De mi povuci veze da Sevu dovedem za novu pa ja
Sretna Nova godina
Moderator: VIP
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40225 times
- Been thanked: 26304 times
- Status: Offline
Re: Sretna Nova godina
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26200 times
- Been thanked: 30093 times
Doćeš ovdje pa idemo na sastanak dogovoriti nastup, kako ima do slijedeće nove moglo bi se koi komcert prie kao uvertira 
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22613 times
- Been thanked: 5995 times
- Status: Online
Rume, ja uvazavam tvoju ljutnju i razocarenje, ok? 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3832 times
- Been thanked: 3539 times
Zanimljiv članak ali je to većinom do nas a i nije toliko do nas.Rudolph wrote: 01 Jan 2024, 15:14 Zbog čega sami sebe zavaravamo i lažemo?
U Zenici, na dočeku Nove godine, trebala je biti spektakularna proslava uz nastup regionalne zvijezde Marije Šerifović. Nažalost, taj događaj obilježen je incidentom kada su petarde bačene na binu, što je dovelo do prekida koncerta. Šerifović je reagirala tako što je poslije prve petarde opsovala Boga, a na drugoj proklela onog koji je istu bacio i odlučila da ne želi nastaviti koncert.
Ova neugodna situacija ponovno je bacila negativnu sjenku na Zenicu, ali nije li da svi djelomično snosimo odgovornost? Organizatori i osiguranje trebali su spriječiti bacanje petardi, pogotovo na i oko bine, no također se postavlja pitanje o odgovornosti samog društva.
Organizator je trebao poduzeti mjere kako bi spriječio takve incidente, ali krivnja nije samo na njima. Kada je petarda prvi put bačena, ljudi oko navedene osobe koja ju je bacila nisu reagovali. To prvenstveno odražava apatiju društva, nijemo prihvaćanje negativnosti i neproaktivnost u suočavanju i samom detektovanju problema. Apatija je ogledalo naše pasivnosti i manjka zajedničke odgovornosti.
Doček Nove godine u Zenici bio je spektakularan u smislu produkcije, rasvjete i ozvučenja. Marija Šerifović, kao izvođač, je jedan od najboljih pjevača u regionu. Međutim, postavlja se pitanje šta je očekivala na dočeku Nove godine? Iako je izjavila da je profesionalac, ne možemo se oteti dojmu da je prebrzo odustala od koncerta. I o samom njenom nastupu bi se dalo razgovarati, jer je samo njoj isplaćeno preko 150 hiljada KM, kako nezvanično saznajemo, neračunajući dodatne troškove same organizacije, bine, rasvjete, ozvučenja, osiguranja… Pjevala je stare pjesme, unatoč najavama da će predstaviti nove sa svog albuma “Dolazi ljubav”.
No, jesu li očekivanja bila realna? Ogroman novac je utrošen, polemike na internetu su u toku i neizbježne. Je li problem u tome što smo sami sebe zavarali ili lažemo, jer ne želimo priznati stvarne probleme?
Pitanje odgovornosti tiče se svih uključenih strana. Organizatori trebaju, ako bude u budućnosti sličnih događaja, poboljšati sigurnosne mjere, publika treba preuzeti aktivnu ulogu u očuvanju reda, a izvođači poput Marije moraju i trebaju biti spremni na incidentne situacije.
Incident u Zenici ukazuje na dublje probleme društva, poput apatije i nedostatka suradnje u suočavanju s problemima. Vladarima grada to u datom momentu odgovara i žele takve glasače koji čitaju samo naslove od vijesti, ali nažalost upravo zbog takvih nastaju slični ili isti problemi koji iz Zenice šalju negativne vijesti. I naravno, mediji će biti opet glavni krivci, a stvarni problem ćemo gurnuti pod tepih. Dokaz koliko neke stvari preuveličavamo i kako sami sebe lažemo je i naša percepcija i sud koliko je posjetilaca bilo na dočeku Nove godine. I prije samog koncerta najavljeno je preko 50 hiljada posjetilaca, mnogi govore i da je bilo, dok zvanična informacija iz MUP-a ZDK koju smo dobili danas kaže da je bilo duplo manje.
Da li nadležni iz Gradske uprave Grada Zenica, kao i organizator događaja će javnosti u narednom periodu obrazložiti kako i na koji način su potrošena budžetska (naša) sredstva i da li će neko preuzeti odgovornost zbog ovog incidenta ili će pustiti da vrijeme učini svoje i da neki drugi problem preuzme primat, a narod k’o narod…
Narod je došao da proslavi, opusti se i da zaboravi svoje svakodnevne probleme. Ne želi niko tu noć da sebi pokvari, da glume policajce i superheroje i krenu da se obračunavaju sa budalama koje bacaju petarde, pogotovo jer su to “samo” petarde a ne granate ili pištolji.
U noći koja je trebala biti najljepša rizikovati krvav nos, izbijen zub, izgubljeno oko, da se fizički ugrozi sigurnost supruge ili djeteta koji su sa tobom, ili u najboljem slučaju da skoči pritisak ili šećer jer si se nasikirao. Tu je krivica obezbjeđenja jer su oni za to zaduženi.
O Mariji se ne treba govoriti jer je bilo neprofesionalno sa njene strane i od muhe je napravila slona.
Za šta krivim naš narod je naš tipični mentalitet.
Prošle godine su nastupali Dubioza Kolektiv. Momci u najboljim godinama, puni energije, nikakvih petardi ili incidenata, pa im je nastup opet bio prekratak a uzeli su ogroman novac.
Umjesto da su Sarajlije izvukli iz toga lekciju, oni se raduju što dolazi Žera, niko da kaže da ako je Dubioza bila flop da sa Žerom može samo biti gore, koji se odavno ne smatra više Bosancem i koji i ne krije da dolazi u Sarajevo samo da odradi nastup, koji je bio demotivisan i kod press konferencije. Dolazi Žera! Važno je da se slavi, juhu!
Ako su Dubioza Red Bull onda je Žera tableta za spavanje. Ako Dubiozi treba 10 sekundi da dođu od tačke A do tačke B, Žeri treba za to 10 minuta.
Nema veze što nas je Dubioza zayebala, nova godina, nova nafaka sa Žerom, mi zaboravljamo šta je bilo prije 2 dana a kamoli prije 1 godinu.
Da najave Mariju opet u Zenici ili bilo gdje drugo u Bosni i Hercegovini za doček 2025., opet će se narod okupiti i niko neće više pitati za tolike pare koje su se uzalud potrošile zadnje godine.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Zanki
- saudade
Šta fali Dubiozi za party?
Ja san 2016 bila u Skoplju, na glavni trg je bia Oliver a na manji u blizini Dubioza i Kiril Đajkovski, meni je to bia vrhunski doček i plesanje do besvesti, u jedna doba smo prošetali do glavnog proškiljili doslovno, on za klavirom atmosfera za đenazu, volin ja njega ali bože moj nova godina je meni se skače

Ja san 2016 bila u Skoplju, na glavni trg je bia Oliver a na manji u blizini Dubioza i Kiril Đajkovski, meni je to bia vrhunski doček i plesanje do besvesti, u jedna doba smo prošetali do glavnog proškiljili doslovno, on za klavirom atmosfera za đenazu, volin ja njega ali bože moj nova godina je meni se skače
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Jesi ono prosle uz Sevu skakala pa jaZanki wrote: 01 Jan 2024, 17:17 Šta fali Dubiozi za party?
Ja san 2016 bila u Skoplju, na glavni trg je bia Oliver a na manji u blizini Dubioza i Kiril Đajkovski, meni je to bia vrhunski doček i plesanje do besvesti, u jedna doba smo prošetali do glavnog proškiljili doslovno, on za klavirom atmosfera za đenazu, volin ja njega ali bože moj nova godina je meni se skače![]()
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."
- Zanki
- saudade
Nisan ba, rekla san ti već, iskreno ne iden ja na tu glazbu, bez ljutnje
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 47635 times
- Been thanked: 8513 times
Sto su svi postali pahuljice u pm ocamRudolph wrote: 01 Jan 2024, 16:58 Sramotno ponasanje jedne javne licnosti. Atmosfera nula bodova. Psovanje Boga na bini jadno.
Zena je odma rekla da joj je zima i da joj se ne pjeva i tako je samo nasla razlog da prekine jadni nastup. Lp
Kako zima, normala sinoc bilo. Kome je bilo zima nek provjeri zeljezo u krvi, nek manje pusi i to
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Ne idemo ni mi na tu glazbu, odemo u saunu za oci, parimo oci i toZanki wrote: 01 Jan 2024, 17:20 Nisan ba, rekla san ti već, iskreno ne iden ja na tu glazbu, bez ljutnje![]()

- Zanki
- saudade
Ja to volin poslušati, jer muziku volin općenito i poštujem svakog glazbenika, ali otić na koncert je nešto drugo.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
LOL zamisli dođeš za Novu godinu pjevati i onda se buniš jer ti je zima.Rudolph wrote: 01 Jan 2024, 16:58 Sramotno ponasanje jedne javne licnosti. Atmosfera nula bodova. Psovanje Boga na bini jadno.
Zena je odma rekla da joj je zima i da joj se ne pjeva i tako je samo nasla razlog da prekine jadni nastup. Lp
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Za Dubiozu i prošli doček ne mogu ništa lično reći. Nisam bio tu, nisam ih tada gledao na TVu, nisam pogledao ni videoclipove od tog nastupa, ali sam čitao masu komentara kako je nastup bio prekratak za nekoga ko pjeva za doček. Još kada je se saznalo koliko su novca dobili, tada je narod bio još više ogorčen.Zanki wrote: 01 Jan 2024, 17:17 Šta fali Dubiozi za party?
Ja san 2016 bila u Skoplju, na glavni trg je bia Oliver a na manji u blizini Dubioza i Kiril Đajkovski, meni je to bia vrhunski doček i plesanje do besvesti, u jedna doba smo prošetali do glavnog proškiljili doslovno, on za klavirom atmosfera za đenazu, volin ja njega ali bože moj nova godina je meni se skače![]()
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Ne mogu sovat ovdje ovima svasta, nea smisla kad dol u hnk porez uplacujemNaseef Mushroom wrote: 01 Jan 2024, 17:30Za Dubiozu i prošli doček ne mogu ništa lično reći. Nisam bio tu, nisam ih tada gledao na TVu, nisam pogledao ni videoclipove od tog nastupa, ali sam čitao masu komentara kako je nastup bio prekratak za nekoga ko pjeva za doček. Još kada je se saznalo koliko su novca dobili, tada je narod bio još više ogorčen.Zanki wrote: 01 Jan 2024, 17:17 Šta fali Dubiozi za party?

- Zanki
- saudade
A imaš li info kolko je trajao nastup tj doček?
Ja kolko se sićan ovaj za koi pišem poviše je završia negdje oko dva i nešto iza ponoći, jest da smo tada bili malo razočarani nie nan se dalo ić, ali bože moj toe to, tako funkcionira doček na otvorenom.
Ja kolko se sićan ovaj za koi pišem poviše je završia negdje oko dva i nešto iza ponoći, jest da smo tada bili malo razočarani nie nan se dalo ić, ali bože moj toe to, tako funkcionira doček na otvorenom.
- Zanki
- saudade
I sigurna san da je počea negdje oko jedanaest
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8743 times
- Been thanked: 5506 times
Muzičari gažu dogovaraju po satu svirke.
Koliko para toliko muzike.
Kod popularnijih taj dogovor prave menadžeri, a kod ovih nizeg ranga oni to dogovaraju (direktno) sami sa organizatorom.
Obicno oko 2 h, a ono viska ako pjevac ili pEvaljka hoce dragovoljno da odrade radi publike.
Kod popularnijih taj dogovor prave menadžeri, a kod ovih nizeg ranga oni to dogovaraju (direktno) sami sa organizatorom.
Obicno oko 2 h, a ono viska ako pjevac ili pEvaljka hoce dragovoljno da odrade radi publike.
The Dark Side Of The Forum...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
To je i meni poznato ali sada ne znam kako je kod Marijinog slučaja.Mister No wrote: 01 Jan 2024, 17:48 Muzičari gažu dogovaraju po satu svirke.
Ako kaže “Meni je mrsko pjevati”, naravno da je neće platiti, ali ako ovako šupački izvede scenu i kaže “Morala sam prekinuti zbog toga i toga” onda je možda i plate jer bi ona kao još pjevala ali nije bilo do nje.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8743 times
- Been thanked: 5506 times
Pa gdje im je obezbjeđenje?
Sta treba da oči ili ruke izgubi zbog seljačina koje je gađaju petardama.
Sta treba da oči ili ruke izgubi zbog seljačina koje je gađaju petardama.
The Dark Side Of The Forum...
- Zanki
- saudade
Marija gora od Iggy Popa došla umorna i izbeštimala publiku, pa demonstrativno napustila scenu 

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Ma nije ona za nove da se drecila citavu noc pa ja