Trepavica wrote:U današnjem vremenu sve je više zena koje rade "muške poslove".. Do prije 20 god. nije se moglo vidjeti ženu da voze kamion , bus ,na gradilistima i sl. Danas žena se osjeća slobodnom i sposobnom za " muske " poslove.. Danas su žene predsednici , piloti, i ne postoji skoro profesija u kojih ih nema..i neka ih...Maja wrote:Koja su to isključivo ženska, a koja muška zanimanja.
Mislite li da je ta podjela besmislena i da žene mogu da rade sve poslove?
Predsjednik države, rudar, građevinac, kapetan broda, pilot itd..... Jesu li sve žene sposobne za to ili recimo jedna od milion.
Žene nisu rodeđene da budu samo supruge , mame , domaćice..
Muška i ženska zanimanja
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3914 times
- Been thanked: 2949 times
- Status: Offline
Re: Muška i ženska zanimanja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14549 times
- Been thanked: 10056 times
-
dacina_curica
Maja wrote:Koja su to isključivo ženska, a koja muška zanimanja.
Predsjednik države, rudar, građevinac, kapetan broda, pilot itd..... Jesu li sve žene sposobne za to ili recimo jedna od milion.
Ja sam gradjevinac (imam i sljem
Potpis, Zbunjen(a)
-
Trepavica
Sta sam rekla netacno ?!Pasaga wrote:Trepavica wrote:U današnjem vremenu sve je više zena koje rade "muške poslove".. Do prije 20 god. nije se moglo vidjeti ženu da voze kamion , bus ,na gradilistima i sl. Danas žena se osjeća slobodnom i sposobnom za " muske " poslove.. Danas su žene predsednici , piloti, i ne postoji skoro profesija u kojih ih nema..i neka ih...Maja wrote:Koja su to isključivo ženska, a koja muška zanimanja.
Žene nisu rodeđene da budu samo supruge , mame , domaćice..![]()
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Ih, da muškarca muškarcem čini samo šljem, mi žene bismo bile sretna sortadacina_curica wrote:
Ja sam gradjevinac (imam i sljem), je l' to znaci da sam musko?
Potpis, Zbunjen(a)
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Ko da neko nekom brani šta će biti.
Sami se raspoređujemo u nekim stvarima, tamo više žena, onamo više muškaraca, uz poneki izuzetak i to su činjenice.
Da li je to zaostavština zbog nekih tradicija ili zbog različitosti, to je pitanje. Ne može se reći da je to samo sociološki ili samo psihofizički fenomen, nego je tu svega udrobljeno.
Imam osjećaj da bi manje belaja u svijetu bilo da žene vode države.
A lično nemam baš fino iskustvo sa ženama kao prvopretpostavljenim meni. Doduše nisam ih baš puno imao da bi sad rekao da je to neka moja lična averzija ili me samo tako potrefilo.
Sami se raspoređujemo u nekim stvarima, tamo više žena, onamo više muškaraca, uz poneki izuzetak i to su činjenice.
Da li je to zaostavština zbog nekih tradicija ili zbog različitosti, to je pitanje. Ne može se reći da je to samo sociološki ili samo psihofizički fenomen, nego je tu svega udrobljeno.
Imam osjećaj da bi manje belaja u svijetu bilo da žene vode države.
A lično nemam baš fino iskustvo sa ženama kao prvopretpostavljenim meni. Doduše nisam ih baš puno imao da bi sad rekao da je to neka moja lična averzija ili me samo tako potrefilo.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Sve su manje podjele između ženskih i muških zanimanja. Ali ipak postoje još tradicionalna zanimanja tipična za jedan spol poput građevina ( tu mislim na radnike sa nižom stručnom spremom, rukovodeći kadar je izuzet toga ) ili medicinsko osoblje npr kod ženskih....dobro sad ima sve više primjera da naletiš na medicinskog brata
ali jako je to rijetka pojava još uvijek.....uglavnom su te podjele ostale kod niže stručne spreme, dok se na vodstvenim pozicijama bitno sve promijenilo, te izmješalo....nema više podjele, pa nije rijetkost da žena vodi građevinsku firmu ili čak nogometni klub
No ostaje osjećaj, da se žene još uvijek, iako rade iste poslove i vrše iste funkcije kao muškarci, platežno nisu izjednačile...još ima te diskriminacije...
No ostaje osjećaj, da se žene još uvijek, iako rade iste poslove i vrše iste funkcije kao muškarci, platežno nisu izjednačile...još ima te diskriminacije...
Habibti, ya nour el - ain... 
Podjele su tu i tu je očekivano, tako je predodređeno za neke poslove a vjerovatno će u budućnosti ako je dočekamo i kako mašine budu preuzimale poslove od ljudi a isti se bavili samo intelektualnim radom doći i do još većeg smanjenja podjela poslova na muške i ženske.
Diskriminacije u platama ima ali ima i pozitivne diskriminacije u korist žena na određenem poslovima, kao što ima i na muškim, sve je to tu negdje.
Diskriminacije u platama ima ali ima i pozitivne diskriminacije u korist žena na određenem poslovima, kao što ima i na muškim, sve je to tu negdje.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Hvala Bogu za izbor 
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- drugrankovic
- Inventar foruma

sve se promenilo... žene u policiju a mi u frizere kučića... odvratno u pm
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”