Ne može čovjek pobjeći od sebe samog, možeš 10 ili 20 % glumiti al ostala djela te otkrivaju ko si i to je ono moje; kako se mnogi kriju iza paravana vjere a u stvari su ateisti.Izjašnjavaju se da su vjernici a sve rade što ne bi trebali raditi.
Da li u bosni postoje ateisti ?
Re: Da li u bosni postoje ateisti ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

Iz svog iskustva ali i tuđih. Prvo ide da ne možeš biti moralan bez religije, bez Boga. Pa čuđenje kako možeš ne vjerovati u Boga, ne vjerovati u nešto, jel te strah Boga? Soljenje pameti svako malo zato što piješ, što ne postiš za Bajram, što ne ideš u džamiju. Nebitno ko šta radi a i "vjernici" (ne) rade to isto.paparaci wrote:zbog cega mislis tako? pa mal je broj onih koji se zaista nesto vjere drze. u biti nema nikakve razlike izmedju njih i ateista. razlika je samo u deklaraciji.Lebowski wrote:Malo ozbiljno na temu. Mislim da je u BiH prednost biti vjernik, religiozan, ne iskazivati otvoreno svoje stavove ako si ateista. Ne znam, drugačije te ljudi gledaju.
Predrasude ljudi, ne uvijek ali često. Ako si vjernik ozbiljniji si, kulturniji, pametniji i šta ti sve ja ne znam.
Npr. u školi su oni religiozniji imali veće simpatije kod profesora.
U politici je također bolje, javna ličnost koja je vjernik automatski pobere simpatije ljudi.

Mislim, nije pravilo, nisu građani drugog reda ali je bolje biti vjernik ili se barem tako izjašnjavati.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
- Status: Offline
-
Lebowski wrote:što ne postiš za Bajram,
Ni ja ne postim za Bajram

Ramazan. 

shvatam i slazem se. cudni smo. sta da ti kazem.Lebowski wrote:Iz svog iskustva ali i tuđih. Prvo ide da ne možeš biti moralan bez religije, bez Boga. Pa čuđenje kako možeš ne vjerovati u Boga, ne vjerovati u nešto, jel te strah Boga? Soljenje pameti svako malo zato što piješ, što ne postiš za Bajram, što ne ideš u džamiju. Nebitno ko šta radi a i "vjernici" (ne) rade to isto.paparaci wrote:zbog cega mislis tako? pa mal je broj onih koji se zaista nesto vjere drze. u biti nema nikakve razlike izmedju njih i ateista. razlika je samo u deklaraciji.Lebowski wrote:Malo ozbiljno na temu. Mislim da je u BiH prednost biti vjernik, religiozan, ne iskazivati otvoreno svoje stavove ako si ateista. Ne znam, drugačije te ljudi gledaju.
Predrasude ljudi, ne uvijek ali često. Ako si vjernik ozbiljniji si, kulturniji, pametniji i šta ti sve ja ne znam.
Npr. u školi su oni religiozniji imali veće simpatije kod profesora.
U politici je također bolje, javna ličnost koja je vjernik automatski pobere simpatije ljudi.
Mislim, nije pravilo, nisu građani drugog reda ali je bolje biti vjernik ili se barem tako izjašnjavati.
Blackhawk wrote:Lebowski wrote:što ne postiš za Bajram,
Ni ja ne postim za Bajram

jako. to mi je promaklo.

cuuuuj ....ateisti postoje svugdje.....jes alaha mi....
nesto sto je davno napisano ...i sto vecina zivi.....e sad jel bas sve to vjera.....
nesto sto je davno napisano ...i sto vecina zivi.....e sad jel bas sve to vjera.....
Our solution mind revolution
Jes, jes, davno sam ja pisao 10 - 12 % su vjernici a ostali se samo deklarišu tako 

- drugrankovic
- Inventar foruma
naravno da postoje, uglavnom su svi, samo se deklarišu... kakvi su na primer muslimani koji zderu alkohol a to islam zabranjuje... dakle vernici kad im odgovara i na svoj nacin ko u svakoj religiji, koja je nista drugo nego hrpa papira, koje je neko nekad odredio kao pravila...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Kao prvo,alkohol se ne zdere vec ispija,kao drugo jos nisam srela muslimana-vjernika koji ga pije.drugrankovic wrote:naravno da postoje, uglavnom su svi, samo se deklarišu... kakvi su na primer muslimani koji zderu alkohol a to islam zabranjuje... dakle vernici kad im odgovara i na svoj nacin ko u svakoj religiji, koja je nista drugo nego hrpa papira, koje je neko nekad odredio kao pravila...
Druga je prica osoba koja samo igrom slucaja nosi muslimansko ime.

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
Ovaj gore se zakacio za muslimane ko muha podrepusa konjskog dupeta....prava muha podrepusa 

Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Tatanka
- Poneki mu pročitamo
kakav je ovo naslov "da li u bosni postoje ateisti..?"
:-(
:-(
Bolje je uzivati i kasnije se kajati, nego se kajati sto nisi uzivao...
Giovanni Boccaccio
Giovanni Boccaccio
-
Ateist je osoba koja ne vjeruje u Boga... A takvih bas i nema puno..drugrankovic wrote:naravno da postoje, uglavnom su svi, samo se deklarišu... kakvi su na primer muslimani koji zderu alkohol a to islam zabranjuje... dakle vernici kad im odgovara i na svoj nacin ko u svakoj religiji, koja je nista drugo nego hrpa papira, koje je neko nekad odredio kao pravila...
Vecina je vjernika (bilo krscana, bilo pravoslavaca, bilo muslimana ili nekih drugih), koji vjeruju u Boga, vjeruju da Bog postoji, ali su jednostavno ili previse lijeni, ili previse okupirani ovozemaljskim materijalnim stvarima, pa se vise trude za materijalni zivot a manje za duhovni..
Vako, na svijetu ih je kamara (ateista ) pa tako i u BiH.Blackhawk wrote: Ateist je osoba koja ne vjeruje u Boga... A takvih bas i nema puno..
Vecina je vjernika (bilo krscana, bilo pravoslavaca, bilo muslimana ili nekih drugih), koji vjeruju u Boga, vjeruju da Bog postoji, ali su jednostavno ili previse lijeni, ili previse okupirani ovozemaljskim materijalnim stvarima, pa se vise trude za materijalni zivot a manje za duhovni..
Istinskih vjernika je veoma malo ,..... 10-12 % a sve ostalo je deklarisano, onako kad treba da se izjasni.
Jede se , pije se, radi se haram djela, laže se, vara se, zijani se i po tvom sve vjernik do vjernika.
Danas i mnoge hadžije imaju što stare a što novije šljivike, ker im je šljiva u srcu i s njom se dobro mezeti.
Da ne duljim; ko o čemu, qurva o poštenju

-
Na drugoj temi sam pisao o vjeri i vjernicima..
Ili jesi ili nisi vjernik..
Ako ne vjerujes ateist si... ako vjerujes vjernik si... Logicko zakljucivanje... bez nekog truda..
A sad to o cemu ti pricas, to su veci i manji grijesnici, ali ipak vjernici, jer kako tako ipak vjeruju u Boga...
Ako ne vjerujes ateist si... ako vjerujes vjernik si... Logicko zakljucivanje... bez nekog truda..
A sad to o cemu ti pricas, to su veci i manji grijesnici, ali ipak vjernici, jer kako tako ipak vjeruju u Boga...
Nemere tako i to bi ti trebao znati al et, samo On najbolje zna ,.............Blackhawk wrote:Na drugoj temi sam pisao o vjeri i vjernicima..

U Bosni je vecina ateista, ali se boje ko i ti, a nije ni moderno trenutnotanuki wrote:eto malo čudno pitanje,
ja sam ateista u hrvatskoj,
i totalno ugrožena manjina,
i iz mog đepa se plača katolička crkva po netransparentnim državnim ugovorima sa vatikanom,
u ovoj hrvatskoj državi koja je po ustavu sekularna, u praksi je jebeno katolička, a ja kao ateista u stvari i ne postojim!
kakva je stvar kod vas u bosni?
dali netko uopće smije reči da je ateista?
ja sam se u hrvatskoj poćeo bojati

D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9621 times
- Been thanked: 11359 times
- Status: Online
Bosna i Hercegovina najreligioznija zemlja u regiji

Prema nezvaničnim podacima zadnjeg popisa 97% građana BiH izjasnili su se kao vjernici.
Dominiraju, muslimani, kojih prema popisu ima 45%. Pravoslavaca ima oko 34%, a katolika nešto više od 14%. Ateista i agnostika ima tek negdje oko 3%.
No, daju li ove brojke zaista pravu sliku o broju vjernika u BiH? Opravdano se, naime, sumnja da među onima koji se izjašnjavaju kao pripadnici jedne od tri dominirajuće konfesije ima nezanemariv broj ljudi koji to čine iz tradicijskih razloga, pod pritiskom većine ili jednostavno "po defaultu".
Da je tome doista tako, pokazuje i Gallupovo istraživanje o važnosti religije u životu čovjeka. Gallupovi su istraživači, naime, ispravno krenuli od pretpostavke da će ljudi na pitanja o postojanju boga (često bez razmišljanja odgovoriti da vjeruju. No, kada se pitanje preformulira, odnosno kada ih se pita ima li religija u njihovom životu ikakav značaj, dobiva se znatno drugačiji odgovor. Koji vrlo vjerojatno daje puno tačniju sliku o broju religioznih ljudi u određenoj državi.
U istraživanju koje je Gallup provodio između 2006. i 2008. godine u BiH je na pitanje "je li vam religija važna u životu" pozitivno odgovorilo 70,5 posto građana. Da im religija u životu ništa ne predstavlja kazalo je čak 29,5 posto građana. Dakle znatno više od ukupno 3 posto deklariranih ateista i agnostika.
Ovakav rezultat BiH svrstava u srednje religiozne zemlje, ali i među religioznije države kada je u pitanju evropsko okruženje. U Europi je vrlo malo država čijim je stanovnicima religija važnija nego Bosancima i Hercegovcima. Radi se o Grčkoj (29,5 posto), Italiji (26 posto), Portugalu (26 posto), Cipru (24,5 posto), Makedoniji (20,5 posto), Poljskoj (19,5 posto), Moldaviji (19 posto) i Turskoj (9,5 posto).

U razvijenijim zemljama je religija manje bitna
Što se tiče zemalja u regiji, Kosovo ima tek nešto više ljudi kojima je religija nebitna nego BiH, ukupno 31,5 posto. U Srbiji stanovnika kojima religija ništa ne predstavlja ima 46,5 posto, a u Crnoj Gori 48 posto. Najmanje vjernika (odnosno ljudi kojima je religija važna) ima u Sloveniji, ujedno najrazvijenijoj zemlji u regiji. Čak 52,5 posto Slovenaca kaže da im religija ništa ne predstavlja u životu.
Zanimljivo je da su na samom vrhu ove liste najrazvijenije evropske i svjetske zemlje. U Švedskoj čak 83 posto stanovnika ne mari za religiju, u Danskoj 80,5 posto, u Estoniji 78 posto, u Norveškoj 78 posto, u Hong Kongu 75,5 posto, u Nizozemskoj 75,5 posto, u Japanu 75 posto, u Češkoj 74,5 posto, u Velikoj Britaniji 73 posto, u Finskoj 70 posto...

Re: Bosna i Hercegovina najreligioznija zemlja u regiji
Zadnjih godina bilo je sličnih istraživanja ili bar vijesti o ovoj tematici. Najreligioznija zemlja je bila Hrvatska i meni ostavlja takav dojam a na posljednjem mjestu Srbija(također ostavlja takav dojam).