mene vise brine fudin zaokret, fali mu vrancuz, nema sta drugo bit
Srbijanski turbofolk u BiH
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13896 times
- Been thanked: 22850 times
- Status: Offline
Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji
Ima nesta u toj njemackoj
Cim odu tamo, postanu nevjerovatne sex masine
En, prvo Dumonja, sad i Nazif
Ojebla me amerika damejebla

Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3897 times
- Been thanked: 3598 times
Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji
Jesi dosadan sa politikom. Nisam nikada napisao da to ima veze sa politikom a u citiranom postu sam to još jednom i potvrdio.bez wrote: 17 Dec 2023, 16:58srecom ta slika nema veze sa politikomNaseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 16:49
To opet ne znači da ja to tako smatram.
Kada gradonačelnica Sarajeva i drugih gradova ne pozovu nijednog mlađeg izvođača, tu nema nikakve politike koja stoji iza toga. To su jednostavno osobe na pozicijama gradonačelnika koji smatraju da narod za doček 2024. želi iste osobe koje su pjevale za doček prije 40 godina.
Ovo je za mene najpoganija slika u 2023. što se tiče domaće muzike
Ne zna se šta je poganije, što Žera ne pokušava kao Merlin da išta promijeni na sebi i ima isto lijeni depresivni stav kao prije 30 godina a došao je da pokupi pare takav mrzovoljan, što gradonačelnica Sarajeva svršava od dragosti kao da je dovela Michael Jacksona iz mrtvih ili što se dovođenjem Crvene Jabuke još jednom potvrđuje da za Nove Godine znamo dovesti 10 istih izvođača.
To što se sve više sluša srbijanska muzika nema isto veze sa politikom niti Srbofilijom. Nema više SFRJ da nam država može nešto nametnuti. Ovdje se radi samo da Srbija ide sa vremenom dok su Bosna i Hercegovina i Hrvatska ostale muzički živjeti u prošlosti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3886 times
- Been thanked: 2925 times
Samo jok na racun naroda i Drzave
Nek fino ko i ostali napusti teren
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2775 times
- Been thanked: 22938 times
A meni mrsko do nedzarica na plivanje.A duminjo stipa komsinicu.Dje njemacka a dje smo mi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13896 times
- Been thanked: 22850 times
Dok je bio u Tesnju, sam ilahije i kaside navijo, viko stop sundu iz zitoradje.
Sad vice, pusCaj Teu da izginemo!
Svabo je cudo, pricajte vi sta hocete.
Dozvolite da se obratimo
- bez
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 235 times
- Been thanked: 671 times
pa i ja sam to potvrdio, sta je problemNaseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 17:16Jesi dosadan sa politikom. Nisam nikada napisao da to ima veze sa politikom a u citiranom postu sam to još jednom i potvrdio.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ma šta vam je

Vi stvarno mislite da sam ja neki pedesetogodišnjak koji se trudi da bude cool kao današnja omladina, nešto kao ovako

Ne, kao prvo, zakleo sam se da neću nikada biti kao starci iz moje mladosti što kukaju šta sluša omladina, uopšte, ne želim biti nijedan od tih depresivnih staraca što pokazuju prstom na mlade. Uopšte i ne slušam puno tu muziku.
A kao drugo, piči mi po živcima kada imamo muzičke talente na kojima nam komšije mogu samo pozaviditi, a kada ne ulažemo u njih ili kada omladina sluša srbijanske pjevače, ne zato što su Srbofili, već što je Srbija jedina prilagodila muzičku scenu modernom vremenu, onda je “Kako vas nije stid nakon svega slušati Srbe”, kriju se iza patriotizma i nije ih stid ni genocid uzimati u usta kao opravdanje za svoju lijenost.
Toliku je omladinu Hayat imao i nije znao ili želio iskoristiti. Član žirija talent showa otvoreno kaže “Ne valja niko od mladih takmičara, meni tu jedino valja kada sjednem sa svojim Koketom” i na kraju, ko je jedina “zvijezda” koju Hayat forsira na televiziji? Koketov sin lično, i takvi će mi prditi o patriotizmu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ma kakav srbijanski new wave? To nema veze ni sa guslanjem, ni Cecom, ni onom muzikom koju je milošević nametao. I takve pjesme su danas staromodne postale.
Radi se o svjetskom trendu u muzici, gdje nevažno je li pop, hip hop ili dance, se koristi i miješa orijentalna, latino, rumunska i romska muzika. Srbija je samo prihvatila taj trend i zato su najslušaniji. Mi i Hrvatska nismo.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15095 times
- Been thanked: 14866 times
Ja prebaci u Švedsku…..Trebala sam ukociti maloFuddo wrote: 17 Dec 2023, 17:21Dok je bio u Tesnju, sam ilahije i kaside navijo, viko stop sundu iz zitoradje.HAVANA wrote: 17 Dec 2023, 17:18
A meni mrsko do nedzarica na plivanje.A duminjo stipa komsinicu.Dje njemacka a dje smo mi.
Sad vice, pusCaj Teu da izginemo!
Svabo je cudo, pricajte vi sta hocete.

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- seln
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Nazife, osim nedostatka muzičkog ukusa, nisi ni duhovit.Naseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 16:27A Mozart se inače sluša širom svijeta po diskotekama, novim godinama, rođendanima i klubovimaseln wrote: 17 Dec 2023, 15:44 A tek Mozart... 250 godina!
Pa koja budala to sluša?
Zbilja je ova 250+ generacija pukla ko balon.![]()
Ne čudi da taj post dokazi od osobe koja nudi alternativu u 2023. u vidu mongolijskog kamenog plesa ili kako već![]()
Ako je tebi džigara mjera svih stvari, ok, nemam ništa protiv.
Ali, dopustićeš da postoje i drugi, kojima je to majmunsko dernjanje ili bina za pokazivanje sisa i guzica preskupih hostesa.
I nemaju godina nikakve veze s tim. Znam ih koji 60plus, pa opet padnu u karasevdah kad neka napirlitana opajdara "pjeva".
Znam sijede glave koje zaboravljaju din, iman i kuran kad vide malo srbijanske golotinje kako vrišti na TV-u.
Ovu drugu rečenicu neću ni komentarisati, i sam znaš šta sam mislio reći, ali treba "argument" za diskusiju...
Za 3/5 spremni!
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40602 times
- Been thanked: 26939 times
Cuj i naziv bio kod svaba
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 6536 times
- Been thanked: 7797 times
je li to duminjo i na ovoj temi glavna tema?
svaka cast.
svaka cast.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49792 times
- Been thanked: 8838 times
Treba ga malo poslat prema jastrebovcu da se uhaviza, coek zaboravio na islam totalno
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Meni ovo isto izgleda da su podigli ljudeHAVANA wrote: 17 Dec 2023, 16:56Nazif menadzer u city pubu il jazbina,sloga,nebitno…Na bini stoji bubanj,klavijatura,bas gitara,gitara i mikrofon…Sa cim pocinjes svirku i kako ide nastavak svirke…Daj mi neku listu muzike…Sta ce to ljude podici i sta da sviraju sa tim instrumentima? Ako ti je sta lakse mozes zamisliti bourbon street na leidse plein u amsterdamu itd. Daj zadatak sta da sviraju?Ne treba kilometar teksta,samo pjesme napisi.Naseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 16:27
A Mozart se inače sluša širom svijeta po diskotekama, novim godinama, rođendanima i klubovima![]()
Ne čudi da taj post dokazi od osobe koja nudi alternativu u 2023. u vidu mongolijskog kamenog plesa ili kako već![]()

Poenta kod sukoba generacija i jeste u tome da se to spontano i nenajavljeno desi. Ne kaže niko od nas “Odlučio sam da slušam muziku do određenih godina, pa ću se odlučiti da od toliko godina počnem pljuvati novu muziku” već to dođe spontano od određenog doba da se počnemo ibretiti i misliti da je muzički svijet otišao u Qrac.
I stari koji su se ibretili nad našom muzikom nisu glumili, već je to bilo iskreno zgražavanje njih koji su odrasli na sevdalinkama i starogradskim pjesmama i onda ugledaju jednog Bebeka sa onakvom frizurom i hlačama.
Pjevati tada o zadnjem sjedištu moga auta i da svaki džukac vidi guzu i dude moje curice je bilo šokantnije nego pjevati danas o ženi od Sultana. Tada nam nije smetalo jer smo bili mladi i ludi ali nam danas sve smeta šta sluša omladina, jer smo licemjeri.
To što pišeš o instrumentima, tako je se jednom pljuvala pojava električne gitare “Nešto šta radi na struju nije instrument i ne može izazvati emocije”, pa pojava techno muzike koja je se slično pljuvala jer kompjuter nije instrument, pa pojava rep muzike gdje se nije samo pljuvala ta muzika jer se tu “priča” umjesto pjeva, već i što isto nemaju klasične instrumente, tu je uglavnom DJ za miksetom.
Ali kada se pogleda 30 godina kasnije, Eminem se danas koristi u istoj rečenici kao ostale američke legende Aerosmith i Bruce Springsteen. Colonia ima mjesto u hrvatskoj hali slavnih kao i Novi Fosili i Magazin a Scooter i Kraftwerk su zauzeli svoje mjesto u njemačkoj muzici kao i rock i šlager pjevači i dobit će jednog dana (ako nisu već dobili) nagradu za životno djelo.
Za mnoge su ovo himne 90ih

Jednako kao i ove

- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 1643 times
Nema više SFRJ da nam država može nešto nametnuti.

Pogled Joca Vujičića
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40602 times
- Been thanked: 26939 times
SLusam sve sve
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23668 times
- Been thanked: 10233 times
Dobro, valjda se varam u vezi tebeNaseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 04:04Zašto tako pišem? Pa možda jer je to moje mišljenje i nema nekog kompleksnijeg objašnjenja.Nice wrote: 16 Dec 2023, 18:35
Neću plakati ali mi je smiješno koliko si zapeo za par stihova pa ih tumačiš na način na koji do sad nigdje nisam vidjela, ni čula... niti mi je ikad takvo nešto palo na pamet.
Ne smatram da je tvoje pisanje bogohuljenje ali si čudan u svojim tumačenjima. To je onako, najblaže rečeno.
Ali ti to sve znaš, samo je pitanje zašto tako pišeš
Ja ne znam da li su političke teme koje su prisutne 20+ godina na forumima uticale na to, ali ne piše svako po zadatku, neki jednostavno tako misle.
Neki anonimus i za tebe nevažna osoba u životu misli da je neka pjesma koja ti se sviđa pedofilska
Prije ste vi zapeli i branite čast pjesama kao da branite čast svoje familije.
Pa pogledaj videa od američkih pjesama. Ne pominju se toliko da su pedofilske ali se za skoro svaku govori da je satanistička. Masonski simboli u muzičkim videima, prizivanje đavola kada se pjesma odsvira unazad, i kakve su reakcije? Neko vjeruje, neko to smatra glupošću a neko je svjestan da je to istina ali ne može bez muzike, ali nikada nećeš pročitati reakcije kao od naše elite kada neko dirne u nekog ex-Yu izvođača. Kako to onda nije reakcija kao da je bogohuljenje?

- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 9169 times
- Been thanked: 9907 times
Jel ovo onaj isti Nazif od prije samobanovanja
Pobjeci sad od svega zelim
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23668 times
- Been thanked: 10233 times
Što se tiče mene, jeste