Srebrenica - genocid
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- drugrankovic
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Srebrenica - genocid
pusti laži... srbi su do dejtona držali 70 % pa su dejtonom dobili 49%, zahvaljujući dilu zapada sa slobom kojeg su nametnuli srbima iz bosne da ih predstavlja...
nisu srbi počeli sa toliko... nikada nisu bili na 30 %, najveća laž izgovorena pa vidiš da im je sve od laži satkano... da oni su posle ispali dobrotvori pa ali RS pola države, na koju toliko kmeče...
naser je od alije primio pare da to izvede po nalogu amerike da se dobije odgovor srba...
čuj nisu mu dali generali da se vrati... pa on je izveden helikopterom par dana ranije kad se već znalo šta ih sprema i da bradonje kucaju na vrata...
junacina eto im ga pa nek njemu ebu mater i aliji koji je genocid zrtvovao... alija kojem je navodno toliko stalo do genocidnog mesta isti poklanja srbima... kako da ne...
kod nasera pa njemu nanu naninu manite se laži
nisu srbi počeli sa toliko... nikada nisu bili na 30 %, najveća laž izgovorena pa vidiš da im je sve od laži satkano... da oni su posle ispali dobrotvori pa ali RS pola države, na koju toliko kmeče...
naser je od alije primio pare da to izvede po nalogu amerike da se dobije odgovor srba...
čuj nisu mu dali generali da se vrati... pa on je izveden helikopterom par dana ranije kad se već znalo šta ih sprema i da bradonje kucaju na vrata...
junacina eto im ga pa nek njemu ebu mater i aliji koji je genocid zrtvovao... alija kojem je navodno toliko stalo do genocidnog mesta isti poklanja srbima... kako da ne...
kod nasera pa njemu nanu naninu manite se laži
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Dacu ti account #drugrankovic wrote:Jagoda wrote:Dizem, dize, dok prckam svakog seljacica koji ljuma asValtom hahahahahahahahahahahahahahadrugrankovic wrote:odes da, mozda kao misic, skines marametinu ako je nosish i ne lajesh... ne bi me cudilo da na ulici dizes tri prsta...
ajde ne serendaj... realnost je surova znam ja to
Sjedi 1 ne izvaljuj seRekoH ti, mark my words: sumska je gotova, ko sto je i ona ubleha o 'erceg Bosni bila kratkog vijeka;))))))))
Nego, volEm lovu, da se mi kladimo?!
kladimo se
gde treba da polozim ulog?
rs nece nestati, tvoja laprdanja su pusta zelja, a dejtonski dokument sasvim nešto drugo, koji će se u slučaju ne poštovanja silom, silom i odbraniti...
ende dakle u koliko?
Sta ce se bolan silon odbranit?! Pa doslo je i Srbiji iz guzice u glavu;))))) Zamisli ovaj scenario: ponovo dodje do nekog huskanja u BiH. E onda zamisli svu dijasporu samo, jaH lova, jaH narod
Sumska je done, kao sto je i taj Dayton's papircic posluzio svrsi. Idemo dalje, u lijepu buducnost neovisne, suverene drzave Bosne i Hercegovine
Rankooooo, de ti meni cire nako iskreno odakleN si iz Bosne?!
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Ti pobjegulja ćeš nekom govoriti ko je izdajnik, a ko nije. Za mene je ova rasprava gotova, a nije trebala ni počet jer ja sa nekim ko nije bio dana u ratu govorim o tome šta se dešavalo u Bosni. Odjednom ti više znaš o ratu nego i generali po kojima pljuješ. Opet ponavljam meni ne smeta to što je neko otišo, ali me boli kad pljuje po ljudima koji su se do zadnjeg atoma snage borili da Bosna opstane. Dakle nisam te nikako vidio da se protiviš njegovim č.etničkim izjavama, čak se i u dosta toga slažete, ali zato kad neko od "tvojih" nešto napiše odmah napadaš. Tipični balijski mentalitet uvlačenja u analni otvor onima koji su u ratu bili iznad Sarajeva.mrki62 wrote:Sasvim dovoljno je ovo citirati i skontati, kako je neko Srbima svojim potpisom poklonio pola BiH a oni imali samo (po tvom ) 30%.JCR wrote:Jarane na početku rata VRS je bio na preko 70 ili 80% teritorije pa su svedeni na 30, dakle šuplja priča.
Da je duže potrajao rat, oni bi bili poraženi i zato ja tvrdim da je potpisom Dejtona izvršen genocid na RBiH.
Sva sreća pa nisam bio u tom ratu, jer bi me bilo stid na kakav način je izgubljen rat.
Potpisana kapitulacija u pobjedničkim jurišima - jel tako ?
Naser Orić je bio Miloševićev specijalac prije rata i sa jasnim ciljem je postavljen u Srebrenicu i to ja nazivam genocidom.
ENDE
-
vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
Hipotetski:da Hrvati postanu većina u BIH bi li tebe smetalo da vam izaberemo za člana presjedništva npr.Emira Kusturicu?JCR wrote:
ne..HVO je odgovor Hrvatskog naroda na srpsku agresiju.Hrvatima u Hercegovini rat nije počeo 92..znaš...Ravno je u sastavu BIH...toliko o zaštiti teritorijalnog integriteta BIH.U to vrijeme bošnjačko političko vodstvo daje izjave o nemješanju u sukobe između Srba i Hrvata...ona čuvena rečenica..to nije naš rat...Osobno ja je čak i razumjem jer u isto vrijeme po Hrvatskog ginu muslimanska djeca u odorama JNA..logično je reći za što ginu,za koga? ali isto tako ti moraš razumjeti da su se Hrvati morali samoorganizirati jer ih vodstvo države u kojoj žive nije željelo zaštititiPa kako bi ti okarakterisala to da se neko neće staviti pod komandu oficijelne vojske jedne države. Dakle HVO je kao i VRS paravojska u RBiH u to vrijeme.
ti si svjestan da nije bilo Oluje da bi Bihać bio nova Srebrenica?Ti si svjesna da Oluje ne bi bilo da Atif nije pustio HV i HVO kroz oslobođenu teritoriju Bos. Krajine?
a onda isti Alija s Miloševićem dogovara podjelu Bosne.A onda isti Tuđman nakon Vukovara pregovara sa Miloševićem o podjeli Bosne.
Dakle tebe ne bi smetalo kad bi Bošnjaci tražili u Hrvatskoj entitet Dalmacija, a onda ako im to ne bi uspjelo da traže biranje svog predsjednika na iscrtanim granicama bosanske Dalmacije. Govorim hipotetski kad bi Bošnjaci bili većina u Dalmaciji. Naravno da bi te smetalo rušenje Hrvatske i ne vidim u čemu je problem gdje želim da je moja država cjelovita, sa jednim predsjednikom
sve po zakonu jelde?
ispričavam se na off-u,morala samo odgovoriti ako post ne pripada tu maknite ili izbrišite
@JCR imam malih problema s kvotanjem(to u prijevodu znači da sam smotana) valjda ćeš se snać
Ne sporim to već zašto se onda HVO nije pridružio Armiji kad su imali izbor. Ratovali su sa nama 2 godine i na kraju nisu ništa dobili, ni oni ni mi.ne..HVO je odgovor Hrvatskog naroda na srpsku agresiju.Hrvatima u Hercegovini rat nije počeo 92..znaš...Ravno je u sastavu BIH...toliko o zaštiti teritorijalnog integriteta BIH
Da si gledala cijelu izjavu bilo bi ti jasno. Alija je to rekao momcima, kako se ne bi odazivali na mobilizaciju JNAto nije naš rat
To su priče za djecu. Bihaćka teritorija je sve više se širila i bez HVO-a, naravno pomoć je dobro došla, ali da ste vi spasili sve, to je laž. General HVO-a (onaj što su ga nedavno u buretu našli il nešto tako) je pustio č.etnike da napadnu Armiju, dakle otišao sa linije i povukao svoje vojnike u istoj Oluji, tako da ste nam tu pomogli, ali ste i odmogli, dok vi ne biste mogli napraviti diverziju bez pomoći 5. korpusa ARBiHti si svjestan da nije bilo Oluje da bi Bihać bio nova Srebrenica?
Ne branim ga, ali on nije dijelio sa srbima Hrvatsku, znači nije dijelio tuđu zemlju kao Franjo.a onda isti Alija s Miloševićem dogovara podjelu Bosne.
Nisi mi odgovorila na pitanje jer ne znaš i ne smiješ da odgovoriš. To što sami niste u Dejtonu riješili situaciju, tj. što vam Franjo nije riješio situaciju oko glasanja, nismo mi kriviHipotetski:da Hrvati postanu većina u BIH bi li tebe smetalo da vam izaberemo za člana presjedništva npr.Emira Kusturicu?
sve po zakonu jelde?
-
vila
- Forum [Bot]
@JCR
Naravno da sam pogledala cijelu izjavu ali ti to nije smetalo da iz moje izjave izvučeš samo dio...a lagano preskočiš nastavak koji sam napisala
Sunca mi djelio je i hrvatsku zemlju a ne samo svoju(iako ja nisam sklona slijepog vjerovanja u mitove o podjeli koje su stvarale razne struje ovisno o političkoj potrebi )
Zašto ne bi smjela odgovoriti ?
Rješeno je dosta toga u dejtonu...nešto dobro nešto loše....pozivaš se na dejton a sporiš konstitutivnost jednog naroda...to isto piše tamo...pa promjenite ga i stvorite državu samo za Bošnjake isto kao što je i Jugoslavija bila država samo za Srbe.rasplet znaš
Naravno da sam pogledala cijelu izjavu ali ti to nije smetalo da iz moje izjave izvučeš samo dio...a lagano preskočiš nastavak koji sam napisala
Sunca mi djelio je i hrvatsku zemlju a ne samo svoju(iako ja nisam sklona slijepog vjerovanja u mitove o podjeli koje su stvarale razne struje ovisno o političkoj potrebi )
Zašto ne bi smjela odgovoriti ?
Rješeno je dosta toga u dejtonu...nešto dobro nešto loše....pozivaš se na dejton a sporiš konstitutivnost jednog naroda...to isto piše tamo...pa promjenite ga i stvorite državu samo za Bošnjake isto kao što je i Jugoslavija bila država samo za Srbe.rasplet znaš
-
vila
- Forum [Bot]
oprosti paša..ovo sam previdjela nenamjernoPasaga wrote:-CITAT....VILAvila wrote:drugrankovic wrote:hrvati idu srbima jer žele to što imaju srbi, i žele svoju čaršiju kolka tolka... eno mostar, podeljen da podeljeniji ne može biti a ovamo o jedinstvu...
to su priče za malu djecu...kome će se tko pripojiti?
Hrvati sigurno ne žele neko odcjepljenje,ali žele i moraju biti ravnopravan narod
Hrvati ne idu Srbima ali je činjenica da se u nekim pitanjima interes Srba poklopi s interesima Hrvata i oni postaju nužan politički partner..ništa više od toga...
ono što je neobjektivno u svemu je postojanje RS-a i danas...Srbi ne mogu pobjeći od svoje prošlosti,nitko ih nije tjerao da budu genocidni...jedini normalan razvoj situacije bi bilo cjeloukupno prekrajanje ustroja BIH..a to znači i ukidanje RS-a
Hocemo li partnera uspavati u podne?
Ovo je tematika malo sirih pogleda.
Moramo se vratiti bar u vrjeme II WAR,da podledamo sta je tada bio cilj?
Problem je ispao sad,kad su Bosnjaci znacajan politicki faktor bez kojih se vise nemoze
graditi buducnost regiona,da regiona.
vidiš da ni s ovim ratom ne možemo na kraj..di ćeš se vraćati u drugi? tamo je tek petljanija
mrzim tu rječ region...brrr jeza me prođe od toga...
dakle možemo se mi vratiti i prije drugog sv.rata pa pričati o prošlosti,o tome tko je bio na kojim prostorima ali to sve je uzaludno rasipanje vremena,poticanje mržnje itd..
šta je cilj danas je ono što mene zanima?
Pitanje: Da li je Armija bila u Hrvatskoj ili HV u Bosni?vila wrote:@JCR
Sunca mi djelio je i hrvatsku zemlju a ne samo svoju
Nađi mi gdje je bilo govora o podjeli Hrvatske ako je istina to što govoriš
Ne ne, ja ne priznajem taj NEsporazum, ali ako je već on na snazi zašto ga ne bih spomenuo. Ne sporim konstituvonst Hrvata, ali sami ste sebi potpisali to, bez da ste razmišljali o tome kako niste većina u BiH i kako nikad niste ni bili većina, a brojka vam samo opada (Popis 2013.). Dakle nisam ja ni bilo koji drugi Bošnjak kriv što vaši političari, kao i naši nisu mislili pri potpisivanju Dejtona. Dejton se morao potpisai, ali moglo je se boriti.pozivaš se na dejton a sporiš konstitutivnost jednog naroda...to isto piše tamo...
Bosna je vijekovima država Bošnjaka, a u ovom ratu ste htjeli da je osporite, vidjeli smo epilog. U godinu-dvije ratovanja sa vama ste izgubili, a vjeruj mi, da nismo trebali oružje Herceg-Bosna bi bila zgažena u nekoliko mjeseci. Pa Sefer i rahmetli Arif Pašalić su vam za nekoliko dana skoro pa progulati čitavu hercegovačku teritoriju.pa promjenite ga i stvorite državu samo za Bošnjake isto kao što je i Jugoslavija bila država samo za Srbe.rasplet znaš
OVO ISTO VRIJEDI ZA SVE SEPARATISTE:
[ytube][/ytube]
Da ne bi Armije HR Bihac bi bio Srebrenica?!
Zamoljavam da se Vilini komentari ture pod "Izjave godine"

Zamoljavam da se Vilini komentari ture pod "Izjave godine"
D.I.L.L.I.G.A.F.
- drugrankovic
- Inventar foruma

vila wrote:oprosti paša..ovo sam previdjela nenamjernoPasaga wrote:-CITAT....VILAvila wrote:drugrankovic wrote:hrvati idu srbima jer žele to što imaju srbi, i žele svoju čaršiju kolka tolka... eno mostar, podeljen da podeljeniji ne može biti a ovamo o jedinstvu...
to su priče za malu djecu...kome će se tko pripojiti?
Hrvati sigurno ne žele neko odcjepljenje,ali žele i moraju biti ravnopravan narod
Hrvati ne idu Srbima ali je činjenica da se u nekim pitanjima interes Srba poklopi s interesima Hrvata i oni postaju nužan politički partner..ništa više od toga...
ono što je neobjektivno u svemu je postojanje RS-a i danas...Srbi ne mogu pobjeći od svoje prošlosti,nitko ih nije tjerao da budu genocidni...jedini normalan razvoj situacije bi bilo cjeloukupno prekrajanje ustroja BIH..a to znači i ukidanje RS-a
Hocemo li partnera uspavati u podne?
Ovo je tematika malo sirih pogleda.
Moramo se vratiti bar u vrjeme II WAR,da podledamo sta je tada bio cilj?
Problem je ispao sad,kad su Bosnjaci znacajan politicki faktor bez kojih se vise nemoze
graditi buducnost regiona,da regiona.![]()
vidiš da ni s ovim ratom ne možemo na kraj..di ćeš se vraćati u drugi? tamo je tek petljanija![]()
mrzim tu rječ region...brrr jeza me prođe od toga...
dakle možemo se mi vratiti i prije drugog sv.rata pa pričati o prošlosti,o tome tko je bio na kojim prostorima ali to sve je uzaludno rasipanje vremena,poticanje mržnje itd..
šta je cilj danas je ono što mene zanima?
šta reče, ko je terao srbe da budu genocidni?
kad čujem da hrvat nekom priča o genocidu sere mi se ali sitno- proliv je neizbezan...
pavelicevi potomci nekom o genocidu, ko kurva o poštenju...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
-
Spanac_113
- Inventar foruma

kad smo vec kod postenja...
HAG/DEN HAAG | 17.01.2005.
DRUGA TRIBUNALOVA PRESUDA ZA GENOCID U SREBRENICI
Za zločine iz jula 1995., koji prema presudi spadaju u “najmračnije trenutke novije evropske istorije” i koji su izvršeni sa “nevidjenim stepenom surovosti i izopačenosti”, Vidoje Blagojević osudjen na 18 a Dragan Jokić na 9 godina zatvora. Po oceni Pretresnog veća optuženi “nisu imali glavne uloge” u srebreničkim zločinima, koje su planirali i izvršili “starešine Glavnog štaba VRS i MUP-a Republike Srpske.”
Za saučesništvo u srebreničkom genocidu i pomaganje i podržavanje ubistava, progona i nehumanih dela počinjenih u julu 1995. godine, bivši komandant Bratunačke brigade VRS Vidoje Blagojević osudjen je danas na 18 godina zatvora. Njegov suoptuženi Dragan Jokić, bivši načelnik inžinjerije Zvorničke brigade VRS, je istom presudom proglašen krivim za pomaganje i podržavanje zločina istrebljenja, ubistava i progona, za šta mu je odmerena kazna od 9 godina zatvora. Obojica su osudjeni po osnovu pojedinačne krivične, a ne komandne odgovornosti.
Nakon presude generalu Radislavu Krstiću, bivšem komandantu Drinskog korpusa VRS, ovo je druga tribunalova presuda u kojoj se zločini počinjeni nakon zauzimanja Srebrenice u julu 1995. kvalifikuju kao genocid. Konstatujući da je u Srebrenici, u toku samo jedne nedelje, ubijeno više od 7.000 bošnjačkih muškaraca i iz enklave prisilno premešteno najmanje 30.000 žena i dece, Pretresno veće je ukazalo da su ti zločini izvršeni “sa do tada nevidjenim stepenom surovosti i izopačenosti” i da “spadaju u najmračnije trenutke novije evropske istorije.”
Od dvojice optuženih, samo se Blagojević teretio za saučesništvo u genocidu. Proglašavajući ga krivim za pomaganje i podržavanje genocida, veće je zaključilo da je Blagojević kao komandant Bratunačke brigade “pružio značajnu praktičnu pomoć u lišavanju života i nanošenju teških telesnih i psihičkih povreda”, kao i da je znao za genocidnu nameru glavnih planera i počinilaca zločina: starešina glavnog štaba VRS na čelu sa generalom Ratkom Mladićem, kao i pripadnika MUP-a Republike Srpske, čiji je cilj bio da se bošnjačka zajednica trajno eliminiše iz srebreničke enklave. Izdvajanje i pogubljenje muškaraca je, po sudijama, “ključni dokaz da oni koji su to naredili nisu želeli obnavljanje grupe, nego njeno uništenje.”
Sudeći prema prvim reakcijama, presudom Pretresnog veća kojim je predsedavao kineski sudija Daćun/Daqun, a u čijem su sastavu još i Ukrajinac Vasilenko/Vassylenko i Argentinka Argibej, nije zadovoljna ni jedna od strana, tako da se mogu očekivati obostrane žalbe. Odbrana nije zadovoljna oštrim pravnim kvalifikacijama odgovornosti obojice optuženih, dok optužba smatra da visina kazne nije u skladu sa pravnim nalazima veća. Optužba je, inače, za Blagojevića tražila 25 a za Jokića izmedju 15 i 20 godina zatvora.
HAG/DEN HAAG | 17.01.2005.
DRUGA TRIBUNALOVA PRESUDA ZA GENOCID U SREBRENICI
Za zločine iz jula 1995., koji prema presudi spadaju u “najmračnije trenutke novije evropske istorije” i koji su izvršeni sa “nevidjenim stepenom surovosti i izopačenosti”, Vidoje Blagojević osudjen na 18 a Dragan Jokić na 9 godina zatvora. Po oceni Pretresnog veća optuženi “nisu imali glavne uloge” u srebreničkim zločinima, koje su planirali i izvršili “starešine Glavnog štaba VRS i MUP-a Republike Srpske.”
Za saučesništvo u srebreničkom genocidu i pomaganje i podržavanje ubistava, progona i nehumanih dela počinjenih u julu 1995. godine, bivši komandant Bratunačke brigade VRS Vidoje Blagojević osudjen je danas na 18 godina zatvora. Njegov suoptuženi Dragan Jokić, bivši načelnik inžinjerije Zvorničke brigade VRS, je istom presudom proglašen krivim za pomaganje i podržavanje zločina istrebljenja, ubistava i progona, za šta mu je odmerena kazna od 9 godina zatvora. Obojica su osudjeni po osnovu pojedinačne krivične, a ne komandne odgovornosti.
Nakon presude generalu Radislavu Krstiću, bivšem komandantu Drinskog korpusa VRS, ovo je druga tribunalova presuda u kojoj se zločini počinjeni nakon zauzimanja Srebrenice u julu 1995. kvalifikuju kao genocid. Konstatujući da je u Srebrenici, u toku samo jedne nedelje, ubijeno više od 7.000 bošnjačkih muškaraca i iz enklave prisilno premešteno najmanje 30.000 žena i dece, Pretresno veće je ukazalo da su ti zločini izvršeni “sa do tada nevidjenim stepenom surovosti i izopačenosti” i da “spadaju u najmračnije trenutke novije evropske istorije.”
Od dvojice optuženih, samo se Blagojević teretio za saučesništvo u genocidu. Proglašavajući ga krivim za pomaganje i podržavanje genocida, veće je zaključilo da je Blagojević kao komandant Bratunačke brigade “pružio značajnu praktičnu pomoć u lišavanju života i nanošenju teških telesnih i psihičkih povreda”, kao i da je znao za genocidnu nameru glavnih planera i počinilaca zločina: starešina glavnog štaba VRS na čelu sa generalom Ratkom Mladićem, kao i pripadnika MUP-a Republike Srpske, čiji je cilj bio da se bošnjačka zajednica trajno eliminiše iz srebreničke enklave. Izdvajanje i pogubljenje muškaraca je, po sudijama, “ključni dokaz da oni koji su to naredili nisu želeli obnavljanje grupe, nego njeno uništenje.”
Sudeći prema prvim reakcijama, presudom Pretresnog veća kojim je predsedavao kineski sudija Daćun/Daqun, a u čijem su sastavu još i Ukrajinac Vasilenko/Vassylenko i Argentinka Argibej, nije zadovoljna ni jedna od strana, tako da se mogu očekivati obostrane žalbe. Odbrana nije zadovoljna oštrim pravnim kvalifikacijama odgovornosti obojice optuženih, dok optužba smatra da visina kazne nije u skladu sa pravnim nalazima veća. Optužba je, inače, za Blagojevića tražila 25 a za Jokića izmedju 15 i 20 godina zatvora.
- drugrankovic
- Inventar foruma

rekoh ja... hrvat misli svet se stvorio od devedeste... aj bilo ko da priča al kad hrvat i švaba počnu o genocidu e onda u pm... ispade srebrenica gora od čitave endehazije...
proliv drugovi i drugarice
- Tatanka
- Poneki mu pročitamo

tuzno je kad neko protivargumente jedne nepravde trazi u drugoj nepravdi... druze rankovicu, ako pricamo o srebrenici, jasenovac, stara gradiska, dachau i auschwitz nemaju tu sta da traze...drugrankovic wrote:rekoh ja... hrvat misli svet se stvorio od devedeste... aj bilo ko da priča al kad hrvat i švaba počnu o genocidu e onda u pm... ispade srebrenica gora od čitave endehazije...
Bolje je uzivati i kasnije se kajati, nego se kajati sto nisi uzivao...
Giovanni Boccaccio
Giovanni Boccaccio
- drugrankovic
- Inventar foruma

Tatanka wrote:tuzno je kad neko protivargumente jedne nepravde trazi u drugoj nepravdi... druze rankovicu, ako pricamo o srebrenici, jasenovac, stara gradiska, dachau i auschwitz nemaju tu sta da traze...drugrankovic wrote:rekoh ja... hrvat misli svet se stvorio od devedeste... aj bilo ko da priča al kad hrvat i švaba počnu o genocidu e onda u pm... ispade srebrenica gora od čitave endehazije...
ok, srebrenica nije nepravda nego velika nesreća... ali ne može hrvat da priča o tome, izaziva apsurd, jer mu dodje ko kurva o poštenju...
našo pavelić da nekog drži reč o genocidu... ne ide
nek priča ko god ali su oni poslednji za reč o tome, oni i švabe izumitelji genocida i logora....
-
Spanac_113
- Inventar foruma

nekako mi se cini da ti porices da se u Srebrenici desio genocid nad muslimanskim stanovnistvom druze.
nesreca? kao sudar ili tako nesto?
poplava mozda?
poplava mozda?
- drugrankovic
- Inventar foruma

Spanac_113 wrote:nekako mi se cini da ti porices da se u Srebrenici desio genocid nad muslimanskim stanovnistvom druze.
poplava mozda?
velika nesreća sam rekao... evo preciznije zlo a zlo je sve samo sreća nije...
rekao sam nije ne pravda, previse mi blago to... u srebrenici je zlo...
a to sto sam naveo pre da je srebrenica kraj a da je pocetak ono so je usledilo ispada kao opravdavanje a daleko bilo...
isto ko vukovar, ispade da je bila samo ovčara, a ubistvo 200 srba u leto 1991 pre otvorenog rata, teror merčepa, i pokolj nad srbima to puj pike ne važi...
medjutim da ti iskreno kažem kad bih ja mogao da budem kojim cudom mladić i da dajem naređenja evo ti iskren epilog:
dakle, naserovi koljači poklaše preko dve i po hiljade SRSPKE NEJAČI, žena deca starci, ćitaj dobro!
razlog je sigurno u tome da je to učinio kako bi izazvao žestok odgovor i na kraju je utekao...
dakle jebo razlog šta nam je činiti? pohvatati bagru i satrti stoku koljačku...
pravac srebrenica. opkoli, apsi, odvoj sposobne muškarce i nejač... znači žene deca starci u stranu...
e sad ovamo ovi vojno sposobni (koji odjednom nisu vojnici ispade da je naserove koljače pojela mala maca, nestali jbt)
dakle, hapsi i idemo pojedinačno ispitivanje, uz malo peglanja doćemo do istine ko je šta činio... ako treba i test laži, nema šta jer neću da koljač prebaci na nekog nedužnog...
a onda drugovi i drugarcie:
nevine oslobodiš a krvnike ovamo i ...
sad ćete da vidite kako musa dere jarca, pendrek i udri... potom, podigni i poredjaj uza zid, i odjednom sve...
krvniku krvnički, za smrt smrću doduše ne kao oni nožem...
prvo ispitivanje, dokazi pa batine da oseti majcin sin dobro pre nego otputuje...
i nemoj mi posle iko zucne o nepravdi... gde je bila pravda kad je nozem klao srpsku nejač?
dakle, nevine izvuci iz te rulje i ljudski im dati hrane vode, i ponuditi opstanak tu ili ako ne zele pustiti gde im volja...
ono sto je radjeno je zločin tu priče nema, nije svako kriv za naserove koljače i toliku srpsku nejač...
- Tatanka
- Poneki mu pročitamo

necu ni u kom slucaju da relativiziram niti jedan zlocin, ma s koje strane bio on pocinjen, niti da ga opravdavam ili umanjujem, medjutim za ovu tvoju gornju tvrdnju bih razastr'o par cinjenica....drugrankovic wrote: dakle, naserovi koljači poklaše preko dve i po hiljade SRSPKE NEJAČI, žena deca starci, ćitaj dobro!
razlog je sigurno u tome da je to učinio kako bi izazvao žestok odgovor i na kraju je utekao...
naser je bio optuzen za gornji zlocin i izrucen hagu. svi dokazi protiv njega su proglaseni nevalidnim. drugim rijecima, u latinskom pravu ( na cijoj se bazi zasnivaju danasnji sudski procesi u evropi ) pojam "nevalidnosti" oznacava onu vrstu podataka, koja je npr. netacna, nepotpuna, nedokaziva iz vise razloga ili falsifikovana. po svim tackama optuznice za gornje naveden zlocin, naser oric je oslobodjen uz opasku sudije, da je tvrdnja o pokolju jednostavno netacna i da su srpski izvori kreirali optuznicu zbog samo jednog interesa; relativizirati pocinjeni genocid u srebrenici od strane vojske RS...
sa istim zakljuckom je sud u londonu oslobodio ejupa ganica ili sud u becu jovana divjaka...
mozemo i te kako povuci niz srodnih paralela izmedju "naserovog zlocina oko srebrenice" i "zlocina armije BIH u dobrovoljackoj"... a jedna od kljucnih bi bila: pokusaj srbijanske strane izjednacavanja krivice...
Bolje je uzivati i kasnije se kajati, nego se kajati sto nisi uzivao...
Giovanni Boccaccio
Giovanni Boccaccio
-
Spanac_113
- Inventar foruma

- drugrankovic
- Inventar foruma

o tom sudu necu govoritiTatanka wrote:necu ni u kom slucaju da relativiziram niti jedan zlocin, ma s koje strane bio on pocinjen, niti da ga opravdavam ili umanjujem, medjutim za ovu tvoju gornju tvrdnju bih razastr'o par cinjenica....drugrankovic wrote: dakle, naserovi koljači poklaše preko dve i po hiljade SRSPKE NEJAČI, žena deca starci, ćitaj dobro!
naser je bio optuzen za gornji zlocin i izrucen hagu. svi dokazi protiv njega su proglaseni nevalidnim. drugim rijecima, u latinskom pravu ( na cijoj se bazi zasnivaju danasnji sudski procesi u evropi ) pojam "nevalidnosti" oznacava onu vrstu podataka, koja je npr. netacna, nepotpuna, nedokaziva iz vise razloga ili falsifikovana. po svim tackama optuznice za gornje naveden zlocin, naser oric je oslobodjen uz opasku sudije, da je tvrdnja o pokolju jednostavno netacna i da su srpski izvori kreirali optuznicu zbog samo jednog interesa; relativizirati pocinjeni genocid u srebrenici od strane vojske RS...
sa istim zakljuckom je sud u londonu oslobodio ejupa ganica ili sud u becu jovana divjaka...
mozemo i te kako povuci niz srodnih paralela izmedju "naserovog zlocina oko srebrenice" i "zlocina armije BIH u dobrovoljackoj"... a jedna od kljucnih bi bila: pokusaj srbijanske strane izjednacavanja krivice...
evo pa izvuci zakljucak...
nedavno je bivsi nemacki kancelar povodom ukrajine rekao da rusi ne treba da cine istu gresku kao oni kada su ne legalno i nasilno rusili srbiju bombardovanjem i na silu uradili to... rekao je jer zeli spasit krim od rusije a zna da sad priznanaje koje svaki normalan covek zna mozemo da okacimo macku o rep jer je kasno...
zna da kad bi se to vratilo na dnevni red, da bi u bombardovanju zlikovci bili amerika i nato a hag je vec osudio "zlikovce" koji su samo srbi...
dakle toliko o hagu, a za nasera je sramota pravdati ga, znam ja dobro sta su pocinili oko srebrenice veruj mi...
da nije on i njegovi, vec pojela maca...
-
dacina_curica