovoljno mase koja zna sta je pjevac i umjetnost i da nismo baš tolko u krcu.
- seln
- Osvježenje foruma

Ne mogu protivriječiti. Ali ne zaboravi da nismo pripadali tom kulturnom krugu.Fuddo wrote: 12 Dec 2023, 15:57Kakogod, muzicki smo, sabani.seln wrote: 12 Dec 2023, 15:55
Moj dedo je orao volovskom zapregom.
I danas![]()
Svi kad se sastave, napisali jednu operu
I za nju niko nije cuo vani
Onaj Gotovac
Al zato, dzigere ne fali.
Ne poznajem dovoljno tursku muziku... jesu li oni imali ikakvu osim narodne i onih vojnih marševa?
S druge strane, Hrvatska i Slovenija jesu pripadale tom kulturnom krugu, pa opet mrka kapa.
Hrvatska je bar imala Gotovca i Lisinskog, a Slovenija ništa osim polke.
Opet, kad pogledaš, većina ozbiljne muzike je iz Italije, Austrije i Njemacke.... nešto malo Francuska, Poljska i to je to.
Rusi su imali nešto muzike, čak i par opera, ali su napravili sve što vrijedi u baletu.
Tako da... nisu sve nacije nadarene za stvaranje ozbiljne muzike, no niko im ne brani da bar budu konzumenti iste.
I tu je naš problem. Mi smo kao onaj Krajišnik, kojeg su pitali kakvu muziku sluša, a on im rekao da sluša sve osim glazbe.
Za 3/5 spremni!
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4079 times
- Been thanked: 3750 times
I koja je poenta ovoga?Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:33 Kad smo kod ciganske muzike - nema dalje. Svi neka se zakopaju. I to ova verzija, s razlogom.
Ebo Teu
Evo svi se slažemo da je Šaban pjevačina i da je ovakva romska muzika prelijepa ali tema je što omladina gleda Teu i to je problem, pa ako je problem treba onda naći rješenje, a rješenje je alternativa.
A ovdje se postavljaju Josipa Lisac, Šaban Bajramović, Safet Isović
Umjesto da je se stvorila zvijezda Teinih godina, pa neka je i potpuno drugačija muzika, oblačenje i glas, pa da omladina sama kaže “Ebo Teu, ovo je kvalitenije” ovdje se postavlja Šaban Bajramović da bi se mladima 2000. godište i mlađe “ogadila” Tea.
Ja shvatam sukob generacija ali mnogima na ovoj temi nisu nene od 90. godina ravne
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14513 times
- Been thanked: 10025 times
Pitaj Urbana, Eminema i ostale forumase
Ja cu ti samo reci sto i space selnu - nisi u pravu
Ako ne vidis poentu, nemam ti ja tu sta objasnjavat.
Ja cu ti samo reci sto i space selnu - nisi u pravu
Ako ne vidis poentu, nemam ti ja tu sta objasnjavat.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- seln
- Osvježenje foruma

Ja i ne reklamiram za sebe da sam u pravu.
Samo kažem, nikad se nisam uspio sprijateljiti s tom vrstom muzike.
Za 3/5 spremni!
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22204 times
- Been thanked: 20300 times
Ma nije problem nek je slušaju... o kvalitetu muzike se da govoriti, ali ne o tome šta ko voli niti treba ići sa nekim ubjeđivanjem šta valja i šta ne valja.
Jbt pa burazu i meni su roditelji ulazili u sobu kad smo puštali Busta Rhymesa... kae stari šta ovo slušate kako možete, pa vidi spot na MTV viče aman neke prikaze gasite to
Jbt pa burazu i meni su roditelji ulazili u sobu kad smo puštali Busta Rhymesa... kae stari šta ovo slušate kako možete, pa vidi spot na MTV viče aman neke prikaze gasite to
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.