Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times
Status: Offline

Re: Republikanci/Donald Trump

Post by rocko » 28 Dec 2023, 06:04

ironman wrote: 26 Dec 2023, 09:03 Naravno.
To sto je Obama dosao u WH u srcu najvece financijske katastrofe u istoriji i iznio je ne vrijedi nista.
Djed mraz,suho meso i ambasador tv kao argument :grana
Jedino sto je ta kriza direktna poslijedica Septembera 11-og 2001 kad je umalo sav finacijsko,-ekonimski sistema Amerike kolapsiro. pa da se amortizuju poslijedica vukli su se potezi koji su bili dobri Al se zaboravila pohlepa I mogucnost zloupotrebe pa susa sa platom od 1600 dollars mjeseci kupivala kuce od 300-400 hiljada kad su udarile kamate joj kuku lele I onda 100 hiljada kuca sa prenapuhanim cijenama u vlasnistvu suge koja nema za kifle a kome prodat kucu cija cijena je dva pita visa od realne a credit morals odplatit

A nije nesta bogzna popravio osim za svoju raju bankare sa Wall Street slabo ista od toga vidjela obicna raja znas onaj stimulus za covida on je podjelio wall Street 10 puta vise koliko je dao bankarima koji su se igrali sa tudjim parama moga je svakom I USA dati 40 hiljada dollars

Za Trumpa se vidjelo kako se popravlja ekonomija za raju zato se digla sav wall Street I ekipa bilionerska protiv njega

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 28 Dec 2023, 06:14

ironman wrote: 26 Dec 2023, 11:30 U cemu je poenta? Mislim sta sam fulio?
Moze predsjednik SAD biti i dikobraz.
Opet ce SAD bit svjetionik za sve ostale drzave na planeti.
To svi znamo. I to se promijenit nece.
E sad..sto licno ja imam antagonizam ka nazadnim govnarima.
A trunp je enciklopedijski primjerak istog ..
To je haman moj problem :D.
A sta je nazadno kod Trumpa?

Eto de nam reci npr posto nisi nazadan ko Trump koliko si ti imigranata sa Bliskog Istoka ugostio eto bar na Iftar pozvo?
Kakav si sa komsijama druge vjere?druzisli se sa njima?

Tako puna USA naprednih dok Abbott nepodje da trpa imigranate u buseve I pravac liberalni bastioni Chicago NYC Washington DC
Kad podje kuknjava liberalni likova I rukovodstva drvlje I kamenje na Bidena kaje propadosmo a ti ni mukajet

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln » 28 Dec 2023, 09:40

rocko wrote: 28 Dec 2023, 06:04
11-og 2001 kad je umalo sav finacijsko,-ekonimski sistema Amerike kolapsiro.
Kolabirao.

A nije nesta bogzna popravio osim za svoju raju bankare sa Wall Street
Daaa, demokrat porijeklom iz Chicaga ima raju na Wall Streetu, a ublajhani milioner ima raju na baušteli. :D. :D.

Kruhtejebo, kako živ insan može biti ovoliko out-of-pameti?

Za Trumpa se vidjelo kako se popravlja ekonomija za raju zato se digla sav wall Street I ekipa bilionerska protiv njega
:valja :valja :valja :valja :valja :valja :valja :valja :valja
Za 3/5 spremni!

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13892 times
Been thanked: 22837 times

Post by Fuddo » 28 Dec 2023, 10:27

seln wrote: 28 Dec 2023, 09:40
Kolabirao.

Daaa, demokrat porijeklom iz Chicaga ima raju na Wall Streetu, a ublajhani milioner ima raju na baušteli. :D. :D.

Sto se nece dici protiv njega, samo im je porez sa 34% smanjio na 21%.
I ja da sam wall street pobunio bih se :D.
Dozvolite da se obratimo

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 28 Dec 2023, 11:32

Fuddo wrote: 28 Dec 2023, 10:27

Kolabirao.

Logika mu je fakat očaravajuća.

Ima stvari koje ne mogu shvatiti, pa da ga jebeš. Npr. kad fukara glasa za republikance i još ih ovako grčevito i qurčevito brani.
Ono, glasaš da se smanje porezi (super, uštedjećeš 20 dolara), što istovremeno uglavnom ide sa smanjenjem socijalne sigurnosti.
Dijete ti ide u ghetto školu sa detektorom metala na ulazu, ako se razboliš, slobodno možeš da umreš ako nemaš novca... ali glasaš za milionera koji smanjuje poreze.
Za 3/5 spremni!

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13892 times
Been thanked: 22837 times

Post by Fuddo » 28 Dec 2023, 12:01

seln wrote: 28 Dec 2023, 11:32

Ima stvari koje ne mogu shvatiti, pa da ga jebeš. Npr. kad fukara glasa za republikance i još ih ovako grčevito i qurčevito brani.
Ono, glasaš da se smanje porezi (super, uštedjećeš 20 dolara), što istovremeno uglavnom ide sa smanjenjem socijalne sigurnosti.
Dijete ti ide u ghetto školu sa detektorom metala na ulazu, ako se razboliš, slobodno možeš da umreš ako nemaš novca... ali glasaš za milionera koji smanjuje poreze.
Ama, meni je poveco
Porez :D.
Isti superhik, otima od sirotinje, daje bogatima
Dozvolite da se obratimo

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 28 Dec 2023, 12:19

Fuddo wrote: 28 Dec 2023, 12:01

Ama, meni je poveco
:D. :D. :D.

Image
Za 3/5 spremni!

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 28 Dec 2023, 15:27

Kolabirao.

Obama je sa Havaja odrastao zivio po Indoneziji itd, mati mu bila dr. prof, on isao u elitne privatne skole jos od osnove poslije isao poslije nastavio skolovanje po Ivy League skolama i onda se nastanio u Chickago a u skolu isao sa Walll sttreet bankarima a neces vjerovat ne zatvori se krug pirjatelja u 14 godini zivota ovo ti je Obama i gazda Virgin Group ( onako siromasan baustelac ima svoje ostrvo i jedno 3 milijarde dolara)

Image
Last edited by rocko on 28 Dec 2023, 17:35, edited 1 time in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 28 Dec 2023, 15:38

To ti je prva greska fukara glasa za demokrate, znase da nema fukare u black beltu i po getima demokrati bi bili nesto ko stranka zena u bih. samo bi zaludjena djeca po univerzitetskim centrima /enklavama liberalizma glasali za njih
Republikacni veciniom ne zive u tim sredinama kakve ba skole sa detektorima metala to ti je po getima nije to standard u Americi , cuj razbole se i mi ih pustimo da umru mislim ako se ozbiljno razbolis smrt moze nastupiti kao poslijedica al ne zbog manjka zdravstene njege, vjerova ili ne ali ja nemogu odbit da ti pruzim zdravstvenu njegu zato sto nemas zdravstveno , sto si fukara besparic, ili sto imas shitty zdravstveno zakon me tjera da ti pruzim svu njegu , mislim naplati se to onako kad doje Fuddo po sistemu samo da malo testova pa cemo imat bolju sliku . Bicu iskren od Obame i njegovog "zdravstvenog plana" ja postao pisar a teta koja je to radila od kuce za mene sad mora doci i sjedit u kancelariji da to sve code i transcribe.
Za pacijenta najveca razlika u Obama planu je da prije "Obama Care " covjeku si mogao otisat racun za zdravstvenu njegu i prikazati na porezu ko gubitak od Obama Care nema vise otpisivanja moras platit pa makar imo ratu od 10 dollara svake sedmice do kraja zivota. Prije nema da plati tezak zivot fukara otpisi sav racun j... ga poslujemo sa gubitkom za poresku sluzbu.

Ja neznam gdje ti dobijas ove informacije o USA valjda iz filmova.
Vako je moj buraz jednom facetime samnom i ja u Wallmartu kaje nemoze biti ja gledu na TV to je nesto prljavo kupe stvari sa poda
Last edited by rocko on 28 Dec 2023, 17:36, edited 2 times in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 28 Dec 2023, 15:39

Fuddo wrote: 28 Dec 2023, 12:01

Ama, meni je poveco
Sta ti je poveco , koji porez na sta? na platu de ba Fuddo ,

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 28 Dec 2023, 17:40

ovo je da vidis za koga fukara glasa, cim covjek pocne prdit da je demokrata a nije profesor na fakultetu ili politicar ja znam da je bjeduhara bez banke u djepu
Image

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21814 times
Been thanked: 19862 times

Post by Masamune » 29 Dec 2023, 07:14

Prvo Colorado, a sad i Maine mu daje nogu :oo

seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by seln » 29 Dec 2023, 07:53

No offense, rocko, ali ideš na ignore. Čuo sam već previše gluposti.
Za 3/5 spremni!

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 30 Dec 2023, 20:32

seln wrote: 29 Dec 2023, 07:53 No offense, rocko, ali ideš na ignore. Čuo sam već previše gluposti.
Razumijem nije ti lako spalio Sam ti iluzije u dva posta .

Da budemo jasni da Obama nije neki besparic koji se druzi sa fukarom a da fukara glasa za demokrate dok republikanci mahom su srednji , visi srednji I visi stalez

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9550 times
Been thanked: 11285 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 08 Jan 2024, 10:21

„Čudesni lijek“ za koronavirus kojeg je hvalio Donald Trump moguć je uzrok smrti 17.000 ljudi, ali ni to nije sve…

Image

Istraživači su procijenili da je oko 16.990 ljudi u šest zemalja - Francuskoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj, Turskoj i SAD-u - možda umrlo nakon uzimanja navedenog lijeka.

Lijek hidroksiklorokin moguć je uzrok smrti gotovo 17.000 ljudi koji su ga uzimali tokom prvog vala Covid-19, objavili su u novoj studiji francuski istraživači.

Lijek protiv malarije koji u prevenciji koronavirusa koristio američki predsjednik Donald Trump, ordiniran je nekim pacijentima koji su bili hospitalizirani s Covidom-19 tokom prvog vala pandemije, "unatoč nedostatku dokaza koji dokumentiraju njegove kliničke prednosti", istaknuli su istraživači u svom radu, objavljenom u časopisu Biomedicine. & farmakoterapija proteklog februara.

Sada su istraživači procijenili da je oko 16.990 ljudi u šest zemalja - Francuskoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj, Turskoj i SAD-u - možda umrlo nakon uzimanja navedenog lijeka.

Ta brojka proizlazi iz studije objavljene u znanstvenom časopisu Nature 2021. koja je izvijestila o 11-postotnom povećanju stope smrtnosti, povezanom s prepisivanjem hidroksiklorokina protiv Covid-19, zbog potencijalnih štetnih učinaka poput poremećaja srčanog ritma i njegove upotrebe umjesto drugih učinkovitih lijekova.

Istraživači sa univerziteta u Lyonu u Francuskoj i Québecu u Kanadi analizirali su podatke o hospitalizaciji zbog Covida u svakoj od šest zemalja, izloženosti hidroksiklorokinu i povećanju relativnog rizika od smrti povezanog s tim lijekom.

Zaključili su da bi brojka mogla biti daleko veća s obzirom na to da se studija odnosi samo na šest zemalja od marta do jula 2020., kada je lijek prepisivan mnogo šire.

Hidroksiklorokin je dobio na važnosti dijelom zahvaljujući kontroverznom francuskom virologu Didieru Raoultu, a potražnja za hidroksiklorokinom jako je porasla i nakon što je tadašnji predsjednik SAD-a Donald Trump nahvalio taj antimalarik kao mogući lijek protiv koronavirusa i prozvao ga "čudesnim". "Šta imate za izgubiti? Uzmite ga", govorio je prve pandemijske godine.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) je za hidroksiklorokin izdala upozorenje.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 08 Jan 2024, 11:29

Krokodil Behko wrote: 08 Jan 2024, 10:21
„Čudesni lijek“ za koronavirus kojeg je hvalio Donald Trump moguć je uzrok smrti 17.000 ljudi, ali ni to nije sve…

Image

Istraživači su procijenili da je oko 16.990 ljudi u šest zemalja - Francuskoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj, Turskoj i SAD-u - možda umrlo nakon uzimanja navedenog lijeka.

Lijek hidroksiklorokin moguć je uzrok smrti gotovo 17.000 ljudi koji su ga uzimali tokom prvog vala Covid-19, objavili su u novoj studiji francuski istraživači.

Lijek protiv malarije koji u prevenciji koronavirusa koristio američki predsjednik Donald Trump, ordiniran je nekim pacijentima koji su bili hospitalizirani s Covidom-19 tokom prvog vala pandemije, "unatoč nedostatku dokaza koji dokumentiraju njegove kliničke prednosti", istaknuli su istraživači u svom radu, objavljenom u časopisu Biomedicine. & farmakoterapija proteklog februara.

Sada su istraživači procijenili da je oko 16.990 ljudi u šest zemalja - Francuskoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj, Turskoj i SAD-u - možda umrlo nakon uzimanja navedenog lijeka.

Ta brojka proizlazi iz studije objavljene u znanstvenom časopisu Nature 2021. koja je izvijestila o 11-postotnom povećanju stope smrtnosti, povezanom s prepisivanjem hidroksiklorokina protiv Covid-19, zbog potencijalnih štetnih učinaka poput poremećaja srčanog ritma i njegove upotrebe umjesto drugih učinkovitih lijekova.

Istraživači sa univerziteta u Lyonu u Francuskoj i Québecu u Kanadi analizirali su podatke o hospitalizaciji zbog Covida u svakoj od šest zemalja, izloženosti hidroksiklorokinu i povećanju relativnog rizika od smrti povezanog s tim lijekom.

Zaključili su da bi brojka mogla biti daleko veća s obzirom na to da se studija odnosi samo na šest zemalja od marta do jula 2020., kada je lijek prepisivan mnogo šire.

Hidroksiklorokin je dobio na važnosti dijelom zahvaljujući kontroverznom francuskom virologu Didieru Raoultu, a potražnja za hidroksiklorokinom jako je porasla i nakon što je tadašnji predsjednik SAD-a Donald Trump nahvalio taj antimalarik kao mogući lijek protiv koronavirusa i prozvao ga "čudesnim". "Šta imate za izgubiti? Uzmite ga", govorio je prve pandemijske godine.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) je za hidroksiklorokin izdala upozorenje.
I citav clanak I'ma veze sa Trumpom koliko crvena kravata I'ma sa financijskim uspjehom

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom » 08 Jan 2024, 15:34

LOL toliki narod umro nakon pojave vakcina koje su toliko nove i neispitane da se ne zna da li je smrt od COVID-a ili od vakcina protiv COVID-a.

Više vakcinisanih mladih sportaša pomrlo zadnje 3 godine nego zadnjih 50 godina unazad.

Preko milion mrtvih od COVID-a nakon vakcinisanja, ali hajmo se baviti lijekom koji je ubio 17.000 ljudi, samo zato jer ga je Donald Trump hvalio.

Kakav cirkus je ovaj svijet postao :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 08 Jan 2024, 19:21

Al pazi USA I 5 drugih drzava I ono kao Trump kriv

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25238 times
Been thanked: 25655 times

Post by ironman » 08 Jan 2024, 19:30

Trump je preporucio i muckanje varikine u ustima.
White power :D.
dream of spring...

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 09 Jan 2024, 14:47

ironman wrote: 08 Jan 2024, 19:30 Trump je preporucio i muckanje varikine u ustima.
White power :D.
Jedini problem je sto se to nikad nije desilo,
On je preporucio da ljudi budu vise vani na suncu I da je pitao cdc jel moguce napravit nesto na bazi varkine ko lijek Ako varkina ubija virus na povrsinama onda bi u njegovoj teoriji takav lijek ubijao virus u tjelu
To sto takvo nesto nije moguce je druga prica.

Puno vjerujes u sve sto procitas na internetu

Post Reply

Return to “Svijet”