Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25209 times
Been thanked: 25626 times
Status: Online

Re: Republikanci/Donald Trump

Post by ironman »

Inace.
Normalnim insanima je potrebno dokazivati da je kapitalizam bolji od komunizma.
Pa se u te svrhe trosio novac.

Sjeverna Koreja nije povjerovala :D.
dream of spring...
bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 235 times
Been thanked: 671 times
Status: Offline

Post by bez »

Fuddo wrote: 25 Dec 2023, 20:49
rocko wrote: 25 Dec 2023, 20:47

Fuddo Reagan da nebi star wars programa svaka bi susa Nas raketirala
W.Bush da nepricamo sjecas se
A Trump je neprikosnoven 4 godine bez ratova ekonomija cvala Malo bilo haters na povrsin Al dobro je pokazali pravo lice
Regan je sjebo srednju klasu, i nikad se vise nije oporavila, to sto su se rusi raspali kad se on potrefio nema veze sa njim. Cojek iso gatari da je pita za savjete, nije vise znao kud goni.
O Bushovima ne vrijedi trositi rijeci.
Sto nisu dotakli, nisu ni obatalili.
Bizi
bizi fudo ne isplati se on vjeruje i u zubic vilu
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko »

ironman wrote: 25 Dec 2023, 21:10 Inace.
Normalnim insanima je potrebno dokazivati da je kapitalizam bolji od komunizma.
Pa se u te svrhe trosio novac.

Sjeverna Koreja nije povjerovala :D.
Pazi eno prije neki dan Seln odgovara meni kako nista nevalja u Americi nema socijalne mreze, nema garantovane penzije, nema dzabnog skolovanja , nema univerzalne zdravstvene zastite i to pise covjek u Decembru 2023 koji ima pristup internetu , mozes mislit tek sta je bila ideja kapitalizma u glavama ljudi koji su zivjeli u socijalizmu i komunizmu , otprilike Oliver Twist i ti se cudis da se napuhivo standard vjestacki pa prije 20-25 godina prosjecni Bosanac ti je vidjeo USA kroz prizmu filmova ono neznast sta rade otprilike sluzbenici u opstini tamo kuca sa bazenom , 3 auta u garazi ide se po odmorima svi ono ujutro piju sok od narandze niko nigdje ne zuri .
Al bitno je lupit glupost i sebe potapsat po ramenu jelde ironmane.
Pitaj koga starijeg u familiji pa ce ti pricat o ono stan zimnica , suhovina , more Nova Godina stan od firme. jebo te bolje nego u Americi bilo bar tako oni misle, tek kad su pocele komsije gastarbajteri gradit cardake i dovlacit mercedese pocelo svanjivat i to nekih 80 godina proslog vijeka.
Last edited by rocko on 26 Dec 2023, 05:14, edited 1 time in total.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

bez wrote: 25 Dec 2023, 21:40

Regan je sjebo srednju klasu, i nikad se vise nije oporavila, to sto su se rusi raspali kad se on potrefio nema veze sa njim. Cojek iso gatari da je pita za savjete, nije vise znao kud goni.
Bizi
bizi fudo ne isplati se on vjeruje i u zubic vilu
Jebo te jos ces reci da nema Deda Mraza?
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

rocko wrote: 25 Dec 2023, 20:47

Fuddo Reagan da nebi star wars programa svaka bi susa Nas raketirala
W.Bush da nepricamo sjecas se
A Trump je neprikosnoven 4 godine bez ratova ekonomija cvala Malo bilo haters na povrsin Al dobro je pokazali pravo lice
Bizi
Fuddo ovako ti to ide Washington, Reagan, W. Bush i Trump to su 4 najbolja predsjednika koje je USA imala .
Reagan je naslijedio kataklizm od Cartera koji je u propast strovalio drzavu srecom samo jedan mandat bio da je bio 8 godina mi bi slali pomoc u USA ko u Biafru i Etiopiju sjecas se onih markica crvenog krsta? Reagan je to sve morao popravit ili bi mi kupovali markice za pomoc gladnom narodu USA
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 24 Dec 2023, 09:58 Jedva čekam kad će nige i latinosi, postati većina tamo.
Zapravo, bilo bi dobro i da u Evropi migranti postanu većina.
Ta N- rijec je rasisticki izraz. njih ima 13% stanovnistva znaci za jedno 150 godina ,
sto se tice Latinosa ti su ti vjerni republikanci
evo ti snimak tih latinosa sa Trumpom u Texasu na granici za Dan Zahvalnosti 2023 gledaj kako se trce slikat sa njim a svi naoruzani i on se ne boji jos je ovo kratki snimak ima onaj od sat sve vako slikaju se a sve Latinosi.

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4288 times
Been thanked: 2108 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Naseef Mushroom wrote: 25 Dec 2023, 02:42 Izvinite, ali može li neko veća budala biti od ovoga? :D.

Nebi ni budalaš bolje izvrno rijeci :haha
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naravno.
To sto je Obama dosao u WH u srcu najvece financijske katastrofe u istoriji i iznio je ne vrijedi nista.
Djed mraz,suho meso i ambasador tv kao argument :grana
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom »

ironman wrote: 26 Dec 2023, 09:03 Naravno.
To sto je Obama dosao u WH u srcu najvece financijske katastrofe u istoriji i iznio je ne vrijedi nista.
Nažalost, svijet je se u samo zadnjih nekoliko godina toliko promijenio da Obamin mandat i kako je društvo tada izgledalo se čini kao da je to bilo prije 50 godina.

Otvoreni rasizam i islamofobija, desničarske stranke u usponu, svaka vukoyebina traži nezavisnost za sebe, europske države koje su još ekonomski stabilne bi radije protjerale sve strance od kojih većina uplaćuje porez i doprinosi radom i da radije postanu nivo entiteta rs, samo da vrate “svoju državu nazad”.
Orban, Wilders i AfD.

Jedan od najsmješnijih filmova postao je jedan od najtužnijih i najstrašnijih dokumentarnih filmova

Danas se i dobijaju izbori suhim mesom, bez obzira jesu li izbori u Laktašima ili Washingtonu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9531 times
Been thanked: 11271 times

Post by Krokodil Behko »

Fino reče Gates nekidan, internet je uglavnom poslužio, da glupi ljudi pronađu druge glupe ljude i da se udruže.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2023, 09:54
ironman wrote: 26 Dec 2023, 09:03 Naravno.
Nažalost, svijet je se u samo zadnjih nekoliko godina toliko promijenio da Obamin mandat i kako je društvo tada izgledalo se čini kao da je to bilo prije 50 godina.

Otvoreni rasizam i islamofobija, desničarske stranke u usponu, svaka vukoyebina traži nezavisnost za sebe, europske države koje su još ekonomski stabilne bi radije protjerale sve strance od kojih većina uplaćuje porez i doprinosi radom i da radije postanu nivo entiteta rs, samo da vrate “svoju državu nazad”.
Orban, Wilders i AfD.

Jedan od najsmješnijih filmova postao je jedan od najtužnijih i najstrašnijih dokumentarnih filmova

Danas se i dobijaju izbori suhim mesom, bez obzira jesu li izbori u Laktašima ili Washingtonu.
A lijepo ti kazem.
SAD su jedina prava strana na planeti.
Sve te vukojebine koje spominjes imaju uporiste i nalaze opravdanje u jazbini zvanoj rusija.
A to za Europu. Pa ona je uvijek bila stara kurva.
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Krokodil Behko wrote: 26 Dec 2023, 09:57 Fino reče Gates nekidan, internet je uglavnom poslužio, da glupi ljudi pronađu druge glupe ljude i da se udruže.
Pa naravno. Čačkaš nos i jedeš šta si iskopao i trudiš se da sa tim prestaneš jer smatraš da si jedini psihopata koji to radi i onda naiđeš na forum o čačkanju nosa sa 50.000 članova i ne samo da ne razmišljaš više da sa tim prestaneš, nego te još i ohrabri da još više čačkaš jer si saznao da desetine hiljada isto to radi pa počneš to smatrati normalnim.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 26 Dec 2023, 10:04
Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2023, 09:54

Orban, Wilders i AfD.

A lijepo ti kazem.
SAD su jedina prava strana na planeti.
Sve te vukojebine koje spominjes imaju uporiste i nalaze opravdanje u jazbini zvanoj rusija.
A to za Europu. Pa ona je uvijek bila stara kurva.
Da, ali mi pričamo ovdje o Trumpu koji je isto Amerikanac :D.

To ludilo je zahvatilo i američku politiku.

Mi možemo svašta govoriti protiv George W. Busha ili Bill Clintona, i oni su imali svakakvih ispada i postoje videa gdje se provaljuju, ali to je više povezano sa tim što su to isto ljudi a kamere ih snimaju non-stop pa mora nekada biti i gafova, ali su se ipak trudili da održe neki kodeks ponašanja kao predsjednici.

Ovaj uglavnom drži ovakve govore “Vidte vidte šta sad radim”

I to pali.
Pogledaj Orbana, Wildersa ili onog klovna iz Argentine sa onom poganom frizurom.
To nažalost pali i u Americi.
Jednom sam pročitao komentar nekog Amerikanca na internetu, prije 10-15 godina Amerikance nije toliko bolila briga za politikom a danas brat fizički napada svog brata ako je jedan demokrata a drugi republikanac.

Pa i prije nekoliko godina je bilo nezamislivo da neko senilan koji ne zna je li došo ili pošo poput Bidena bude predsjednik i gledalo je se na prezentaciju da svaki predsjednik liči na Hollywoodskog glumca i da se osjeti neki osjećaj sigurnosti i stabilnosti a ne drži govore poput “Aj aj aj Putin, neki dan, mi Amerikanci i Isus i ono ono ono šta sam rekao, znate?”
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

U cemu je poenta? Mislim sta sam fulio?
Moze predsjednik SAD biti i dikobraz.
Opet ce SAD bit svjetionik za sve ostale drzave na planeti.
To svi znamo. I to se promijenit nece.
E sad..sto licno ja imam antagonizam ka nazadnim govnarima.
A trunp je enciklopedijski primjerak istog ..
To je haman moj problem :D.
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 26 Dec 2023, 11:30 U cemu je poenta? Mislim sta sam fulio?
Naravno, osim malih, sitnih detalja, ništa se haman neće promijeniti za Ameriku kod ove četiri tačke
Posjed oružja, Izrael, Kosovo i Dayton.

Samo kažem, takav je nakaradni vakat da ćemo za 5 godina imati još veće budale nego ove danas i da nećemo imati više predizborne govore i dijaloge kakve smo imali za vrijeme Clintona, Busheva i Obame, već će se politički dueli svesti na ko ima većeg u gaćama, ali bukvalno :oo

Već vidim idući duel između Trumpa i Bidena
Trump “Pogodite ko sam? Hu ha hu ja hodam unazad jer ne znam gdje sam”
Biden: “Ti si Trumpe jedna veoma loša os os oso kako se ono kaže… ljudi. Imao sam takvog jednog psa ili mačku. Garfield je moj omiljeni crtani”.
ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2023, 11:52
ironman wrote: 26 Dec 2023, 11:30 U cemu je poenta? Mislim sta sam fulio?
Naravno, osim malih, sitnih detalja, ništa se haman neće promijeniti za Ameriku kod ove četiri tačke

Samo kažem, takav je nakaradni vakat da ćemo za 5 godina imati još veće budale nego ove danas i da nećemo imati više predizborne govore i dijaloge kakve smo imali za vrijeme Clintona, Busheva i Obame, već će se politički dueli svesti na ko ima većeg u gaćama, ali bukvalno :oo

Biden: “Ti si Trumpe jedna veoma loša os os oso kako se ono kaže… ljudi. Imao sam takvog jednog psa ili mačku. Garfield je moj omiljeni crtani”.
A mozda.
Kazem mozda samo mi starimo.
Pa nam smeta sve vise stvari :D.
U svakom slucaju.
What a time to be alive..
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

ironman wrote: 26 Dec 2023, 12:01
Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2023, 11:52

A mozda.
Kazem mozda samo mi starimo.
Pa nam smeta sve vise stvari :D.
U svakom slucaju.
What a time to be alive..
Vala baš, what a time to be alive :D.

Ne bih rekao da starimo, ne radi se o muzici, gledao sam ovih zadnjih godina mnogo američkih predsjedničkih debata nekoliko decenija unazad, bilo je i onda mnogo žestokih diskusija i niskih udaraca, ali ne kao ovo danas. I to gdje god pogledaš, evo i u Njemačkoj je krenulo sa AfD gdje kao mala djeca u školi udaraju šakama ili tekama od sto kada govori neki političar koji im se ne sviđa.

Ja smatram da rulja u zapadnim državama jednostavno nije do sada upoznala čudesni svijet političkog krkanluka koji kod nas postoji već decenijama.
Možda su stranim političarima jednostavno prenijeli stranci koji su bili kod nas, koji su se nagledali kako se Dodik ponaša i uzima svaki put izbore, pa im rekli “Zašto se zamarati sa argumentima u debatama? Samo reci za protivnika: Vidi mu glove”.

Rednecksi su uvijek bili u Americi sa takvim ponašanjem ali se svakom djetetu u Americi od malih nogu govori kao motivacija “Možeš jednog dana postati predsjednik Amerike” pa kada većina rednecka skonta već kao tinejdžeri da su u qrcu i da neće nikada imati mjesta u politici, niti da će ih iko takav predstavljati, nisu se toliko qrčili, osim u svojim vukoyebinama, ali je Trump to sada napravio mainstreamom i dao im krila.

Jednom je neko na američkoj televiziji izjavio da je pobjeda Trumpa bila reakcija te populacije Amerike jer je crnac izabran kao predsjednik Amerike, e sada koliko pije vode ta teorija :cudi
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15090 times
Been thanked: 14865 times

Post by Dori »

Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2023, 13:11
Jednom je neko na američkoj televiziji izjavio da je pobjeda Trumpa bila reakcija te populacije Amerike jer je crnac izabran kao predsjednik Amerike, e sada koliko pije vode ta teorija :cudi
A Biden je isto tako odgovor na Trumpa….Bilo ko da je bio sa druge strane pobjedio bi
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Dori wrote: 26 Dec 2023, 13:19
Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2023, 13:11
A Biden je isto tako odgovor na Trumpa….Bilo ko da je bio sa druge strane pobjedio bi
Pa nisam baš siguran, pitaj Hillary je li to tako :oo
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15090 times
Been thanked: 14865 times

Post by Dori »

Naseef Mushroom wrote: 26 Dec 2023, 13:24
Dori wrote: 26 Dec 2023, 13:19

Pa nisam baš siguran, pitaj Hillary je li to tako :oo
Uvijek od dva zla izaberu manje :D.

Ko zna….Možda bi dobila izbore u drugom krugu poslije Trumpovog mandata….Puno vise demokrata je izašlo na izbore, nego prvi put kad su birali izmedju nje i Trumpa
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Post Reply

Return to “Svijet”