A to se u Dalmaciji razumiju u vino?laganini wrote:...čudno..crno ovino se drži u frižideru par sati recimo dok ne dođe do optimalne temperature oko 13-15 stupnjeva..ja recimo optimalnu temperaturu postižem s dvi kocke leda..bilo mora imat temperaturu oko 7 stupnjeva i amlo je tih podruma koji mogu postić tu temperatur..liti mislim...sve iznad tih temperatura čini vina neupotrebljivim..i o dbilog vina praviš bevandu...Tatanka wrote:vino u frizideru..?
trebalo bi saciniti jednu posebnu komisiju, koja ce kontrolirat', ko drzi vina u frizideru i odma pisat' kazne zabrane ispijanja vina na 5 godina... ko je ponovni prekrsitelj, njemu odma dozivotno i to zalijepit' na celo i pustit' ga na put da hoda tako...
crno vino se nikako ne drzi u frizideru. takav je hemijski sastojak, da gubi svu car, zbog cega je flasa i kupljena. ako nisi popio bacaj... sutra otvaraj drugu i obavezno ostaviti nek odise....
bijelo vino se moze staviti u frizider, kratko prije otvaranja i dok se pije... ne mozes vise pit', dosta ti je..? bacaj... bijelo se pije hladno, crno na sobnoj temperaturi, tacka...
ja ni bijelo ne stavljam u frizider, nego napravim bevandu, stavim punu casu leda i onda je nepunim do vrha bijelim...u dalmaciji bi te ubili za te riči..
Mislio sam da smo već apsolvirali neke stvari. Blatina i žilavka prije svega.
To se fino vidi i po cijanama u marketima. Da ne vrijede, ne bi bili tako skupi.
Ispod 4.50 KM Blatine nema. Čak i najgora vrsta.