VJERSKI SLUZBENICI
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26724 times
- Status: Offline
Re: Biskup Košić u božićnoj čestitki napao Djeda Mraza, Orašara, saonice i EU
Sta Beni ima reci na ovo?
dream of spring...
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9459 times
- Been thanked: 9541 times
- Status: Online
A zar nije u pravu biskup?
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53206 times
- Been thanked: 9449 times
Samo me interesuje sta ima da kae za ono dvi ipo tisuce
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41213 times
- Been thanked: 27885 times
‘Glavni imam premlatio blagajnika’: U Medžlisu IZ u Visokom potukle se hodže zbog novca, radile i sjekire!

Nije poznato da su se ovim povodom oglašavali iz vrha Islamske zajendice BiH, što se očekuje s obzirom na poljuljano povjerenje vjernika i građana Visokog u njihove institucije nakon ovog vandalizma
Kako je izvijestio portal Visoko.ba, u prošli petak je u ovom gradu došlo do nesvakidašnjeg, brutalnog fizičkog obračuna. Sukob je izbio u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice, gdje je, kako se navodi “došlo do tuče među hodžama”.
U komentarima se precizira da je, navodno “glavni imam premlatio blagajnika”. Dodaje se da su “blagajnika izbacili napolje i zaključali vrata, nakon čega je on iz auta uzeo sjekiru i polupao vrata”.
Prema izvorima Slobodne Bosne u središtu ovog incidenta bili su glavni visočki imam Midhat ef. Čakalović i blagajnik Sabahudin ef. Čehajić, također imam. Navodno je zbog uočenog manjka u blagajni efendiji Čehajiću uručen otkaz na šta je on reagirao napadom sjekirom na prostorije Medžlisa IZ Visoko.
Nije poznato da su se ovim povodom oglašavali iz vrha Islamske zajendice BiH, što se očekuje s obzirom na poljuljano povjerenje vjernika i građana Visokog u njihove institucije nakon ovog vandalizma.
Ovim povodom, ali i povodom niza drugih događaja, pored ostalog i izostanka organiziranog obilježavanje Nove godine u ovom gradu, portalVisoko.ba se u uredničkom komentaru oštro osvrnuo na licemjerje lokalnih političkih i vjerskih elita.
U komentaru se navodi sljedeće:
U vremenu dok u Visokom vjerski službenici sjekirama “razgovaraju” i mirno i dostojanstveno demoliraju svoje prostorije sa jedne strane ili dok se uz sumnju i pedofiliju te seksualni razvrat putem viber poruka razgovara na drugoj vjerskoj strani ili pak sa treće strane sa sisatim uposlenicama šenluči uz alkohol kod Brajlovića u prisustvu unuke omraženog bošnjačkog prvog predsjednika BiH, potpuno je licemjerno, krajnje bezobrazno, neprihvatljivo i neodgovorno prema Visokom i Visočanima imati stav kakav traje već godinama unazad, a to je da u noći prelaska sa jedne u drugu godinu izgledamo kao zadnja selendra i palanka u kojoj sve što možemo je putem mobilnih telefona, TV-a i “reelova” gledati kako se nešto dešava u gradovima poput Zenice, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Bihaća …. a podsjećamo i mi imamo status Grada!?
Kao Visočani ne bi trebali da prihvatamo i potpuno treba da odbacimo licemjerne vjerske stavove ovih što od kreditne afere “Mušinbegović” preko dobro “nasađene sjekire” demoliraju Islamsku zajednicu, uz svesrdnu pomoć svojih vjerskih kolega drugačijeg prefiksa što digitalnim metodama razmjenjuju odvratne i devijantne seksualne sadržaje i iz jedne župe prebacuju se u drugu gurajući pod tepih svoju nakaznost, pa do ovih ljubitelja tjelesnih užitaka koji se sa sisatim ženama vaistinu opijaju po “političkom Sarajevu” i koincidiraju sa željom svojih političkih predstavnika za otcjepljenjem od Bosne i Hercegovine.
E takvi izrodi, te vjerske karikature uz svesrdnu pomoć političkih predstavnika nama u Visokom ne direktno, ali indirektno uskraćuju Novu godinu i pristojan doček iste kao i svugdje u normalnom svijetu. Uostalom, trebalo bi da smo sekularna država u kojima su takve stvari posve normalne i prihvatljive kao i “Noć Kur’ana” u Kaknju”.
Još su licemjerniji i ovi politički predstavnici koji uredno spoje sve “neradne” dane sa vikendom zajedno pa odu negdje južnije lokat i pit i nazdravljat uz primitivne zvuke priproste narodne muzike koja budi najniže strasti i animalne nagone, a nakon toga isto tako malo spoje (ne)radnih dana sve tako do polovine januara pa završavaju “dunjalučku turneju četiri harama” na nekoj od planina i skijališta dok obični visočki narod od čijih para najčešće i zadovoljavaju svoj hedonizam sjedi kod kuće uz sablasnu mračnu sliku visočkih ulica prisjećajući se kako je te sve drugačije bilo nekad.
Da, bilo je sve drugačije i to se opet sve može promijeniti ako odbacimo lažne autoritete skrivene iza vjere rukovođene samo materijalnim i političkim interesima koji nas ubjeđuju kako je Nova godina nepotrebna u Visokom. Potrebna je, Vi ste nepotrebni!
Visoko je puno ozbiljnija čaršija i grad kojeg niste dostojni da predstavljate sa takvim primitivnim stavovima iza kojih krijete svu svoju pohlepu i razvrat sakriven iza vjere u državi koja može opstati samo kao građanska i nikako drugačije – poručujue se u komentaru portala Visoko.ba.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53206 times
- Been thanked: 9449 times
Re: ‘Glavni imam premlatio blagajnika’: U Medžlisu IZ u Visokom potukle se hodže zbog novca, radile i sjekire!
Ocam nidje veze, nije ni cudo sto vicu da smo divljaci 
Trebali su na sake rjesit ko svak civilizovan ne za sikirice potezat
Trebali su na sake rjesit ko svak civilizovan ne za sikirice potezat
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Re: ‘Glavni imam premlatio blagajnika’: U Medžlisu IZ u Visokom potukle se hodže zbog novca, radile i sjekire!
Gdje su kameElTriconi wrote: 01 Jan 2024, 17:28 Ocam nidje veze, nije ni cudo sto vicu da smo divljaci
Trebali su na sake rjesit ko svak civilizovan ne za sikirice potezat![]()
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3881 times
šenluči uz alkohol kod Brajlovića u prisustvu unuke omraženog bošnjačkog prvog predsjednika BiH

Bravo debili, radi ličnih kompleksa skrećete sa pravih problema. Ne kontaju idioti da su oni oružje #1 takvih što se tako ponašaju i sa takvim izjavama im samo produžuju rok.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Haha
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Gdje efendija laser 
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 968 times
- Been thanked: 6929 times
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20614 times
Hodze i popovi najveci lopovi
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Evo, o ovoj vrsti primitivizma pisem na susjednoj temi. Tri koraka od ovoga je - masakr. Nema tu lijeka. Strasno.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
-
KatoBosanski
- Sitna buranija

- Has thanked: 402 times
- Been thanked: 94 times
Ovo me podsjeca na onaj okrsaj u Srebrenici izmedju SDA i povratnika usred dzamije. Tko nas vodi, dobro je da nas ikako ima. 
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Dobro, jesu li ova dvojica uhapseni, ili je to "fino, bosnjacki" gurnuto pod tepih? 
Memento Mori
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26097 times
- Been thanked: 26724 times
Kao da se ljudi ne svadjaju i tuku sirom planete..
Al eto malo u komentarima bljucnut po muslimanima uvijek dobro dodje..
Hajd potukli se i sta.
Ima policija ima sud.
Sad treba od ovog napravit analizu ili aminovat smita rijecima " u pravu je sto je nametno Bosnjaci ne znaju sami nista"
Ybm i to vise..
Hajd potukli se i sta.
Ima policija ima sud.
Sad treba od ovog napravit analizu ili aminovat smita rijecima " u pravu je sto je nametno Bosnjaci ne znaju sami nista"
Ybm i to vise..
dream of spring...
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3819 times
- Been thanked: 7047 times
Ma svugjde na svijetu Bozija administracija voli pare..ironman wrote: 03 Jan 2024, 13:47 Kao da se ljudi ne svadjaju i tuku sirom planete..
Hajd potukli se i sta.
Ima policija ima sud.
Ybm i to vise..
ko da su oni drugaciji od nas..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Pa sramota....kako god... 
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
Debili
Dozvolite da se obratimo