Duminjo wrote: 18 Dec 2023, 14:25
Naseef Mushroom wrote: 18 Dec 2023, 07:01
Gdje sam ja ikada napisao da treba radije slušati izvođače iz Srbije i Hrvatske nego Dubiozu?
Međutim, Dubioza je se samouništila tako da više nisu ni relevantni za diskusiju u 2023.
Buba, Jala, Maya iz Bosne i Hercegovine, Lidija Bačić iz Hrvatske, Tea i Prijović iz Srbije, Senidah iz Slovenije i mnogi ostali, nijednu riječ o politici nećeš čuti u njihovim pjesmama, Dubioza su u 2020-im od grupe koja je dobila MTV nagradu i nastupala na internacionalnim festivalima, spali na to da kao da su pred rat ili tek iza rata, gdje je bilo profitabilno zauzimati jednu političku stranu i održavati koncerte, pjevaju “Fadile, yebi se”.
Mislili debili da igraju na sigurno, da će kada padne SDA, autobusi se masovno vraćati iz Njemačke, da će mještani igrati čitav dan kolo a ta njihova pjesma će postati nova himna. A narod ogorčen jer je sa NiP dobio SDA light, umjesto Fadila Njivu, umjesto Asima Ramu, a novi hvale koalicione partnere srpske i hrvatske nacionaliste.
Nisu oni više važni, jer je njihovo vrijeme prošlo ali za razliku od drugih, oni su isključivo za to krivi.
Cudan neki zakljucak kako je dubioza haman propala, a ljudi deru gdje stignu.
Jos cudnije kako si se samo u jednom postu prebacio na politiku sa kvaliteta i modernog. Sve po potrebi, sto bi se reklo.
Nema više onoga da omladina sluša moderno, da treba omladini pustiti da bira i uziva.. hajmo ih zatuc, svak ih jbo, gdje ce oni na naseg Fadila
Pa ti kao moderator bi trebao da znaš šta znači prirodan tok diskusije i da to nema veze sa “sve po potrebi”, dovoljno si dugo moderator i bio si sigurno svjedok mnogim temama gdje tema o planinama skrene na diskusiju o sirevima.
Tako je i tema o Tei se pretvorila u diskusiju o Dubiozi.
Ne radi se o tome “Gdje će na našeg Fadila?” već “Jer morate i tu Fadila pominjati?”.
Nije dovoljno što je nama starcima prošlo 30 godina na priču o politici, trebaju i mladi od 15 godina da pričaju o Fadilu umjesto o videoigricama.
Da je bar kreativno već je Face TV humor.
Eno i onaj novi kviz sa Helem Nejse koji imaju sličan “humor”.
Pogledao u zadnjih 20 godina poneki hrvatski kviz, opuštena atmosfera, zanimljiva pitanja, nigdje napetosti. Onda čujem da će biti novi bosanskohercegovački kviz. Rekoh da pogledam, pa da i doprinesem da bude veća gledanost i da zbog toga bude više BH kvizeva.
Pogledao nekoliko minuta, tačan odgovor na jedno pitanje je bilo Nedžad Branković.
Počnu se voditelji kreveljiti
“Sve po zakonu”
“Ja, sve po zakonu”
“Sve po zakonu, zakonu”.
Pa ybo vas onaj ko vas postavi. Nije dovoljno što ima 3 dnevnika sa 5 dodatnih političkih emisija na svakom kanalu, de mi iste likove pominji i njihove izjave i kada želim pogledati kviz. Odmah ugasio.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.