Gdje je nestala romantika?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10182 times
Been thanked: 12067 times
Status: Offline

Re: Gdje je nestala romantika?

Post by Krokodil Behko » 28 May 2014, 10:10

storm wrote:
komsija wrote:U sta ovo spada i da li danasnji muskarci to rade
Image
zašto ne bi radili :cudi
ali opet moraš uzeti u obzir, da je u to vrijeme bilo neuporedivo više vozača muškaraca, nego žena, pa je tim bilo i mnogo više prilika za iskazivanje pozornosti, tipa na slici gore...
emancipacija je donijela svoje :cudi danas slabo i imaš priliku ženi otvoriti vrata na autu, jer ona sjedne u svoj auto :D.
šta misliš da u to vrijeme nije bilo krkana, koji su gledali samo na sebe i svoje užitke, ne mareći za osjećaje žene?
Usudio bi se tvrditi da i više nego danas :kafa
Možeš samo ispasti glup pred ljudima, ako to danas radiš :)

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 28 May 2014, 10:19

Ja se ne sjećam kad sam vidio da se otvaraju djevojci vrata(biće da ne gledam dovoljno) iz te neke pažnje, brige, zbog gesta, romantike, kako god. Viđao sam kad žena nosi 5 kesa pa kod čovjek otvori vrata da lakše uđe ili kod nekih koji baš nisu romantični...pa eto otvore vrata, vidjeli na TV-u..

Il kad se ne mogu otvoriti vrata iznutra(sjebana brava) pa momak otključa, možda i otvori.

Kod ovih zaljubljenih parova..hmm..obično ta kojoj se i otvore vrata bude neka na štiklama od 15 cm, miniću, tonu šminke...ne kažem ništa. :stop
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 28 May 2014, 10:20

ili da te optuže za krađu...držte lopova :)
dobro... današnje vrijeme nudi druge varijacije na temu:prepustiš parking ljubazno,otvoriš vrata trgovine dok žena vuče vrećice ili joj pomogneš...ali to sve spada pod lijepo ponašanje ne pod romantiku

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 May 2014, 10:22

Lebowski wrote:Ja se ne sjećam kad sam vidio da se otvaraju djevojci vrata(biće da ne gledam dovoljno) iz te neke pažnje, brige, zbog gesta, romantike, kako god. Viđao sam kad žena nosi 5 kesa pa kod čovjek otvori vrata da lakše uđe ili kod nekih koji baš nisu romantični...pa eto otvore vrata, vidjeli na TV-u..

Il kad se ne mogu otvoriti vrata iznutra(sjebana brava) pa momak otključa, možda i otvori.

Kod ovih zaljubljenih parova..hmm..obično ta kojoj se i otvore vrata bude neka na štiklama od 15 cm, miniću, tonu šminke...ne kažem ništa. :stop
Da imaš priliku provozati Maju u autu, ne vjerujem da bi insistirala na otvaranju vrata. Ali bi zato, insistirala na otvaranju prozora tokom vožnje :D

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 May 2014, 10:23

vila wrote:ili da te optuže za krađu...držte lopova :)
dobro... današnje vrijeme nudi druge varijacije na temu:prepustiš parking ljubazno,otvoriš vrata trgovine dok žena vuče vrećice ili joj pomogneš...ali to sve spada pod lijepo ponašanje ne pod romantiku
Eee, dobro si. I žena može lijepo da se ponaša, dok dodaje pivu ili pravi društvo tokom kućnih majstorluka, dodaje kombinirke, šarafcigere i sl :kafa

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 28 May 2014, 10:25

Krokodil Behko wrote:
Eee, dobro si. I žena može lijepo da se ponaša, dok dodaje pivu ili pravi društvo tokom kućnih majstorluka, dodaje kombinirke, šarafcigere i sl :kafa
naravno...i usput izdaje naredbe...di ćeš veće romantike :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 May 2014, 10:28

vila wrote:
Krokodil Behko wrote:
Ako postoji adekvatna nagrada "za poslije" uvjeren sam da nikakvi zadaci neće biti problem. Nagrada može biti i romantična ali i malo manje romantična - nebitno. ;) Samo da se ne radi besplatno, jer tu nema ničega romantičnog.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 28 May 2014, 10:29

Krokodil Behko wrote:
vila wrote:
Krokodil Behko wrote:
Ako postoji adekvatna nagrada "za poslije" uvjeren sam da nikakvi zadaci neće biti problem. Nagrada može biti i romantična ali i malo manje romantična - nebitno. ;) Samo da se ne radi besplatno, jer tu nema ničega romantičnog.
u besplatnom i jest romantika...ali bolje bit pragmatičan :plavi

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 28 May 2014, 10:35

Dobro danas je drukčije, neko spomenu emancipaciju, pa i žene ne daju da im se otvaraju vrata.. u smisliu šta ćeš mi ti otvarati vrata, nisam nesposobna. :snap
Ubijaju svaku romantiku. :ooo

Dobro nije to romantika ali u filmovima tako izgleda. :D

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila » 28 May 2014, 10:40

Lebowski wrote:Dobro danas je drukčije, neko spomenu emancipaciju, pa i žene ne daju da im se otvaraju vrata.. u smisliu šta ćeš mi ti otvarati vrata, nisam nesposobna. :snap
Ubijaju svaku romantiku. :ooo

Dobro nije to romantika ali u filmovima tako izgleda. :D
to je krivi smjer emancipacije :place žestoko se protivim
još mi samo treba da i gumu na autu moram mjenjati sama...lakše mi razbarušit kosu,nabacit osmjeh :zubi

dacina_curica

Post by dacina_curica » 28 May 2014, 10:48

Otvaranje vrata i slicno ne spada u romantiku vec u dobar odgoj. Moj najdrazi kolega s posla (44 mu godine) uvijek otvara vrata od auta (nerijetko saceka da udjem pa ih i zatvori), UVIJEK leti da otvori ili pridrzi ulazna vrata i jednostavno strasno drzi do toga. Mozda nekome smeta (emancipacina i te trice) ali meni je bas lijepo vidjeti nekoga lijepo odgojenog. :) opet, nije romantika nego postovanje i lijep odgoj.

A romantika je u sitnicama... :)

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 28 May 2014, 10:50

Zavisi ko je u pitanju. Ako je zaljubljeni par onda to može biti shvaćeno i kao mali romantični gest, ako otvaraš neni pa i nije baš..

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 28 May 2014, 10:53

romantika..
probudis se ujutro prije nje i izvadis poklon iz djepa farmerki pored kreveta. polako je otkrije i stavis joj rubin od 7.5 karata u pupak pa pratis izraze lica od panike do onog keza sto ga zene imaju u susretu sa tvrdim, rumenim objektima na svitanju dana..

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 28 May 2014, 10:59

Spanac_113 wrote:romantika..
probudis se ujutro prije nje i izvadis poklon iz djepa farmerki pored kreveta. polako je otkrije i stavis joj rubin od 7.5 karata u pupak pa pratis izraze lica od panike do onog keza sto ga zene imaju u susretu sa tvrdim, rumenim objektima na svitanju dana..
vala mogo bi bit i prsten iz automata, kad bi bio tako plasiran... il´ zvaka, bombona... jebo rubine :)
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

dacina_curica

Post by dacina_curica » 28 May 2014, 11:03

Koliki je rubin od 7.5 karata? :jonas
Strunice se zena. :D.

Lunka :ok
Ja jos uvijek imam jedan prsten od nekih par maraka kojeg sam dobila od jednog momka kad sam bila tinejdzer. Djecije totalno ali tako sladak gest da se nikad nisam mogla od njega (prstena) rastaviti.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6711 times

Post by greeneyes » 28 May 2014, 11:05

Ja je nisam uz'o, nisam Bogam' :o
Samo sabura

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 28 May 2014, 11:12

dacina_curica wrote:Otvaranje vrata i slicno ne spada u romantiku vec u dobar odgoj. Moj najdrazi kolega s posla (44 mu godine) uvijek otvara vrata od auta (nerijetko saceka da udjem pa ih i zatvori), UVIJEK leti da otvori ili pridrzi ulazna vrata i jednostavno strasno drzi do toga. Mozda nekome smeta (emancipacina i te trice) ali meni je bas lijepo vidjeti nekoga lijepo odgojenog. :) opet, nije romantika nego postovanje i lijep odgoj.

A romantika je u sitnicama... :)
bas tako, simpaticno za vidjeti nekog da je lijpo odgojen.

Ne ocekujem u danasnje vrijeme da mi neko otvara vrata od auta, ali ako par ulazi u restoan, kafic ili vec sto, i muskarac prvi ulazi i ne trudeci se da pridrzi vrata i pusti zenu da udje ... :dole ( naravno, nema veze sa romantikom)
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 28 May 2014, 11:15

Spanac_113 wrote:romantika..
:bali
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 28 May 2014, 11:16

a ja cekam kad ces kliknut :valja

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 28 May 2014, 11:18

Spanac_113 wrote:a ja cekam kad ces kliknut :valja
nesto sam od jutros smusena...
kriv je rumeni tvrdi na svitanju dana :rumenko
Djole

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”