Srbijanski turbofolk u BiH

Sve o muzici, šta je aktuelno, tekstovi pjesama
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14513 times
Been thanked: 10025 times
Status: Offline

Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji

Post by Julia-Klara » 12 Dec 2023, 15:04

Kakve sam ja glavobolje imala od ove muzike dok sam je "sredjivala" za radio :grana nedobognikom
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23951 times
Been thanked: 6246 times

Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji

Post by Veca » 12 Dec 2023, 15:06

Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:33 Kad smo kod ciganske muzike - nema dalje. Svi neka se zakopaju. I to ova verzija, s razlogom.

Ebo Teu

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :naklon :srce i sve dok je Vece zive i na ovom forumu, moj Saban ce se vrtiti i slusati!
:aplauzz :aplauzz :aplauzz
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30377 times
Been thanked: 28094 times

Post by Morgen » 12 Dec 2023, 15:06

Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 15:04 Kakve sam ja glavobolje imala od ove muzike dok sam je "sredjivala" za radio :grana nedobognikom
To kad preforsiras ne izleci te nista
Ja od 2014 ne mogu da slusam trube zbog jbn Guče
Bolje da sam stavila oropax i jela od šatora do šatora

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln » 12 Dec 2023, 15:09

Veca wrote: 12 Dec 2023, 15:06
Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 14:33 Kad smo kod ciganske muzike - nema dalje. Svi neka se zakopaju. I to ova verzija, s razlogom.

Ebo Teu

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :naklon :srce i sve dok je Vece zive i na ovom forumu, moj Saban ce se vrtiti i slusati!
:aplauzz :aplauzz :aplauzz
Na onom svijetu, kad Šaban pjeva, James Brown uzme heftu godišnjeg.
Za 3/5 spremni!

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23951 times
Been thanked: 6246 times

Post by Veca » 12 Dec 2023, 15:10

cuj Harisa i Sabana uturio u jedan post :sok

:noga
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 12 Dec 2023, 15:12

Veca wrote: 12 Dec 2023, 15:10 cuj Harisa i Sabana uturio u jedan post :sok

:noga
Mea culpa... ali uzmi mi olakšavajuću okolnost da sam se ogradio: jedan gađo ne može udahnuti dušu u pjesmu, makar imao glasovni organ kao Haris.
Za 3/5 spremni!

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8515 times

Post by Duminjo » 12 Dec 2023, 15:30

Znaci umjetnica je ko i rasprava na istu. Fali jos samo neko sa strane da uleti i podje pivskim flašama udarat.
O svemu samo ne o muzici, pjesmama ili drugim karakteristikama umjetnickog izrazaja doticne umjetnice. Recimo da je to rezultat zvijezde koju stvori Kurir. Šokantno, ekskluzivno i za mahalu.

Obzirom da nase javno mnijenje oblikuje dnevni avaz a njihovo Kurir, Blic i slicni (sve zuta štampa), ovo je idealno podneblje za ovakve umjetnike.

Edit: spomenuh jucer pismenost i obrazovanje.
Da smo samo malkice pismeniji...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14035 times
Been thanked: 23284 times

Post by Fuddo » 12 Dec 2023, 15:35

Pa jebemga, kakve ce umjetnike za to podneblje izbacivat ako nece te sisate zguzovima sto vicu rookajjj samooo rokajjjj?
Et, i dede nam redovno pavarotija navijale
Dozvolite da se obratimo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22204 times
Been thanked: 20300 times

Post by Masamune » 12 Dec 2023, 15:48

Fuddo wrote: 12 Dec 2023, 15:35 Pa jebemga, kakve ce umjetnike za to podneblje izbacivat ako nece te sisate zguzovima sto vicu rookajjj samooo rokajjjj?
Dedo ti je slušao Druže Tito mi ti se kunemo :oo
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9284 times
Been thanked: 10017 times

Post by Koraci_u_noci » 12 Dec 2023, 15:49

Moj je slus'o zenu. Jedan doduse, drugi je od zene bjezao u kafanu
Pobjeci sad od svega zelim

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 12 Dec 2023, 15:55

Fuddo wrote: 12 Dec 2023, 15:35 Pa jebemga, kakve ce umjetnike za to podneblje izbacivat ako nece te sisate zguzovima sto vicu rookajjj samooo rokajjjj?
Moj dedo je orao volovskom zapregom.
Samo jedan njegov praunuk ore, i to traktorom sa svim priključcima, ostalo svi na nekim finim i udobnim poslovima.
Za 3/5 spremni!

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 12 Dec 2023, 15:57

seln wrote: 12 Dec 2023, 15:55
Samo jedan njegov praunuk ore, i to traktorom sa svim priključcima, ostalo svi na nekim finim i udobnim poslovima.
Kakogod, muzicki smo, sabani.
I danas :D.
Svi kad se sastave, napisali jednu operu
I za nju niko nije cuo vani
Onaj Gotovac
Al zato, dzigere ne fali.
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 12 Dec 2023, 16:04

Rodjo, teška je sarajevska publika. Par hiljada, izuzetaka mozes naci za svakoga i skoro svako moze napuniti neku dvoranu.
Valja imati muda pa organizivati nesto, tipa Kosevo, gdje se ocekuje malo više ljudi pa da koncert uspije.

Znas kada se pojavi negdje u svijetu neka Zvijezda pa to su obezbjedjenja, blindirana Kola, krci palci, ne mozes toj zvijezdi prici.
U Sarajevu, vjerujem i u ostatku BiH, ti to ne treba haman. Niko nikoga ne jbe 2%. Dolaze razno razni glumci na crveni tepih, ništa. Sveta Andja dolazi redovno ko u svoju mahalu.. par curica okolo vrišti i to je to.
Pa kod nas i gejevi nisu izazvali nikakvu reakciju. Odrade svoje, setaju onu turu, galame, pjevaju...Niko ih ne zarezuje 2%. Ko da nisu ni bili.

Nama da dodje sada Rita Ora ili Dua Lipa, prisla bi joj po koja curica za sliku ili autogram i to je to. Mogu komotno setati gradom, nece ih niko.
Dok iste ili slicne, u nekoj svjetskoj Metropoli ne mogu oka otvoriti od mase..
Kolko puta sam vidio Merlina na carsiji, niko nista.. i ne pogledas ga bolje dok neko ne kaze "Eno Merlin". I onda, umjesto trcanja i slikanja ide reakcija "Aha" ili "neka ga, ko ga jbe"..

Jbe se narodu za ove fickiriš zvijezde. Da nije novinara, ne bi skoro nikad niko ni sazno da gostuju.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 12 Dec 2023, 16:17

Kome nije jasno dje smo sta smo i kakvi smo muzicari
Nek samo poslusa etno muziku
Pa kad pocne oooooo oouuuuuu aaaooooorghhhh
Isto neka bitka iz filma konan simerijanac
Sevdah ne racunaj, to su sefardi donijeli
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 12 Dec 2023, 16:21

Bgm kad Bozo Vreco radi neki koncert, uvijek se trazi karta više i uvijek sve krcato.
A nema ni sise, ni guzove. Ne zavija kao granduše vec covjek zna da pjeva. Ne pjeva moderno vec sevdah..

Ipak ce biti da ima dovoljno mase koja zna sta je pjevac i umjetnost i da nismo baš tolko u krcu.

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 12 Dec 2023, 17:21

Fuddo wrote: 12 Dec 2023, 15:57
seln wrote: 12 Dec 2023, 15:55

Kakogod, muzicki smo, sabani.
I danas :D.
Svi kad se sastave, napisali jednu operu
I za nju niko nije cuo vani
Onaj Gotovac
Al zato, dzigere ne fali.
Ne mogu protivriječiti. Ali ne zaboravi da nismo pripadali tom kulturnom krugu.
Ne poznajem dovoljno tursku muziku... jesu li oni imali ikakvu osim narodne i onih vojnih marševa?
S druge strane, Hrvatska i Slovenija jesu pripadale tom kulturnom krugu, pa opet mrka kapa.
Hrvatska je bar imala Gotovca i Lisinskog, a Slovenija ništa osim polke.
Opet, kad pogledaš, većina ozbiljne muzike je iz Italije, Austrije i Njemacke.... nešto malo Francuska, Poljska i to je to.
Rusi su imali nešto muzike, čak i par opera, ali su napravili sve što vrijedi u baletu.
Tako da... nisu sve nacije nadarene za stvaranje ozbiljne muzike, no niko im ne brani da bar budu konzumenti iste.
I tu je naš problem. Mi smo kao onaj Krajišnik, kojeg su pitali kakvu muziku sluša, a on im rekao da sluša sve osim glazbe.
Za 3/5 spremni!

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4079 times
Been thanked: 3750 times

Post by Naseef Mushroom » 12 Dec 2023, 17:22

Ebo Teu
I koja je poenta ovoga? :grana
Evo svi se slažemo da je Šaban pjevačina i da je ovakva romska muzika prelijepa ali tema je što omladina gleda Teu i to je problem, pa ako je problem treba onda naći rješenje, a rješenje je alternativa.
A ovdje se postavljaju Josipa Lisac, Šaban Bajramović, Safet Isović :D.

Umjesto da je se stvorila zvijezda Teinih godina, pa neka je i potpuno drugačija muzika, oblačenje i glas, pa da omladina sama kaže “Ebo Teu, ovo je kvalitenije” ovdje se postavlja Šaban Bajramović da bi se mladima 2000. godište i mlađe “ogadila” Tea.

Ja shvatam sukob generacija ali mnogima na ovoj temi nisu nene od 90. godina ravne :oo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14513 times
Been thanked: 10025 times

Post by Julia-Klara » 12 Dec 2023, 17:32

Pitaj Urbana, Eminema i ostale forumase :kafa

Ja cu ti samo reci sto i space selnu - nisi u pravu

Ako ne vidis poentu, nemam ti ja tu sta objasnjavat.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 12 Dec 2023, 17:34

Julia-Klara wrote: 12 Dec 2023, 17:32 Ja cu ti samo reci sto i space selnu - nisi u pravu
Ja i ne reklamiram za sebe da sam u pravu.
Samo kažem, nikad se nisam uspio sprijateljiti s tom vrstom muzike.
Za 3/5 spremni!

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22204 times
Been thanked: 20300 times

Post by Masamune » 12 Dec 2023, 17:35

Ma nije problem nek je slušaju... o kvalitetu muzike se da govoriti, ali ne o tome šta ko voli niti treba ići sa nekim ubjeđivanjem šta valja i šta ne valja.

Jbt pa burazu i meni su roditelji ulazili u sobu kad smo puštali Busta Rhymesa... kae stari šta ovo slušate kako možete, pa vidi spot na MTV viče aman neke prikaze gasite to :D.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Post Reply

Return to “Muzika”