Lavlje_srce wrote: 20 Dec 2023, 13:02
Naseef Mushroom wrote: 20 Dec 2023, 05:37Ko je imalo politički pismen, skontao je da je od izborne noći i Schmidtovog nametanja bosanskohercegovačka politika mrtva, demokratija je mrtva, volja građana je mrtva, bez obzira da li glasali za SDA (poništena volja građana) ili za Trojku (džaba ste ustajali rano i mislili da ste demokratskim putem srušili SDA, kada je Schmidt već unaprijed odlučio, džaba ste ustajali rano i išli glasati) ispadoše oni u šiša barovima najpametniji.
Više nije važno da li je ko za zelene ili crvene, da li je ruralan ili urban, da li je ko konzervativan ili FGR, za iftare u javnosti ili gay paradu, da li je ko nacionalista ili građanski orijentisan, da li je ko pošten ili lopov, na crnoj listi ili bez oraha u džepu, važno je samo da li si spreman potpisati šta Schmidt naredi.
Demokratija ovdje nikad nije ni uspostavljena, postojala je i postoji samo ludjacka kosulja Daytona, iluzija i cerecenje BiH otkad je isti potpisan. Ne treba ici dalje od toga da se radilo o 'gradjanskom ratu', a mirovni sporazum su potpisali poglavari susjednih drzava. Fast forward skoro 30 godina i u Srbiji je narod ogorcen jer im iz RS kroje politicku sudbinu, a nama boba fali da udjemo u hrvatsku banovinu. Sad su samo maske spale u potpunosti, narodu je odavno sve jasno i dosta mu je. Btw, otimacina Aluminijuma u Mostaru se nije mogla desiti bez Fadila.
I sta bi narod trebao? Nastaviti gledati lesinarenje lesinara par exellence, ili se opustiti uz lake note na barem par sati, da ne pukne od muke? Narod je sam odgovorio na to pitanje, a Tea dolazi u Sarajevo za desetak dana. E sad ovi koji ne bi mogli spoznati istinu kad bi ih lupala po celu, mogu nastaviti nagomilanu zuc izlijevati na Teu, ni krivu ni duznu.
Ma mene tu najviše nervira, i to sam više puta naglasio, nekima smeta što se sluša muzika iz Srbije, a naši nisu ništa učinili da mi imamo bar jednu solidnu muzičku scenu.
Niti se ulaže u mlade pjevače, i ako se šta snimi oni izgledaju blijedo i bezveze jer se ne ulaže u marketing i promociju, 80-90% muzičkih zvijezda u 2023. su oni koji su bili poznati prije 30 godina.
Neka Ilma, Džejla, Mirza, Gile i ostali sjede u Bosni i truhnu, gdje ih niko ne forsira, to je patriotizam. Neka se Žera, Loša i Brega slušaju još 50 godina, ko god proba nešto drugo slušati kao npr. Teu i Aleksandru on je Srbofil a u isto vrijeme se ne forsira nijedna Senada ili Belma, da ne budemo “Srbofili”.
Opet ponavljam, muzika poput Teine nema veze ni sa srpstvom ni sa guslanjem. Taj ritam je prisutan u mnogim svjetskim pop, tehno i hip hop pjesmama, taj mix romske, latino i orijentalne muzike koji je u momentu popularan u svijetu.
Srbija je tu samo prije od ostalih znala uskočiti na taj voz. Iz istog razloga su srbijanske pjevačice i pjevači popularni u Hrvatskoj, jer se i Hrvatska tvrdoglavo drži svoje muzike koja je bila popularna prije 20 godina i misli da je svijet muzički stao i da nismo u 2023. godini.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.