Mustafa ef. Cerić

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times
Status: Offline

Re: Ceric clan predsjednistva BiH?

Post by Bla »

Gradonačelnici imaju otprilike uticaja na takve stvari koliko i predsjedništvo na stanje u državi. Niđe veze.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

al barem ima veze s temom. :kafa
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Ne sputavaj pjesničke slobode.
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Bla wrote:Gradonačelnici imaju otprilike uticaja na takve stvari koliko i predsjedništvo na stanje u državi. Niđe veze.

Gradonačelnici nemaju uticaja na izgled grada!? :lupa
Buši ti sinko, samo čuvaj glavu :djed
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Slučajno postoji nešto što se zove nadležnost gradske uprave. Tamo se navodi koje su to prenesene nadležnosti ušle u iste s opštinskih odnosno kantonalnih nivoa. Nije zgoreg za pročitati, pa onda pisati. ;)
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

komsija wrote:
Veca wrote:...Pasaga,a dje si ukro,pjesmu? :zubi
Ta pjesma je davno napisana i ja sam znao ime autora ali eto zaboravio sam
Davno sam na svom bivsem forumu to bio postavio
Inace ja uvijek postavim link ili ime autora, takav je red na internetu

Nisam ja ovo prodo pod svoje.... :djed
a nije mi ni bila namjera....
Naso,postavio...
Izvor inf. anoniman... :oklagija
Prico mi cojk.... :pusi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Prenosi se u noćnim satima, s koljena na koljeno. :D.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

I ovo mi je prico cojk...
...nazva me sinoc oko jedan ipo
....

U ime Allaha milostivog samilosnog!

PROGLAS MUSLIMANIMA BIH

Preispitati Odluku o izgradnji Reisove rezidencije na Kovačima

Braćo i sestre!

Vijest da je na Kovačima u Sarajevu svečano položen kamen temeljac za buduću rezidenciju reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića, čija će izgradnja koštati 10 miliona maraka i koju će bh. bogataši graditi svojim donacijama, u džematima je primljena s nevjericom i šokom.

U ovim teškim vremenima nije se primjereno sirotinji ismijavati i rasipnošću izazivati. A upravo to čini naš reis Cerić, koji bi po suosjećanju trebao biti prvi ispred siromašnih muslimana, a ne prvi ispred safa bogataša. Naš uvaženi Reis, izgleda, ne čuje svoj džemat, do njega ne dolaze glasovi da se ljudi ibrete i ne mogu da povjeruju da Reisu obraz dopušta da u ovako teška vremena na Kovačima gradi dvore. Naš Reis mora imati samilosti i vidjeti tešku situaciju u kojoj se Bosna nalazi, morao bi osjećati da nam nikad teže nije bilo, da smo gladni, željni posla i pravde,zabrinuti teškom situacijom u kojoj se muslimani nalaze. Mora mu se reći neka dobro pogleda s kim to gradi svoju rezidenciju, koji su to privrednici koje je okupio oko sebe i da preispita dobro kako su se obogatili!

Braćo muslimani,tražimo:

- Da Reis zaustavi gradnju dvora na Kovačima i ulaganje 10 miliona maraka u ovako teškim vremenima!

- Da preispita svoje nakane dok borci gladuju jer nemaju posla, dok penzioneri kopaju po kontejnerima, dok povratnici nemaju struju i vodu, dok djeca šehida nemaju za školovanje, Da taj novac dadne za pomoć Merhametu i porodicama šehida.

- Da prestane sa rasipništvom koje ga veliča, a sve nas postiđuje i crveni i pred uzvišenim Allahom i pred ljudima,

- Da prestane da šuruje sa nevjernicima koji mu se dodvoravaju i koriste Islamsku zajednicu za svoj položaj, a koji svoje poslove rade sa našim dušmanima i krvnicima,kao da smo moralno mali i kao da nas lahko mogu kupiti.

- Da prestane bacati ljagu na muslimane i da svoje dvore ne gradi sa nevjernikom Fahrudinom Radončićem koji je iz Crne Gore u Sarajevo došao s kesom, a sada gospodari neboderima, hotelima i rezidencijama po Sarajevu, koji svađa muslimane po nalogu Beograda i na svježe rane Bosne i Sarajeva dovodi kapital krvnika Slobodana Miloševića i kupuje našu sirotinju krvavim parama.

- Da li naš Reis upita one koji mu dadoše pare: kako ste ih stekli? Kako ste u Bosni siromašnoj uspjeli steći ovoliko bogatstvo? Zašto ste sa Miroslavom Miškovićem, Miloševićevim ratnim ministrom i Šešeljevim saveznikom, u zgradi Avaza napravili zajedničku firmu? Sramota, Avaz je napravljen od para koje su mu dali SDA i Alija Izetbegović, od para koje je muslimanski narod dobio za pomoć u ratu! Za koga on radi, za UDBU, KOS,za KGB,od koga je dobio zadatak da nas posvađa i pljačka da nam, poslije krvi i djece, uzima i pamet i budućnost?

-Da se preispita zašto Islamska zajednica uzima haram novac od bogataša koji su u vrijeme dok smo mi ratovali i gladovali sticali ogromna bogatstva.
Braćo i sestre,

Zato pozivamo sve imame, muftije,sabornike Islamske zajednice, da podignu svoj glas i pročitaju ovaj Proglas na hudbama širom Bosne i Hercegovine. Rahmetli Alija Iztebegović ovo nikad ne bi dozvolio, ne trebamo ni mi. Neka se postide svi koji su ovo uradili i neka promijene svoje odluke.

Nemojte šutjeti, dignite glavu, dignite svoj glas da sačuvamo ponos muslimanskog naroda. Historija će nas upamtiti.

Es-Selamu Alejkum!

Studenti Fakulteta islamskih nauka

Pismo je upućeno na 200 adresa u IZBiH
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

Da se mi ipak vratimo na temu....
Ok, Ceric se kandidovao i vjerovatno je prije te odluke dobro razmislio
Ko su Cericevi potencijalni glasaci, na koga to on moze racunati
U trenutnom rasporedu snaga kod Bosnjaka gdje se nalazi Ceric, ima li on konkurenta u Bosnjackom korpusu
Ako nekoga ima (po vasem misljenju) postavite imena
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

komsija wrote:Da se mi ipak vratimo na temu....
Ok, Ceric se kandidovao i vjerovatno je prije te odluke dobro razmislio
Ko su Cericevi potencijalni glasaci, na koga to on moze racunati
U trenutnom rasporedu snaga kod Bosnjaka gdje se nalazi Ceric, ima li on konkurenta u Bosnjackom korpusu
Ako nekoga ima (po vasem misljenju) postavite imena

BiH nije zemlja sa tim sistemom gdje vozd (jedan ) moze ista da pomjeri sa mrtve tacke. Zato je svako kacenje za bilo koju osobu , lik i djelo u najmanju ruku nedogradjen stav. Sva pogubnost takvog stanja je upravo ovaj eho javnosti na bezzz kanditature.

A sto se tice necije proslosti , jah...

Pa primjeri iz susjedstva , pardon. Htjedoh reci komsiluka ....,nas upravo u suprotno ubjedjuju. I cetnik i vojvoda su evropljani sa dna kace. Zar ne ???? U takvom omjeru kretenluka , zasto i hodza nebi mogao biti eVropejac ?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11851 times

Post by Krokodil Behko »

komsija wrote: U trenutnom rasporedu snaga kod Bosnjaka gdje se nalazi Ceric, ima li on konkurenta u Bosnjackom korpusu
Nema :plavi
Još će biti i izabran. Takva je situacija, da su svi već izofirani.

Nezavisni kandidati nisu nešto jaki i preostaje još, da vidimo ko su kandidati SDA, SDP i SBB, koji su najavili da će imati svoje kandidate. Najveća je enigma SDP. Možda Lagumdžija ali možda i Damir Hadžić ili Nermin Nikšić. Bilo bi im pametno da istaknu ovog trećeg. Onaj prvi, potpuno je pogrešan izbor.

SDA če kandidovati Bakira, a SBB Radončića.
Ukratko, najveće šanse ima Bakir, a zbog velike stranačke infrastrukture.
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Obojicu je nekada Ceric podrzavao i radio sa njima
Tikva pukla ali eto slazem se sa Behkom da Ceric ima najvece sanse iako u javnosti kod mnogih ljudi nije popularan
Politika i vjera su uvijek ruku pod ruku isle
Lagumdzija? Jao, skroz istrosen politicar i on se nece kandidovati jer se boji poraza
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

komsija wrote:
Obojicu je nekada Ceric podrzavao i radio sa njima
Tikva pukla ali eto slazem se sa Behkom da Ceric ima najvece sanse iako u javnosti kod mnogih ljudi nije popularan
Politika i vjera su uvijek ruku pod ruku isle
Lagumdzija? Jao, skroz istrosen politicar i on se nece kandidovati jer se boji poraza
Ni jedan kandidat iz sdp-a,nema sanse...
SDA....isto tako....
Tornjak,....nece proc pogotovu....

Uostalom...mi, kao jedno hedonisticko i potrosacko drustvo.. duboko utopljeno u najnize i najprimitivnije moguce oblike uzitka i zadovoljenja svojih nastranih potreba, tesko da smo u stanju shvatit sustinu zivota i vrlinu potrage povratit na nivo jednog standarda ili da kazem prosjeka.

ceric, zajedno sa ovom svojom kandidaturom nije nista drugo do blijeda simbolika, ali mozda je i odlican podsjetnik na davno izgubljenu borbu za covjeka koju smo potisnuli u sebi samima.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Bla wrote:Slučajno postoji nešto što se zove nadležnost gradske uprave. Tamo se navodi koje su to prenesene nadležnosti ušle u iste s opštinskih odnosno kantonalnih nivoa. Nije zgoreg za pročitati, pa onda pisati. ;)

Do sad nisam primjetio da pišeš ili oponiraš samo radi pisanja ili oponiranja, ali ovo ti je bezveze.
Al et, nek ti bude, gradonačelnik nema veze s gradom, i ja se izvinjavam što sam pomislio da tu može biti neka veza :mah
Što se tiče ovog savjeta, nije zgore znati s čim se neko bavi i šta radi pa onda ga upućivati... :cvike
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Pa sad, sve zavisi kako se šta protumači. Moja uputa je recimo bila na argumente koji nedostaju tvom pamfletu.
A natpis tipa "znaš li ti ko sam ja?" ima jednaku težinu koliko i one-liner na "kaladont rečenicama".
NHF, možeš vala biti i najnoviji mesija što se mene tiče, al' kad nešto postaš na forumu onda si forumaš, a sam post može dobiti istomišljenike, oponente i one koji su ravnodušni prema istom. :sjedi
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Dodik na jenoj srani, Cerić na drugoj i još imati muda pa se nadati dobrome :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Zanimljivo.....ovaj clanak i komentar je jedan od mnogih koji spadaju u rubriku ZA ili Protiv:

Mr. Mirnes KOVAČ: Dr. Cerić u personalnom kapacitetu je uspio spojiti znanja i iskustva Istoka i Zapada. Svršenik je najstarijeg univerziteta na svijetu, čuvenog Al-Azhara u Kairu, a doktorat je stekao na jednom od najprestižnijihuniverziteta današnjice – University of Chicago. Govori, piše i, što je veoma važno, izrazito elokventno prezentira svoje stavove i ideje na dva najvažnija svjetska jezika današnjice, engleskom i arapskom. K tome, njegove misli i ideje aktivno se danas citiraju u najrelevantnijim djelima svjetskih autora.

Cijeli clanak na linku ispod
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=52439
I, obratno!
krhotina
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by krhotina »

Bla wrote:Pa sad, sve zavisi kako se šta protumači. Moja uputa je recimo bila na argumente koji nedostaju tvom pamfletu.
A natpis tipa "znaš li ti ko sam ja?" ima jednaku težinu koliko i one-liner na "kaladont rečenicama".
NHF, možeš vala biti i najnoviji mesija što se mene tiče, al' kad nešto postaš na forumu onda si forumaš, a sam post može dobiti istomišljenike, oponente i one koji su ravnodušni prema istom. :sjedi

Ako si završio s proseravanjem ja bi predložio da malo o reisu, bivšem...

Mislim ono, dobar je čovjek, brat musliman, nije ni bolji ni gori od ostalih kandidata za predsjedništvo.
Pitanje je zašto mi u BiH imamo fobije od ovakvih kandidata? Što no ti reko Bla, mogao bi Cerić biti i najnoviji mesija, kad postane reis u rijasetu. Al' ovaj tip je već bio reis u rijasetu??? :obrve
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Dr. Mustafa CERIĆ: U politici emocije bošnjačkog člana Predsjedništva nisu mjera državnih interesa Bosne i Hercegovine. Stvarni učinak državnog interesa Bosne i Hercegovine je mjera uspješnosti političara, posebno bošnjačkog člana Predsjedništva. Zato opet kažem: Pozivam Vučića da jasno i nedvosmisleno javno kaže da podržava državu Bosnu i Hercegovinu za ulazak u NATO, kao i da demantira Dodika da stav RS, odnosno stav Dodika u vezi sa NATO-m, ovisi o stavu Srbije, a to jeste o stavu Vučića. To je mjera njegovog iskrenog ili neiskrenog odnosa prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima. Mi smo se naslušali praznih priča. Naivna vjerovanja su štetna i opasna za našu državu i naše društvo. Ne kaže se džaba: baška družba... baška služba...

vise ovdje: http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=52451
I, obratno!
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

Zanimljiva temica:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Post Reply

Return to “Religija”