Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Dori wrote: 20 Dec 2023, 20:23
Pa ovo je strašno…..Ok magla i sve, ali imaju li neke regulacije, kontrole…Šta ljudi loze? Od kud toliki smog?! Ne može biti smo od saobracaja…
Postaviti one vjetrenjače na Trebevic kao venitilarore
Cuj ti nje regulacije i kontrole ti zaboravila gdje si nekad zivjela.
Tako jedne godine uvedu ono par nepar na tablicama kad smijes voziti auto, a drug uzeo tek elektricno auto, et ti regulacije
Pa ovo je strašno…..Ok magla i sve, ali imaju li neke regulacije, kontrole…Šta ljudi loze? Od kud toliki smog?! Ne može biti smo od saobracaja…
Tako jedne godine uvedu ono par nepar na tablicama kad smijes voziti auto, a drug uzeo tek elektricno auto, et ti regulacije
Ma znam Beni, ali moraju to nekako riješiti. Nešto skontati…Pa zamisli kako je to ta malu djecu…Ili stare, bolesne. Sjedi u kući i ne mrdaj….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Beni wrote: 20 Dec 2023, 21:14
1 kwh struje je otprilike po kile cumura. Pa sad skontaj kolko treba cumura nalozit da bi nacero elektricna kola po cesti
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio
Beni wrote: 20 Dec 2023, 21:14
1 kwh struje je otprilike po kile cumura. Pa sad skontaj kolko treba cumura nalozit da bi nacero elektricna kola po cesti
Pa subvencije….Nešto od nekud početi…od javnog prevoza pa dalje…To je problem koji se decenijama vuče…
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Pa subvencije….Nešto od nekud početi…od javnog prevoza pa dalje…To je problem koji se decenijama vuče…
Ima sad neka akcija kofol za utopljavanje, treba nakve dokumentacije kolko hos a izmedju svega i moras prebacit neku potrosnju struje. Skonto je nas coek da upali grijalicu u kuci dje godinama nije boravio da potrosi kolko treba.
I dobit ce ako prodje sva dokumentacija jeftinije fasadu il peci nakve
Mislim da je jedini razlog sto to jos nije aktuelno kod nas sto se ne more sistem lahko nasamarit
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio
Sarajevo i Sarajlije imaju mali milion osobina i postupaka koji zaslužuju ozbiljne kritike. No jedna je među tim osobinama koja je naprosto neoprostiva, apsolutno neprihvatljiva i u velikoj mjeri suicidna je nastavak kupovine proizvoda u pekarama ratnog zločinca koji svako malo vrijeđa i prijeti novim genocidom. Pekare "Manja" svaki normalan i zdrav građanin Bosne i Hercegovine a napose svaki Bošnjak morao bi zaobilaziti kilometrima i nikada i ne poviriti u njih po cijenu da je u njima sve besplatno.
Dugo se ratni zločinac i vlasnik tih pekara razmeće, vrijeđa i prijeti ali kada pogledate i pored svega toga pekare pune!
Pa ljudi šta je sa vama? Jeste li pri sebi? Upita li se iko od vas kada novac daje ratnom zločincu koji i dalje prijeti i vrijeđa, jeli to u redu? Padnu li mu na um žrtve koje smo podnijeli? Shvata li da njegov novac prema poruci vlasnika koji nam to otvoreno poručuje ide za pripremu novog genocida?
Šta je to sa nama? Zar Sarajevo i Sarajlije nisu naučili lekciju? Jeli to opet sada svojim novcem finansiraju nove granate koje će padati po nama?
Stockholmski sindrom.
Sindrom emocionalne veze i identifikacije s agresorom
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Dobro sad nemojte pretjerivat.Sad bi mu trebo bit kraj a realno pola ljudi veze nema ni ko je on ni kakva je pekara.Vidi pekaru,udje i kupi.Jel stvarno neko misli da moja mati zna koja je pekara i gdje,ni stari veze nema…Neke druge boli qrac za te price,i kad cuje na jedno udje na drugo izadje,i zaboravi sta je cuo,treci izbjegavaju…Elem sace ih i vise znat i izbjegavat,ako ih ikako i otvori.
HAVANA wrote: 21 Dec 2023, 22:30
Dobro sad nemojte pretjerivat.Sad bi mu trebo bit kraj a realno pola ljudi veze nema ni ko je on ni kakva je pekara.Vidi pekaru,udje i kupi.Jel stvarno neko misli da moja mati zna koja je pekara i gdje,ni stari veze nema…Neke druge boli qrac za te price,i kad cuje na jedno udje na drugo izadje,i zaboravi sta je cuo,treci izbjegavaju…Elem sace ih i vise znat i izbjegavat,ako ih ikako i otvori.
Nije isto vjeruj. Kvalitet je vrhunski, što jest jest
Vjeruješ li da samo oni imaju hljeb koji je meni doktorica preporučila? Zove se Graham hljeb. Po dr. Grahamu. I kupovala sam. Viśe ne kupujem ali mislim da tog hljeba i ostalih Manjinih peciva sad ima u Bingu.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Da eto mi pretjerujemo a onaj ko nam poručuje da je trenirao u Srebrenici i da se spremimo danas opet tamani, ne pretjeruje...
Mi i dalje treba svako jutro da tamo nosimo svoj novac i osposobljavamo ga da bude uspješniji u pripremama
mishic wrote: 21 Dec 2023, 22:40
Da eto mi pretjerujemo a onaj ko nam poručuje da je trenirao u Srebrenici i da se spremimo danas opet tamani, ne pretjeruje...
Mi i dalje treba svako jutro da tamo nosimo svoj novac i osposobljavamo ga da bude uspješniji u pripremama
Ma kakvi mi i bojkot, pusti
Eno bojkot Zare, ja se obradovala. Neću ni da pogledam u Zaru, onda saznam da im se online prodaja povećala za 250 %
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
mishic wrote: 21 Dec 2023, 22:40
Pa naravno da je pretjerivanje.Jes eto svi lete ,dusa im kod cetnika kupit.Pola ljudi veze nema ni ko je ni cija je pekara.