Mislim na klasične, mirnodopske, načine lopovluka, bez obzira na vrijeme njihovog dešavanja.
Meni su jednom u tramvaju, prije 20 godina, izvukli novčanik. Dobro nije baš bio pravi novčanik, pošto ih u to vrijeme nisam nikako volio, nego sam koristio korice za dokumente, jer je to bilo maleno, lagano i moglo se strpati u bilo koji džep. Dok se ne desi, nekim stvarima i ne pridajemo preveliku pažnju, tako da sam ja vazda nosio te neke stvari u unutrašnjem džepu teksas jakne.
Bila nekakva gužva i kad sam se pomjerio, vidim jakna s prednje strane izvrnuta, i, naravno, prazan džep. Osvrćem se okolo ne bi li skontao ko bi mogao biti. Jedan tip mi je izgledao sumnjivo, kao nezainteresovano gleda kroz prozor. Al' kontam, kako ću nekog optužiti bez da sam barem vidio. Kontam u sebi, obično ne rade sami, ako i jeste on uzeo, garant više nije kod njega. Samo ću još veći belaj napraviti. I tako, sam sebe naružim, i od tada sam uvijek pazio da stavljam vrijedne stvari u prednji džep od hlača kada ulazim u sredstva javnog prevoza.
Jednom su mi obili auto pred kućom gdje sam tada živio. Nekad u cik zore, vidio ih komšija koji je patio od nesanice, pa pobjegli. Samo bezveze razvalili bravu, nisam je vala nikad ni napravio poslije toga.
Vjerovatno sam negdje i pisao već. Drugi put kad su ga obili mi je bilo nešto najsimpatičnije što mi se desilo u životu. Ja imao običaj kad uđem u auto, samo bacim nazad ako imam nešto uz sebe, tipa šal, rukavice i sl. i ne gledam gdje će završiti. Uglavnom, prilično neuredno bilo, al' nisam nikada ništa vrijedno ostavljao unutra. Taj dan bio na poslu, i kad sam se vraćao, dođem do auta, snijeg pao po njemu, a vidim na suvozačkim vratima nema snijega. I skontam da su otključana, ali nema tragova neke sile. Uđem unutra, a na suvozačkom sjedištu sve stvari uredno složene i ništa ne fali.
Naišao lopov sa OCD-om (OKP-om) i nije mogao da gleda nered.
P.S.
(Ne nađoh temu, trudio sam se, časna riječ, a ako ista ipak negdje postoji, bacite me lavovima)

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)