HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times
Status: Offline

Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Post by seln »

ironman wrote: 23 Dec 2023, 20:05 Budimo realni.
Sda je imala podrsku biraca.
Imala glasove u klubu Bosnjaka skupa sa DF u federalnom domu naroda.
Imala vecinu u klubu Bosnjaka u Drzavnom parlamentu .
I tu se zavrsaca prica o regularnosti
Federalna vlada je nametnuta mimo volje Bosnjaka .
I kako onda nabijati na nos Dodiku da je na vlast došao na američkom tenku?
Trojka je došla na vlast u njemačkoj torbi.
Za 3/5 spremni!
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25739 times
Been thanked: 26275 times

Post by ironman »

seln wrote: 23 Dec 2023, 20:20
ironman wrote: 23 Dec 2023, 20:05 Budimo realni.
Sda je imala podrsku biraca.
Imala glasove u klubu Bosnjaka skupa sa DF u federalnom domu naroda.
Imala vecinu u klubu Bosnjaka u Drzavnom parlamentu .
I tu se zavrsaca prica o regularnosti
Federalna vlada je nametnuta mimo volje Bosnjaka .
Dodik?
Gdje sam spomenuo tog politicara?
Poredjenje dovodjenja tog politicara na vlast. A da bi se sprijecilo pocinioce i podrzavaoce genocida da ostanu na vlasti.
I blokiranje Ustava federacije da bi se u vlast instalirali podobni a koji su izgubili izbore.
Nije to bas ok.
I to znamo svi.
Jer retrogradne snage su u to vrijeme oslabljene dovodjenjem dodika.
I to isto svi znamo.
Potezom blokiranja Ustava federacije pomoglo se retrogradnim snagama.
Jesam li pogrijesio?
Ili da se nadjebavamo terminima a time obojica rezemo granu na kojoj sjedimo :D.
dream of spring...
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln »

ironman wrote: 23 Dec 2023, 20:30
seln wrote: 23 Dec 2023, 20:20

Dodik?
Poredjenje dovodjenja tog politicara na vlast. A da bi se sprijecilo pocinioce i podrzavaoce genocida da ostanu na vlasti.
I blokiranje Ustava federacije da bi se u vlast instalirali podobni a koji su izgubili izbore.
Nije to bas ok.
I to znamo svi.
I to isto svi znamo.
Jesam li pogrijesio?
Ili da se nadjebavamo terminima a time obojica rezemo granu na kojoj sjedimo :D.
Bojim se da si me nerazumio (da citiram Busha mlađeg).
Ja sam samo podvukao tvoju tezu.
Za 3/5 spremni!
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

seln wrote: 23 Dec 2023, 21:23
ironman wrote: 23 Dec 2023, 20:30
Dodik?
Nije to bas ok.
I to znamo svi.
I to isto svi znamo.
Jesam li pogrijesio?
Bojim se da si me nerazumio (da citiram Busha mlađeg).
Ja sam samo podvukao tvoju tezu.
Zna me prenijet. Povremeno :ooo
Uglavnom da smo na istoj frekvenciji.
Pa ako se ponekad i ne cujemo.
Nema veze.
A i za svaki slucaj. Nek stoji i ono.
dream of spring...
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga »

Citah jutros jedan artikel,jako zanimljiv
Msm da je SB
Veli,mora se vrsit pritisak na Svabu da nametne pravo na vanredne izbore,sto bi mu u ovoj sitaciji blokada bio najispravniji potez
Msm ako zeli BHnapredak i izlaz iz blokada koje je proizveo svjesno u korist okupatora
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4079 times
Been thanked: 3749 times

Post by Naseef Mushroom »

Duminjo wrote: 23 Dec 2023, 18:18
Naseef Mushroom wrote: 23 Dec 2023, 11:54
Pa kako drugačije objasniti?
Ambasadori stranih zemalja se u Bosni i Hercegovini više pitaju i više petljaju nego domaći političari, odbiješ poslušati stranca on te kazni, Schmidt prijeti “ako ne uradite kako treba, ima ko hoće”, Daytonski sporazum gdje stranac vedri i oblači.

Da ne bude zabune, isto tako se mogu pogasiti i srpske i hrvatske stranke, samo su sada u boljoj poziciji jer Švabo naginje na njihovu stranu, ali kad je pokojni Ashdown bio Visoki predstavnik, mogle su se tada i srpske i hrvatske stranke pogasiti.
A da krenemo od pocetka pa objasnjenje nece trebati?
Npr, kakav je opis posla jednog politicara? Jel Mu zadatak klimati glavom i slušati ili mu je zadatak na sve moguce nacine obezbjediti bolji zivot onima koje predstavljaju?
Znaci, ponudi, potkaci, potkupi, slazi, obecaj, izradi, prodaj, oduzmi.. snadji se na koji god hoces i mozes nacin da taj OHR ili bilo koga drugog pridobijes i okreneš na svoju stranu.
Jok, naši politicari ko šaltrruše u BH poštama. Dobiju naredjenje, potpisu, udare pecat i allahimanet.

Ako si nesposobna da okreneš bilo koga na svoju stranu, predaje palicu. Reci "ne umijem, neka radi ko umije" i cao.
Al jok, mi se 30 godina handrimo, sve smo u losijoj situaciji, sve manje drzave i opet svi drugi krivi a mi radimo sve kako treba. Ma nemoj..

U tom smislu, SDA je sama sebe izbacila. A kako nastavlja politiku poslije zadnjih izbora, nece se brzo ni vratiti na vlast, bez obzira koliko je trojka loša. Nedo bog da imaju makar malo normalnu opoziciju.. tek bi onda bio plac
OHR nisi mogao pridobiti kada sada imaš jednog Schmidta koji je dobitnik ordena Ante Starčević i koji je član CSU-a koji je bratski sa HDZom.

Gabriel Escobar koji je radio u Srbiji prije par decenija, koji je lično izjavio kako je njegova supruga oduševljena srpskom kulturom i čije umjetničke izložbe finansira srbijanska ambasada.

Onda imamo srpskog zeta Matthewa Palmera i još svakakvih spodoba.

Uz to dodaj velikosrpsku i velikohrvatsku politiku koja nikada nije odustala od svojih ciljeva, koji su samo čekali da dođu pravi ljudi i njihovih 5 minuta, nevezano da li naši dobro rade svoj posao ili ga nikako ne rade, i dočekali su.

Atmosfera u svijetu kao npr. rast podrške desničarima i sve jača islamofobija bez političke korektnosti im isto ide u prilog.

Dodaj još ovo šta je Ironman napisao.

Izjaviti da je Čović u boljoj poziciji od Bakira jer je kod Plenkovića, koji je isto Hrvat, dobro odigrao ili mu se uvukao u guzicu, je u rangu kada je Radončić onda izjavio da je jedini razlog zašto Avaz o njemu pozitivno piše zato što je se svojim političkim radom izborio za naklonost tih novina.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln »

Pasaga wrote: 23 Dec 2023, 21:34 Citah jutros jedan artikel,jako zanimljiv
Msm da je SB
Veli,mora se vrsit pritisak na Svabu da nametne pravo na vanredne izbore,sto bi mu u ovoj sitaciji blokada bio najispravniji potez
Msm ako zeli BHnapredak i izlaz iz blokada koje je proizveo svjesno u korist okupatora
Evo, sa'će on...
sve se češe po Ordenu Ante Starčevića.
Za 3/5 spremni!
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Pajdo,u tom slucaju on uopste nema kredibilitet ni moralno pravo da prica o izborima uopste,ni u kom pogledu nakon onog sto je uradio
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14031 times
Been thanked: 23282 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Kad je Kurti na Kosovu bukvalno usao u otvoreni sukob sa americkim izaslanicima i evropskim smokljama jer nije pristajao na jednostrana rjesenja po principu, prvo ti nama zajednicu srpskih opstina pa cemo mi ovo ostalo nekako kasnije, znas koliko se Albanaca ponudilo da se stavi na uslugu strancima?
Nijedan!
Na drugoj strani kad je Bake odbio da potpise izmjene izbornog zakona kako ga hdz nacrtao a frendovi iz svijeta podrzali, znas koliko se balijica ponudilo na raspolaganje?
Znam da znate.
U tome je razlika izmedju drzavotvornig naroda i Muja zombija.
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8506 times

Post by Duminjo »

Fuddo wrote: 23 Dec 2023, 22:10 Kad je Kurti na Kosovu bukvalno usao u otvoreni sukob sa americkim izaslanicima i evropskim smokljama jer nije pristajao na jednostrana rjesenja po principu, prvo ti nama zajednicu srpskih opstina pa cemo mi ovo ostalo nekako kasnije, znas koliko se Albanaca ponudilo da se stavi na uslugu strancima?
Nijedan!
Na drugoj strani kad je Bake odbio da potpise izmjene izbornog zakona kako ga hdz nacrtao a frendovi iz svijeta podrzali, znas koliko se balijica ponudilo na raspolaganje?
Znam da znate.
Ovo drasticno mijenja stvari.
Nisam znao da je nova vlada potpisala izmjene izbornog zakona kako ga je HDZ nacrtao.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 23 Dec 2023, 21:43
Duminjo wrote: 23 Dec 2023, 18:18

A da krenemo od pocetka pa objasnjenje nece trebati?
Npr, kakav je opis posla jednog politicara? Jel Mu zadatak klimati glavom i slušati ili mu je zadatak na sve moguce nacine obezbjediti bolji zivot onima koje predstavljaju?
Znaci, ponudi, potkaci, potkupi, slazi, obecaj, izradi, prodaj, oduzmi.. snadji se na koji god hoces i mozes nacin da taj OHR ili bilo koga drugog pridobijes i okreneš na svoju stranu.
Jok, naši politicari ko šaltrruše u BH poštama. Dobiju naredjenje, potpisu, udare pecat i allahimanet.

Ako si nesposobna da okreneš bilo koga na svoju stranu, predaje palicu. Reci "ne umijem, neka radi ko umije" i cao.
Al jok, mi se 30 godina handrimo, sve smo u losijoj situaciji, sve manje drzave i opet svi drugi krivi a mi radimo sve kako treba. Ma nemoj..

U tom smislu, SDA je sama sebe izbacila. A kako nastavlja politiku poslije zadnjih izbora, nece se brzo ni vratiti na vlast, bez obzira koliko je trojka loša. Nedo bog da imaju makar malo normalnu opoziciju.. tek bi onda bio plac
OHR nisi mogao pridobiti kada sada imaš jednog Schmidta koji je dobitnik ordena Ante Starčević i koji je član CSU-a koji je bratski sa HDZom.

Gabriel Escobar koji je radio u Srbiji prije par decenija, koji je lično izjavio kako je njegova supruga oduševljena srpskom kulturom i čije umjetničke izložbe finansira srbijanska ambasada.

Onda imamo srpskog zeta Matthewa Palmera i još svakakvih spodoba.

Uz to dodaj velikosrpsku i velikohrvatsku politiku koja nikada nije odustala od svojih ciljeva, koji su samo čekali da dođu pravi ljudi i njihovih 5 minuta, nevezano da li naši dobro rade svoj posao ili ga nikako ne rade, i dočekali su.

Atmosfera u svijetu kao npr. rast podrške desničarima i sve jača islamofobija bez političke korektnosti im isto ide u prilog.

Dodaj još ovo šta je Ironman napisao.

Izjaviti da je Čović u boljoj poziciji od Bakira jer je kod Plenkovića, koji je isto Hrvat, dobro odigrao ili mu se uvukao u guzicu, je u rangu kada je Radončić onda izjavio da je jedini razlog zašto Avaz o njemu pozitivno piše zato što je se svojim političkim radom izborio za naklonost tih novina.
Ne moze jedan pojedinac na svoju ruku i sam, bez podrske drugih, donositi sta hoce a pogotovo ne moze ustav ukidati.
Ukidanje ustava i ovo "nametanje" je rezultat loše politike SDA. Jbte politika kada ti je vrhunac posla sastanak sa Plenkovicem u Neumu i to na insistiranje drugih.
20 i kusur godina nista nisu uradili. Mogu sada kriviti i boga i oca ako hoce.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Duminjo wrote: 24 Dec 2023, 00:07
Fuddo wrote: 23 Dec 2023, 22:10 Kad je Kurti na Kosovu bukvalno usao u otvoreni sukob sa americkim izaslanicima i evropskim smokljama jer nije pristajao na jednostrana rjesenja po principu, prvo ti nama zajednicu srpskih opstina pa cemo mi ovo ostalo nekako kasnije, znas koliko se Albanaca ponudilo da se stavi na uslugu strancima?
Nijedan!
Znam da znate.
Ovo drasticno mijenja stvari.
Nisam znao da je nova vlada potpisala izmjene izbornog zakona kako ga je HDZ nacrtao.
:D.
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Pa neko nam ocigledno gura muda pod bubrege a mi ne prestajemo lizati.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Duminjo wrote: 24 Dec 2023, 00:23 Pa neko nam ocigledno gura muda pod bubrege a mi ne prestajemo lizati.
Nalizacemo jednog dana, polako.
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Ma ne zeli ni Covic taj neki famozni izborni. Crta nenormalne uslove da mu ga niko ne moze potpisati.

Bez price o izbornom, njega više nema. Ovo mu je kec na desetku i drzace ga dok ne crkne.
bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 235 times
Been thanked: 671 times

Post by bez »

Duminjo wrote: 24 Dec 2023, 00:34 Ma ne zeli ni Covic taj neki famozni izborni. Crta nenormalne uslove da mu ga niko ne moze potpisati.

Bez price o izbornom, njega više nema. Ovo mu je kec na desetku i drzace ga dok ne crkne.
iskreno nisu mi bili zanimljivi pa neznam, morel mi ko rastabirit covicu je bilo zabranjeno bavljenje politikom, ko ga vrati?
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Duminjo wrote: 24 Dec 2023, 00:34 Ma ne zeli ni Covic taj neki famozni izborni. Crta nenormalne uslove da mu ga niko ne moze potpisati.

To je ubleha jenkija
Te dvije mantre ruse drzavu,niko je ne spasi
Svi vidimo da ga par godina niko nesmije ni krivim okom pogledat
uvjek fin i ugladjen,konstruktivan
Dzaba lajemo na Baketa,more skidat gace kolko voli
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by bez »

Pasaga wrote: 24 Dec 2023, 08:03
Dzaba lajemo na Baketa,more skidat gace kolko voli
nije djaba on ujeba i sto se ne moze ujebat, idiot
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Tramvajtrojkaski :hihi
dream of spring...
bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by bez »

ironman wrote: 24 Dec 2023, 09:02 Tramvajtrojkaski :hihi
zalijeces se sa vezivanjem mislijenja za politicku opciju ili tor, meni je svejedno ko god bio na vlasti tu je da me jebe ako moze ali se priupitaj
zasto Delimustafica ovoliko drze u zatvoru bez sudjenja.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”