Srbijanski turbofolk u BiH

Sve o muzici, šta je aktuelno, tekstovi pjesama
bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 235 times
Been thanked: 671 times
Status: Offline

Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji

Post by bez »

Dori wrote: 17 Dec 2023, 17:08

Ali jesi ti primijetio neki zaokret kako se vratio? :hihi
mene vise brine fudin zaokret, fali mu vrancuz, nema sta drugo bit
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13896 times
Been thanked: 22850 times

Re: Srbijanska folkerka Tea Tairović napravila lom u prepunoj sarajevskoj Skenderiji

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 17 Dec 2023, 17:12
Fuddo wrote: 17 Dec 2023, 17:09

Naso je neku u Njemackoj, oTamo, nema sta drugo bit. :D.
Kurva se!
Kazu kad dodje ide kroz tesanj i zvizdi 99 luftbaloons a nama fol nesta…
Ima nesta u toj njemackoj
Cim odu tamo, postanu nevjerovatne sex masine
En, prvo Dumonja, sad i Nazif
Ojebla me amerika damejebla :place
Dozvolite da se obratimo
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3897 times
Been thanked: 3598 times

Post by Naseef Mushroom »

bez wrote: 17 Dec 2023, 16:58
Naseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 16:49
To opet ne znači da ja to tako smatram.
Kada gradonačelnica Sarajeva i drugih gradova ne pozovu nijednog mlađeg izvođača, tu nema nikakve politike koja stoji iza toga. To su jednostavno osobe na pozicijama gradonačelnika koji smatraju da narod za doček 2024. želi iste osobe koje su pjevale za doček prije 40 godina.

Ovo je za mene najpoganija slika u 2023. što se tiče domaće muzike

Image

Ne zna se šta je poganije, što Žera ne pokušava kao Merlin da išta promijeni na sebi i ima isto lijeni depresivni stav kao prije 30 godina a došao je da pokupi pare takav mrzovoljan, što gradonačelnica Sarajeva svršava od dragosti kao da je dovela Michael Jacksona iz mrtvih ili što se dovođenjem Crvene Jabuke još jednom potvrđuje da za Nove Godine znamo dovesti 10 istih izvođača.

To što se sve više sluša srbijanska muzika nema isto veze sa politikom niti Srbofilijom. Nema više SFRJ da nam država može nešto nametnuti. Ovdje se radi samo da Srbija ide sa vremenom dok su Bosna i Hercegovina i Hrvatska ostale muzički živjeti u prošlosti.
srecom ta slika nema veze sa politikom
Jesi dosadan sa politikom. Nisam nikada napisao da to ima veze sa politikom a u citiranom postu sam to još jednom i potvrdio.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3886 times
Been thanked: 2925 times

Post by Pasaga »

Fuddo wrote: 17 Dec 2023, 17:06
Pasaga wrote: 17 Dec 2023, 17:05 Uvjek se pitam na osnovu cega Zera uziva toliki rejting
Obicni krmak,uvjek bio

Oblatili su nakog momka i ime
Sto je krmak?
Zajebaje se, boli ga hargija.
Samo jok na racun naroda i Drzave
Nek fino ko i ostali napusti teren
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2775 times
Been thanked: 22938 times

Post by HAVANA »

Fuddo wrote: 17 Dec 2023, 17:16

A meni mrsko do nedzarica na plivanje.A duminjo stipa komsinicu.Dje njemacka a dje smo mi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13896 times
Been thanked: 22850 times

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 17 Dec 2023, 17:18
Fuddo wrote: 17 Dec 2023, 17:16

A meni mrsko do nedzarica na plivanje.A duminjo stipa komsinicu.Dje njemacka a dje smo mi.
Dok je bio u Tesnju, sam ilahije i kaside navijo, viko stop sundu iz zitoradje.
Sad vice, pusCaj Teu da izginemo!
Svabo je cudo, pricajte vi sta hocete.
Dozvolite da se obratimo
bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 235 times
Been thanked: 671 times

Post by bez »

Naseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 17:16
bez wrote: 17 Dec 2023, 16:58
srecom ta slika nema veze sa politikom
Jesi dosadan sa politikom. Nisam nikada napisao da to ima veze sa politikom a u citiranom postu sam to još jednom i potvrdio.
pa i ja sam to potvrdio, sta je problem
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Fuddo wrote: 17 Dec 2023, 17:09

Naso je neku u Njemackoj, oTamo, nema sta drugo bit. :D.
Kurva se!
Ma šta vam je :D.
Vi stvarno mislite da sam ja neki pedesetogodišnjak koji se trudi da bude cool kao današnja omladina, nešto kao ovako

Image

Ne, kao prvo, zakleo sam se da neću nikada biti kao starci iz moje mladosti što kukaju šta sluša omladina, uopšte, ne želim biti nijedan od tih depresivnih staraca što pokazuju prstom na mlade. Uopšte i ne slušam puno tu muziku.

A kao drugo, piči mi po živcima kada imamo muzičke talente na kojima nam komšije mogu samo pozaviditi, a kada ne ulažemo u njih ili kada omladina sluša srbijanske pjevače, ne zato što su Srbofili, već što je Srbija jedina prilagodila muzičku scenu modernom vremenu, onda je “Kako vas nije stid nakon svega slušati Srbe”, kriju se iza patriotizma i nije ih stid ni genocid uzimati u usta kao opravdanje za svoju lijenost.

Toliku je omladinu Hayat imao i nije znao ili želio iskoristiti. Član žirija talent showa otvoreno kaže “Ne valja niko od mladih takmičara, meni tu jedino valja kada sjednem sa svojim Koketom” i na kraju, ko je jedina “zvijezda” koju Hayat forsira na televiziji? Koketov sin lično, i takvi će mi prditi o patriotizmu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Fuddo wrote: 17 Dec 2023, 16:59 Nazif prekuco muzicku scenu.
New wave, srbijanski.
:D.
Ma kakav srbijanski new wave? To nema veze ni sa guslanjem, ni Cecom, ni onom muzikom koju je milošević nametao. I takve pjesme su danas staromodne postale.
Radi se o svjetskom trendu u muzici, gdje nevažno je li pop, hip hop ili dance, se koristi i miješa orijentalna, latino, rumunska i romska muzika. Srbija je samo prihvatila taj trend i zato su najslušaniji. Mi i Hrvatska nismo.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15095 times
Been thanked: 14866 times

Post by Dori »

Fuddo wrote: 17 Dec 2023, 17:21
HAVANA wrote: 17 Dec 2023, 17:18
Dok je bio u Tesnju, sam ilahije i kaside navijo, viko stop sundu iz zitoradje.
Sad vice, pusCaj Teu da izginemo!
Svabo je cudo, pricajte vi sta hocete.
Ja prebaci u Švedsku…..Trebala sam ukociti malo :D.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln »

Naseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 16:27
seln wrote: 17 Dec 2023, 15:44 A tek Mozart... 250 godina!
Pa koja budala to sluša?
Zbilja je ova 250+ generacija pukla ko balon.
A Mozart se inače sluša širom svijeta po diskotekama, novim godinama, rođendanima i klubovima :D.
Ne čudi da taj post dokazi od osobe koja nudi alternativu u 2023. u vidu mongolijskog kamenog plesa ili kako već :plavi
Nazife, osim nedostatka muzičkog ukusa, nisi ni duhovit.
Ako je tebi džigara mjera svih stvari, ok, nemam ništa protiv.
Ali, dopustićeš da postoje i drugi, kojima je to majmunsko dernjanje ili bina za pokazivanje sisa i guzica preskupih hostesa.
I nemaju godina nikakve veze s tim. Znam ih koji 60plus, pa opet padnu u karasevdah kad neka napirlitana opajdara "pjeva".
Znam sijede glave koje zaboravljaju din, iman i kuran kad vide malo srbijanske golotinje kako vrišti na TV-u.
Ovu drugu rečenicu neću ni komentarisati, i sam znaš šta sam mislio reći, ali treba "argument" za diskusiju...
Za 3/5 spremni!
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40602 times
Been thanked: 26939 times

Post by Rum »

Cuj i naziv bio kod svaba
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6536 times
Been thanked: 7797 times

Post by pizarro »

je li to duminjo i na ovoj temi glavna tema?
svaka cast.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49792 times
Been thanked: 8838 times

Post by ElTriconi »

Rudolph wrote: 17 Dec 2023, 18:24 Cuj i naziv bio kod svaba
Treba ga malo poslat prema jastrebovcu da se uhaviza, coek zaboravio na islam totalno 😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

HAVANA wrote: 17 Dec 2023, 16:56
Naseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 16:27

A Mozart se inače sluša širom svijeta po diskotekama, novim godinama, rođendanima i klubovima :D.
Ne čudi da taj post dokazi od osobe koja nudi alternativu u 2023. u vidu mongolijskog kamenog plesa ili kako već :plavi
Nazif menadzer u city pubu il jazbina,sloga,nebitno…Na bini stoji bubanj,klavijatura,bas gitara,gitara i mikrofon…Sa cim pocinjes svirku i kako ide nastavak svirke…Daj mi neku listu muzike…Sta ce to ljude podici i sta da sviraju sa tim instrumentima? Ako ti je sta lakse mozes zamisliti bourbon street na leidse plein u amsterdamu itd. Daj zadatak sta da sviraju?Ne treba kilometar teksta,samo pjesme napisi.
Meni ovo isto izgleda da su podigli ljude

Image

Poenta kod sukoba generacija i jeste u tome da se to spontano i nenajavljeno desi. Ne kaže niko od nas “Odlučio sam da slušam muziku do određenih godina, pa ću se odlučiti da od toliko godina počnem pljuvati novu muziku” već to dođe spontano od određenog doba da se počnemo ibretiti i misliti da je muzički svijet otišao u Qrac.

I stari koji su se ibretili nad našom muzikom nisu glumili, već je to bilo iskreno zgražavanje njih koji su odrasli na sevdalinkama i starogradskim pjesmama i onda ugledaju jednog Bebeka sa onakvom frizurom i hlačama.
Pjevati tada o zadnjem sjedištu moga auta i da svaki džukac vidi guzu i dude moje curice je bilo šokantnije nego pjevati danas o ženi od Sultana. Tada nam nije smetalo jer smo bili mladi i ludi ali nam danas sve smeta šta sluša omladina, jer smo licemjeri.

To što pišeš o instrumentima, tako je se jednom pljuvala pojava električne gitare “Nešto šta radi na struju nije instrument i ne može izazvati emocije”, pa pojava techno muzike koja je se slično pljuvala jer kompjuter nije instrument, pa pojava rep muzike gdje se nije samo pljuvala ta muzika jer se tu “priča” umjesto pjeva, već i što isto nemaju klasične instrumente, tu je uglavnom DJ za miksetom.

Ali kada se pogleda 30 godina kasnije, Eminem se danas koristi u istoj rečenici kao ostale američke legende Aerosmith i Bruce Springsteen. Colonia ima mjesto u hrvatskoj hali slavnih kao i Novi Fosili i Magazin a Scooter i Kraftwerk su zauzeli svoje mjesto u njemačkoj muzici kao i rock i šlager pjevači i dobit će jednog dana (ako nisu već dobili) nagradu za životno djelo.

Za mnoge su ovo himne 90ih

Image
Image

Jednako kao i ove

Image
Image
Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 1643 times

Post by Sioux »

Nema više SFRJ da nam država može nešto nametnuti.
:apl
Pogled Joca Vujičića
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40602 times
Been thanked: 26939 times

Post by Rum »

SLusam sve sve
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23668 times
Been thanked: 10233 times

Post by Nice »

Naseef Mushroom wrote: 17 Dec 2023, 04:04
Nice wrote: 16 Dec 2023, 18:35

Neću plakati ali mi je smiješno koliko si zapeo za par stihova pa ih tumačiš na način na koji do sad nigdje nisam vidjela, ni čula... niti mi je ikad takvo nešto palo na pamet.
Ne smatram da je tvoje pisanje bogohuljenje ali si čudan u svojim tumačenjima. To je onako, najblaže rečeno.
Ali ti to sve znaš, samo je pitanje zašto tako pišeš
Zašto tako pišem? Pa možda jer je to moje mišljenje i nema nekog kompleksnijeg objašnjenja.
Ja ne znam da li su političke teme koje su prisutne 20+ godina na forumima uticale na to, ali ne piše svako po zadatku, neki jednostavno tako misle.

Neki anonimus i za tebe nevažna osoba u životu misli da je neka pjesma koja ti se sviđa pedofilska

Image

Prije ste vi zapeli i branite čast pjesama kao da branite čast svoje familije.
Pa pogledaj videa od američkih pjesama. Ne pominju se toliko da su pedofilske ali se za skoro svaku govori da je satanistička. Masonski simboli u muzičkim videima, prizivanje đavola kada se pjesma odsvira unazad, i kakve su reakcije? Neko vjeruje, neko to smatra glupošću a neko je svjestan da je to istina ali ne može bez muzike, ali nikada nećeš pročitati reakcije kao od naše elite kada neko dirne u nekog ex-Yu izvođača. Kako to onda nije reakcija kao da je bogohuljenje?
Dobro, valjda se varam u vezi tebe :ok
Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9169 times
Been thanked: 9907 times

Post by Koraci_u_noci »

Jel ovo onaj isti Nazif od prije samobanovanja
Pobjeci sad od svega zelim
Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23668 times
Been thanked: 10233 times

Post by Nice »

Što se tiče mene, jeste
Post Reply

Return to “Muzika”